• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esinizin ailesini ne kadar seviyorsunuz?ben git gide soguyorum onlardan...

başta çok sevmiştim ama gerçek yüzünü nerden bile bilirdim şuan ise yuvamı yıkıyor kaynana tek kelime ile nefret edeiyorum hayatımda ilk defa bir insandan nefret ettim eşim barışalım dedi ama ben artık o kadının varlığına katlanamam kayınpeder mağdur benm gibi onada acıyorum ama

vay be ne güzel, benim kaynanam bana demedigini birakmadi calisiyorum diye.
Üc kurus aliyormusum (esimden fazla kazaniyordum)

kayınbaba ile son derece resmi bi ilişkim var kayınvalidemle iyiyiz ama annemden anlayışlıdır allah var annem evime gelir hemen temizliğe girişir yok şuran kokmuş buran dağınık . kayınvalidem ise çoğu konuda yardımcıdır şimdilik geçen onlardaydık bi telefon geldi akşam 6 da yatılı şehir dışından gelecek misafirlerim öğlen 2 de haber verdiler biz size gelioz diye sağolsunlar!!tabi ben kızdım telaşlandım daha eve geçecem temizlik yemek yapmalı diye tutuştum üstelik 22 haftalık hamileyim. kayınannem hemen duruma el koydu sen üzülme sinirlenme hemen hallederiz dedi ve 2 saat içinde sağolsun kendi evinde çorba 2 çeşit ana yemek tatlı herşeyi hazırladı paketledi bize onları eve götürüp servis yapmak düştü sadece. allah razı olsun

Onlardan bir şey beklememek gerektiğini düstur edindim kendime. Kendi ailemle kıyaslamakla hata ettiğimi gördüm. Kendi anne babamın yengeme davrandıkları gibi davranmalarını beklemiyorum artık. Laf sokmaları baştan anlamıyordum çünkü benim ailemde kinayeli konuşmalar olmaz. Artık konuşma tarzlarını kinayelerini neyi iyiniyetle neyi kötüniyetle söylediklerini anlıyorum. bu tarz konuşmaları olunca işte buzzzz gibi soğuyorum ama oğullarını düşündüklerini belli eden en ufak bir şeyde buzlarım eriyor.

Bir de bu nişandı,düğündü olaylarını artık modernize etmeliyiz diye düşünüyorum. Nasılsa artık erkek tarafı kız tarafı kavramı kalmamış. Etrafımda o kadar çok hikaye var ki, hep kızın ailesi yardımcı oluyor, erkeğin ailesi de nerden kıssak diye bakıyor. En güzeli artık ailelerden hiçbir şey beklemeden çiftler ne yapabiliyorsa kendileri yapsın. Kimseye de laf söz düşmesin. (Ben çok uç bir örneğim hem ceplerinden beş kuruş çıkmadı hem de her şeyde fikir beyan edip karıştılar,sorsan hiç karışmadık derler)

Bugün çok sinirlendim kızlar. Kaynımın oğlunun haftasonu sünneti varmış ve bize haber bile vermeden eşimi kirve yapmışlar ve eşimin nöbeti var. Ben bu kaynımı 10 yıllık evliliğimde ilk kez bu yıl gördüm oda aynı şehire taşındığımız için ben düğün yaptım küçücük bir hediye görmedim ikiz doğum yaptım bir hediye görmedim. hepsini geçtim şu an çok sıkışık durumdayız ben şimdi ne yapayım. Buraya geleli 1 yılı geçti beni 1 kez yemeğe bile davet etmediler ama bizi sorumluluk altında bırakmayı çok seviyorlar. Sinirlenmekte haksızmıyım sizce. üstelik eşim en küçük amca.

Son düzenleme:
hanımlar şu an bu başlık altında sizin ister istemez gergin olduğunuzu görebiliyorum ama beynimi kemiren bir konu var.yanlış yerde mi arıyorum bilemiyorum ama benim sizin tecrübelerinize cidden çok ihtiyacım var.. 5 yıllık üniversitede başlayan bir ilişkim var ve artık bir sonraki adıma geçmek istiyoruz.Sevgilimin büyük bir fabrikada hatırı sayılır bir işi var benim ise yüksek lisansım bir yandan devam ediyor bir yandan da kendi masraflarımı karşılamak adına mesleğim dışında bir firmada çalışıyorum. probleme gelince o nun ailesi henüz ciddi bir adım atmak için erken olduğunu düşünüyor sebep ise benim memur olamamam. bu konuda elimden geleni yapıyorum işte ama türkiye deki şartlar malum. işin en enteresan kısmı artık bu konuda sevgilim de ailesi gibi düşünmeye başladı. sürekli 'hayat zor' nidaları.
şimdiden o kadar soğudum ki ancak duygularımı bastırmaya çalışıyorum. hırs yaptım diyebilirim 5 yılımı verdim bu adama!! bir dönem ayrıldık..bitirdim başka bir insanla nişanlandım ancak rahat bırakmadı..
dışarıdan bakıldığında gerçekten bitmeli mi, çekip gitmeli miyim??

hanımlar şu an bu başlık altında sizin ister istemez gergin olduğunuzu görebiliyorum ama beynimi kemiren bir konu var.yanlış yerde mi arıyorum bilemiyorum ama benim sizin tecrübelerinize cidden çok ihtiyacım var.. 5 yıllık üniversitede başlayan bir ilişkim var ve artık bir sonraki adıma geçmek istiyoruz.Sevgilimin büyük bir fabrikada hatırı sayılır bir işi var benim ise yüksek lisansım bir yandan devam ediyor bir yandan da kendi masraflarımı karşılamak adına mesleğim dışında bir firmada çalışıyorum. probleme gelince o nun ailesi henüz ciddi bir adım atmak için erken olduğunu düşünüyor sebep ise benim memur olamamam. bu konuda elimden geleni yapıyorum işte ama türkiye deki şartlar malum. işin en enteresan kısmı artık bu konuda sevgilim de ailesi gibi düşünmeye başladı. sürekli 'hayat zor' nidaları.
şimdiden o kadar soğudum ki ancak duygularımı bastırmaya çalışıyorum. hırs yaptım diyebilirim 5 yılımı verdim bu adama!! bir dönem ayrıldık..bitirdim başka bir insanla nişanlandım ancak rahat bırakmadı..

gitsin atm yle evlensin hayret bişey ya
memur kocası olcam diyemi beklemiş 5 yıl, çok kolaydı memur olmak,
kendi işide güzelmiş, daha ne
pes yahu, eğer sevgilin gerçekten böyle düşünüyosa arkana bakmadan kaç

bu arada ayrı konu açsan daha çok yorum yapan olur sorununla alakalı

Son düzenleme:
eşimin babasını severim..Ama annesini yani kaynanamı sevmem yalancılıkta yüksek lisans yapacak nitelikte..İki lafının biri yalan .Yok düğünü onlar yapmışlar vsvs.Bana öyle laf sokma vs çok çok nadirdir, şeytan kaynanalardan değildir ama sinsidir.. soğutuyo kendinden..1 günde iki üç kez görüşüyoruz malesef altlı üstlü olmamızdan dolayı..Bi gün görmeseler çok özlüyolarmış..En çok ta bu laf canımı sıkıyo biraz da uzak duralım ne bu ya .:41::41::41::41::41::41::41::41:.Her dk ynı ortam bögghh geldi artık..:37::37::37::37::37:

...esim tek bi laf söyletmiyor ailesine demişsin?

peki sen ailene laf söyletirmisin?:51:

ben bi kayınpederi bide ortanca kaynımı severim. kayınvalidem acayip samimiyetsiz bi insan. herkese maviboncuk dağıtır. içinden allah belanı versin derken karşısındakini şapur şupur öpebilir. bana karşı bi kötülüğü yok yiğidi öldür hakkını yeme ama bu kadar samimiyetsiz birinin bana karşı olan davranışlarında samimi olmadığını düşünmem çok doğal. garip bi tip işte...
büyük kaynımla eltime diyecek sözüm bile yok, onlarında dini imanı para.
yani kısacası hiçbirini olmasalar aramam ama varlar mecburen katlanıyorum

ben başlarda çok severdi ama düğün yaklaştıkça yaptığı çirkeflikleri görükçe değil soğumak nefret ediyorum neeefreet.
sırf ailesi yüznden ilişkimi tekrar gözden geçiriyorum

babasını sevmiyorum, o da sevmiyo zaten ama eşimin annesini ve görümcelerimi gerçekten çok seviyorum :29:
ben ve eşim de aynı durumdayız. cumartesi kayınvalidemlere gitcez bakalım o adamın suratına nasıl bakcam 15 gün.

elimi ayagimi ceksem ne ki...dün esim telefonu verdi konustum...bana cok soguksun ailemle cok soguk konusuyorsun dedi...

esim benim arkamda durmuyor...
politik davranman lazım. eşin onlarla konuş dediği zaman konuş hem de tatlı tatlı konuş. biliyorum içinden gelmiyor ama evliliğin ve mutluluğun için yap bunu. sık sık eşine ailesini ne kadar sevdiğinden bahset. o buna iyice inansın önce. sonra onların sana mantıksız gelen hatalarını söyle ama en güzel anlarınızda söyle. önceleri kabul etmek istemez hiç tartışma. hayatım ben sein ve ilemizin iyiliğini istiyorum de biz de bir aileyiz de sus. sonra sonra ters tepki vermeyi bırakacaktır. ve en son aşamada evet haklısın galiba demeye başlar. çünkü artık içine şüphe düşmüştür ailesi ile ilgili. çok sinsi bi plan gibi oldu ama eğer sabırlı olursan işe yarar bence. tabi bu arada zaman ve para kaybetmen kaçınılmaz. daha önceki mevzularını da biliyorum. eşin bir anda vazgeçmez ailesine olan saçma yatırımından.

hanımlar şu an bu başlık altında sizin ister istemez gergin olduğunuzu görebiliyorum ama beynimi kemiren bir konu var.yanlış yerde mi arıyorum bilemiyorum ama benim sizin tecrübelerinize cidden çok ihtiyacım var.. 5 yıllık üniversitede başlayan bir ilişkim var ve artık bir sonraki adıma geçmek istiyoruz.sevgilimin büyük bir fabrikada hatırı sayılır bir işi var benim ise yüksek lisansım bir yandan devam ediyor bir yandan da kendi masraflarımı karşılamak adına mesleğim dışında bir firmada çalışıyorum. Probleme gelince o nun ailesi henüz ciddi bir adım atmak için erken olduğunu düşünüyor sebep ise benim memur olamamam. Bu konuda elimden geleni yapıyorum işte ama türkiye deki şartlar malum. Işin en enteresan kısmı artık bu konuda sevgilim de ailesi gibi düşünmeye başladı. Sürekli 'hayat zor' nidaları.
şimdiden o kadar soğudum ki ancak duygularımı bastırmaya çalışıyorum. Hırs yaptım diyebilirim 5 yılımı verdim bu adama!! Bir dönem ayrıldık..bitirdim başka bir insanla nişanlandım ancak rahat bırakmadı..
Dışarıdan bakıldığında gerçekten bitmeli mi, çekip gitmeli miyim??

devir artık değişti önceden oğlan ne iş yapıyor kalıcımı diye sorulur ona göre adım atılırdı şimdi bayanlara soruyorlar ama bence yanlış sonuçta sen okumuşsu etmişsin tabikide kamuya yerleşmen daha iyi olur ikiniz için ama yerleşemiyrosanda özelde bir iş bulur çalışırsın sonuçta sen bayansın eve bakmakla yükümlü gene erkek bu sorumluluğa girecek gene erkek bayan yardımcı eleman sadece

ben başlarda çok severdi ama düğün yaklaştıkça yaptığı çirkeflikleri görükçe değil soğumak nefret ediyorum neeefreet.
sırf ailesi yüznden ilişkimi tekrar gözden geçiriyorum

düğün öncesi erkek/kız farketmiyor gerginlik hat safhada oluyor. Beklentiler, maddi gücün aşılması korkusu, vs vs.
bu dönemde sıkıntı yaşamayan yok gibidir. Ben sıkıntı yaşamayan tek bir kişiyi gördüm. nişanlısı o dönem iş için yurt dışında olan ve nişanlısının maddi durumu çok çok iyi olan bir arkadaşım, her istediğini nişanlısının banka hesabından ve kredi kartından hallediyordu. Zaten evlenince ilk yıl yurtdışında olacakları için, sadece düğün organizasyonuyla ilgilenmişti. ve görkemli bir düğünle dünyaevine girdi :)) (araya biraz magazin katayım dedim) buna rağmen vakkodan veya pronoviastan bir gelinlik giymediği için şaşırmıştık.

düğün yaklaştıkça erkek tarafında çok masraf yaptık diye bir panik bir kıskançlık oluyor. sen nişanlın mahcup olmasın diye bazı şeyleri kamufle ederken insanların seni doldurduğunun farkına bile varmıyorsun. şişiyorsun, şişiyorsun.. herkes de akbaba gibidir bu zamanlarda. konuşacak konu vardır ya sorar da sorarlar ne aldı ne taktı ne getirdi ne götürdü... bi de kıyaslarlar bak o gelininine bunu takmış,bunu almış, bak şu da nişanlısı için şunları şunları yapmış. bi döner bakarsın kendi nişanlına "yaaa dersin bu çocuk beni sevmiyor mu ben bunları hak etmiyor muyum" oysa hiç alakası yoktur herkes gücünün yettiğince birşeyler yapmaya çalışır. Yapmıyorsa da zorla yaptırmak hiç akıllıca değildir. adınız dırdırcı olur, altın meraklısı olur :)) Yaşadım gördüm ki bunun eğitimle veya cehaletle batılılık doğululuk kuzeylilik güneylilikle filan alakası yok. Biz kadınlar bu evlilik olayına daldık mı acaip bir şekilde alıklaşıyoruz bence. mutluluğumuzu birleştireceğimiz hayatlarımızı unutup, çula çaputa altına veriyoruz kendimizi:) Yaptım ordan biliyorum, oysa annem ne kadar uyarmıştı kızım geç bunları düşünme millet ne der diye kim ne derse desin.Sen kuracağın yuvana bak diye.

Şimdi ben bütün bunları gönlünü ferah tutasın diye yazdım. nişanlından nefret eder gibi oluyosun yüzüğü kafasına fırlatmak filan istiyorsun bi halttan anladığı yok ben mahcup olcam hiç bir şey istediğim gibi gitmiyor diye düşünüyorsun ya, (yani ben böyle düşünmüştüm ) bunu yaşamayan yok, bunlar doğal süreçler ama birbirinizi fazla kırmadan yüzünüze bakamaycak kadar olmadan halletmeniz gerekiyor.

ayrıldığınız dönemde başkasıyla nişanlandınız eski nişanlınızı sevmemiş miydiniz? inat olsun diye mi nişanlandınız? tekrar nasıl döndünüz? ailesi bunu biliyor mu? ailesi memur olmanızı beklediklerini bahane olarak ileri sürüyor olabilir mi? Çok soru sordum ama, sanki birbiriyle ilişkiliymiş gibi geldi bana. Erkek arkadaşınızın ailesi evlilik için gerekenleri sizin yapmanız gerektiğini düşünüyor olabilir. Kendileri masraf yapmayacaklar ve bunun için sizin garantili bir işiniz olmalı.(Kredi çekerseniz ödeyebilecek bir garanti) diyorum ya artık kadının işi daha önemli oldu. elbette erkeğe muhtaç olmayalım ayaklarımızın üzerinde duralım ama nedir bu para hesapları. çok çirkin gerçekten. aile olarak da böyle paracılar mı? cimriler mi? Bunlar önemli detaylar..

Sen daha iyi değerlendirirsin. Gerçekten garantili para için mi memur olman gerekiyor yoksa bu sadece evliliği ne kadar ertelersek kardır diye düşünmelerinin bir sonucu mu? bir de oldukça konu dışı yorumlar yazmış oluyoruz.başlık aç istersen...

Back
X