• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin Ailesi Yaninda Bacak üstüste Atip Otururmusunuz

Ben ne kendi ailemin nede eşimin ailesinin yanında bu şekil oturmam,oturmayı kendime yakıstırmam....Bence bu şekil davranmak kişinin saygısızlıgını gösterir...Bunun eski kafa ilede alakası yok,büyüklere karsı yapılması gereken saygılı davranıslar vardır... Bu en başta geliyor.. Ve bence kişi kendinide oturup kalkışından belli eder...Bu en büyük ön izlenimdir...
Ve karşısındakinden ne kadar saygı bekliyorsa o kadar saygı göstermeli... Hiç hoş olmuyor doğrusu....

:umursamaz:

saygı ile ne alakası var..eğer samimi ve tam bir aileyseniz tabikide oturusunuz..kendini kasan ve ben oturmam diyenin samimiyetinden şüphe ederim ve arada soğuklu vardır kesin.iş anne baba demekle olmuyor gerçekten seveceksin samimi ve sıcak olacaksın...:1hug:

ailelerden geçtim benden bi kaç yaş büyüklerin yanında bile oturmam kesinlikle yerimseniben biz öyle yetiştik :1closedeyes:

Eğer öyle oturmam gerekiyorsa otururum ama bugüne kadar yapmadım
Tabiri caizse asker gibi oturmak zorunda kalıyorum eşimin ailesinin yanında, şöööyle bir yana kaykılıp bile oturmamışımdır
Kendi ailemin yanında daha rahatım gidip babamın yada annemin dizine bile yatarım
Yorgunsam bacaklarımı uzatırım, kendi annem babam sonuçta onların yanında rahatım

annem dışında babamın yanında bile oturmam...eşimin ailesinin yanında da aynı şekilde
kendimi kasmam ama genede oturmam..bu belki saygı göstergesi değil bana göre küçüklüğümden
beri bu şekilde görmemden kaynaklanıyor sanırım.

Büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atma, uzanma, sigara içme vebenzeri gibi davranışlar saygısızlık olarak öğretiliyor, bizde öyle öğreniyoruz
Belli bir kuşaktan sonrası bazı bilinirliklerde kendince reform yapabilse de -saygı ile alakâlı olmadığını düşünse de- genel olarak bilinenler doğrultusunda hareket ediliyor
Kayınvalide,kayınpeder,anne baba lar gibi yaşı ilerlemiş kişilerinde fikirleri oturmuş olduğundan değiştirmek gibi bir düşünceleri de olmadığından saygısızlık olarak isimlendiriyorlar belli davranışlara dikkat etmeyenlere
Kimisi bunun saygı ile alâkası yok, rahat ol diyebiliyor ama epey nadir
Ben de bu konuda zihniyetimi değiştirmeyen,değiştiremeyenlerdenim,
anne babaya hürmet etmek gerekiyor ama oturma şekli neden hürmetsizlik olarak adlandırılıyor.. Yada sigara içmenin ne gibi bir saygısızlığı var gibi de düşünüyorum.. Düşündüğümün tersi davranıyorum ama.
Mesafeli olmak, sınırlı olmak ile de ilgisi var bu davranışların bence, yazarken aklıma geldi
annemiz ile samimi olduğumuz için onun yanında uzanıyor sigara içiyor bacakbacak üzerine atıyoruz, annemize olan saygısızlığımızdan değil samimiyetimizden böyle davranıyoruz
yada yakın olduğumuz büyüklerin yanında, dayı,teyze,arkadaş,abla....
Yoksa baba yanında saygılı olup anne yanında saygısız olduğumuzdan değil.

Genelde çalışan bayanlar bacak bacak üstüne atar zaten daha derli toplu oturmak, frikik vermemek için :) Ben de istinasız her yerde öyle otururum. Şu an bilgisayar masasında dahi istemsiz olarak öyle oturuyorum. Böyle birşeyin saygısızlık olarak değerlendirilmesini saçma buluyorum. Sağlıksız olduğunu söyleyebilirim ama. Varis yapıyor çünkü :(

bir büyüğün yanında özellikle, dede, kayınbaba gibi bacak bacak üstüne atmamak saygıdan ileri gelir... bacak bacak üstüne atmak, rahat etmek, rahat olmak demektir... bence büyüklerin yanın da yapmamak lazım... herkesin kendi görüşü tabi ki, bu da benimn düşüncem... büyüklere büyük olduklarını hareketlerimizle, davranışlarımızla hissettirelim ki, önemsendeiklerinin farkında olsunlar....

nasil oturmak istiyosna ole otur bence,ole rahat ediyosun sonucta.ben bacak bacak ustune atiyorum yanlarinda.sadece babane ve dedesinin yaninda atmiyorum hanimaga gibi babanesi cunku kaydirigubbakcemile3

ilkokuldan beri bacak bacak ustune atar otururdum oylesi daha rahat ama buyuklerin yaninda ister istemez daha dikkatli olunuo sonucta jenarasyon farkimiz var gelenek goreneklerimizde ayip karsilanan bi durum... amaa gonull isterdiki anamin babamin evindeki gibiii rahatt rahatttt oturayim olmuo maleseff... bu durum zorunluluk halile gelmisse de iyice bayiyo insani, saygi gostercegi varsa da isin icine zorunluluk girdigi icin yapasi gelmio insanin...

eşimin ailesi rahat insanlar bırakın ayak ayak üstüne atmayı yanlarında uzanabilirim,uyuyabilirim.bu gibi konular sorun teşkil etmiyor biz de o yüzden rahatım

bana da yengem kızardı hep indir bacağını derdi
ama ben de saygısızlık olarak görmüyorum nasıl rahat ediyorsan öyle oturursun bacaklarımı dikip yatmıyorum ya

arkadaşlar bu konuda göüşlerinizi merak ediyorum.şahsen kendi fikrim bence saygısızlık.asla büyüklerimin yanında böyle oturamam.ama bieltim var bacak üstüne atıp oturu saygısızca.nedense eşimin ailesi onu daha çok sever. bu devirde saygısız mı olmak mı lazım yoksa.kendi fikrim......sırnaşık şey

asla oturmam öle..bir büyüğümün yanındada oturmam çünkü kendimi rahatsız hissederim..

saygı karşılıklı hissedilen bir duygudur.ama bacakla sigara içmeyle alakası yoktur.ben istediğim gibi otururum hatta kayınpederim hamileliğimin son ayında beni kımıldatmadı bile hem bebek kilo alsın hem sen rahat nefes al dedi.sanırım biz trakyalılarda saygı anlayışı farklı biz karşılıklı sigarada içeriz alkolde alırız.sanırım ben çok saygısız bir gelinim :))) ama yapcak bişi yok ne eltim olacak nede görümcem onun için böyle kabul gördüm :)))))

ben uzanırım bile bizimkiler sorun etmez böyle şeyleri rahatızdır hepimiz, eşimde benim ailemin yanında rahattır, ailelerimizde bunu saygısızlık olarak görmüyor. aileye bağlı tabi

saygı karşılıklı hissedilen bir duygudur.ama bacakla sigara içmeyle alakası yoktur.ben istediğim gibi otururum hatta kayınpederim hamileliğimin son ayında beni kımıldatmadı bile hem bebek kilo alsın hem sen rahat nefes al dedi.sanırım biz trakyalılarda saygı anlayışı farklı biz karşılıklı sigarada içeriz alkolde alırız.sanırım ben çok saygısız bir gelinim :))) ama yapcak bişi yok ne eltim olacak nede görümcem onun için böyle kabul gördüm :)))))

Aynen. Karşılıklı içerizde, bırak ayak ayak üstüne atmayı ben uzanırımda. Bunları saygı anlayışı çerçevesinde görmüyorum ben. :umursamaz:
Bazı sıkıntılar yaşadık, o dönemlerde dahi ağzımı açıp tek saygızca kelime etmiş değilim.
İyi ayağımı ayağımın üzerine atmıyım ama ağzıma geleni söyleyeyim, oldu.
:olmaz:

Back
X