Eşinizin ailesi ile ne sıklıkla görüşüyorsunuz :(

Bir yıllık evliyiz.
Bazen haftada 3 gün üstüste bazen de 3 haftada bir görüşüyoruz.
Genelde biz gidiyoruz, arada bize de geliyorlar.
Bizde pek geldin, gelmedin muhabbeti olmaz, kim müsaitse arar, çağırır, gelinir, gidilir...

Peki çocuk olunca cok sey değişiyor mu ipler sizin elnize geçiyor mu yoksa daha mi kötü olmaya başlıyor ben korkyrm çocuk olunca hergün gelecekler gidecekler die artk

kızımı kreşten kv alıyor
kızımı almaya gidince en az 1 saat zaten mecburen görüşürüyoruz
kaldı ki bu 1 saat bazen yatıncaya kadar uzuyor
ben de kafayı yedim zaten
antidepresanlarla ayakta duruyorum

Esin en azindan konusmus, tavir yapmis yani farkindadir ailesi de. Esinin hatirina katlan ya da ben iki haftada bir sana katilayim, sen onun disinda istedigin kadar git de.. Bilemedim yani. :/
Çocuk olunca bunlar iyice beni bunaltip zirt pirt gelirler mi bundan da cok korkyrm kafayı yerm herhalde artk

kızımı kreşten kv alıyor
kızımı almaya gidince en az 1 saat zaten mecburen görüşürüyoruz
kaldı ki bu 1 saat bazen yatıncaya kadar uzuyor
ben de kafayı yedim zaten
antidepresanlarla ayakta duruyorum
Allah sabır versn valla zor öyle zor ki hemde hamile olmasam bende hap kullanedm herhalde o asamaya kadar gelmstm çünkü

Ortalama ayda 3-4 kere ama bu süreyi uzatmaya çalışıyorum.
Bir hafta pazartesi akşamı gittiysek, öbür hafta perşembe, sonraki haftayı atlayıp yine pazartesi gibi 10 günlük bir düzen kurma çabasındayım.
Akraba, misafir evime gelmediği sürece hiçbir şekilde daha kendi ailem dahil eşimin ailesini de çağırmadım.
Biz onlara gidiyoruz, yeter.
Onlar niye gelecekler?
1.5 yıllık evliyim.

haftada bir gidiyoruz..
bazen 1 saat bazen 3 saat oluyo.
ama benim kV den yana sıkıntım yok.
çok şükür.
zaten is güç. 2 gunde bir gitmek gibi bişey söz konusu olamaz.
sağolsunlar onlarda gelin gelin diye tutturmuyolar...
ama ilk evlendigimizde babaannesi hergün hergün oğlum evladım sen gittin ev çok boş diyip duruyodu... eşim de o konuyu halletti...

Benim kayınvalidem bana özel yapmıyo cümbüşü gezmeyi seviyo
Kendi de hazırlar özenir çağırır, bizi de başkalarını da
Bende tam tersi cümbüş sevmem kalabalık sevmem

Bende sizin denedgnz yoldan gtmeye caslcm artk mesela bugün gtcz diğer haftayı atlaym yada cumaya sarktym aman ne blym bide çocuk olunca dha cok gelr diolar kafayı yiyorm düşün dkce

Bide benom kızdıgm nokta ne olrsa olsn olum kalım olsada o hafta gidilecek illa esim bu kafadan gidiyor

Bende sizin denedgnz yoldan gtmeye caslcm artk mesela bugün gtcz diğer haftayı atlaym yada cumaya sarktym aman ne blym bide çocuk olunca dha cok gelr diolar kafayı yiyorm düşün dkce
Ben zaten ailelerin, çocuklarının evine gitmesine bir anlam veremiyorum.
Sonuç olarak hiçbir kayınvalide kayınpeder 30 yaşında değil, yaşını başını almış insanlar hepsi.
Ama bizlerin programı oluyor, işi gücü oluyor ve ona göre uygun zaman ayarlayıp gitmeye çalışıyoruz.
Kültürümüzde zaten büyükler ziyaret edilir, küçüklerin evine gidilmez ki?
Niye kendilerini gelinlere ağırlatma çabasında bu insanlar, garip...
Kendimden örnek vermem gerekirse, dediğim gibi misafir gelmesi hariç ne ailemi ne de eşimin ailesini çağırmadım, bir de ramazanda iftara aldım o kadar.
Biz gidiyoruz 2 kişi, onlar toplanıp geliyor oluyor en az 10 kişi.
İkisinin yorgunluğu ve zahmeti bir mi?
Ben eşimle kendime makarna hazırlayıp yiyebilirken, onlar geldiğinde mükellef masa kuruluyor bu genellememe kendi ailemi de dahil ediyorum.
Ama biz ailelerimize gittiğimizde zaten evin düzeni gereği pişen bir yemek var, onları yiyoruz kimseye yük olmadan.
Siz de çağırmayın, ha çağırcaksanız da yılda 3 kere yeter.
Emrivaki yapmaya çalıştıklarında da sözüm vardı arkadaşa falan gibi bahanelerle atlatın, kendiniz bu düzeni lütfen oturtun iki aileye de.

9 yıllık evliyim kv ye 10 dk yürüme mesafesinde oturuyorum. 3ayda bir giderim oda 5 ayda bir gelir bana

Aynı binadayım ama en son 10 gün önce bir hastalık durumundan dolayı 10 dakikalığına gördüm
genelde ayda yılda 1 uğrarım görmüyorum da genelde
anneme de yine 15 günde bir falan gidiyorum

Bide benom kızdıgm nokta ne olrsa olsn olum kalım olsada o hafta gidilecek illa esim bu kafadan gidiyor

zaten sizi daha çok gerende bu mecburiyetin yaratılması...
bazen gitmedigimizde olabiliyor. çok elzem gibi gelmiyor eşime çünkü mutlaka hergün konuşuyor telefonda.iletisimleri çok güçlü.
tabi cocuk olunca durum ne olur bilinmez :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…