esinizin ailesiyle mesafeyi nasil kurdunuz?

missnunu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
2.184
856
248
Dert degil biliyorum ama bikac aya dugunum var ailemden uzak esimin ailesinin yasadigi yere gelin gidicem kismetse. Sorunum su ki; onlar gidip gelmeyi tabiri caizse sıkifiki olmayi fazla seviyorlar. Bende tam tersi bi aile ortaminda buyudum ve sakinlik herzaman tercihimdir.Bu mesafeyi onlara nasil kabul ettiricem ben? Kayinvalidem nunu gel suna gidelim yada sunlar sana gelcek dediginde hep bi bahane uyduramiycam. Napcam? Annem onlarda bigun gecirmek zorunda kaldi benim evle ilgili islerim oldugundan o bile su an ben onlarla nasil gecinicem merakta? Aile olarak cok farkliyiz.. ama nisanlimi cokkkk seviyorum.. sizler nasil mesafe kurdunuz yardimci olursaniz sevinirim..

Benim mesafe kurmama gerek kalmadı çok fazla rahatsız eden insanlardan değiller.
Aslında sürekli görüşmek istiyorlar fakat benden mi çekiniyorlar anlamıyorum
Oysa samimi davranırım hatta samimiyeti abartırım bazen :)
Eğer senin dediğin gibi insanlar olsaydı sanırım sürekli bahane bulurdum ve zamanla anlarlardı galiba :)

Senin o mesafeyi kurabilecegini pek sanmiyorum acikcasi. Sartlarin cok zor.
Nisanlin yapi olarak nasil? Aileci ve koloni yasam seven biri mi?

Eşinle gün belirleyin
Zaten çalışıyosanız hafta içi dolusunuz demektir
Cumartesi onun annesine gidersiniz Pazar kendi annenize
Program yapmazsanız sizin adınıza program yapan çok olur, Çekirge demişti dersin

Senin o mesafeyi kurabilecegini pek sanmiyorum acikcasi. Sartlarin cok zor.
Nisanlin yapi olarak nasil? Aileci ve koloni yasam seven biri mi?

Nisanli aileci degil pek.. o arkadas ortamina cok katilmayi sever.. yasitlariyla olsun daha mutludur.. neden boyle dusundunuz peki??

Eşinle gün belirleyin
Program yapmazsanız sizin adınıza program yapan çok olur, Çekirge demişti dersin
Eşinle gün belirleyin
Ben calismiyorum esim memur. Haftasonlari ne olursa olsun esimi bahane edip kabul etmem zaten kimseyi. Haftasonlari bizim derim. Ama haftaici nasil basederim iste onu bilmiyorum??

Ben calismiyorum esim memur. Haftasonlari ne olursa olsun esimi bahane edip kabul etmem zaten kimseyi. Haftasonlari bizim derim. Ama haftaici nasil basederim iste onu bilmiyorum??
Bilmem kayınvalideyle haftaiçi başbaşa kalacaksın o zaman
Haftasonu almam diyosun haftaiçi de almam denilmez, ayıp

İlk zamanlar bi hevesle çok git gel durumu yapilabilir ama sonralari o şehirdeki düzeninizi kurmaya başlayınca, mesela kurs iş vs birşeylere başlayınca ister istemez o mic mic haller azalır sizin hayatınızın bi programı oluşur çünkü.

O mesafe bizde ayarlanalı yıllar oldu

Kendileri çok soguk oldukları için hatta yaşıyor muyuz ölmüyor muyuz merakta kalmadıkları ve sagolsun kayınvalidem umursuz oldugu için mesafe aramıza bir girdi pir girdi..
Garip kişilikler ailece hepsi birbirinin aynısı soguk nevaleler.
İyice sogudum son olaylardan sonra.

Valla baştan kurdun kurdun o mesafeyi.
Seni biraz sert mizaçlı bilsinler, her şeye evet diyen joker gelin imajı çizme. Bi yere çağırdıklarında "haa tüh benim de x işim vardı" diyebilmelisin, hiç öyle "bi bahane uyduramıycam" falan deme. Öyle ki bazen "bugün keyfim yok gelemeyeceğim" diyebilecek ve itiraz almayacak kıvama getirmelisin zamanla.
Kırıcı, fazla soğuk, gıcık falan ol demiyoruz tabiiy ama o mesafeyi ve itiraz etmeyi bilmen lazım.

Son düzenleme:
Aman aman uzakta olmak en iyisi hayalim hepsinden uzakta yaşamak daha evlenmeden ağzım yandı hemde öyle böyle değil... Elinden geleni yap onlar gelelim falan dediğinde başka yere davetliydik falan de tüh de nebiliyim ya uzak durmak en güzeli

nasıl olsa hafta sonları bizim diye bi kavram en fazla ilk 2 3 ay geçerli sonrası değil,
kayın validem emredici otoriter biri bende kendimce öyleyim istediğini yaptıramadığı için
uzak kalmayı tercih ediyor yada şimdilik böyle, ilerisi için planları varsa bilemicem :)

Nisanli aileci degil pek.. o arkadas ortamina cok katilmayi sever.. yasitlariyla olsun daha mutludur.. neden boyle dusundunuz peki??

Uzak mesafe iliskisi degil di mi?
Esinin ailesinin yasadigi sehre gidecek olman korkuttu gozumu, pek anlamam ben disaridan bi gozle bakmaya calisiyorum tabi ki yanilabilirim.
Eviniz uzak mi olacak?

Benim esimin ailesi de koloni halinde yasar mesela. Ayni sokakta otururlar. Birbirlerine gel git yaparken aramazlar bile. Isik yaniyosa gir cay icelimdir. Ben sevmem bunu. Esim de sevmez. Evimiz herkese cok da uzak olmayan ama mutlaka ki en az 2 vasita ile gidilebilecek yerde. Bu buyuk avantaj.

Bir de inan evlenmeden anlayamazsin bazi seyleri. Benim ailem mesela, evlenmeden once yilda 5 kez gorustugum insanlar simdi her haftasonu toplanalim yok manti, yok mangal, yok beraber kalalim. (Yaslar 24 ile 71 arası 6 kisi!) Boyle sacma seyler de oluyor.

Ay valla uzak olsunlar en iyisi gibi geliyor bana.. sorunlarinjzi bilemem tabi ama bi telefonla hatirlasmak yeterli bence..
Iste buuuu... insallah becerebilirim ama korkuyorum iste... su anda beni cok guleryuzlu canayakin buluyorlarmis. Aslinda suratsiz bi insanimdir ama sevmisler ne hikmetse beni.. biraz fazla gidip gelmeleri var.. onlerini bi kessem baskada bisey istemem...

Ayni sizinkiler gibi iste onlarda ve ben aralarina dusucem; ( bilmiyorum sonum nolur artik... su isik yaniksa olayindan hic hazetmem.. haberli gelirse yine eyvallahh ama diger turlu belki musait degilim ben yapsam aynisini laf olur onlar bana yapar yine bana laf olur iste korkuyorumda korkuuorum anliycaginkz

Geniş bi aileye gelin geldim
365 gün gitsem e hani 6 saati niye gelmediniz diyecek kayınvalideye sahibim bunu nişanlılıkta cok net belli etti iyide etti bende ona göre gardımı aldım haftada bir gittim her pazar kahvaltıya cağırdı gitmedim alıştırana kadar teli bile kapadım pazar günleri eşimle geziyoruZ vakit geciriyoruz başka zamab diye diye. Artık kendi aramaz pazar günleri.
3 . Senem bu yıl halla sizli bizli konuşurum anne nasılsınız gibi.
Gittiğimde elinde süpürge makinası varsa alır elinden yaparım ama hususi süpürge tutim hiç demedim yediğimizi içtiğimizi makinaya yerleştirir mutfağını toparlar hayırlı akşamlar der cıkarım. Ben bu şekilde davrandım hiç geri cekilmedim soğuk yapmadım evlerindeyken ama hiçbi zamanda annemin evi gibide davranmadım zaten olmazdıda sanırım.

mesafe koyayım diye mesafe konulmaz.. o biraz yapı meselesi.. sizin karekteriniz mesafeli ise herkese karşı, zaten otomatikman zamanla sizin mesafenizin farkına varırlar... ben öyleyim mesela, kim olursa belli bir çizgiden ötesine müsade etmem.. yapım öyledir, aşırı vıcık vıcık içli dışı ilişkileri sevmiyorum... kendi öz ailem bile olsa belli bir mesafe mutlaka vardır... zamanla öğrendikleri için eşimin ailesi de benimsediler bu karakterimi...
sizin yapacağınız bunu zamanla benimsetmek olacak... yeri geldikçe, lafı geldikçe belirtirsiniz... zamanla anlayacaklardır..

çok haklısınız, nekadar yakın olmaya çalışılsa da belli bir çizgi çekmeyi bilmeli insan.. iki taraf içinde en güzeli bu sanırım... çok muhabbet tez ayrılık getirir derler.. mesafeyi ayarlamak önemli... fazla soğuk durmak da doğru değil bu sefer sorunlar baş gösteriyor... dengeyi ayarlamak da bizim elimizde.. ne çok ne az..ortası karar..

Ne mutlu size... bende sizli bizli olmaktan yanayim.. olede davraniyorum.. insallah nisanlilikta gordum nasillar evlligimdede siz gibi mesafemi koyabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…