Eşinizin ailesinin maddi durumu ne kadar önemlidir??

Kesinlikle çok aşık değilseniz noktalayın.
Başlarda çok masum duruyor, işin ne önemi var lafları, ailesiyle ilgilensin ne olacak demeler hatta bir süre annesinin de kalmasına olumlu bakmak..
Evlilik böyle şeyleri uzun süre kaldırmaz. Test edilmiş onaylanmıştır, ailemden kişilerce.
Anne baba ziyaretinde gidilirken bişeyler alınır an gelir yardım da edilir. Ne demek bakıyorum.. Resmen gençlerin hayatına yük.
Anne canı istediğinde kalacak git diyemeyeceksin ? Zor durumda olur, eşi yanında olmaz. Başımızın üstüne dünya hali. Ama bu baştan kabul et diye sıralanmış liste.
Hayat kısa doya doya yaşamak lazım. Bunu da bu kadar aileci biriyle yapamazsın. Hatta bu kadar sorunlu bir aileyle diyeyim..
Polis maaşı ne kadar olabilir ki 2 eve bakacak. Sanırım eve de siz bakarsınız.

Annesinin gelip kalması beni gerçekten rahatsız edebilir, çünkü çalışıyorum ve evde de ders çalışmam gerekecek yoğun olacağım. Bana da masum gelmiyor nitekim.

Öncelikle maddi güç farklılığı hakkında bir şey demek istiyorum; ikinizin geliri bir ev geçindirecek kadarsa, bence sorun olmaz. Ama onunkisinin az olması, seninkisinin de yeterli olmaması durumunda iş kötüleşebilir gibime geliyor. Maddi sorunlar bir başladı mı...
Hem eğer maddi sorunlar yaşarsanız o da kırılabilir, kendi gelirinin daha az olmasından.. Ama iş o hale gelmezse bence ne sen ne de o için sorun olmaz. Aman başkalarını boşver, hayat senin, zaten kimin ne kadar yaşayacağı da belli değil, istediğin gibi, istediin kişiyle yaşa; başkaları için yaşamıyoruz ya? :)

Ayrıca anlamadım onun ailesiyle mi yaşayacaksınız?

Hayır onun ailesi ile yaşamayacağım, benim kadromun bulunduğu üniversitenin olduğu şehirde yaşayacağız. Ama çok uzak sayılmaz 5 saat falan. Annesinin gelip kalması söz konusu olabilir belki. Çünkü eşine canı sıkıldığında aylarca bir o çocuğunda bir bu çocuğunda kalıyor. Tanıştığımızdan beri annem ablamda, abimde, bende vs. diye anlatıyordu.
İkimizin gelirinde bir sorun yok ev geçindirebiliriz. Ama sürekli ailesine maddi yönden destek olup bunu abartması beni rahatsız edebilir.

Annesinin gelip kalması beni gerçekten rahatsız edebilir, çünkü çalışıyorum ve evde de ders çalışmam gerekecek yoğun olacağım. Bana da masum gelmiyor nitekim.

Her ne kadar şiddetle kızanlar olsa da polis memuruyla anlaşabileceğinizi düşünmüyorum.
Kendi üniversitem için konuşayım, araştırma görevlilerinin bazıları çok aktif ve sosyal. İlerlemek isteyen hırslı kişiler. Yanlarındaki insanlar da hayatlarındaki bir çok olumsuzluktan sıyrılmış. Hedeflerine odaklanmış.
Elbette araştırma görevlisi olup da dünyadan elini eteğini çekmiş insanlar da var. Ama genel olarak ben de size uygun olduğunu düşünmüyorum.
Öğrenciyim, maddi durumu çok iyi ama ailesi aynı bu şekilde olan biriyle başladık. 1 ay sonunda noktaladım. Hayatımı bile bile mahvedemem.

Hayır onun ailesi ile yaşamayacağım, benim kadromun bulunduğu üniversitenin olduğu şehirde yaşayacağız. Ama çok uzak sayılmaz 5 saat falan. Annesinin gelip kalması söz konusu olabilir belki. Çünkü eşine canı sıkıldığında aylarca bir o çocuğunda bir bu çocuğunda kalıyor. Tanıştığımızdan beri annem ablamda, abimde, bende vs. diye anlatıyordu.
İkimizin gelirinde bir sorun yok ev geçindirebiliriz. Ama sürekli ailesine maddi yönden destek olup bunu abartması beni rahatsız edebilir.

Anladım.. Ama sanırım bunu herkes yapıyor, yani aileye maddi destek. Herkesin ortak şikayeti -,-
Sonuçta artık önceliği sen olacaksın, bunu biraz daha kısar bence.

Kesinlikle problem yaşarsınız,iki maaş olunca sizden maddi beklentileri olcak,kayınvalide gelip sizde kalacak,inanın yaşlıların emeklilikleri çokk önemli çünkü artık sizde ev oluyorsunuz ve birsürü masraflarınız oluyor ,maaşı olsaydı çocuklarıda ihtiyaçları olduğunda destek olurdu ama şimdi hep bakıma muhtaçlar anladığım kadarıyla ,ve sürekli verilmesi lazım zor bi durum,eğitimi sorun yapmıyorum diyosunuz ama ilerde yükselmek istediğinizde problem olur bence eşit olmalı şartlar,evlenirken eşimin ailesi hiçç bir şey yapmadı yıllarca öğretmen maaşıyla borç ödedik bence aile desteği çok önemli iyi düşün ,toz pembe olmuyor evlilik ....

Her ne kadar şiddetle kızanlar olsa da polis memuruyla anlaşabileceğinizi düşünmüyorum.
Kendi üniversitem için konuşayım, araştırma görevlilerinin bazıları çok aktif ve sosyal. İlerlemek isteyen hırslı kişiler. Yanlarındaki insanlar da hayatlarındaki bir çok olumsuzluktan sıyrılmış. Hedeflerine odaklanmış.
Elbette araştırma görevlisi olup da dünyadan elini eteğini çekmiş insanlar da var. Ama genel olarak ben de size uygun olduğunu düşünmüyorum.
Öğrenciyim, maddi durumu çok iyi ama ailesi aynı bu şekilde olan biriyle başladık. 1 ay sonunda noktaladım. Hayatımı bile bile mahvedemem.

Akademisyenlik kendini güncel tutmayı gerektiriyor. Bu hayat boyu böyle olacak. Yanımda olacak kişinin de bunları anlaması ona göre olması gerekiyor. Ama erkeklerin bir çoğu bu durumdan hoşlanmıyor. Görüştüğüm kişi bu konularda sorun çıkartabilecek biri mi değil mi onu anlamaya çalışıyorum....

Son düzenleme:
aşk evliliği olsa tamam da görücü usulüymüş. ne gerek var böyle kargaşalara. ben aşk evliliği yaptım o yüzden getirisiyle götürüsüyle herşeyine razıyım ama görücü usulü evlenseydim ailesi düzenli edepli maddi durumları iyi az çocuklu bi aileye gderdim.

Polislik hiçte kücümsenecek bir meslek degilki öncelikle kimseye muhtaç olmadan çalışıyor sorumlulugunu biliyor bunun için sevinmelisiniz ayrıca Türkiye standartlarına göre gayetde güzel maaşları var polislerimizin kimin ne dedigi neden bu kadar umrunuzdaki seviyorsanız bunları duymamanız kafanızın karışmasına izin vermemeniz gerekir dogru insanmı hayatımı geçirebilirmiyim hayat arkadaşımmı diye düşünürseniz orası ayrı arada büyük fark göremiyorum ben aile olarakta bence iş kişinin eşinde bitiyor karıştırmaz ya da belli mesafeler koyarsa farklı olur ailelere şu mesafe çok fazla koymayıda anlamıyorum ya bizim ailemize koyulsaydı ne kadar zorumuza giderdi şahsen eşim benim ailemi istemeseydi mutsuz olurdum ayrıca bir noktaya daha deginecegim ailesinin nasıl yaşadıgı bu kadar ilgilendirmemeli kişiyi haddimize degil babası sorumsuzmuş çalışmamış ailesinin durumu yokmuş bizi ilgilendirmezki kendi hayatları herkes kendi bacagından asılır aileylede evleniliyor ama maddi olarak degil:19:

çocuğun mesleğinde bı sıkıntı yok da aile bence sorun yaratır size, maddi anlamda destek vermeye devam ederse sizin yaşantınızda problem olur onu biraz tanıman lazım evlenince evini ocağını bilecek biri mi yoksa ailesine para yedirip evin savsaklayacak biri mi önemli olan bu

daha geçen gün arkadaşım sinirle eşinin babasına yine para yolladığını anlattı..
kızı dinleyince hak verdim..babası yiyip içip tatillere oğlunun parasıyla giderken adam burda gece gündüz evin yüzünü görmeden çalışıyo..
siz evlenince sizinde maaşınızdan beklentiye girecekler..bence sorun olabilir

Nişanlım bilgisayar teknikeri,kendine ait ofisi var. Çok şükür arabası da var. Evimiz de zamanla olucak inşallah :16:

Aslinda dusunceni cokta garipsemiyorum cunku bu devirde artik hersey para olmus.

O kadar ki paran kadar adamsin paran kadar muamele goruyorsun. Heyhat...

AMA.. iki insam yuva kuruyorsa maddiyattan once maneviyata bakmak lazim.

Henuz yolun basindasiniz. Iki ayda bir birinizi ne derece taniyabildiniz bilmiyorum

Fakat karsilikli guven soz konusu olmali. Iyi gunde kotu gunde bir birinizedestek olabilecek seviyede olmali iliskiniz.

Yeri geldimi bir eliniz yagda bir eliniz balda olacak. Ama yeri geldimi bir kuru ekmege muhtac kalacaksiniz.

Bunlar her kiminle evlenirseniz evlenin olabilecek seyler.

Bugun bes bin tl maas alan yarin muhtac olur. Bugun muhtac olan yarin bes bin tl maas alir. Allahin taktiri bunlar.

Dedigim gibi maddiyat evet onemli ama asil dusunulmesi gereken baska seyler var.

Mutlukuklar dilerim.

Sakın para yüzünden hatalar yapma.. Çocuk Polismiş güzel meslegi var elinde ilerde ailesine yardım etse bile geçinebilirsiniz diyorum ki sonuçta ailesi onu büyüten bu yaşa getiren insanlara yardım etmesi çok normal ! hem diğer kardeşleride meslek sahibi diyorsun onlarda yardım ederler.. Bence Hiç kimseyi paralla yargılama kimin ne olduğu/olacağı belli olmaz.. Çok zengin diye evlenirsin hayatı zindan eder!! küçük görme bence..

onun ailesi senın ailen ? senın ailen onun ailesi

neden butür seylerı sorun aratıyosunkı
gelsın kalsın sende 1 ay kalsın 2 ay ne olacak

onu dert edıyosun

ya senın ailende sende kaldıgında ne olcak basım üstünde yerlerı olacak
bence bencıl davranma hersey maddıyat değildir

inan bana aile çok fark ediyor.Bana kızacaksın ama davul bile dengi dengine yaşamış biri olarak söylüyorum bunları babası sorumsuzmuş diyorsunuz o bile aile yapısının nasıl oldugunu gösteriyor.

insanlarin mesleklerinden cok maddi durumlarindan cok nasil insan olduklari önemli
iyi insanlar mi ? bu önemli
sonucta maddi durum size mutluluk getirmez
ama kötü insanlar sizi mahvedebilir

ikinizinde yaşları olgun belirli seviyeye ulaşmış kişilersiniz yani aşktan gözü kör olmuş saf aşık değilsiniz,
bu yüzden hayatınızın dönüm noktası olan bu kararı vermeniz bu yüzdeniz her şeyi irdelemeniz mantıklı.
ileride vahlanmaktansa iyice emin olup evlenmek lazım.
maddiyat konusu aşılamıyacak bir şey değil eve iki maaş girecek polislik şuan hiç de azımsanmıyacak bir meslek değil
çoğu üniveriste mezunu atanamadığı için işsiz o yüzden polisliğe yönelme ve rağbet arttı iş garanti.
mühendis veya öğretmen olsaydı durumunuz daha içler acısıydı inanın...Türkiye şartları malesef şartlar hemen olgunlaşmıyor.
zaten ne kadar gelir varsa o kadar gider oluyor bunlar halledemiyecek sorunlar değil,
sizin kafanızı karıştıran aile düzensizliği anladığım kadarıyla haklısınız da...
ortada anne baba var ama birlik yok,
kafanıza takılanları görüştüğün kişiyle paylaşmanı eğer içine siniyorsa o güveni veriyorsa yolunu ona göre çizmeni
tavsiye edebilirim bu tür şeylere karışan çok olur çevreyi umursamayın.

ikinizinde yaşları olgun belirli seviyeye ulaşmış kişilersiniz yani aşktan gözü kör olmuş saf aşık değilsiniz,
bu yüzden hayatınızın dönüm noktası olan bu kararı vermeniz bu yüzdeniz her şeyi irdelemeniz mantıklı.
ileride vahlanmaktansa iyice emin olup evlenmek lazım.
maddiyat konusu aşılamıyacak bir şey değil eve iki maaş girecek polislik şuan hiç de azımsanmıyacak bir meslek değil
çoğu üniveriste mezunu atanamadığı için işsiz o yüzden polisliğe yönelme ve rağbet arttı iş garanti.
mühendis veya öğretmen olsaydı durumunuz daha içler acısıydı inanın...Türkiye şartları malesef şartlar hemen olgunlaşmıyor.
zaten ne kadar gelir varsa o kadar gider oluyor bunlar halledemiyecek sorunlar değil,
sizin kafanızı karıştıran aile düzensizliği anladığım kadarıyla haklısınız da...
ortada anne baba var ama birlik yok,
kafanıza takılanları görüştüğün kişiyle paylaşmanı eğer içine siniyorsa o güveni veriyorsa yolunu ona göre çizmeni
tavsiye edebilirim bu tür şeylere karışan çok olur çevreyi umursamayın.

Babası 70 küsür annesi 60 yaşında bu insanlar nasıl olur da geçimsiz olur neyi paylaşamazlar bu saatten sonra...bu garibime gidiyor. Tamam benim de anne ve babamın çok düzenli mutlu bir ilişkileri yoktu, babamın hataları oldu, annem rahmetli oldu gerçi ama babam bize karşı hep sorumluluk sahibiydi, hele ki okumamız konusunda hep destek oldu Hala da öyledir maddi manevi beklenti içine girmez, hatta destek bile çıkar. O yüzden bana garip geliyor. Henüz bu konular konuşmadık pek, onu ve ailesindeki ilişkileri çözmeye çalışıyorum. Diğer kardeşleri esnaf durumları iyi ama onlar da kendi çabalarıyla olmuş...

Back
X