Eşinizin ailesi evinize destek te bulunurmu?

Kayınvalidem de çalışan bir kadın ondan asla böyle beklentilerim olmadı. Yapmak istese bile izin vermezdim. Elim ayağım tutuyor kendim yaparım.

Bizimkiler de yapar saolsunlar biz istemeyiz ama size yaptım der bir şey eksilirse söyle der ben söylemem ama o yine de sorar

Hiç birinden birşey istemem Allaha şükürler olsun tarhanamı ,eriştemi , reçellerimi, turşumu, kompostalarım dahil herşeyimi kendim yaparım hatta kayınvalidemle görüştüğüm zamanlarda onada yaptıklarımdan verirdim elimiz kolumuz tutuyor çok şükür kendimiz yapabiliriz.

Beklemem ihtiyacim da yok. Ama gecenlerde torun sevmeye geldiler baska sehirden, bir oyuncak bile almamislar ogluma. Cok garipsedim. Her seyden once amac cocugu sevindirmek. Allah da muhtac etmesin
Canım anlatmak istediğim de bu aslında düşünüp oyuncak alıp torunlarını sevdirebilirdi bunu illa maddi beklenti olarak algilamamak lazım.

Kendi ailemden bol bol manevi destek ki hicbir seye değişmem bunu

Eşimin ailesinden pek bir şey görmeyiz. Bir iki kışlık salça falan bazen...

hic düşünmedim neden bana vermiyorlar diye. Gorumceme cok verirler sizler burda yazınca farkındalik oldu

Ihtiyacimizi kendimiz goruyoruz sukur. Gonulden gelen şeyler bunlar

Annem salça , reçel ,konserve kendine ne yaptıysa verir.
Kayinvalidem de arada verir. Ben istemem ama ,daha doğrusu isteyemem yazık yaşlı kadın benimle mi uğraşsın.
Maddi olarak kimseden bisey talep etmem , eşimin de etmesine izin vermem.

Kvm de annem de verici ve evlatlarını düşünen annelerdir.
Kvm extra fedakardır ve evlatlarını çok düşünür.
Bazen,vericiliğiyle bunaltır etrafını.
Eşimin ailesi başka bir şehirde oturuyor,
her geldiklerinde istisnasız, 4-5 büyük çanta erzakla gelirler.
Aklınıza gelebilecek her şey gelir,
kışsa et ve doğal tavuk dahil.
Oğlumuza mutlaka hatrı sayılır harçlık bırakırlar giderken.
İki gelinine ve bir kızına,hiç birimizi ayırmadan tarhana,erişte,reçel,turşu ne yaptıysa eşit miktarda verir sağolsun.
Hakkını ödeyemeyiz.
Geçen turla Kars gezisine gitmişlerdi,
ordan bile hepimize bal,kaşar ne bulduysa almış,memlekete gidince verdi.
Eşim kaşar yemez,'sana aldım kızım,sen seversin' dedi.
Soyu tükenmiş kayınvalidelerden kendisi,
kabul ediyorum.
Çünkü bu kadar ince düşünceli ve fedakar olmakla birlikte evimize,düzenimize karışmaz, bizi asla huzursuz etmez.
Ben de böyle kv olacağım inşallah,kendisi idolüm.

memleketten gelen şeyleri/ işte kışlık tarhanayı vs sadece eşimin ailesi değil ailede anneannem vs de pay eder ama maddi anlamda bir beklentimiz yok.doğru da bulmuyorum.o çevrende kv kb'sinden yardım alanlara bir bak yardım ettikleri için hep onların ailesinde kv kb söz sahibi, her şeylerine karışır.biz kendimiz bir aileyiz, geçinebileceğimize güvendik de aile olduk.

Koca insanlarsınız neden kendinize yetebilmenin tadını çıkarmak yerine şuyum eksik deyip bir şey isteyemiyorum diye üzülüyorsunuz ki.

Valahi kayınvalidem nişanlı olduğum halde fındığımı bile gönderir kendisi kırıp hemde.Onun dışında mantı , reyhan kurutup gönderir salataya koyayım diye .İnsanın içinde olması lazım.Boşverin allah muhtaç etmesin kimseye

Benim de gitmiyor du aslında ama bizden çöplerini sakincak hale gelip kızlarına yağdırmalari. Ne bileyim bukadar olmamali
Kızları çalışıyorsa belki yapamaz diyedir. Ya da çalışmasa bile kızlarım yorulmasin diyedir. Şimdi sizi düşünüp yorulmasin gelin değil mi yapsın diyor olabilir. Var öyle tipler.

bulunmaz
bulunmadıgı halde sanki bizi o ceker cevırır her an kolu kanadı bızde gibi de konusur benıu deli eder
arada ufak bırsey alsa onu gunlerce soyler
kendını satar bize
sankı o o ufacık seyi almaa bız olecekmısız de cok buyuk ıyılık yapmıs gibi sürekli konusur

bir keresinde onlara gitmiştik
artık evımıze donecektık
tulum peynırı aldım cok yer mısın koyayım mı eve gotur dedı esıme
eşim de severım koy dedi
sonra eşime dedi ki; kaşar da aldım eski kaşar koyayımm mı dedi , onu ben sevmem victory sever dedi eşim
eve geldık baktık tulumu koymus kaşarı koymamıs

ama beni çok sever kaynanam sorsan eşime de hep iyiler beni

Memleketlerinden gelirken organik şeyler getirirler ben de hediyemi alırım.Onun dışında asla birşey olmaz.Ben anlamıyorum zaten bize destek olsunlar sonra kv gak dedi kp guk dedi bize karıştı.Kimseye minnet de etmeyin işinize de karıştırmayın.

Evet ediyorlar
Tereyag zeytinyağ salca vs vs ne varsa getiriyorlar,yıl icinde biterse de gonderiyorlar keza para soz konusu olunca da oyle
Bir gun olur da gondermezlerse de niye gondermedin demem zaten
Herkesin aile yapısı farkli

İnsanlar neden hep karşıdakinden beklentide?

Kışlık hazırlığını zaten yaşlı kadından beklemeniz normal mi?Siz gençsiniz ve muhtaç durumda değilsiniz.E siz yapıp götürüverin kvnize?
Misal siz tarhana götürürsünüz yapıp o da salça yaptığında anımsar getirir.Maddi değil manevi bir destek talebiniz varsa siz önayak olun ki ona da örnek olsun.
Gelirken düşünsün istiyorsunuz ama siz düşünüyormusunuz?Giderken bir pasta yapıp sürpriz götürdünüz , en sevdiği yemeği yapıp senin için yaptım deyip davet ettiniz mi?çarşıda gezerken sana yakışacağını düşündüm diye bir bluz aldınız mı?Samimiyetle olu düşünerek,anlamaya çalışarak sohbet ettiniz mi?

Hep karşıdan almak hiç vermemek istiyoruz genel olarak , biraz da biz beklentisiz verelim.O zaman insanların da size çok daha cömert olduğunu göreceksiniz.Ne zaman eli açık , iyi niyetli insanlar tanısam işleri rast giden insanlar oluyor.

a
Vermek zorunda değiller. Minnet etmiyorsanız takılmayın da. Hem minnet etmiyorum deyip hem kafaya takıyorsanız beklenti içindesiniz demektir. Beklenti içindeyseniz açık açık isteyin.

evet yardım etmek zorunda değiller onlara mi güvendiniz gönülden koparsa ne iyi kopmazsa zorla alamazsiniz

Destek olmazlar...1 aylik bebegim var.hicbir sey almadilar.dogumda altin taktilar sagolsunlar o kadar :)
Ama eli bos gelmezler kayinvalidem yaptigini getirir(tatli borek yemek vs)..konserve yapar 3- 5 tane senede... bazen tursu kurar minnacik :) yetinmeye calisiyoruz.bende beklentide degilim gerci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…