esinizin akrabalarini aģirlamayi severmisiniz

muhtemel3n kaynananmda o zihniyet vardir

Iyi de sen misafir degil, ahir agirlamissin.
Kaba insanlar. Incelik nedir bilmiyorlar mi.
Nezaket yoksa cay da yok. Acayip sinirlendim. Hepimiz inan böyle seyler yasiyoruz. Iki yildir misafir almiyorum. En son esimin ailesi geldi kanrim burnumda hicbirsey yapmadim. Aile degilmiyiz beraber yapip yiyelim. dokunmadim hicbirseye.
Zaten hizmet etsen de kötüsün etmesen de kötüsün.
Ben de hizmet etmeden kötü olmayi sectim. Kendimi. psikolojimi ve de cocuklarimi düsünmek zorundayim.
Biri gelip benim sinirimi bozunca bu benim cocuklarima yansiyor. Buna izin veremem artik dedim ve durumlar böyle.

ama buyuklu akraba ziyaretlerini disarda yapaniyo4uz malesefki ..evde o iskenceyi c3kmek zorunda kaliyoruz ..ya aslunda misafiri severim.ama az öz olani...bunlar gibi kaba lari sevmiyorum ben

of cok.kabalar ama.ben eli.mahkum hizmete devam..evime geldiklerinse hic bisey vermemek ayip.olur yada cayun yanina bir iki hszir abur cubur koycam

.peki sen cay dami vermiyosun nasil karsiliyorlar

Demi demi
O zihniyete bire bir

O kadar hazırlık yap bide üstüne hepsine hizmet çok yorucu
Yemek kısmında haremlik selamlık benim hoşuma gitmiyor ama çay faslında müthiş bir şey
Çayı 2 demlik yapıyorsun erkeklerinki mutfakta kadınlarınki kadınların yanında oluyor ohh çok rahat

Bide zaten hani erkeklerin esprileri bizimkilere göre daha kaliteli olsa da
Haremlik selamlık olunca daha güzel kadın muhabbeti oluyor ya
En azından çay faslında güzel olur
Çünkü bir bakıyorsun adamlar maç tartışıyor bir bakıyorsun senin muhabbetini dinliyor

Bizim ev bu duruma pek müsait değil de baya dolmuşum

of cok.kabalar ama.ben eli.mahkum hizmete devam..evime geldiklerinse hic bisey vermemek ayip.olur yada cayun yanina bir iki hszir abur cubur koycam

.peki sen cay dami vermiyosun nasil karsiliyorlar

Ben eve cay almiyorum.
Inan o kadar cok cay tasidim ki eve cay almiyorum. Kahve ikram ediyorum. Esimin ailesine zamaninda inan cok hizmet ettim ama bir yol kat edemedim, kötü gelinim. Öyle mi kardesim dedim kötüyüm lan o zaman. Yetti.
Evde ne varsa onu ikram ederim. Tabi önceden haberli gelenleri düzgün agirlarim ama artik su cay tasima olayindan biktim. Kaynanam cayla gelir bana misafiri gelince demlemek icin düsün. O kadar hastalandim bir tabak corba bile getirmeyen akrabalara hizmet mi etmek zorundayim. Elde ne varsa o. Zaten misafirim olmaz cocugumun uyku saati konusunda cok titiz oldugumu bilirler. Yani bende aksam yediden sonra zaten misafir olmaz, olamaz.
Yedi sekizden sonra bizim evde ses kesilir. Dogum günleri kutlamalarini bile buna göre ayarlarim.
Senin gibi cok cay tasidim. Demek sinira dayaninca benim gibi oluyor insan.

Bence takilmamak lazim, gorgusuz davranmislar benim esimin akrabalari geldiginde de onlar koyde yasiyorlar bende ozene bezene sofra hazirlamisim icimden gelerek catal bicak filan, yemek boyunca sosyetesiniz siz laflarina maruz kaldim. Hic gitmedim evlerine yerlerine duzenlerini bilmiyorum ama meger onlar ailece tek tabaktan yiyip icermis bende tabi suplasina kadar corbaya ayri ana yemege ayri tabaklarda kadeh bardakli sofra gorunce ohooo neler neler dediler ama hic takilmadim nasil istiyorlarsa oyle desinler pek te kaale almiyorum sanirim onlari:)

Cok takilmayin bence, beklenti icinde de olmayin ay yavrum sen yoruldun cayini ic desinler flan diye beklemeyin sonra uzulursunuz bosverin cok fazla gelmiyorlarmis zAten arada bir gorusecekseniz idare edebilirsiniz

Hemen ilgili merciilere bildiriyorum şikayetlerini
Aynen kadınlar erkeklerin yanında rahat konuşamıyorlar maç muhabbetinden gına geliyor bir de bir çay bitmeden diğeri bitiyor doldurup geliyorsun diğeri bitiyor sanarsın ağızları çelikten
İnsan bi daralıyor hele annem çay bitiyorsa hemen ısıtıcıya su koyuyor diğer çaydanlığı ocağa koyuyor bi panik yapıyor anında çay dökemicez diye o panik beni nakavt ediyor zaten
Bende çok dolmuşum hahah

Misafir cok severim. Ama bana emir verilmesinden nefret ederim.
Esimin uzak bir akrabasi ameliyat oldu cok ciddi bir ameliyatti, 10 gun ben baktim Allah rizasi icin. Hic de gocunmadim oyle kibar bir adamdi ki sanki babama bakmisim gibi ve 1 hafta boyunca sabah ogle aksam hasta ziyareti yapmak icin gelenlerin haddi hesabi yoktu, hicbirini de tanimiyordum ilk defa evime geliyorlardi ve hepsine de yemek cay meyve veriyordum.
Ben severek yapiyorum, iyi insanlari cok severim cunku.

Ama size gelince catalsiz bir sey yiyemem ben de. Tatli kaşığı sutlu tatlilae haricinde kullanmam. Hepsini koymaniz gerekirdi. Ama boyle emir verir gibi de olmamaliydi. Esinizle donusumlu yapmaliydiniz. Bizde yemek servisini ben, cay servisini de esim yapar. Siz de aranizda boyle bir sistem oturtabilirsiniz. Daha rahat olursunuz.

o görümceye inanmayın siz.çorba harici,herşeyi çatalla yerim, ben.keşke baştan,her ikisini de koysaydınız.isteyen istediğiyle yerdi.
neyse konu bu değil.eşinizin ailesi kaba insanlar belli.kırk yılda bir geliyorlarsa,katlanmaktan başka çare yok.

bir de anlamadığım şey,görümceniz de mi yardım etmedi,çay servisine?eğer o etmiyorsa,boşalan bardakları görmezden gelin,hepsi bitince,tek seferde,servis yapın.ya da baştan eşinizle konuşun,size yardım etsin.

Bir zahmet kıçlarını kaldırıp çay doldurmak zorlarına gidiyor herhalde,gelin hizmet etsin biz içelim çayımızı kahvemizi.

Misafir eşimin akrabaları değil kim olursa olsun saygısızlık emri vaki varsa benim de hoşuma gitmez.

malesef bunlar normal . yaptiklari cok yanlış ama genelde böyle oluyorlar sen gelinsin küçüksün diye hizmet bekleniyor.bisey desen aile faciasi çıkar. sende saygi da kusur etmemissin idare etmissin melek gibi olmussun yani Allahtan az geliyorlarmis. sen eşini tembihle asıl, misafiler kalabalik olunca bana biraz daha fazla yardim et diye. bi de çayı filan termosa koy götür salona mutfağa çay icin git gel yapma canına yazik. hazirladigin ikramlardan da orataya bi tabak koy cani isteyen kendi tabagina ilave yapsin.

dun aksam bebek gormesine gelen misafirlerim vardi e benimde bebegim var bende acik bufe yapiyorum misafirde yiyeceklerindem cani ne istiyisa onu aliyo cayinida dilolduruyor oturuyor en guzeli denemelisin evime gelen herkese acik bufe yapiyorum

Hiç sevmem,uğraşamam. Masaya misafir gelmeden servis açın,tüm hazırlıklarınızı ortaya koyun. Çatalı,kaşığı,bıçsğı herşeyi koyun ki emir veremesinler. İsteyen istediğini yesin. Tek tek millete götür getir nedir.

bardakları büyük kullanmışsınız
bende eleştiri yapayım kızdırayım sizi :)
haklısınız ama misafirlikte kimi insanlar böyle
kadınlar neden yardım etmiyor ona şaşırdım
bundan sonra eşinize söyleyin paslaşarak yapılsın herşey
veya çaylar bitince hepsini birden doldurun
emrivaki ve kaba konuşma onların hödüklüğü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…