Eşinizin ailesi evinize destek te bulunurmu?

Benim annem de yengeme sarma yapıp koli ile yolluyor. O da gerçekten kıymet bilir ama. Allah bize verdiği gelinleri cennetten bulup yolladı galiba. Dayımlardan çok onları seviyoruz :)

ne maddi ne manevi destek görmedik aksine onlar aradığında yine ne kötü haber verecekler acabq diye korkuyorum

Ciddi anlamda baş belası bir kayınvalideye sahipseniz aman benden uzak olsun da, huzurunu kaçırmasın da faydası kendine kalsın dersiniz inanın. Bu beklenti de olmak bile berbat bir kayınvalide ye sahip olmadiginizin işareti.

Bence maddi destek saçmalık.sonucta evlenmiş barklanmis. Benim kayivalidem de tursumu salcami yagimi konservelerimi yapar sağolsun.Allah razı olsun.maddi destek asla istemem.sadece borç olarak alırım.ne münasebet bize neden baksınlar ki

Sizi alintiliyorum ama genel yaziyorum. Arada gelirken birseyler getirmesi ufak tefek hediyeler almasi başka, "destek olmak" başka şey...
Benim annemde sevdigim karisik tursudan yaparsa yollar bikac kavanoz veya evime gelirken biseyker alir, yurtdisina gittiginde de ufak tefek seyler getirmisti. Kv nadiren köyden gelirken bikac bisey getirir.

Bunlar destek degil hediyedir. Ama her gelişinde aylik, haftalik alisverisimi yapsin, butun kişlik yiyecegimi hazirlasin versin, para destegi filan versin bunlarin olmasi gerekmiyor bence.

Kayinpederim para konusunda bunlar kere yaptı ama ben kesinlikle kabul etmiyorum cunkuno destek çıktıkça oğlu rehavete kapılır ve babam arkamda diye savsaklar buna tahammül edemem allaha şükür ikimizde çalışıyoruz ihtiyacımız yok ama kaynanam zaten öyle şeyler pek yapmaz yaptimida eksik etmez zaten verir

Turşu , yağ , salça, konserve zaten yeterince maddi bir destek.

Herşeyi kendim yapıyorum kimseden birşey kabul etmiyorum kendi annemde dahil buna tabiki . Ev salçası hariç birtek onu yapamıyorum kv den alıyorum . 2 ay önce şehir dışından evime geldiler 1 hafta kaldılar . Kızım bir bezi de olsa mantı yapalım buzluğa koyarsın burada kimseniz yok . Hastalansan suya at pişir hemen hazır yemek filan demedi asla elini bir bardağa dahi sürmedi . Ondan birşey beklemiyorum zaten

Beklentim yok istemem de,ama salça, turşu, tarhana ne yaparsa mutlaka verir ve paylaşır.İstemiyorum desemde tamam der ertesi gün yine getirir.Maddi olarak büyük meblağları borç olarak alırız ara sıra küçük üç beşi sorun etmezler zaten.Torunlarınada ilgi alakaları oldukça fazladır.Nerdeyse 6 yıllık evliyim kayınvalide olarak hissetmedim hiç,geçirdiğim zaman diliminde yeri geldi annemden önce koştu,geldi bende hakkını ödeyemem kendi annemi nasıl el üstünde tutuyorsam kayınvalidem de öyledir benim için.

Baharat, salça, yoğurt verir zaman zaman sag olsun. Kızım sormadan istediğini de al der hep. Ben de her gidişimde tatlı yapar gotururum. Beklenti değil de dusunulmus olmak hoşuna gidiyor tabii insanin.

Ben istemem ama annemde kayınvalidem de kendilerine ne yaparlarsa salça , turşu , reçel vs verirler mutlaka. Evlatlarıyız biz onların verirler elbet. Bizde anneyiz bende duramam çocuklarım evlensin herşeyimi paylaşırım maddi manevi zorda bırakmam evlatlarımı.

Gölge etmesinler başka ihsan istemiyorum . Bir çay kaşıkları dahi yok evimde çok şükür her şeyi tırmalaya tırmalaya yaptık eşimle
Aynı kafadayım valla bana köstek olmasınlar yeter Allah’a şükür herşeye gücüm var yaparım ben

Maddi açıdan çok şükür ailelerimiz muhtaç değil. Kayınvalidem kışlık kendi için de çok hazirlayamaz o yüzden bize de bir yerden gelirse paylaştırir. Bizim bütün kışlıklarimiz annem tarafından hazırlanır. Onun eli boş durmaz sürekli birşeyler yapar ve bütün kardeşlere dağıtır.

Benim de gitmiyor du aslında ama bizden çöplerini sakincak hale gelip kızlarına yağdırmalari. Ne bileyim bukadar olmamali
Bizde de durum aynı bir çöpleri geçmedi bize geçmesinde zaten gerek yok ama kızlarına yağdırırlar, eşim hep boynu büküktür ben adaletsizliğe üzülüyorum sizin gibi

Benim eşimin ailesi çok sıkışık zamanlarımızda bize maddi destek olmuştu. Ben de o zamanlar ne kadar iyi niyetliler bize zor günümüzde destek oluyolar Allah razı olsun diyodum. Meğersem benim koca bana maaşını her ay bin lira eksik söyleyip onlara para gönderiyormuş.

Benim de gitmiyor du aslında ama bizden çöplerini sakincak hale gelip kızlarına yağdırmalari. Ne bileyim bukadar olmamali

Belki yardımin kızlara yapılması uygun. Benim ailem de sağ olsun zor zamanımızda yardımcı oldu. Biz istedik. Sizin aileniz size ne gibi yardımlar da bulunuyor? Eşinizin ailesinden beklediğiniz gibi kendi ailenizden bekliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…