Eşinizin Ailesi Yaninda Bacak üstüste Atip Otururmusunuz

ben atmam ailemde böyle gördüm böyle yetiştim babamın yanında bile atmam yetiştirilme tarzı bu işler

ben de atmam, zaten eşimden yediğim tek uyarı bu olmuştu...
Önce çok sert karşılamıştım, ama sonra gerçekten de atmamam gerektiğini düşündüm...
Zira babamın yanında onun da bacak bacak üstüne atması uygun olmazdı.

Ama arada kaçırıyorum ben :)

ben görüşmediğim için bu konuda rahatım.
ama eşim ilk zamanlar bacak bacak üstüne attığında annem baya bir sorun yaptı. çünkü sürekli ayakta çalıştığı için yoruluyor. şimdi ayaklarını bile uzatıp oturuyor. annem bir şey demiyor. ama uzatırken anne kusura bakma diye gönlünü alıyor.
evet büyüklere göre saygısızlık. aslında bir nevi haklılar. çünkü böyle şeyleri takmaya takmaya saygısız bir gençlik yetişiyor. nerde eski saygı?

ben nisanliydim bi kac ay öncesine kdr...
nisanlim beni kuaförde bacak bacak üstene atarak oturdugumu görmüs...
ve bunu benim kafama haftalarca kakti
ve ayrilma sebeblerinden biride buydu...

bende bilmiyodum böyle saygisizca birsey oldugunu ama öylemis... o yüzden bundan sonra atmam...

Ben de saygısızlık olarak görmem, bacak bacak üstüne atarım. :emir_bebek: bayanssulusmile

bacak bacak üstüne atmanın saygıyla değil bence samimiyetle alakası var.
kayınpederimin yanında biz evlatlar olarak (ben eşim görümcem ...)çeki düzen veririz oturmamıza kalkmamıza.
ama kayınvalidemin yanında atarız bacak bacak üstüne.
annemin yannda da atarım.hatta kayınvalidem bunun saygıyla alakası yok atabilirsiniz yanımda dedi.
ayrıyeten çok saygılıyımdır aileme ve eşimin ailesine

Biz öyle yetiştirilmedik şükürler olsun ki...Bacak bacak üstüne atarım farkında bile olmadan.Saygı ile alakasını da anlamış değilim.
Asıl saygısızlık bir taraflarını yayarak,bacağının biri kıvrık,biri havada oturmaktır.Bacak bacak üstüne atmak aksine usturuplu oturmaktır bu durumda.naniknanik

Genelde bacak bacak üstüne otururum ki kimsede beni bu konuda uyarmadi yapma diye.
Bir yerim açilmadiktan görünmedikten sonra bence sakincasi yok.

Erkeklerde bacaklarini açarak otururlar genelde o niye saygisizlik olmasin da bacak bacak üstüne atmak saygisizlik olsun ki.

Kadının her hareketini sınırlamak...Çok aşağılayıcı...:umursamaz:

annemin yanında oturyorum tabıkı kayınvalıdemın yanındada oturuyorum bence saygıyla alakası yok nasıl rahatsam oyle davranıyorum kasmaya gerek yok

nasıl rahatsam öyle davranırım bacaklarımı uzatıp tv de izlerim. bacak bacak üstünede atarım.
bizimkilerin öyle bir takıntısı yoktur.

ben oturmuyorum.. bilmem odaya bi büyüğüm geldiğinde bile hemen indiririm. hiç düşünmedim nedenini. alışkanlık sanırım. bi kere okulda ellerim cebimde yürüyodum öğretmenim beni azarladı. öğretmeninin yanında ellerin cebinde geziyosun oysa okulun en başarılı öğrencisisin hiç yakıstıramadım demişti.. böyle şekle önem verir olduk işte. saygıyı nelerle ölçüyoruz. bu topiği görünce fark ettim ben de.. odama dayım falan girdiğinde bacak bacak üstüne atmıssam indiriyorum tamamen bilinçsizce. erkek arkadasımın babasının yanında öyle oturmuyorum. ama o da ayaklarını sehpaya uzatmıstı odaya ben girdim indirdi. amcacım lütfen rahatına bak kötü hissederim kendimi rahatını bozma dediğim halde yok kızım ben rahatım dedi. sevgilim de annem varken bacaklarını indiriyor. alışkanlıkla alakası var bence saygıyla alakası yok. yani bu bi büyüğümüz gelince toparlanmak onun geldiğini fark etmek anlamına gelen bi beden dili de olabilir. yani bacağımızı indirerek "senin geldiğini fark ettim" der gibi bişey. sonra tekrar koyabilirsin ama.. off neler diyorum ben. ama cidden ben bunu çok sık yapiyorum ama saygıyla alakası yokki.

Bence de saygıyla alakası yok ben annemin babamın yanında oturuyorum ama bir ortama girdigimde genede dikkat ediyorum .. Cünkü saygısızlık olarak görülüyor :hulya:

oooo ne mümkün biz el pençe divan oturuyoruz ... şaka bi yana bence ayıp sonuçta bizden kaç yaş büyük insanlar ve bana hoş gelmiyo

Ben bacak bacak ustune atmadan oturamam neredeyse. Ama, karsidaki kisiler bunun saygisizlik oldugunu dusunuyorsa, bacak bacak ustune atip oturmam kesinlikle.

Burda bazilari kadinin hareketini kisitlamak filan diye dusunmus, bence alakasi yok. Karsi taraf bizden buyuk, boyle gormusler, yasamislar. Bacak bacak ustune atmayinca incilerim mi dokulecek Allah askina? herseyi de kompleks meselesi yapmamali insan.

Zarif bir şekilde bacak bacak üstüne atıp oturmak yayılıp oturmaktan çok daha saygılı bence, tabi oturmayı bilene :delphin:

Back
X