esinizin akrabalarini aģirlamayi severmisiniz

Görümceni dinleme sen bundan sonra. Gerçekten çatal lazımmış, tatlı kaşıklık ikram yokmuş.
Kayınbaba da ne yapacaktı adam işte direk çatal versene demiş.. Ne dicek başka Ama diğerlerinin kös kös oturması çok kötü. İnsan bi kalkar ayıp yani...
Soruna gelince misafiri pek sevmem. Eşimin ailesi gelmek istedi kabul etmedim, kendim istediğim bi gün arayıp buyur ettim. Daha da çağırmam doğurursam falan anca.. :)

ben misafirden sonra kocanla sarılmanıza bir anlam veremedim. al adamı karşına hayatım misafir geldiği zaman az bana yardım et de. senin kocan seni yok sayıyor ailesi de bu yüzden değer vermiyor.

Ben genelde misafir sevmiyorum başlığa istinaden yazdım

Herşeyin azı misafirinde ...o zaman hem yorulmazsin hem çayını rahat içersin ....allahtan farklı sehirdeyiz hiç kaldiramam hem kalabalık hem görgusüz misafiri ....

Erkek tarafı biraz kabaymış.Senin ne olursa olsun onlar demeden çatal koyman gerekirdi ama onlarda daha kibar isteyebilirlerdi.

Birde eşin veya ailesinden bayanlarda sana çay koymanda yardım edebilirdi.

Bizde ya eşim ya gelen bayanlar çaya sofra toplamaya mutlaka yardım eder.Hatta yakın olan kızlar bulaşığada yardım eder.

Ben misafiri evim müsait olduğunda seviyorum.Sohbetide severim yemek yapmayı çay içmeyide. Onlardan gocunmam.Hatta elimden geldiğince iyi ağırlamak hoşnut kalsınlar isterim.Sadece onlar gelmeden temizlik ve düzen olayı benim sinirimi bozuyor.

Son düzenleme:
yani tabi ki eşinin ailesini sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın ki zaten onu da yapmıssın seni tebrik ederim aslında elinden gelenin fazlasını yapmıssın ama neden yardım etmediler ki genç kimse yokmuydu gelenlerin içinde o kadar misafiri tek başına ağırlamak tabi ki zor. söylenen lafa söze zamanla alışıyor insan yok çatal getir yok çayımı doldur falan o da onların üslubuyla alakalı, ben de kalabalık bir ailedeyim ama çok sükür gelince her işimi yaparlar yardım ederler

Açıkçası adamlar edepsizlermis. cok fazla görüsmuyorsunuz madem sofrada hic bir seyi eksik etmeyin termosla caylari da bir kac yere birakin. kendi cocugunuza bakin ona yedirip icirin. cay isteyince biri elinizdeki cocugunuzu gosterio ayy tatlim cayi sen verebilir misin diye yasiniza yakin birine diyebilirsiniz.
Ben misafiri severim kusur aramayan misafiri severim ama.

hizmet vs bilmem de

net olun, ayrı ayrı gelin hepinizle sohbet edebilelim deyin

kaç kişi geldi

yani oturup konuşamadıktan sonra ne anlarım misafirden cümbür cemaat doluşmaktan

bir de amcanın dediğinde bir şey yok kp patavatsız da

alınacak bırsey dememısler kı sıze, sadece mısafırlık etmısler benım esımın fazla akrabası yok ayda yılda bır kızımı sevmeye ablası kardesı falan gelır aradada telde gorusuruz ama geldıklerınde saygıdada hızmettede kusur etmem ama ne varkı onlarda yan gelıp yatmaz ılk servıs sonrası cayını herkes alır, kırlısını mutfaga bırakır falan....

ay canım şimdi bana benim durumumu hatırlattın aklıma geldi yine. bizde de aynı problem..
bende misafiri hiç sevmem, genç insanlar neyse ama yaşı büyük birsürü kadın ve adamın evime doluşmasından nefret ediyorum. kendimi hiç rahat hissetmiyorum..

Senede 1-2 falan geliyordur bu kisiler abartmayin. Sevmek zorunda degilsiniz ama esinizin akrabalari sonucta. Kirk yilin basi tahammul edilebilir.
Ben de esimin akrabalariyla ayni sehirdeyim. Muhim bir sey olmadigi surece gelmezler ve evet pek hoslanmam.
Her gelen misafirin yanina kayinvalidemleri de cagirir eşim. Misafir gelen 5 kisiyse bizimkilerle birlikte 10 olur. Bir tepsi kekle kurtarabilecekken cesit cesit hazirlamak zorunda kalirim.
Ama esimin hatri icin sesimi cikarmam.
Ayrica gorgusuzluk konusunda esimin sulalesinin ustune tanimiyorum.
Kizima getirdigi hediyeyi oturdugu koltuktan ustume fırlatmışti birisi, al sunu cocuguna aldim diye

evet cok iyi tanimlamissin gencleri agarlamaktan cok yoslanirim ama yasi buyukler zatn hep hizmetci gorurler gencleri hic s3vmiyorum evine dolusmalarini

kaynana ve gorumce kocasi falan 2 ayda bir gelirler teyzelerde daha fazla arasi uzundur gelmelerinin ama bi gelirler tam gelirle4 iste...aybeb benim esimd3 oyl3 onlardan kim gelse anasini babasini da cagirir yada onlar duyarsa gelirler esime dedim ama bidaha cagarma kaynasamiyorum ben akrbalarinla bbabbanlar varken dedim tamam dedi ama duyarlarsa da gekiyolar arsizlar

Benim babam bile benden 1 bardak su istese bin bir rica minnet eder.
Bu ne terbiyesizlik !
O eniştenin ben varya klozete kafasini sokarım.!
O bostan korkuluğu eşe de agzimi açar 2 laf ederim.
Terbiyesiz ahlaksiz elin insanini mi cekicem.
Eşinle konuş. Bir daha da lafini esirgeme.

Egimin ailesi cok gelmez babasi abileri ayda bir gelir diger amca hala yilda bir o yuzden böle sikintilarim yok cok şükür ama bn iş konusunda yardim isterim mesela gecen yil amcasi yemege geldi eşi 3 çocuğu yemegi yedik sofrayi yengeyle kaldirdik bulasigi makineye yengeyle yerleştirdik caya disari ciktik (ay bi yazimi okudum da bayaa beleşe misafir agirlamışım ) :)) sende yardim isteye bilirsin ama bn biraz cok konusurum ne dusunuyosam onu söylerim o yüzden onceki sohbet tanisma fln olaylarindan bni yadirgamazlar yardimi da severler mesela

ben eşimin akrabalarını ağırlamayı severim hatta yatılı bile geliyorlar ama ben müsait olduğum zaman buyrun diyorum. öyle alıştırdım. ben çalışıyorum ağır misafir de ağırlarım ama dediğim gibi ben müsait olduğum zaman.
kırk yılda bir geliyorlarsa çok takma derim. belli ki insanlıktan nasiplerini almamışlar sen de çok ağır hizmet etmeb

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…