muhtemel3n kaynananmda o zihniyet vardirHahah iyiymiş çünkü misafir geleceğinde kadın oflayıp pufluyor biraz da erkek desin of çay servisiyle uğraşamam diye
Birde bazı ailelerde kadına eşi yardım ettiğinde kadını ayıplarlar oğluma iş yaptırıyor diye böyle zihniyetler de var.
mecburi itaatgelin olmak hizmet etmeyi
kadın olmak susmayı
müslüman olmak tevekkül etmeyi
doğu toplumlarında yaşamak düşünmemeyi gerektirir
yani itaat ediyoruz
ama buyuklu akraba ziyaretlerini disarda yapaniyo4uz malesefki ..evde o iskenceyi c3kmek zorunda kaliyoruz ..ya aslunda misafiri severim.ama az öz olani...bunlar gibi kaba lari sevmiyorum benKisiri bende catalla yerim .
Mezelerde yani catal bulunmasi lazimdi
Cok buyuk bir mevzu degil
Kibar koNussalar olur tabi koy,ver,al olmamis ..
Bi de misafir agirlamak oyle oluyor
Yani kv tarafi otur kizim sen cay ic demez
Adi ustunde senin misafirin.
Bu kadar olay olacaksa misafir agirlamayin .
Mesela bugun biri bana gelmek istedi
Allah askina disarda bulusalim hic havam yok dedim
Disarda bulustuk
Hesabi odedim kafam rahat
of cok.kabalar ama.ben eli.mahkum hizmete devam..evime geldiklerinse hic bisey vermemek ayip.olur yada cayun yanina bir iki hszir abur cubur koycamIyi de sen misafir degil, ahir agirlamissin.
Kaba insanlar. Incelik nedir bilmiyorlar mi.
Nezaket yoksa cay da yok. Acayip sinirlendim. Hepimiz inan böyle seyler yasiyoruz. Iki yildir misafir almiyorum. En son esimin ailesi geldi kanrim burnumda hicbirsey yapmadim. Aile degilmiyiz beraber yapip yiyelim. dokunmadim hicbirseye.
Zaten hizmet etsen de kötüsün etmesen de kötüsün.
Ben de hizmet etmeden kötü olmayi sectim. Kendimi. psikolojimi ve de cocuklarimi düsünmek zorundayim.
Biri gelip benim sinirimi bozunca bu benim cocuklarima yansiyor. Buna izin veremem artik dedim ve durumlar böyle.
Hahah iyiymiş çünkü misafir geleceğinde kadın oflayıp pufluyor biraz da erkek desin of çay servisiyle uğraşamam diye
Birde bazı ailelerde kadına eşi yardım ettiğinde kadını ayıplarlar oğluma iş yaptırıyor diye böyle zihniyetler de var.
of cok.kabalar ama.ben eli.mahkum hizmete devam..evime geldiklerinse hic bisey vermemek ayip.olur yada cayun yanina bir iki hszir abur cubur koycam
.peki sen cay dami vermiyosun nasil karsiliyorlar
Musluman olup tevekkül etmenin ne alakasi var bu konuyla?gelin olmak hizmet etmeyi
kadın olmak susmayı
müslüman olmak tevekkül etmeyi
doğu toplumlarında yaşamak düşünmemeyi gerektirir
yani itaat ediyoruz
Hemen ilgili merciilere bildiriyorum şikayetleriniDemi demi
O zihniyete bire bir
O kadar hazırlık yap bide üstüne hepsine hizmet çok yorucu
Yemek kısmında haremlik selamlık benim hoşuma gitmiyor ama çay faslında müthiş bir şey
Çayı 2 demlik yapıyorsun erkeklerinki mutfakta kadınlarınki kadınların yanında oluyor ohh çok rahat
Bide zaten hani erkeklerin esprileri bizimkilere göre daha kaliteli olsa da
Haremlik selamlık olunca daha güzel kadın muhabbeti oluyor ya
En azından çay faslında güzel olur
Çünkü bir bakıyorsun adamlar maç tartışıyor bir bakıyorsun senin muhabbetini dinliyor
Bizim ev bu duruma pek müsait değil de baya dolmuşum
buaksam.teyzeler enisteler gorumce kaynanalar hepsi bizdeydi kendimi inanilmaz ezik hissettim.nedense...gerci onlarin icinden hep oyle hissediyorum amaa buaksam uzun zamandir hissetmedigim.duyguya burundum yuzumde asik di elimde olmadan...hele babasi tatli kasini gotur catal getir diye emredince ssinirden oldum ama mecbur yapmak zorunda olmak daha berbat ne diyim simdi ben adama kısir falan vardi daha rahat yeyin diye baba tatli kasigi getirdim dedim yogurtlu meze vardi.sen yinede herkeze catal da koyacan dedi herkezin icinde..zoruma gitti...amcasi cay dök ben wc ye gidiyorum dedi bu zoruma gitti kenndii cayimdan bir yuduum aliyorum caylari bitiyor buz gibi oldu cayim icemedim kimsede cayini ic ben koyarim diye nezakette bulunmadi yoruldun kizim diyen olmadi...herkez yayyildi servis bulasik cocumlada hic ilgilenemedim esimde bana akraba ortaminda selam.bile vermez kenddini kaybeder... bir iki tabak getirdi bir iki cay koydu tabi yukumu hafifletmez bunlar ...cok sukur sık gelmiyolar ayni sehirde yasiyoruz butun akrabalariylayüz versem hep gelirler...of iyi degilim.suan onlar gidince esimin bile basi agridi sarildik iyikide kendi evimizdeyiz dedik( daha once beraber yasiyorduk ayni kadro hep kaynanamlardalardi) o gunleri hatirladim.bu aksam ....bunlar cok agir degilmi bir gelin icin...yabanci oldugu bir sulaleye tek basina hizmet etmek her dediklerini misafir diye alttan almak ufak tefek de olsa....bana agir geldi kaldiramiyorum ((
malesef bunlar normal . yaptiklari cok yanlış ama genelde böyle oluyorlar sen gelinsin küçüksün diye hizmet bekleniyor.bisey desen aile faciasi çıkar. sende saygi da kusur etmemissin idare etmissin melek gibi olmussun yanibuaksam.teyzeler enisteler gorumce kaynanalar hepsi bizdeydi kendimi inanilmaz ezik hissettim.nedense...gerci onlarin icinden hep oyle hissediyorum amaa buaksam uzun zamandir hissetmedigim.duyguya burundum yuzumde asik di elimde olmadan...hele babasi tatli kasini gotur catal getir diye emredince ssinirden oldum ama mecbur yapmak zorunda olmak daha berbat ne diyim simdi ben adama kısir falan vardi daha rahat yeyin diye baba tatli kasigi getirdim dedim yogurtlu meze vardi.sen yinede herkeze catal da koyacan dedi herkezin icinde..zoruma gitti...amcasi cay dök ben wc ye gidiyorum dedi bu zoruma gitti kenndii cayimdan bir yuduum aliyorum caylari bitiyor buz gibi oldu cayim icemedim kimsede cayini ic ben koyarim diye nezakette bulunmadi yoruldun kizim diyen olmadi...herkez yayyildi servis bulasik cocumlada hic ilgilenemedim esimde bana akraba ortaminda selam.bile vermez kenddini kaybeder... bir iki tabak getirdi bir iki cay koydu tabi yukumu hafifletmez bunlar ...cok sukur sık gelmiyolar ayni sehirde yasiyoruz butun akrabalariylayüz versem hep gelirler...of iyi degilim.suan onlar gidince esimin bile basi agridi sarildik iyikide kendi evimizdeyiz dedik( daha once beraber yasiyorduk ayni kadro hep kaynanamlardalardi) o gunleri hatirladim.bu aksam ....bunlar cok agir degilmi bir gelin icin...yabanci oldugu bir sulaleye tek basina hizmet etmek her dediklerini misafir diye alttan almak ufak tefek de olsa....bana agir geldi kaldiramiyorum ((
bardakları büyük kullanmışsınızEki Görüntüle 1918041 masamda buydu c
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?