Eşinizin ailesini ne sıklıkla ağırlıyorsunuz?

Biz en batida esimin ailesi ise guneydoguda yaşıyorlar. Senede bir kez geliyorlar yaklasik 3 hafta kalıyorlar.
Ben hicbir ise karıştırmıyorum. Rahatsız oldugum konularda uyarıyorum. Zaten açık sözlü bir insanımdır. Evimde sınırlarımın ihlal edilmesine izin vermem.
Kedi sevmiyorlarsa kedili eve gelmesinler bence de. Herkes sevmek zorunda degil ama itip kakmak ne münasebet.

Çocuk sevmeyen insanlar evinize geldiğinde çocuğunuzu annenize mi göndereceksiniz? Saçma saçma konuşmayın ya evcil hayvanlar o evin bireyidir. Onların da psikolojileri ve canları var. Ortam değişikliğinde psikolojileri bozulur ve hastalanırlar. Gitsin kızının evinde kalsın orda kedi yoktur.

Hiç aşırı değil davranışınız. O kediler sizin evinizde yaşıyor sizin çocuklarınız gibi, ne demek başka yere göndermek. Rahatsız olan gelmesin demekte haklısınız. Zaten 85 m2 evde 2 hafta yatılı misafirlik çok çok çok anlamsız, çok saçma. Benim evim sizin eve göre daha büyük 3+1 ve öz babam tek başına geldiğinde bile 3. gün bana sıkıntı basmaya başlar, o da 4. gün gider neyse ki.

Bizim misafir ağırlama kültüründen nefret ediyorum.

4 bucuk senelik evliyim. Tatil beldesinde oturuyorum. 2. Gelişlerinde basbaya evime pansiyon bana da pansiyon gorevlisi muamelesi cektikleri icin esim bir daha asla yarim agizla bile buyrun gelin demedi. Demeyince gelmediler. Toplam 2 kere gelmis oldular yani. Bir de dogum yaptigimda gelip 1 gece bebegi görüp gitmislerdi

Yılda sadece iki hafta geliyorlarmış ve eşinizin ailesi ben tepki gösterilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Rahatsız olduğunuz şeyleri dile getirip evde herhangi bir şey yapmamalarını isteyebilirsiniz. Söylemeye çekiniyorsanız da zaten sayılı gün geliyorsunuz bunlarla uğraşmayın ben halledeceğim falan diye tolere edebilirsiniz.
Ama evin düzenine de uyum sağlamalılar geliyorlar diye neden kedileri başka yere gönderecekmişsiniz ki?! Bir zahmet geldikleri evin kendi evleri olmadığını idrak edip ona göre davranmalılar.

Yılda 2 hafta çok değil bana kalırsa.
Ama görümcelerin yatıya kalması gereksiz. Eşiniz evin küçüklüğünü öne sürerek bunu engelleyebilir. Temizlik konusunda da rahatsiz olduğunuz şeyleri söyleyin. Eşimin ailesi gelir kalır 2-3 hafta bizde. Ben kendimi çok net ifade ederim. Her şeye takilmam ama rahatsız olduğum şeyi de söylemekten çekinmem. İletişim açık olursa daha rahat oluyor insan.
Kediler konusunda da, onların idare etmesi gerekir. Geliyorlar diye başka eve götürme kısmını da doğru bulmadım.

Farklı şehirdeyiz ama her haftasonu gelip 4 gün kalıp giderler - di, bir kedi alınca artık yatıya kalmıyorlar, onlarda hoşlamazlar kediden, itip kakarlar, ben izin vermiyorum böyle davranmalarına, kaynanam da zaten biz gelmeyelim diye aldınız dedi sadece gülümsedim almamın nedeni eşimle hep bir kedimiz olsun istiyorduk bir yavru da bulunca sahiplendik, görümcem bekar o da yatıya gelir arada, bir pasaklı ki sorma, kırmadan şu soruna bir çözüm arıyorum bende

Gelmeleri ve kalmaları yılda sadece 2 haftadan ibaretse eşinizin hatırına idare edilebilir gibi geliyor bana. El yıkama ve hijyen konusu can sıkıcı, yemek yaptırmayın kendiniz yapın. Onlar gittikten sonrada evinizi güzelce temizlersiniz. Kedilerinizi de uzak tutmaya çalışın. Çoğu zaman eşlerimize yükü bırakıyoruz bu konularda ama onlarda arada kalıyor ve yılda 2 hafta ailesini misafir etme hakları vardır diye düşünüyorum.

Yilda 2-3 kere 3-4 gun kalmali gelirler. Evde oldugum gunlede agirlarim ama isteyken pek bisey yapmiyorum kendileri takiliyor

Ya ne kadar mide bulandırıcı insanlar. Ayrıca o kedilerin kendi evi beğenmeyen gelmesin ne demek tekme atmak ya nefret ediyorum böyle insanlardan onları da tekmelesinler . Allah sabır versin konu sahibi inşallah eşiniz bir yolunu bulur ve ya anne baba odaklı değildir. Ya da resti çekin gelmesinler size terbiyesizler

Bana göre 2 hafta çok. saçma geliyor yani. maksimum 1 hafta daha fazlası herkes için sıkıntı. özellikle sizin gibi gergin ilişkileri olan bir ailede, bu konuda sıkıntı yaşamış bir ailede 2 hafta normal değil. iki tane oğlum var, evlense böyle gezmeye evine kalmaya gitmem, gitsem de 2-3 gün kalır dönerim, aileler niye böyle meraklılar başka evde kalmalara bilmiyorum.

Yılda iki haftayı bölüp gelsinler lütfen 3 güne. Öyle daha çekilir olur çünkü.

Ailem ile aramizda 1 sokak var. Ama babam da kedi sevmiyor bu yuzden gelmiyorlar. Kendi secimi zorlayacak degilim. Ama venim evim benim kurallarim.

Evlenmeden once o kadar cok kez burasi bizim evimiz bizim dedigimiz olur lafini isittim ki. Suan benim evim dedim mi konu kapaniyor.

Öncelikle uzaktaki eş ailesini senede 2-3 hafta ağırlamak istemeyen kendine çöpsüz üzüm bulsun demek istiyorum ama bu aile de katlanılmaz ya. Sen kimsin de evin kedisini hor görüyorsun? Rahatsız olan gelmesin madem. O kedi hayvan haliyle onlardan temizdir, baksanıza tuvalet alışkanlıkları bile sıkıntılı adamların. Regl pıhtısını keşke ona temizleseydiniz, utanırdı belki. Ben olsam çıldırırdım.

Biz bayramlarda gidiyoruz yanlarına bu arada. İzinlerimiz genelde orda geçiyor. Bu da ayrı bir konu başlığı tabi. Beş senelik evlilikte sadece bi geçen bayram tatile gidebildik.
Valla konu sahibi çok fazla taviz vermişsiniz.
İnsan bunca sene tatilsiz nasıl yaşar ?
Bana göre lüks değil ihtiyaçtır tatil.
Eşiniz gitmek istiyorsa gene gitsin ama siz ailenizle veya arkadaşlarınızla gidin tatile.

Ayrıca benim de iki kedim var beğenmeyen gelmez kalmaz evimde hiç taviz veremem çocuklarımdan.
Lafta soyletmem onların da evin orası.
Taviz vermeyin kediye tekme atan bir insan kötü bir insandır benim gözümde asla saygı duyamam ve bu insan için tatilimi harcayıp ziyarete gidemem.

Ayrıca kazık kadar kızına kızım kimsenin evinde kalma hemen ev bul kendine diyemeyen kv kriz çıkmasına neden olmuş.
Çok sinirlendim bu kadına bı de pis ellerini yikamiyor.
Yemek yapmadan önce bari söyleyin ellerini yıka diye.

Cocuk sevmeyen insan gormedim ben henuz ama kediden korkan ayni ortamda bulunmak istemeyen insan cok gordum evin bireyi olabilir ben ona bisey demiyorum ama anne babaninda ogullarinin evine gelme haklari var zaten adamda kedileri goturelim demis yani hersey kadinin istedigi sekilde olacak diye bisey yok

Çocuktan hoşlanmayan bir misafir geldiğinde çocuğunuzu evden gönderiyor musunuz, hanımlar?
İnsan yavrusu olmaması, o kedilerin de canlı ve o evin birer bireyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Cocuk ornegini ne alaka veriyorsunuz cocuklarla kedileri bir tutmanizda komik yani

Laf arasında bi çıtlattım ama yıkıyorlardır sen duymamışsındır dedi ama öyle bişi olmadığına eminim. Yine sorun olmaz hani napabilirim ama o ellerle yemek yapmasa keşke.
yemek yaptırmayın sizde
çalışıyorsanız akşamdan yapın
eşinize wc ye girdikten sonra dinletin bir şekilde

2 hafta uzun süre değil
maalesef kedi fobim var benim de ama çocuğumun evine gitsem ya da başka bir yerde kedi görsem itip kakmam kesinlikle
bunlarınki korkmak değil sevgisizlik

size kedi ile ilgili bişey derlerse valla ben seviyorum evladım olsa bu kadar severim vs diyin

Her hafta sonu gelip 4 gün kalıyorlarsa kendi evlerinde 3 gün mü kalıyorlardı? İyi sabretmişsiniz. Benim tam tersi benim ailem çok uzakta, geldiklerinde eşim ısrar eder kalın diye. Ama her hafta da çok ya. Kendi ailemi de istemezdim o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…