Eşinizin ailesi evinize destek te bulunurmu?

Benim de gitmiyor du aslında ama bizden çöplerini sakincak hale gelip kızlarına yağdırmalari. Ne bileyim bukadar olmamali
Oğluna değer vermiyor ki kızına yapıyor. Oğlunu da evlat yerine koysaydı, kızına yaptığını oğluna da yapardı. Oğlu düşünsün kardeşini üstün tutup onu yok saydıklarını. Klasik erkek ailesi ya çok da takmayın, yapmıyorlar yani.

Kv vermeye gönlü pek YOk ama kp zorla verdirir bende istemem ama kp sağolsun verdirir kışlık yiyecek falan ödemelerimize yardımcı oluyor ama zorla istemem verirse alırım

Evet her zaman olmasa da çoğu zaman hediye verip elimde pastayla gidiyorum. Lakin onlar millete biz oğlumuza destek çıkıyoruz bı elimiz sürekli onlarda gibi imalarda bulunur ama sürekli para sömürme pesindeler. Hem faydaları olmayıp zararları olmalari zoruma gidiyor acikcasi

Herşeyini verir ne yaptıysa ben yardım edemesem bile ne pişirse.ya da salça turşu peynir gibi şeyleri sürekli verir. Bende hiçbir şeyi sakinmam. Öyle geçinir gideriz Rabbim huzur ve sağlık versin yeter.

Benimkiler günahını bile vermez, zaten verselerde ben almam . Birinden birşey almak ona gebe kalmaktır, kimseye gebe kalamam.

Bebek için tedavi gmrüyoruz aynı zamanda ev borcu ödüyoruz bu süreçte bırakın yardımı benim olan evin kiranın yarısını istiyor ev satılsa bile ona verilcekmiş o para nedeni ‘anne’ olması dışardan baktıgında oğullarına aşıklar ama tek gelinleri oldugum halde ne bana ne eşime bi gram faydaları yok o yüzden kışlık beklentim hiç yok açlığımdan ölsemde istemem zaten sağolsun annem zor durumda da olsa eline geçen paralarla biriktirir kışlık erişte tarhana fasulye ıvır zıvır bölüştürür kardeşlerimle bana bende her gittiğimde eline harçlığını veririm. Bu tarz şeyler insanın içinde olmalı yürepinden gelmeli yoksa iki gram yiyecek olmayınca ölcek değiliz insan evlat oldugunu hissetmek istiyo ama kendilerine geldiği zaman ben anneyim ben babayım hizmette sevgide saygıda kusur istemezler..

Benim kp çok verici değildir ama kv eli çok açık sadece bize karşı değil herkese karşı eli çok açıktır bizden de bişey sakınmaz ama biz pek bişey istemeyiz sadece konserve menemen reçel vs yapar gelirken getirir farklı şehirlerde yaşıyoruz hiç bir kötülüğünü görmedim sağ olsun beni de düşünür . Zaten okumuş etmiş çok çekmiş şuan emekli kimseye minneti olmayan güçlü karakterli bi kadindir

Destek derken kayınvalidem tarhana yapınca, zeytin kurunca gönderir. Özellikle istemem ama her sene ufak tefek şeyler gönderir. Kendi annem tüm kışlığımı yapar. Bana gelir 1 hafta içinde yapabildiğimiz kışlığı yaparız konserve, salça, turşu, reçel işte aklınıza ne gelirse. Ben kimseden özellikle istemem ama her 2 tarafta yapar gönderir. Sağolsunlar kış için çok faydası oluyor.

Benim eşimin ailesi de nadir bulunur onu da yıllarca başa kakalarlar :) o yüzden hiç istemiyorum oňlardam tek bir çöp bile gerek yok herkes kendi evine baksın başkasının Atina binen tez iner.

kışlık salcamizi yaparlar kurban kesmediysek bir gelislerinde 2 3 kilo getirirler kaynanam 2.sefer geldiginde getirmek ister gorumcem her seferinde bizim soguk kesimhanemizmi var dedim getirtmedim der :))) sanki bisey isteyen var gibi :))) evin tek cocugu kendisiymis gibi :)))
getirmedikleri ve vermedikleri daha iyi en azindan lafi donmez boyle :))

Elinden recel, tursu, salca gibi kislik seyler yapmak geliyorsa vermeli bence. İnsan bunu evladindan sakinir mi yani? Birden fazla cocugu da varsa, evdeki kisi sayisina gore dusunup vermeli.

Onun haricinde ""her zaman""eli bos gelmek de hos degil. Torunu varsa bizimkiler gibi, ""surekli ozledik cok seviyoruz oluyoruz bitiyoruz diyip"", 1 tane bez bile almamasi, bir 50 tl olsun harclik vermemesi de bence dogru degil.

Bize villa alsin diye bir beklentiye giren yok zaten, bunlar olmasi gereken minik suprizler, guzel seyler.

Kayınvalidemler memlekette geldiğinde birşeyler getirir ama getirmese de niye getirmedi diye düşünmem açıkçası.

Maddi konuda yardim etmeleri geren bi durumda degiliz çok şükür. Onlarda emekli köydeler ama hayvanlari yok ama süt alıp peynirimizi yaparlar. Bazi yıl hem onlarin hem bizim peynir parisi biz veririz bazen onlar.
Salça, turşu yapar. Kışlik erişte beraber yaparız.
Benim annemde ne olsa yapar getirir.
Para degil ama insan anneler bu tarz şeyler bekliyebilir.

Tarhana,erişte,turşu,salça gibi şeyler yapar ve verir ama yardımda bulunmak amaçlı değil. Doğal beslenmeyi sevdiğimizi bildiğinden,çocuklar yesin diye vs. Vermezse aklıma bile gelmez en organiğinden alıyorum zaten.

İki taraf da erzak yardımı yapar.sebze,kahvaltilik,tavuk et dışında bişey almadık sayılır 4 yıldır.hatta et ürünleri de ara ara getirirler

Kv vermez pek. Kızına verir. Eşim de ablasına verir. Hatta kendi babam da arada sadaka ,zekat filan yollar görümceme... ( görümcemin ihtiyacı var . Eşi yok. Kendisi hasta) görümcemin ihtiyacı varken kv nin bana vermesi zaten anormal olurdu.

Ama geçen sene tarlasından soğan ile dometes koparıp yollamis. Yarım elma gönül alma :) Ben köye gittiğim zaman da gel erik toplayalım götürürsün dedi kv ile görümcem. Gittik topladık... Çok sevindim. Ihtiyaç olması ya da olmaması değil de. Düşünmesi güzeldi.

Annemle çok yakın oturuyoruz. Ben sadece annemin yaptığı yoğurdu yiyebiliyorum . Annem yoğurt veriyor. Bu akşam sevdiğim yemekten yapmış. Ondan yolladı. Ben de annemi babami gözetirim. Eşim zaten babamin en yakin arkadaşıdir. Allah bozmasın.

Bana ne vermediler diye saymadım hic. Ne kv, ne kp,ne görümce ve ne de kendi ailem kötü düşünen,ince hesaplar yapan insanlar değil.

Kimin ihtiyacı varsa ona veriyoruz. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Eminim görümcem istemiyordur herkesin kendisine vermesini. Ama başka çaresi yok işte. Ne yapsın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…