- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
- Konu Sahibi EvluBayan000
-
Benim kv verir ama az verir. Önce kendi sülalesi ve torunlara bol bol gider banada kalandan verilir. Birazda cazgırımdır ben fındıksa hakkımı isterim cevizse isterim ama kendi el emeği ile yaptığı şeyden tabiki ağzımla istemem gönlünden geçtiğini verir. Para ile alınan şeylerin zaten parasını peşin bırakıyoruz yada kp bankadan gönderiyoruz onlar memleketten alıp getiriyor. Ben zaten mümkün olduğunca kendi evimde kışlığımı hazırlarım reçel domates acuka vs. Annemde tarhana yufka ile erişte kesip verir. Hakkım olanın dışında versede olur vermese de şükür karnım doyuyor umurumda da değil. Ama maddi açıdan sömürülüyoruz. Eşim sürekli annesine eşya alır küçük ev aletleri tarzında neyi eksikse hediye olarak ama benim evime daha bişey gelmedi karşı taraftan. Benim evimde olmayan cihazlar kv iki evinde de mevcut eşim sayesinde.Bu aralar hangi ortama girsem. Kaynanam kışliklarimizda destek olur eşimin ailesi maddi yönden destek çıkar, ama ben bu konu hakkında hiç bir şey diyemiyorum. Eşimin ailesi çok zengin dışarıya karşı bize çok destek cikiyorlar gibi görünüyorlar ama çöplerini sakinirlar. Desteklerinden çok zararları var tam tersi eşimle birlikte çalışıyorlar sürekli eşimden para koparma peşinde. Mesela bende kaç yıllık evliyim kaynanama gidipte benim şunum yok versene diye istememisimdir. Kışliklarinda yardım ederim çok nadir verir. Bende minnet etmiyorum herşeyimi kendim yapıyorum tarhanimi vs annem veriyor genelde. Sizde nasıl durumlar ? Bekledigimdende değil aslında bir anne oğlundan neden böyle şeyleri sakinirki.
Bilemedim yani bizimkilerde destek olur gibi gozukur ama fatura uzaltirlar odeyin diye bence herkesin cebi kendine olmali bu yizden hic takilmayin o destek cikanlarinda cogu sagda solda biz bakiyoruz diye laf yapan kaynanalardir eminimBu aralar hangi ortama girsem. Kaynanam kışliklarimizda destek olur eşimin ailesi maddi yönden destek çıkar, ama ben bu konu hakkında hiç bir şey diyemiyorum. Eşimin ailesi çok zengin dışarıya karşı bize çok destek cikiyorlar gibi görünüyorlar ama çöplerini sakinirlar. Desteklerinden çok zararları var tam tersi eşimle birlikte çalışıyorlar sürekli eşimden para koparma peşinde. Mesela bende kaç yıllık evliyim kaynanama gidipte benim şunum yok versene diye istememisimdir. Kışliklarinda yardım ederim çok nadir verir. Bende minnet etmiyorum herşeyimi kendim yapıyorum tarhanimi vs annem veriyor genelde. Sizde nasıl durumlar ? Bekledigimdende değil aslında bir anne oğlundan neden böyle şeyleri sakinirki.
Tesadüftür bugün aynı konuyu düşündüm.. Kendi annem benden kesinlikle birşey istemez. Ekmeği olmasın ekmek param yok demez. Bende olan kavanozlardan verince kızım benim sana vermem gerekirken sen bana veriyorsun der. Ve mesela birşey var iki tane çirkin olanını kendi alır, güzelini bana verir.Bu aralar hangi ortama girsem. Kaynanam kışliklarimizda destek olur eşimin ailesi maddi yönden destek çıkar, ama ben bu konu hakkında hiç bir şey diyemiyorum. Eşimin ailesi çok zengin dışarıya karşı bize çok destek cikiyorlar gibi görünüyorlar ama çöplerini sakinirlar. Desteklerinden çok zararları var tam tersi eşimle birlikte çalışıyorlar sürekli eşimden para koparma peşinde. Mesela bende kaç yıllık evliyim kaynanama gidipte benim şunum yok versene diye istememisimdir. Kışliklarinda yardım ederim çok nadir verir. Bende minnet etmiyorum herşeyimi kendim yapıyorum tarhanimi vs annem veriyor genelde. Sizde nasıl durumlar ? Bekledigimdende değil aslında bir anne oğlundan neden böyle şeyleri sakinirki.
MaşallahKvm de annem de verici ve evlatlarını düşünen annelerdir.
Kvm extra fedakardır ve evlatlarını çok düşünür.
Bazen,vericiliğiyle bunaltır etrafını.
Eşimin ailesi başka bir şehirde oturuyor,
her geldiklerinde istisnasız, 4-5 büyük çanta erzakla gelirler.
Aklınıza gelebilecek her şey gelir,
kışsa et ve doğal tavuk dahil.
Oğlumuza mutlaka hatrı sayılır harçlık bırakırlar giderken.
İki gelinine ve bir kızına,hiç birimizi ayırmadan tarhana,erişte,reçel,turşu ne yaptıysa eşit miktarda verir sağolsun.
Hakkını ödeyemeyiz.
Geçen turla Kars gezisine gitmişlerdi,
ordan bile hepimize bal,kaşar ne bulduysa almış,memlekete gidince verdi.
Eşim kaşar yemez,'sana aldım kızım,sen seversin' dedi.
Soyu tükenmiş kayınvalidelerden kendisi,
kabul ediyorum.
Çünkü bu kadar ince düşünceli ve fedakar olmakla birlikte evimize,düzenimize karışmaz, bizi asla huzursuz etmez.
Ben de böyle kv olacağım inşallah,kendisi idolüm.
Ne desteği borçlarını, kredilerini ödüyoruz. Daha da 150 bin lira var ödenecek. Ben de görüp duyuyorum ne aileler var hep yanlarindalar. Sadece parasal olarak değil bir ihtiyacınız var mi diye sormaları , düşünmeleri bile hoşuma gidiyor.Bu aralar hangi ortama girsem. Kaynanam kışliklarimizda destek olur eşimin ailesi maddi yönden destek çıkar, ama ben bu konu hakkında hiç bir şey diyemiyorum. Eşimin ailesi çok zengin dışarıya karşı bize çok destek cikiyorlar gibi görünüyorlar ama çöplerini sakinirlar. Desteklerinden çok zararları var tam tersi eşimle birlikte çalışıyorlar sürekli eşimden para koparma peşinde. Mesela bende kaç yıllık evliyim kaynanama gidipte benim şunum yok versene diye istememisimdir. Kışliklarinda yardım ederim çok nadir verir. Bende minnet etmiyorum herşeyimi kendim yapıyorum tarhanimi vs annem veriyor genelde. Sizde nasıl durumlar ? Bekledigimdende değil aslında bir anne oğlundan neden böyle şeyleri sakinirki.
Gorumce evde bekar sanirim, o ne bicim gorumce ya ben abimlerle konusmadigim halde memlekete giderken annemlere aldiklarimdan hep bir fazla aliyorum ki abimlere de gotursun diye annemede diyorm onlara da ver diye cunku yegenim var herseyden onemlisi onlarin da alamayacgindan degil ama yasadigim sehirden getrilen dogal urunler bunlarin maddiyatla ilgisi yok heryerde bulunmuyorkışlık salcamizi yaparlar kurban kesmediysek bir gelislerinde 2 3 kilo getirirler kaynanam 2.sefer geldiginde getirmek ister gorumcem her seferinde bizim soguk kesimhanemizmi var dedim getirtmedim der :))) sanki bisey isteyen var gibi :))) evin tek cocugu kendisiymis gibi :)))
getirmedikleri ve vermedikleri daha iyi en azindan lafi donmez boyle :))
ben de sizin gibi dusunuyorum aslinda o sekilde kastetmistim. İmkan olcusunde hediyelesmek, birbirini hatirlamak anlaminda. Yani insan zaten bir sey hazirliyorsa reçel vb evladim da tatsin diye dusunup icinden gelir bence (kendi cocugumu dusunerek soyluyorum).Sizi alintiliyorum ama genel yaziyorum. Arada gelirken birseyler getirmesi ufak tefek hediyeler almasi başka, "destek olmak" başka şey...
Benim annemde sevdigim karisik tursudan yaparsa yollar bikac kavanoz veya evime gelirken biseyker alir, yurtdisina gittiginde de ufak tefek seyler getirmisti. Kv nadiren köyden gelirken bikac bisey getirir.
Bunlar destek degil hediyedir. Ama her gelişinde aylik, haftalik alisverisimi yapsin, butun kişlik yiyecegimi hazirlasin versin, para destegi filan versin bunlarin olmasi gerekmiyor bence.
Bu aralar hangi ortama girsem. Kaynanam kışliklarimizda destek olur eşimin ailesi maddi yönden destek çıkar, ama ben bu konu hakkında hiç bir şey diyemiyorum. Eşimin ailesi çok zengin dışarıya karşı bize çok destek cikiyorlar gibi görünüyorlar ama çöplerini sakinirlar. Desteklerinden çok zararları var tam tersi eşimle birlikte çalışıyorlar sürekli eşimden para koparma peşinde. Mesela bende kaç yıllık evliyim kaynanama gidipte benim şunum yok versene diye istememisimdir. Kışliklarinda yardım ederim çok nadir verir. Bende minnet etmiyorum herşeyimi kendim yapıyorum tarhanimi vs annem veriyor genelde. Sizde nasıl durumlar ? Bekledigimdende değil aslında bir anne oğlundan neden böyle şeyleri sakinirki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?