- 21 Mart 2023
- 1.090
- 2.088
- 53
- 30
- Konu Sahibi Cucuthecat
-
Bu sınırı koymak için çok çabaladım ama onların aile misafirlik anlayışları farklı olduğu için başarılı olamadım. Çok uyumsuz olmak ve sorun çıkarmaya da cesaretim olmadı açıkcası..eşimin ailesinin gelme huyu yok. ama benim annem yaşadığım şehre geldiğinde bende kalmaz çünkü ev kedi dolu ve kadın kedilerden rahatsız oluyor. kedileri itip kakmaz asla ama rahat da edemediği için kardeşimde kalır. gelinimizin de kedi fobisi var onlarla da ya onların evlerinde ya da dışarıda kafede filan buluşurum. yani öz ailemi bile yaşam biçimime uymuyorlarsa kalmalı misafir etmem kimse de alınmaz çünkü sınırlarım nettir.
Yok kapıda beklemedim tabi ki. Evimiz dediğim gibi küçük ve ev içi ses yalıtımı çok iyi değil. Sifon sesinden sonra çeşme sesi gelmiyor kesinlikle. Direkt kapıyı açıp çıkıyorlar. Oradan anlıyorum. Ufaklıktan gelen bir alışkanlık zor bir ailede büyüdüm. Adım sesinden kimin geldiğini anlarım vs Açık arama maksatlı değil.Bence 2 hafta normal ama kedileri itip kakmaları, hijyene dikkat etmemeleri kötü bir durum. Ellerini yıkamadıklarını nereden biliyorsunuz ben hiç takip etmem. Duymak için banyonun önünde beklemek gerek, Avm’lerde bazen görüyorum tuvaletten çıkıp elini yıkamadan giden. Ama evde banyo Kapısı kapalı oluyor.
yani bi yerde haklısınız onların kültürü buysa eşinizin hatırı için yılda iki hafta diş sıkılır ama kedilere ittir kaktır yapıyorsa da eşinize söyleyin sen uyar yoksa ben hır çıkarıcam onlar da benim evladım diye. sonra da günah sizden çıkmış olur.Bu sınırı koymak için çok çabaladım ama onların aile misafirlik anlayışları farklı olduğu için başarılı olamadım. Çok uyumsuz olmak ve sorun çıkarmaya da cesaretim olmadı açıkcası..
Anladım eşinize söyleyin o uyarsın dicem ama bu yaşa gelmiş kadın tuvaletten sonra elini yıkamıyorsa uyarınca bir iki yıkar, onda da sabun kullanılır mı belli değil, sonra yine aynı. Yanlarında sürekli hijyenden bahsedin, el yıkamanın öneminden falan.Yok kapıda beklemedim tabi ki. Evimiz dediğim gibi küçük ve ev içi ses yalıtımı çok iyi değil. Sifon sesinden sonra çeşme sesi gelmiyor kesinlikle. Direkt kapıyı açıp çıkıyorlar. Oradan anlıyorum. Ufaklıktan gelen bir alışkanlık zor bir ailede büyüdüm. Adım sesinden kimin geldiğini anlarım vs Açık arama maksatlı değil.
Geçen baharda bu konuda çok büyük bir tartışma çıktı. Görümcelerimden biri burda iş buldu ve bir süre bizde kalmak istedi. Bir ay geçti, iki ay geçti, baktık ses yok. Eşimle karar verdik ve konuştuk seni en fazla üç ay ağırlayabiliriz dedik. Kavga çıktı. Saçma sapan laflar yedik. Çocukluğuna verdik geçtik ama inatla ev aramamaya devam etti. En son ky buraya geldi, apar topar bir ev tuttular. Gittik temizledik. Bu sefer yine bir iki hafta daha bizde kalmak istedi. Ben sinir krizi geçirdim. Eşim ben evde yokken konuştu gitmesi için ama sanırım günah keçisi ben oldum o konuşmada. Kapıdan girerken kayınvalidemin "yarın bi gün ayrılırsanız sebebi bu kız(görümcem) olmasın" dediğini duydum. Gerçekten çok zoruma gitti. Ortada bir problem yokmuş ama sürekli ben sorun çıkarıyormuşum gibi.. o yüzden bu konuda yaram da taze. Eşim bundan sonra uzun süre kalmayacaklar merak etme dedi ama daha şimdiden sınırlarımı zorlamaya çalışıyor. Bu yüzden kendimi ihanete uğramış gibi hissediyorumBiz aynı şehirdeyiz çocuk yok. yılda iki üç kere ağırlarım. Çünkü misafir ağırlamaktan hoşlanmıyorum. Onlara ise ikihaftada bir gktmeye çalışırız. Kayinavlidene anne el yıkama sesin gelmiyor yıkamiyor musun yoksa dersen aynı hatayı tekrar etmez diye düşünüyorum. orası senin evin ve kuralları senin koyman lazim. kaldı ki bu kural mi yaEvet rahatsız oluyorlarsa gelmeyebilirler mesela iki hafta değil iki üç gün kalıp gorumcenlerde kalabilirler neden diretiyorlar
Laf arasında bi çıtlattım ama yıkıyorlardır sen duymamışsındır dedi ama öyle bişi olmadığına eminim. Yine sorun olmaz hani napabilirim ama o ellerle yemek yapmasa keşke.Anladım eşinize söyleyin o uyarsın dicem ama bu yaşa gelmiş kadın tuvaletten sonra elini yıkamıyorsa uyarınca bir iki yıkar, onda da sabun kullanılır mı belli değil, sonra yine aynı. Yanlarında sürekli hijyenden bahsedin, el yıkamanın öneminden falan.
Benim için burda kilit nokta vicdan sahibi olmamaları. Kendileri de köyde bir sürü hayvan besliyor hepsini de seviyorlar bi derecede. Ama benim evimdeki candan ne istiyorsun hele kendini sevdirmek için sana yaklaşmışken. Daha şimdiden çocuk olursa ikisini de sokağa bırakırsınız demeye başladılar. Hayır diyorum ama konu devamlı açılıyor artık sinirlerim laçka olduUzak bir şehirde yaşayan aile için yılda iki hafta çok değil bence. Hiç evcil hayvanım olmadı. Empati kurmam zor. Kedilerden korkmakla tiksinmek arasında değişik bir hissim var. Aynı evde rahat edemezdim. Ama sırf kedisi var diye çocuğumun evinde gidemeyecek olsam çok üzülürüm. Belki alışmaya da çalışabilirim bilemiyorum. Kediyi itip kakmak asla istemem, korkarım zaten dokunamam da. Bir süre için bırakılabilecek bir yer varsa değerlendirilebilir.
Hijyen konularında da uyarın bence. Ben şakayla karışık her istediğimi söylerim. Ya da eşiniz uyarsın.
Haklısınız sabretmek, bir şeyler öğretmeye çalışmak çok zor. Ama anne baba bu insanlar, dış kapının mandalı değiller. Gelmelerini istemiyorsanız bir iki hafta siz gidin ziyaret edin.
Biz bayramlarda gidiyoruz yanlarına bu arada. İzinlerimiz genelde orda geçiyor. Bu da ayrı bir konu başlığı tabi. Beş senelik evlilikte sadece bi geçen bayram tatile gidebildik.Uzak bir şehirde yaşayan aile için yılda iki hafta çok değil bence. Hiç evcil hayvanım olmadı. Empati kurmam zor. Kedilerden korkmakla tiksinmek arasında değişik bir hissim var. Aynı evde rahat edemezdim. Ama sırf kedisi var diye çocuğumun evinde gidemeyecek olsam çok üzülürüm. Belki alışmaya da çalışabilirim bilemiyorum. Kediyi itip kakmak asla istemem, korkarım zaten dokunamam da. Bir süre için bırakılabilecek bir yer varsa değerlendirilebilir.
Hijyen konularında da uyarın bence. Ben şakayla karışık her istediğimi söylerim. Ya da eşiniz uyarsın.
Haklısınız sabretmek, bir şeyler öğretmeye çalışmak çok zor. Ama anne baba bu insanlar, dış kapının mandalı değiller. Gelmelerini istemiyorsanız bir iki hafta siz gidin ziyaret edin.
Görümceleriniz de anne babasını görmek istiyorlarsa kendi evlerinde ağırlasın. Ya da bir iki akşam çaya gelirlerse gelsinler. Ne güzel dünya gelin herkesi ağırlasın, hizmet etsin. Bu konuda tamamen haklısınız.
Rahatsız olduğun şeyin arkasında durman lazım . "Evet benim için yaşadığım evde ailem dışında başka birinin kalması sorun. Sorunu ben değil bu görüşüme saygi duymayan kişiler çıkarmia oluyor"Geçen baharda bu konuda çok büyük bir tartışma çıktı. Görümcelerimden biri burda iş buldu ve bir süre bizde kalmak istedi. Bir ay geçti, iki ay geçti, baktık ses yok. Eşimle karar verdik ve konuştuk seni en fazla üç ay ağırlayabiliriz dedik. Kavga çıktı. Saçma sapan laflar yedik. Çocukluğuna verdik geçtik ama inatla ev aramamaya devam etti. En son ky buraya geldi, apar topar bir ev tuttular. Gittik temizledik. Bu sefer yine bir iki hafta daha bizde kalmak istedi. Ben sinir krizi geçirdim. Eşim ben evde yokken konuştu gitmesi için ama sanırım günah keçisi ben oldum o konuşmada. Kapıdan girerken kayınvalidemin "yarın bi gün ayrılırsanız sebebi bu kız(görümcem) olmasın" dediğini duydum. Gerçekten çok zoruma gitti. Ortada bir problem yokmuş ama sürekli ben sorun çıkarıyormuşum gibi.. o yüzden bu konuda yaram da taze. Eşim bundan sonra uzun süre kalmayacaklar merak etme dedi ama daha şimdiden sınırlarımı zorlamaya çalışıyor. Bu yüzden kendimi ihanete uğramış gibi hissediyorum
Haklısınız. Açıkçası kendi ailemin kalmasından da hoşlanmıyorum. Zaten nadir gelirler ama yatılı gelmezler kesinlikle çünkü huyumu bilirler. Geldiklerinde yine bu tarz şeyler yaşanırsa kırılırlar gücenirler demeyip çat çat söylicem artık napayım.Rahatsız olduğun şeyin arkasında durman lazım . "Evet benim için yaşadığım evde ailem dışında başka birinin kalması sorun. Sorunu ben değil bu görüşüme saygi duymayan kişiler çıkarmia oluyor"
Bir yandan anne babadır iki hafta idare edilir ama hijyen ve hayvanlara davranışları nasıl halledilir bilmiyorum tek bildiğim yol konuşmak ama ne anlarlar sen daha iyi bilirsin bı deneyin
Yukarda birisi şakayla karışık her şeyi söylerim yazmış. Evet bu çok güzel bir yöntem ben de sık sık böyle ifade ediyorum mecbur onlara. Benim kayınvalidem de dışarda tuvalete girince daha fazla dokunmamak için ellerini yıkamiyor evde yıkarım diyor. ben şakayla anne sakın bana veya herhangi hiçbir şeye dokunma o zaman. eve geçince de üstünü makineye at dışarısı hastalık dolu diyorum. böyle böyle bu konulardaki düşüncelerimi öğrenmiş oluyorlar. Bam bam bam soylmek yerine ciddiyet oranı yüksek bu tarz şakalar yapılabilirHaklısınız. Açıkçası kendi ailemin kalmasından da hoşlanmıyorum. Zaten nadir gelirler ama yatılı gelmezler kesinlikle çünkü huyumu bilirler. Geldiklerinde yine bu tarz şeyler yaşanırsa kırılırlar gücenirler demeyip çat çat söylicem artık napayım.
İyy parazit gibi en son ameliyatla kızı evden aldıracakmışsınızGeçen baharda bu konuda çok büyük bir tartışma çıktı. Görümcelerimden biri burda iş buldu ve bir süre bizde kalmak istedi. Bir ay geçti, iki ay geçti, baktık ses yok. Eşimle karar verdik ve konuştuk seni en fazla üç ay ağırlayabiliriz dedik. Kavga çıktı. Saçma sapan laflar yedik. Çocukluğuna verdik geçtik ama inatla ev aramamaya devam etti. En son ky buraya geldi, apar topar bir ev tuttular. Gittik temizledik. Bu sefer yine bir iki hafta daha bizde kalmak istedi. Ben sinir krizi geçirdim. Eşim ben evde yokken konuştu gitmesi için ama sanırım günah keçisi ben oldum o konuşmada. Kapıdan girerken kayınvalidemin "yarın bi gün ayrılırsanız sebebi bu kız(görümcem) olmasın" dediğini duydum. Gerçekten çok zoruma gitti. Ortada bir problem yokmuş ama sürekli ben sorun çıkarıyormuşum gibi.. o yüzden bu konuda yaram da taze. Eşim bundan sonra uzun süre kalmayacaklar merak etme dedi ama daha şimdiden sınırlarımı zorlamaya çalışıyor. Bu yüzden kendimi ihanete uğramış gibi hissediyorum
Üniversiteden yeni mezun olmuştu. Para biriktirebilmek için diretti sanırım ama hiç misafir mahcubiyeti de yoktu. Duş aldığı bi gün banyoyu temizlemek için girdim. Duşun giderinde regl pıhtısını gördüm ve temizlemek zorunda kaldım. Son damla o olmuştu. Kabus gibi bir dönemdi. Ergenliği henüz atabilmiş değil tavırları baya can sıkıcı o yüzden şu an yüzünü görmeye bile tahammülüm yok.İyy parazit gibi en son ameliyatla kızı evden aldıracakmışsınızşakasi bir yana sinir bozucu üni çağında mı niye öyle direttiki kalmak için?
En önemlisi eşinin senin yaninda olması. Öyle bir şeye izin vermez birdaha ya. Sende çok özenli olmazsın eşin olmadığı zaman onlara karşı erkenden giderler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?