esinizin akrabalarini aģirlamayi severmisiniz

U uckizanasi pardon yaaa sizi konu sahibi zannettim
bu arada 15 aylık kızım var yeni bebeğim varken bunların birini zor yapıyordum
tebrikler

ay kayınpeder ne densizmiş...
soruya gelecek olursam çekirdek ailem dışında kimseyi ağırlamam, onlarada garson gibi hizmet etmem, herşey ortaklaşa yapılır

Ben genel olarak misafir sevmiyorum. bende pek gitmeme onlar da pek gelmez. Oh mis. Çalışan insana misafir zor bence.

benimkilerde aynı. ben bir kez çağırma gafletinde bulundum (kv ev görmeye gelecekler dediği için) daha sonra hiç çağırmadım hatta bir ortamda kv bi hafta da shell shockta toplanırız deyince ben çalışıyorum sıramı salıyorum demiştim o gün bugündür ne kendi akrabamı evime doluştururum ne de eşimin akrabasını... hatta ben akrabalarımı bile çağırmadım ev görmeye. beni çok görmek isteyen tek tek gelir yada dışarda görüşürüm. hizmetçi modunu sevmiyorum..... o emretme vs. de takılmayın bana da yapıyorlar bu onların kendi aşağılık kompleksleri. rica etmeyi bilmeyen bir insanı kaale almayın derim. ve sınırınızı koyun...

İlginçmiş
İki tarafıda kastediyorum
Senin sürekli yapmadığın bir şeyi bu kadar büyütmende saçma (hizmet ev sahipliği)
Onların bu tarzda senle konuşmaları da saçma (beğenmemeleri, iş öğretmeleri, emretmeleri)

Benim kv ve kb'ma ne kadar sinir olsamda üzülsemde
Tamamen nefret edememem bu konularda çok iyi olmalarından sanırım

Evet para mevzularında veya eşimin haklarını üvey evlat gibi vermeleri konusunda yada bunun gibi işte ucu maddiyata dayanan her konuda uyuz olmama rağmen, bu işti hizmetti yemekti konularında iyi olmasamda ister tek benle yalnız olsunlar, ister eşim olsun, ister diğer gelinleri ve onların aileleri olsun yada benim ailemin yanında yada kendi akraba ve komsularının yanında, her yerde
Hep beni överler işimi düzenimi temizliğimi yemeklerimi boyumu posumu güzelliğimi ailemi över överler
İşte cordynin yaptığı işi yemeği kimse yapamaz,
O beni bile cebinden çıkarır gibi

Yani çok sahtede olsa hiç olmazsa bu konularda canımı sıkmıyorlar ve onların evinde beni su için bile kaldırmazlar her işini kendileri yapar hatta yatağımı bile toplamaya gelir

Yani ben istemediğim sürece kimse ne iş buyurur ne iş bekler ne lafını eder

Ama öyle sık gelmiyorlarsa sende sık dişini laf verme napcan olmadı bi iki laf yapıştır için rahatlasın

Eşimin ailesi süperdir. Toplasan anne tarafı baba tarafı 15 kişi eder. Kızımın yaş gününe geldiler en son 8 kişi falandılar. bir gün önceden görümcem ve kuzeni geldi. hazırlıkları beraber yaptık. Yaşgününde yerimden bile kalkmadım çay servisi bile beklemediler. Sen kızının yaşgününün tadını çıkar diye. Çok şahanedirler. Geçen hafta kayınpederim geldi. Adam ağzını bile açmadı. Ben dört döndüm istediği bir şey var mı diye...

Onun ya da benim diye ayırmam seviyosam ağrılarım yoksa bahane bulur çağırmam

Başlığa istinaden soruya cevap vereyim.
Eşimin akrabalarını ağırlamayı, genel olarak misafir ağırlamayı severim.
Lakin benim misafirlerim edeplidir, saygılıdır, yardımcıdır.
Babam (kayınpederim) bir tanedir, asla rencide edici konuşmaz. Çatal gerkirse kızım baba bir çatal getir der.
Yada ben başka şeyle meşgulsem, yeni oturmuşsam eşimden ister.
Ramazanda özellikle kalabalık sofralarımız olur herkes bir işin ucundan tutar.
Misafir gelemden ben masalarımı kurarım, ikram v.s. derken kendim oturamam.
Herkesin yemeği bitince ben otururum o sırada el birliğiyle masayı toplar bulaşıkları akıtırlar.
Sağolsun eşimde çok yardımcı olur.
Sizinkiler baya bir rahatmış, öyle olunca insan içinden gelerek ağırlayamaz ki.

Basliga crvap veriyorum nefret ederim
Icerigi okudum bir kez daha nefret ettim gorgusuz kaba ve edepsiz ailelere hizmet etmekten

zaten evde misafir varken oturup ayaklarını uzatıp çay içemez ki ev sahibi. sizin ailenizde olsa böyle olurdu. ben evime gelen misafiri ağırlamaktan gocunmam. böyle şeylere alınmam da.

bu arada gerçekten çatal koyulur yani. her ikisini de koymalıydınız. uslubu bilemem tabi ama kv kp çay doldurmaktan gocunmam tıpkı kendi aileme gocunmadığım gibi.

çok büyütüyorsunuzzzzzzzzzzzzz

Tamam da evinizdeki misafir yani belki çatalla yiyorlar çatal getir demiş ne var bunda bunu niye illa emrvaki diye algılıyorsunuz? ya da adam wc ye gidiyorum çayımı doldur demiş o da samimiyetten ileri geliyor gidip adamın çayını kendi almasını bekliyordunuz herhalde. Çayım soğudu çay doldurmaktan nedir, misafir olan her evde ev sahibi zaten bir bardak çayı zor içer hiç çay içmiyor değilsiniz ya. Onlar mı gidip alacak çaylarını falan. Bizde daha bardak biter hemen doldurulur.

Yüzünüzde asıkmış yani siz aslında misafir sevmiyorsunuz ama kalabalık ne güzel muhabbet edilir siz soğuk olunca insanlar sizinle ne konuşsun misafirperverliğiniz yok sizin.

Eşinizde onların yanında size kur mu yapsın onu da anlamadım tabii ki onlarla muhabbet edecek evlerine gelmişler, Kendini kaybediyor onlar varken diyorsunuz. Çok alınganlık göstermeyin siz birazda bahane aramışsınız. Benim ailem şehir dışında, eşimin bir babası burda diğerleri başka şehirde keşke bana da gelseler evim kalabalık olsa da oturmasam yalnızlık zor.

Eşinize sorun tek başına hizmet etmek ağır mı değil mi.

Öyle iki bardak doldurmayla iş yapılmış olmuyor, zahmet edip dolanacak o da biraz.

Yoksa tamam biraz görgüsüzlük var ama abartılacak şeyler değil.

Icten samimi misafiri cok severim lâkin laf sokanlari sevmiyorum gelmeyinde denmiyor stresten midemi agtırıyorlar

Misafir beni rahatsız etmez ağırlamaktan memnun olurum ama ben bir yere gittiğimde mutlaka yardımcı olmaya calisirim.sadece evin sahibine yüklenmek cok yanlış.ayrica eşim yardımcı olmazsa da bozulurum.o da yardımcı olmalıydı senin kadar onun da misafiri onlar.kp inin lafı da çok yanlış olmuş böyle gereksiz ise karışan erkeklere çok sinir olurum.esine söyle misafir geldiğinde sen de yardımcı ol tek başıma zorlaniyorum de

çoğunlukla misafir sevmem ama gelince de mecbur hizmet edeceksin canım, gelen kendi ailen de olsa bu böyle maalesef. benim de geçen kendi annemler geldi, millet yemeğini bitirdi ben daha çorbamı yarılamayamamıştım, insanlara servis etmek normal bence garip bir şey göremedim.

Anlamadım ki siz iş yaparken görümce neyapıyordu ?

Hayır artık sevmiyorum, ağırlamıyorumda. Saçma sapan insanarı evime dolduran kv ye artık gelmesinler istemiyorum diyorum. Hayatımda adına duymadığım insanların bize gelmek istediğini söylüyor. Adını bile bilmiyorum Müsait değilim kusura bakmayın diyorum. Evinde sana böyle bir terbiyezsizlik yapılmasına izin verme. Bir dahakine de böyle birşey olursa tepkini belli et bence.

Valla ben sizin misafirlerde pek sıkıntı görmedim en azından bana gelenler gibi kapıya gelmeye 10 dk kala geliyoruz dememişler yada kapalı kapılar ardında çocuklara oynasın diye oyuncak aramamışlar yada çocuklar lambaları defalarca açıp kapatırken buna gülerek karşılık vermemişler... Üff yazarken yoruldum bide bebeğim doğduğu zaman geleceklermiş aman allahım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…