Büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atma, uzanma, sigara içme vebenzeri gibi davranışlar saygısızlık olarak öğretiliyor, bizde öyle öğreniyoruz
Belli bir kuşaktan sonrası bazı bilinirliklerde kendince reform yapabilse de -saygı ile alakâlı olmadığını düşünse de- genel olarak bilinenler doğrultusunda hareket ediliyor
Kayınvalide,kayınpeder,anne baba lar gibi yaşı ilerlemiş kişilerinde fikirleri oturmuş olduğundan değiştirmek gibi bir düşünceleri de olmadığından saygısızlık olarak isimlendiriyorlar belli davranışlara dikkat etmeyenlere
Kimisi bunun saygı ile alâkası yok, rahat ol diyebiliyor ama epey nadir
Ben de bu konuda zihniyetimi değiştirmeyen,değiştiremeyenlerdenim,
anne babaya hürmet etmek gerekiyor ama oturma şekli neden hürmetsizlik olarak adlandırılıyor.. Yada sigara içmenin ne gibi bir saygısızlığı var gibi de düşünüyorum.. Düşündüğümün tersi davranıyorum ama.
Mesafeli olmak, sınırlı olmak ile de ilgisi var bu davranışların bence, yazarken aklıma geldi
annemiz ile samimi olduğumuz için onun yanında uzanıyor sigara içiyor bacakbacak üzerine atıyoruz, annemize olan saygısızlığımızdan değil samimiyetimizden böyle davranıyoruz
yada yakın olduğumuz büyüklerin yanında, dayı,teyze,arkadaş,abla....
Yoksa baba yanında saygılı olup anne yanında saygısız olduğumuzdan değil.