esinizin ailesiyle mesafeyi nasil kurdunuz?

Nisanlim dunya iyisidir.. aileside ole ama bize farkli yapilari var iste. Icli dislilar biraz.. bide konusmalari siveli sohbetlerinide anlamiyorum pek.. cok bayilmiyorum iste onlarla sikfiki olmaya.. simdilik ne desem oluyor.. normalde aile ocinde dedigimi sozumu geciririm. Ama simdi ele giricem huysuz gelin damgasi yemekte istemiyorum. Ama ben kocamla yasaitlarimizla arkadas cevremizle gorussem yeter.. he gencler kuzenler falan hepsi tahsilli guzel insanlar onlarlada gorusmemde sıkinti yok.. ama iste konu kv ve yasit cevresi olunca sıkinti basiyor.. insallah sorun olmaz bakalim.. saolun yorumunuz icin; )

Bence sizin kuzenin icinde varmis o cevher; ) ben nolurum acaba... bi bakmisim kankayim hepsiyle......

Bence sizin kuzenin icinde varmis o cevher; ) ben nolurum acaba... bi bakmisim kankayim hepsiyle......

Buarada bik.. aç aylık bi kursa gitmen başta çok işe yarar bence gelip gidemezler kurs bittikten sonra da çok hevesleri kalmaz gibime geliyo:):)
Siz sevecen candan bi insanken mesafe koyabilmissiniz ne hos.. umarim bende becerebilirim..

Kendinize görüşme sınırı koyacaksınız.
Eşiniz sürekli gidelim dese de o süreyi bekleyeceksiniz, on gün ya da haftada bir ve özellikle hafta içini tercih edin ki erken kalkar tatilinizi de yememiş olursunuz.
İlk evlendiğiniz ayda güzel bir akşam yemeğine davet edin evinize ve başka hiçbir zaman çağırmayın.
İlla ki akrabaları ağırlarken gelecekler, yeter de artar bu sayı.
Dışarıya giderken çağırılırlar ama zorunluluk olmadığı sürece işlerinizi bahane edin.
Çalışıyor musunuz bilmiyorum fakat, arkadaşım gelecek ya da başka programım vardı gibi bahanelerle atlatın.
Zorunluluktan gitmeniz gereken yerler de mevlüttür, bebek görme falandır.
Öyle gündüz oturması, dışarı gezmesi, güne asla gitmeyin.
Bu kadarla sınırlı tutun.
Hiçbir zaman onlarla gezmeye gitmeyin.
Aynı insana bile gidecek olsanız, biz ayrıca gideceğiz demeyi öğrenin.
Evinize geldiklerinde misafir olduklarını belli edecek davranışlarda bulunun.
Odanızın ve kullanılmayacak odaların kapısı daima kapalı olsun.
Kendilerinin bir yerden bir şey almasına, yapmasına müsade etmeyin.
Yine de denerlerse 'olur mu anneciğim siz misafirsiniz geçin oturun'deyiverin.
Size 'senin benim mi var kızım' derse de, 'e var tabi her evin hanımı ayrı anneciğim' cümlesini yapıştırıverin.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.
Umarım hiçbir zaman gerek kalmaz.

Son düzenleme:
Bende esimin ailesiyle ayni memleketteyim ailem farkli sehirde... size tavsiyem en basta tavrinizi koyun ortaya çunku surekli birlikde olmak isteyecekler.... bizimkiler oyleydi evliligiminin ilk aylarinda 2 gunde bir mutlaja gorusuyoduk ve beni her gun ariyorlardi mutlakaa... suanda ben hayr demesini ogrendim ve istemedigim biseye direk hayr derim onlarda artik ona gore davranir... aslinda bu kv oldugu icin degil kendi annemle ayni sehirde olsam yine 2 gune bir gitmezdim

cok sorun etme hamile kalinca cocuk yapinca isleri ona yaptirrsin. cocuk baktirirsin

Kızlar kızmayın ama neden herkes şöyle mesafe kurabilirsin böyle reddedersin diye ağız birliği yapmış anlamadım üçüncü sayfanın sonuna kadar okudum kötü insanlar olduğuna dair bir şey yazmamı konu sahibi birbirlerine düşkünler yazmış sadece ben öyle anladım ya da.
Neden daha evlenmeden mesafenin derdindesin,bir evlen bir tart bakalım iyilikten anlayan insanlar mı yoksa iyilikten şımaran tipler mi..
sen sık gittiğinde gözlerinin içi gülüp seni ağırlıyorlar mı yoksa her gittiğinde iş mi bekliyorlar..??
dereyi görmeden paçayı sıvamışsın.
Misal ben çocuk mizaçlı biriyim eşimle sevgiliykende öyleydim ve asla rol yapamam. Annesi ilk başlarda beni çok yadırgadı yüzüme yüzüme kızdı hatta yapma şöyle hareketler çocuk gibi diye arkamdan eşime de kızmış söylenmiş niye böyle davranıyor çocuk gibi diye,sonra evlendik annesi baktı ki ben hala çocuk gibi davranıyorum ama oğlu bu durumdan gayet mutlu kahkahalar havada uçuşuyor ilk zamanlar bu davranışlara kızan bağıran kadın gitti şimdi gelip bizimle güler eğlenir.
Bir gün gitmesem ikinci gün mutlaka giderim evine en az bir gün ara koyarım.Hatta bazen eşim gitmek istemez ben zorlarım.O kadın üç çocuğunu evlendirip koca evde yapayalnız kaldı yanlızlık çekmesin diye kendimi onun yerine koyarım.OFF çenem düştü yine diyeceğim o ki onlar senin eşin olacak hayat arkadaın olacak kişinin ailesi senin de ailen artık bunu böyle zorla da olsa kabul et ve koşulsuz sev. :)

Canım bizde yakın oturuyoruz ben kendi aileme 2 saat uzakliktayim kvlerle yakın ev tutmayı ben çok istedim benim kv iyi dir hele kp dünya iyisidir kızları olmadığı için verdikleri değer çok ben canım sikildimi giderim valla ama canım evde olmak isterse gitmem pazara kv beraber gideriz haftada 1 günde eşimle gideriz büyük temizlik lere bayram temizliğine günü oldugunda falan yardıma giderim hasta olunca giderim akrabalarida çok iyidir şimdiye kadar kendimi gelin olarak bile görmedim ben çok istenen gelin oldum en başından beri sende oyleysen ve seni kizlari gibi goruyorlarsa o insanların size yardımı olur tabiki mesafe ni koy ama seni kötü bilmesinler benim eşim öyle dünya iyisi falan değil tam bir ruh hastası Allah var ailesini kocamdan daha çok seviyorum...

Ya karsidaki insanlarla da alakali mesafe koymak..ben mesela bugun musait degilim misafirim gelcek ev dolu derim kayinvaldeler oooo daha iyi pasta borek vardir bizde geliyoz derler zink kalirim oyle..esim mesela arkadaslarim gelcek is yerinden der annesigil olsun bizde geliyoz der yani tersle boz laf sok hic fark etmez anlamazki her haftasonu bizi cagirirlar gitmezsek isimiz varsa planimiz varsa aksama kadar ailenin her ferdi teker teker arar hadi ne olur gelin diye..telefonu kapasan 10 gun dillerine dolar bezdirirler:)nasil bi aileye gelin oldugun cok onemli sadece sevdigin kisiyle degil ailesiylede evleniyomussun gec anladim yuzsuz insana cozum yok degistiremezsin

bir şeyi istemediğinizde hayırı net kullanın.
bir de ben hep sizli bizli konuştum, bu zaten görünmez bir duvar oluşturuyor. yaştan dolayı da garipsenmedi ama yıllar geçse bile değiştirmedim.
anne baba yerine .....anne .....baba dedim. gerçi onlarda mesafeyi seviyorlardı, o yüzden bizde kolay olmuştu.

Ben calismiyorum esim memur. Haftasonlari ne olursa olsun esimi bahane edip kabul etmem zaten kimseyi. Haftasonlari bizim derim. Ama haftaici nasil basederim iste onu bilmiyorum??

Ama neden bu kadar istemiyorsunuz iletişimde olmayı ben anlamadım.

Çalışmayacaksınız.
Yeni bir şehre taşınıyorsunuz.

Gezin kv ile akrabaları, ne gibi bir kaybınız olacak ki.

Haftasonlarını ayırın tamam, her gel dediği yere gitmeyin tamam. Ama bu kadar kendinizi soyutlamanızın size faydası yerine zararı olur. Sonra burada konu açarsınız, yeni şehre taşındım ailemden uzağım kimsem yok diye. Bence çevre edinmek için güzel bir yöntem çocuk yokken kv ile gezmek. Hani illa onlara uyacaksınız diye değil de, azcık siz onlara uyarsınız, azıcık onlar size uyar, gül gibi geçinirsiniz bence :)

A
AYnı sizin koşullarınızdaydık eski eşimle.Bu sebepten ayrıldık sayılır aslında...Mecbur onlara uyum sağlayacaksın.Biraz da senin isteğini olsun ama zorla değil kavga çıkararak değil.Eşini bu yönden huzursuz edersen sana bağlanmaz..
Çalışıyor musun?Yaşın kaç?
HAyırlı olsun bu arada.Daha geçen ayrılık acısı (oldu gerçi bayağı)ve yalnızlık yaşıyordun bak:)

Bence tamamen senin elinde, benim kadar kalabalık ve yakınlar mı bilmiyorum Ama, yapacağın tek şey az gitmek az aramak az konuşmak, kimse kendini uzak tutan biriyle illa samimi olucam diye diretmez, ama bana sorarsan çok orta bi yol seçmelisin, yanlarında kabalık etmeden, geldiklerinde güleryüzle karşılayarak pozitif olmalısın, ama dediğim gibi gidip gelme sıklığını sen belirlersin

Iste en korktugummm

Kafa yapilarimiz farkli.. cok cok iyi insanlar aslinda.. ama iste aile yapisi olarakta farkliyiz epwyce. Buyudugum ortam sakin daha oturkli.. onlar fazla rahatlar hic dusunmezler gidersek rahatsiz olurlar mi vs seyleri.. gidevegim yere giderken acaba yiyicekleri var mi gidip zahmet vermeyelim dusuncesiyle buyudum ben ama onlar oyle degil iste.. ben kimseyi rahatsiz eymek sikintiya sokmamk istemem.. bkde fazla muhabbet tez ayrilik derler yaa iste o yuzden sikifiki olmak istemiyorum.. zaten yanlarinda konjsucak mevzuda bulamiyorum. Hadi simdi telasemizi konusuyoruz.. konumjz hep bu.. ayy bilmiyorum ama fena korkuyorum bilmiyorum anlatabildimmi?

bunları ben mi yazdım dedim bi an kendime.. aynı şeyleri düşünüyorum bende.
şu an çalışıyorum, eşime de izah edebiliyorum durumu. beni anlıyor.

yüzgöz olmamak her zaman iyidir. sen de bir şekilde çizgini çekip duruşunu belirleyebilirsin. ben öyle yapıyorum. çok şükür.

Bir an ben yazdım zannettim Sizi alıntıladım k.bakmayın aynı cümlelerimi görünce

Gerçekten yapı meselesi bende herkese karşı böyleyim dostlarım arkadaşlarım sevenlerim çok ama çizgim var benim bile aşamadığım karekter değişmiyor işte

çok haklısın missnunu ; seni çok iyi anlıyorum
ama her evlilikte bu dediğin yaşanıyor. aile yaşantısı farklı herkesin. başta bunu kabullenmelisin.
çalışmıyorsun?
yeni bir yere gideceksin, çevre arkadaş ve ortam edinmen gerekecek. yalnız yalnız nereye kadar?
belki 'sen burda yabancısın, tek kalma evde, gel beraber gidelim, birlikte temizleyelim, birlikte hazırlayalım' gibi şeyler duyacaksın.
Alışverişe kiminle gideceksin misal?
Sabah kalktığında 'tak başına kahvaltı etme, gel' diyecekler haklı olarak..
yani bunları duyacak ve yaşayacaksın. o yüzden sakın yılma, sabırlı ol. zamanla alışıyorsun.

çok uzaklıkta iyi değildir. birlik beraberlik de güzel şeydir. eğer anlaşır, ve orta yolu bulursanız.
şimdiden mutluluklar.

Cok saolun iyi
cok saolun.. yasadikca gorucem artik, yazdiklarinizda haklisiniz..bebeginiz olcak sanirim dilerim mutlu huzurlu bi ortama saglikla gelen bi hayirli bi evlat olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…