Eşinizin ailesi evinize destek te bulunurmu?

Benim kv verir ama az verir. Önce kendi sülalesi ve torunlara bol bol gider banada kalandan verilir. Birazda cazgırımdır ben fındıksa hakkımı isterim cevizse isterim ama kendi el emeği ile yaptığı şeyden tabiki ağzımla istemem gönlünden geçtiğini verir. Para ile alınan şeylerin zaten parasını peşin bırakıyoruz yada kp bankadan gönderiyoruz onlar memleketten alıp getiriyor. Ben zaten mümkün olduğunca kendi evimde kışlığımı hazırlarım reçel domates acuka vs. Annemde tarhana yufka ile erişte kesip verir. Hakkım olanın dışında versede olur vermese de şükür karnım doyuyor umurumda da değil. Ama maddi açıdan sömürülüyoruz. Eşim sürekli annesine eşya alır küçük ev aletleri tarzında neyi eksikse hediye olarak ama benim evime daha bişey gelmedi karşı taraftan. Benim evimde olmayan cihazlar kv iki evinde de mevcut eşim sayesinde.

1 yapıp 10 söyleyeceklerine hiç bir şey yapmasınlar. Bir şey yapınca 10 katını geri alıyorlar başka şekillerde.

Bilemedim yani bizimkilerde destek olur gibi gozukur ama fatura uzaltirlar odeyin diye bence herkesin cebi kendine olmali bu yizden hic takilmayin o destek cikanlarinda cogu sagda solda biz bakiyoruz diye laf yapan kaynanalardir eminim

Tesadüftür bugün aynı konuyu düşündüm.. Kendi annem benden kesinlikle birşey istemez. Ekmeği olmasın ekmek param yok demez. Bende olan kavanozlardan verince kızım benim sana vermem gerekirken sen bana veriyorsun der. Ve mesela birşey var iki tane çirkin olanını kendi alır, güzelini bana verir.
Kayın validem benden çok eltime götürür. Ama ona çok götürüyor, bana az getiriyor olmasını önemsemem. Evlenirken tek şey istedim eşit davranın. Bana fazla getirme eksikte getirme dedim. Ama mesela iki tane birşey var çirkin olanını bana, güzelini kendisi alır. Sen nasılsa alırsın der. Bir yere gittiğimizde verilen hediyeler olur. Ona ayrı bana ayrı. Gelince hemen benim hediyemi de açar içinden hangisi yakışıyorsa onu alır

Benimki annemin yapıp verdiği kışlıkları götürüyor

Maşallah Allah bozmasın

Evet bize ederler yardim kışlik seylerde.mesela tarhana gibi zeytin yag,peynir gibi.kayinvalidem koyde oturdugu icin kışliklarimizi bol bol verir sagolsunlar.

Ne desteği borçlarını, kredilerini ödüyoruz. Daha da 150 bin lira var ödenecek. Ben de görüp duyuyorum ne aileler var hep yanlarindalar. Sadece parasal olarak değil bir ihtiyacınız var mi diye sormaları , düşünmeleri bile hoşuma gidiyor.

Kayın aile hiçbir konuda destek olmamıştır
Şükür zaten ihtiyacımız da yok, istemem beklemem.

Maddi durumları iyi, bir ayakları köyde olan bir aile.
Senede bir (o da belki) bir bidon turşu veya reçel verir, o kadar.
Bize veya torunlarına da hediye aldığı görülmemiştir. Ciddiyim...

Kışlıklarım anneannemden gelir, salça, sos, makarna, tarhana türü şeyleri o temin eder sağolsun.

Sıfır beklenti eşittir mutluluk.
Ama sizi anlıyorum Gönül almak başka bir şey, herkeste yok o erdem.

Gorumce evde bekar sanirim, o ne bicim gorumce ya ben abimlerle konusmadigim halde memlekete giderken annemlere aldiklarimdan hep bir fazla aliyorum ki abimlere de gotursun diye annemede diyorm onlara da ver diye cunku yegenim var herseyden onemlisi onlarin da alamayacgindan degil ama yasadigim sehirden getrilen dogal urunler bunlarin maddiyatla ilgisi yok heryerde bulunmuyor

Bizmkiler de sag olsun ellerinde ne varsa paylasir ihtiyacimiz yok cok sukur maddi olarak, onlar koyde bahce yapiyorlar ayni zamanda ordan ne yetisirse getirirler kv kizlik yaptiklarindan verir hep 3 parcaya boler eltime bana kendisine, kp de ayni sekilde zatem is ortak ama kp cok calisir para biriktirir sag olsun ev alirken yardim ettiler koyde ev yaptrmisri zaten ki biz istemedik kp israr etti biraz kredi cekin ustune ben cekerim dedi eltimlere de bize de ayni sekilde...ben calstigim icin her zaman yapamiyorum kv sarma yapar getirir yemek getirir kislik yapar ben de ona ihtiyaci olan birseyi alirim, kucuk ev aletleri falan...pasta borek beceremez kp cok sever yapar gotururum faln oyle gecinip gidiyoruz bu isler gonulden gelecek yoksa olmaz olsa da lafi olur

Soğan ekmek yemişim, yine de kimseden 5 kuruş istememişim. Zaten verseler de sonradan başıma kakacaklarsa hiç bulaşmasınlar daha iyi.
Geçim, kari kocanin sorumluluğu ile olur. Digerlerinin verecegi bir bidon yağ, uc-bes kışlık ile nereye kadar?
Kısacası, taşıma su ile değirmen dönmez. Ne yapicaksak eşimle beraber yaptık. Inanın böylesi daha kıymetli

ben de sizin gibi dusunuyorum aslinda o sekilde kastetmistim. İmkan olcusunde hediyelesmek, birbirini hatirlamak anlaminda. Yani insan zaten bir sey hazirliyorsa reçel vb evladim da tatsin diye dusunup icinden gelir bence (kendi cocugumu dusunerek soyluyorum).

Ooo ne diyosun kımse o konuda annemin eline su dökemez. abimlerın evini bile annem babam yaptı bigün onlarsız tek bi lokma yediğini bilmem ne yaparsa onlarada gönderir banada. Ama onlara sorsak ( yengem abim) halada naptınkı bize derler. Böylede nankörler var işte

aileler keşke evlatlarına eşit davransalar ama öyle yapmıyorlarsa da niye bize vermiyorsun denemez..
onun kararı sonuçta..
beklenti içine girip kendi kendinizi gaza getirip sinir olmayın boşuna..
vermiyorsa yapacak bir şey yok

Az aşım, dertsiz başım...

Kimse birşeyime karışmasın, ben de kimsenin birşeyine karışmam.
Gelene kapım açık, sofram açık, evim açık...
Ondan fazlasını ne ben yapabilirim, ne de başkasından beklerim.

Benim genelde anacığım destek verir.
Tarhana alır verir, bazen tarhana yapar verir, erişte, kus kus gibi şeyler alır verir sağolsun.
Ben beklemem ama tek çocuğum aynı zamanda, senden başka kimim var der destek çıkmaya çalışır.
Bende kızarım alıştırma eşimi böyle diye... Yine içi durmaz o ayrı konu.

İçten gelme meselesidir bu.
Bir sene hiç unutmam, bir koli dolusu reçel yapmıştı eşimin babaannesi.
Farklı şehirdeler onları ziyarete gitmiştik.
Bize verdi o reçelleri ve dedi ki "bunları annenlere götür, annen sana ve abinlere bölüştürecek bunları" diye.
Nitekim 1 kavanoz reçel bile görmedim...

İçten gelir bazı şeyler.
Gelmiyorsa da herhangi bir beklentiye girmemek lazım.
Zira zoraki verilenden de hayır gelmez.

Evimde kimsenin iğnesini bile istemem

Eşimin tarafı vermez. Ama kendi babaannem verir salça, ceviz veya meyve. Kargoyla yollanır. Ama vermek zorunda degil ler.

benim kv de de evinde ne var ne yok verir.evlat ayırımı hiç yapmaz.diğer torununa çöp aldı ya bizim kıza da aynısı alacak illaki... emekli maaşı var kımde kalırsa ona harcar para konusu o yüzden hiç mesele olmuyor aile arasında.eşim para çıkarıp verse çıtım çıkmaz. anneme de ç.makınası aldık eşim o parayı almaz... ben bu konuları okudukça şaşıyorum artık.

Ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden çöp dahi almam. Kendime yakıştırmıyorum.
Öte yandan kayınvalideden -zorla getirdikleri saymıyorum- bir şey istemem, getirdiğini de yemem, kullanmam.
Yine de misliyle maddi açıdan karşılığını yaparım.
Bana bir dilim ekmek verse ömrümü feda etsem, onun maddi ve manevi beklentilerinin karşılığını ödeyemem. Allah düşürmesin muhtaç etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…