Eşinizin ailesinin maddi durumu ne kadar önemlidir??

maddi durum iyi olmuş olsaydı da bunlar yaşanabilirdi
meslek konusundaki uyumsuzluk düşüncesine gelince meslek ,aile vs bunlar kişinin kim olduğuyla ilgilidir ama bence insanın ne olduğu kim olduğundan daha önemlidir

Son düzenleme:
Önemsiz olmaz mı! Bence çok önemli
Eşin olacak kişi dar geliriyle ilerde ailesine yardım etmek isterse ne yapacan?
Ayrıca hamile kalacaksın ve belki 1sene çalışmak istemeyeceksin ama hangi gelirle?
Annesi gelecek o buhranı dönemlerde sende kalacak? Psikolojin. ??
Artık pAra sevgiyi getiriyor
Ayrıca aileler evlenir dedikleri yanlış değil. Sen bir süre sonra kendi ailene sarılmaya başlarken o da emin ol ki kendi ailesine sarılacak ve sen her seferinde delireceksin.. Gül gibi mesleğin var davul dengi dengine değil.. Koca daha da üst olmalı!! Ailesi denk olabilir en fazla

bu adam kesinlikle sana uygun değil.kendi statüne,ailene ve mesleğine denk birini bulmalısın.ne kadar iyi olursa olsun evlenince gerçek sorunlar ortaya çıkacaktır.ayrıca kayınvalide kousuna gelince evde başka bir insanın varlığıyla yaşamak kolay iş değil.belki yaşın geldiği için evlenip yuva kurmak istiyorsun ama acele etme pişman olursun.dengini bulmadığın sürece sittin sene bekar kal kesinlikle daha iyi.

polislik küçümsenecek bi meslek mi ?

benim eşim lise mezunu bile değil, bense lisans mezunuyum ve çalışmıyorum, memurluk bekliyorum.
belki çok lüks bi hayat yaşatamıyor bana ama hiç bişeyimi de eksik etmiyor çok şükür.
beni çok seviyor bu da bana yetiyor.
çevremin de ne söylediğini hiç önemsemeden evlendim, bana da çok söyleyenler oldu sana göre değil diye.
başta da ailem olmak üzere.

benim kuzenim de polis, eşi çalışmıyor 2 de çocuğu var, çok da güzel geçiniyorlar.

eşimin ailesinin durumu da iyi değil. en azından babası emekli ama emekli maaşı ev için kredi çekmişler oraya gidiyor.
eşim evlenmeden önce ailesine yardım ediyordu, ama evlendikten sonra o iş bitti.
babası da ekstradan işe girdi çalışyor şu anda. yeri geliyor babası bile evimize eksik alıyor kendi istediği için.
bana kalırsa tek önemli bişey var o da İNSANLIK !

tabi ki karar senin, ben fikrimi belirtmek istedim.

Son düzenleme:
bu adam kesinlikle sana uygun değil.kendi statüne,ailene ve mesleğine denk birini bulmalısın.ne kadar iyi olursa olsun evlenince gerçek sorunlar ortaya çıkacaktır.ayrıca kayınvalide kousuna gelince evde başka bir insanın varlığıyla yaşamak kolay iş değil.belki yaşın geldiği için evlenip yuva kurmak istiyorsun ama acele etme pişman olursun.dengini bulmadığın sürece sittin sene bekar kal kesinlikle daha iyi.

Evet şu anda iyi gidiyor karakter olarak anlaşabiliyoruz. Fakat devam edip etmemeyi düşünüyorum ilerde sorun olur mu hep böyle kalmayacağım yarın öbür gün kariyer anlamında sıkıntı yaşar mıyım? Mesleki farklılık sıkıntı olur mu ? Ailesine maddi yardım konusu da düşündürüyor beni. Geçmişte abisine iş için kefil olduğunu, bu yüzden borçlarını ödemek zorunda kaldığını, aralarının bozuk olduğunu tesadüf eseri öğrendim. Eğer bitirirsem sadece bu sebeplerden dolayı bitireceğim.

Belki de korkuların yüzünden dünyanın en iyi erkeğini kaçıracaksın. Bence şu şartları da gözardı etmeden ona biraz daha şans vermelisin.

polislik küçümsenecek bi meslek mi ?

benim eşim lise mezunu bile değil, bense lisans mezunuyum ve çalışmıyorum, memurluk bekliyorum.
belki çok lüks bi hayat yaşatamıyor bana ama hiç bişeyimi de eksik etmiyor çok şükür.
beni çok seviyor bu da bana yetiyor.
çevremin de ne söylediğini hiç önemsemeden evlendim, bana da çok söyleyenler oldu sana göre değil diye.
başta da ailem olmak üzere.

benim kuzenim de polis, eşi çalışmıyor 2 de çocuğu var, çok da güzel geçiniyorlar.

eşimin ailesinin durumu da iyi değil. en azından babası emekli ama emekli maaşı ev için kredi çekmişler oraya gidiyor.
eşim evlenmeden önce ailesine yardım ediyordu, ama evlendikten sonra o iş bitti.
babası da ekstradan işe girdi çalışyor şu anda. yeri geliyor babası bile evimize eksik alıyor kendi istediği için.
bana kalırsa tek önemli bişey var o da İNSANLIK !
tabi ki karar senin, ben fikrimi belirtmek istedim.

Ben küçümsemiyorum ama çevreden kim öğrense bu iş olmaz diyor, eğitim konusunda denk olmadığımızı düşündükleri için. Bir de ailesinin özellikle babasının bu şekilde olması sorun olabilir diye düşündüm. Yoksa asla küçük görmem, ben de daha öncesinde farklı işlerde çalıştım, üniversitede garsonluk yaptım. Zaten küçük görülecek bir meslek de değil.

benim eşimde polis, 2 yıllık pmyo okuduktan sonra açıköğretimden 4 yıla tamamladı, ben 5 sene üniversite okudum ikimizde memuruz benim 2 katım maaşı var, bu kadar maddi işleri kafana takıyosan küçük görüyosan evlenme yani

Ben küçümsemiyorum ama çevreden kim öğrense bu iş olmaz diyor, eğitim konusunda denk olmadığımızı düşündükleri için. Bir de ailesinin özellikle babasının bu şekilde olması sorun olabilir diye düşündüm. Yoksa asla küçük görmem, ben de daha öncesinde farklı işlerde çalıştım, üniversitede garsonluk yaptım. Zaten küçük görülecek bir meslek de değil.

bizim üniversitede araştırma görevlileri arada derslere girerlerdi hocalara kahve getirirlerdi çeviri yaparlardı bide, kadro açılsa diye beklerlerdi, çevreyi takarsan ohooooo, ama ailevi durumu sorun olabilir

bizim üniversitede araştırma görevlileri arada derslere girerlerdi hocalara kahve getirirlerdi çeviri yaparlardı bide, kadro açılsa diye beklerlerdi, çevreyi takarsan ohooooo, ama ailevi durumu sorun olabilir

Evet ben de bunu anlatıyorum çevreme piramidin en altında olduğumu o kadar gözlerinde büyütmemeleri gerektiğini.

Evet ben de bunu anlatıyorum çevreme piramidin en altında olduğumu o kadar gözlerinde büyütmemeleri gerektiğini.

çevrene niye bişey anlatmak zorundasın ki, millet cayır cayır polis oluyo, üniversite mezunları başvuruyo atama yok bişey yok nice öğretmen polis oluyo yani
ama eşinin ailevi durumu sıkıntı olabilir o konu ayrı, annesi çıkıp çıkıp size gelebilir, hatta kocasını boşar gelir, bizim bi komşunun kızına bu oldu, kv meğer oğlunu evlendirmeyi bekliyomuş, oğlu evlendi 2 ay sonra 50 senelik kocasını boşadı geldi kızın başına

zaten bende senin için söylemedim bi kaç yorum yazan olmuş hem onlara hemde çevrendeki insanlar için söyledim.
biraz tanımaya çalış bence. kişilik sahibi bi insansa, ailesine düşkün değilse neden olmasın.
ailesine düşkünse sorunlar çok olur.

senin sorunun maddiyattan çok anne babasının geçinememesi....
para olsaydıda bu sorunlar yaşanırdı...

çevrene niye bişey anlatmak zorundasın ki, millet cayır cayır polis oluyo, üniversite mezunları başvuruyo atama yok bişey yok nice öğretmen polis oluyo yani
ama eşinin ailevi durumu sıkıntı olabilir o konu ayrı, annesi çıkıp çıkıp size gelebilir, hatta kocasını boşar gelir, bizim bi komşunun kızına bu oldu, kv meğer oğlunu evlendirmeyi bekliyomuş, oğlu evlendi 2 ay sonra 50 senelik kocasını boşadı geldi kızın başına

ay ne kaynanalar var yaaa :41:

Çevrem ondan üstün olduğumu düşünüyor, aynı maaşı alsanız da sen daha eğitimlisin bunu sorun yapar kıskançlık vs. yapabilir, ilerde yükseleceksin sıkıntı yaşarsınız o kompleks yapar diye düşünüyorlar ailem henüz bilmiyor ablam biliyor sadece, o da karşı. Polis olması tabii ki olumsuz bir şey değil benim gözümde. Ama toplumda öyle bir şey vardır ya polis adama kız verilmekn istenmez psikopat olur asosyaldir vs diye.
Anne ve babası pek anlaşamazlarmış hala da öyleler demişti bana. Yaşlı bir çift ama annesi aylardır çocuklarında bir onda bir bunda kalıp duruyor. Erkek arkadaşım otuz yaşında ama annesi yemek yedin mi ne yedin diye arayıp soruyor bazen. Ailesine maddi yardım konusunu abartır mı ondan da emin değilim.

Son düzenleme:
Çevrem ondan üstün olduğumu düşünüyor, aynı maaşı alsanız da sen daha eğitimlisin bunu sorun yapar kıskançlık vs. yapabilir, ilerde yükseleceksin sıkıntı yaşarsınız o kompleks yapar diye düşünüyorlar ailem henüz bilmiyor ablam biliyor sadece, o da karşı. Polis olması tabii ki olumsuz bir şey değil benim gözümde. Ama toplumda öyle bir şey vardır ya polis adama kız verilmekn istenmez psikopat olur asosyaldir vs diye.
Anne ve babası pek anlaşamazlarmış hala da öyleler demişti bana. Yaşlı bir çift ama annesi aylardır çocuklarında bir onda bir bunda kalıp duruyor. Erkek arkadaşım otuz yaşında ama annesi yemek yedin mi ne yedin diye arayıp soruyor bazen. Ailesine maddi yardım konusunu abartır mı ondan da emin değilim.

eğitim cahilliği alır eşeklik baki kalır derler, üniversitedeki eğitim bi yere kadar sen eline iki çift kitap almadıysan tiyatro sinema sohbet muhabbet bilmiyosan en anlamışım ben o okuldan, benim babam askeri bi kurumdan emekli, kendi ekibini hep meslek liseli çocuklardan oluştururdu, odtülülerle çalışmazdı adamlar gömülüyolar masaya kendileri bişey yapıyolar ama yaptığını anlatacak anlatım gücü sinerji yaratacak kapasitesi yok derdi, sen bilirsin düşün taşın karar ver

Kesinlikle çok aşık değilseniz noktalayın.
Başlarda çok masum duruyor, işin ne önemi var lafları, ailesiyle ilgilensin ne olacak demeler hatta bir süre annesinin de kalmasına olumlu bakmak..
Evlilik böyle şeyleri uzun süre kaldırmaz. Test edilmiş onaylanmıştır, ailemden kişilerce.
Anne baba ziyaretinde gidilirken bişeyler alınır an gelir yardım da edilir. Ne demek bakıyorum.. Resmen gençlerin hayatına yük.
Anne canı istediğinde kalacak git diyemeyeceksin ? Zor durumda olur, eşi yanında olmaz. Başımızın üstüne dünya hali. Ama bu baştan kabul et diye sıralanmış liste.
Hayat kısa doya doya yaşamak lazım. Bunu da bu kadar aileci biriyle yapamazsın. Hatta bu kadar sorunlu bir aileyle diyeyim..
Polis maaşı ne kadar olabilir ki 2 eve bakacak. Sanırım eve de siz bakarsınız.

eğitim cahilliği alır eşeklik baki kalır derler, üniversitedeki eğitim bi yere kadar sen eline iki çift kitap almadıysan tiyatro sinema sohbet muhabbet bilmiyosan en anlamışım ben o okuldan, benim babam askeri bi kurumdan emekli, kendi ekibini hep meslek liseli çocuklardan oluştururdu, odtülülerle çalışmazdı adamlar gömülüyolar masaya kendileri bişey yapıyolar ama yaptığını anlatacak anlatım gücü sinerji yaratacak kapasitesi yok derdi, sen bilirsin düşün taşın karar ver

Ben kendi adıma bir mahsur görmüyorum elbette. Teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Biriyle görüşmeye başladım. Yaklaşık iki aydır görüşüyoruz, henüz tam sevgili modunda değiliz ama yavaş yavaş öyle olmaya başladı. Görücü usulü gibi olduğu için (ablası tanıştırdı) baştan bir sürü şeyi konuşmuştuk, ben üniversitede araştırma görevlisiym o polis memuru. Ailesinin maddi durumu pek iyi değil babası sorumsuz bir adammış zamanında düzenli bir çalışma hayatı olmamış, şu an emekli bile değil. Dolayısıyla görüştüğüm kişi ve kardeşleri maddi anlamda ilgileniyor. Çocukların hepsi kendi imkanlarıyla okumuş, iş sahibi olmuşlar. Anne ve babası yaşlı insanlar fakat babası hala annesi pek anlaşamıyor, annesi sık sık uzun süreler çocuklarında kalıyor. Bu durum beni düşündürmeye başladı acaba ilerde bunlarla alakalı ne gibi sıkıntılar yaşayabilirim ilerde çok sorun oluyor mu? Ayrıca çevremden tepkiler alıyorum onun bana mesleki anlamda uygun olmadığına dair ama öyle düşünmüyorum ben bu çevremin düşüncesi. Bununla alakalı da sorun yaşar mıyım acaba?? kafam karışık. :((

Öncelikle maddi güç farklılığı hakkında bir şey demek istiyorum; ikinizin geliri bir ev geçindirecek kadarsa, bence sorun olmaz. Ama onunkisinin az olması, seninkisinin de yeterli olmaması durumunda iş kötüleşebilir gibime geliyor. Maddi sorunlar bir başladı mı...
Hem eğer maddi sorunlar yaşarsanız o da kırılabilir, kendi gelirinin daha az olmasından.. Ama iş o hale gelmezse bence ne sen ne de o için sorun olmaz. Aman başkalarını boşver, hayat senin, zaten kimin ne kadar yaşayacağı da belli değil, istediğin gibi, istediin kişiyle yaşa; başkaları için yaşamıyoruz ya? :)

Ayrıca anlamadım onun ailesiyle mi yaşayacaksınız?

Back
X