Nisanlim dunya iyisidir.. aileside ole ama bize farkli yapilari var iste. Icli dislilar biraz.. bide konusmalari siveli sohbetlerinide anlamiyorum pek.. cok bayilmiyorum iste onlarla sikfiki olmaya.. simdilik ne desem oluyor.. normalde aile ocinde dedigimi sozumu geciririm. Ama simdi ele giricem huysuz gelin damgasi yemekte istemiyorum. Ama ben kocamla yasaitlarimizla arkadas cevremizle gorussem yeter.. he gencler kuzenler falan hepsi tahsilli guzel insanlar onlarlada gorusmemde sıkinti yok.. ama iste konu kv ve yasit cevresi olunca sıkinti basiyor.. insallah sorun olmaz bakalim.. saolun yorumunuz icin; )Ayni durumdayiz sanırım.benim ailem ve eşimin ailesi taban tabana zıt,ben mesafeli biraz soğuk az konuşan özellikle telefonla konuşmayı sevmeyen bir insanım kayinvalidem aşırı konuşan her ayrıntıyı anlatan vs birisi. Benim eşim bu konuda beni hiç zorlamadı kayinvalidemin arada laf sokmalari dışında sıkıntı yok telefonla konuşmayız ben ekstra bir durum olmadıkça hiç aramam ama gideriz sık sık eşim ne zaman isterse,onlar da bize pek gelmez sayilidir geldikleri 6 senedir evliyim. Ama eşim ve ailesi çok sık telefonda konuşur mesela telefonlarını acmdığında bir işi olduğunda hemen hesap sorarlar.bana çok sacma gelsede karismiyorum onların ilişkisine şahsen benim babam bana öyle davransa daral gelir bana.sonuçta eşim öyle büyümüş alışkın.Ben ciddi bir sorun yaşamadım,arada ufak kırgınlıklar olsada hiç söze dokulmedi.bence esinde bitiyor iş,seni olduğun gibi kabullenmeli.ama ben annemlere yakın oturuyorum o durum etkiler mi bilmiyorum.
Siz sevecen candan bi insanken mesafe koyabilmissiniz ne hos.. umarim bende becerebilirim..Buarada bik.. aç aylık bi kursa gitmen başta çok işe yarar bence gelip gidemezler kurs bittikten sonra da çok hevesleri kalmaz gibime geliyo:):)
Bende esimin ailesiyle ayni memleketteyim ailem farkli sehirde... size tavsiyem en basta tavrinizi koyun ortaya çunku surekli birlikde olmak isteyecekler.... bizimkiler oyleydi evliligiminin ilk aylarinda 2 gunde bir mutlaja gorusuyoduk ve beni her gun ariyorlardi mutlakaa... suanda ben hayr demesini ogrendim ve istemedigim biseye direk hayr derim onlarda artik ona gore davranir... aslinda bu kv oldugu icin degil kendi annemle ayni sehirde olsam yine 2 gune bir gitmezdimDert degil biliyorum ama bikac aya dugunum var ailemden uzak esimin ailesinin yasadigi yere gelin gidicem kismetse. Sorunum su ki; onlar gidip gelmeyi tabiri caizse sıkifiki olmayi fazla seviyorlar. Bende tam tersi bi aile ortaminda buyudum ve sakinlik herzaman tercihimdir.Bu mesafeyi onlara nasil kabul ettiricem ben? Kayinvalidem nunu gel suna gidelim yada sunlar sana gelcek dediginde hep bi bahane uyduramiycam. Napcam? Annem onlarda bigun gecirmek zorunda kaldi benim evle ilgili islerim oldugundan o bile su an ben onlarla nasil gecinicem merakta? Aile olarak cok farkliyiz.. ama nisanlimi cokkkk seviyorum.. sizler nasil mesafe kurdunuz yardimci olursaniz sevinirim..
cok sorun etme hamile kalinca cocuk yapinca isleri ona yaptirrsin. cocuk baktirirsinDert degil biliyorum ama bikac aya dugunum var ailemden uzak esimin ailesinin yasadigi yere gelin gidicem kismetse. Sorunum su ki; onlar gidip gelmeyi tabiri caizse sıkifiki olmayi fazla seviyorlar. Bende tam tersi bi aile ortaminda buyudum ve sakinlik herzaman tercihimdir.Bu mesafeyi onlara nasil kabul ettiricem ben? Kayinvalidem nunu gel suna gidelim yada sunlar sana gelcek dediginde hep bi bahane uyduramiycam. Napcam? Annem onlarda bigun gecirmek zorunda kaldi benim evle ilgili islerim oldugundan o bile su an ben onlarla nasil gecinicem merakta? Aile olarak cok farkliyiz.. ama nisanlimi cokkkk seviyorum.. sizler nasil mesafe kurdunuz yardimci olursaniz sevinirim..
Ben calismiyorum esim memur. Haftasonlari ne olursa olsun esimi bahane edip kabul etmem zaten kimseyi. Haftasonlari bizim derim. Ama haftaici nasil basederim iste onu bilmiyorum??
AYnı sizin koşullarınızdaydık eski eşimle.Bu sebepten ayrıldık sayılır aslında...Mecbur onlara uyum sağlayacaksın.Biraz da senin isteğini olsun ama zorla değil kavga çıkararak değil.Eşini bu yönden huzursuz edersen sana bağlanmaz..Dert degil biliyorum ama bikac aya dugunum var ailemden uzak esimin ailesinin yasadigi yere gelin gidicem kismetse. Sorunum su ki; onlar gidip gelmeyi tabiri caizse sıkifiki olmayi fazla seviyorlar. Bende tam tersi bi aile ortaminda buyudum ve sakinlik herzaman tercihimdir.Bu mesafeyi onlara nasil kabul ettiricem ben? Kayinvalidem nunu gel suna gidelim yada sunlar sana gelcek dediginde hep bi bahane uyduramiycam. Napcam? Annem onlarda bigun gecirmek zorunda kaldi benim evle ilgili islerim oldugundan o bile su an ben onlarla nasil gecinicem merakta? Aile olarak cok farkliyiz.. ama nisanlimi cokkkk seviyorum.. sizler nasil mesafe kurdunuz yardimci olursaniz sevinirim..
Iste en korktugummmYa karsidaki insanlarla da alakali mesafe koymak..ben mesela bugun musait degilim misafirim gelcek ev dolu derim kayinvaldeler oooo daha iyi pasta borek vardir bizde geliyoz derler zink kalirim oyle..esim mesela arkadaslarim gelcek is yerinden der annesigil olsun bizde geliyoz der yani tersle boz laf sok hic fark etmez anlamazki her haftasonu bizi cagirirlar gitmezsek isimiz varsa planimiz varsa aksama kadar ailenin her ferdi teker teker arar hadi ne olur gelin diye..telefonu kapasan 10 gun dillerine dolar bezdirirler:)nasil bi aileye gelin oldugun cok onemli sadece sevdigin kisiyle degil ailesiylede evleniyomussun gec anladim yuzsuz insana cozum yok degistiremezsin
Kafa yapilarimiz farkli.. cok cok iyi insanlar aslinda.. ama iste aile yapisi olarakta farkliyiz epwyce. Buyudugum ortam sakin daha oturkli.. onlar fazla rahatlar hic dusunmezler gidersek rahatsiz olurlar mi vs seyleri.. gidevegim yere giderken acaba yiyicekleri var mi gidip zahmet vermeyelim dusuncesiyle buyudum ben ama onlar oyle degil iste.. ben kimseyi rahatsiz eymek sikintiya sokmamk istemem.. bkde fazla muhabbet tez ayrilik derler yaa iste o yuzden sikifiki olmak istemiyorum.. zaten yanlarinda konjsucak mevzuda bulamiyorum. Hadi simdi telasemizi konusuyoruz.. konumjz hep bu.. ayy bilmiyorum ama fena korkuyorum bilmiyorum anlatabildimmi?Ama neden bu kadar istemiyorsunuz iletişimde olmayı ben anlamadım.
Çalışmayacaksınız.
Yeni bir şehre taşınıyorsunuz.
Gezin kv ile akrabaları, ne gibi bir kaybınız olacak ki.
Haftasonlarını ayırın tamam, her gel dediği yere gitmeyin tamam. Ama bu kadar kendinizi soyutlamanızın size faydası yerine zararı olur. Sonra burada konu açarsınız, yeni şehre taşındım ailemden uzağım kimsem yok diye. Bence çevre edinmek için güzel bir yöntem çocuk yokken kv ile gezmek. Hani illa onlara uyacaksınız diye değil de, azcık siz onlara uyarsınız, azıcık onlar size uyar, gül gibi geçinirsiniz bence :)
Dert degil biliyorum ama bikac aya dugunum var ailemden uzak esimin ailesinin yasadigi yere gelin gidicem kismetse. Sorunum su ki; onlar gidip gelmeyi tabiri caizse sıkifiki olmayi fazla seviyorlar. Bende tam tersi bi aile ortaminda buyudum ve sakinlik herzaman tercihimdir.Bu mesafeyi onlara nasil kabul ettiricem ben? Kayinvalidem nunu gel suna gidelim yada sunlar sana gelcek dediginde hep bi bahane uyduramiycam. Napcam? Annem onlarda bigun gecirmek zorunda kaldi benim evle ilgili islerim oldugundan o bile su an ben onlarla nasil gecinicem merakta? Aile olarak cok farkliyiz.. ama nisanlimi cokkkk seviyorum.. sizler nasil mesafe kurdunuz yardimci olursaniz sevinirim..
mesafe koyayım diye mesafe konulmaz.. o biraz yapı meselesi.. sizin karekteriniz mesafeli ise herkese karşı, zaten otomatikman zamanla sizin mesafenizin farkına varırlar... ben öyleyim mesela, kim olursa belli bir çizgiden ötesine müsade etmem.. yapım öyledir, aşırı vıcık vıcık içli dışı ilişkileri sevmiyorum... kendi öz ailem bile olsa belli bir mesafe mutlaka vardır... zamanla öğrendikleri için eşimin ailesi de benimsediler bu karakterimi...
sizin yapacağınız bunu zamanla benimsetmek olacak... yeri geldikçe, lafı geldikçe belirtirsiniz... zamanla anlayacaklardır..
Kafa yapilarimiz farkli.. cok cok iyi insanlar aslinda.. ama iste aile yapisi olarakta farkliyiz epwyce. Buyudugum ortam sakin daha oturkli.. onlar fazla rahatlar hic dusunmezler gidersek rahatsiz olurlar mi vs seyleri.. gidevegim yere giderken acaba yiyicekleri var mi gidip zahmet vermeyelim dusuncesiyle buyudum ben ama onlar oyle degil iste.. ben kimseyi rahatsiz eymek sikintiya sokmamk istemem.. bkde fazla muhabbet tez ayrilik derler yaa iste o yuzden sikifiki olmak istemiyorum.. zaten yanlarinda konjsucak mevzuda bulamiyorum. Hadi simdi telasemizi konusuyoruz.. konumjz hep bu.. ayy bilmiyorum ama fena korkuyorum bilmiyorum anlatabildimmi?
cok saolun.. yasadikca gorucem artik, yazdiklarinizda haklisiniz..bebeginiz olcak sanirim dilerim mutlu huzurlu bi ortama saglikla gelen bi hayirli bi evlat olsun..çok haklısınmissnunu ; seni çok iyi anlıyorum
ama her evlilikte bu dediğin yaşanıyor. aile yaşantısı farklı herkesin. başta bunu kabullenmelisin.
çalışmıyorsun?
yeni bir yere gideceksin, çevre arkadaş ve ortam edinmen gerekecek. yalnız yalnız nereye kadar?
belki 'sen burda yabancısın, tek kalma evde, gel beraber gidelim, birlikte temizleyelim, birlikte hazırlayalım' gibi şeyler duyacaksın.
Alışverişe kiminle gideceksin misal?
Sabah kalktığında 'tak başına kahvaltı etme, gel' diyecekler haklı olarak..
yani bunları duyacak ve yaşayacaksın. o yüzden sakın yılma, sabırlı ol. zamanla alışıyorsun.
çok uzaklıkta iyi değildir. birlik beraberlik de güzel şeydir. eğer anlaşır, ve orta yolu bulursanız.
şimdiden mutluluklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?