Eşinizin ara ara sigara içtiğini öğrenseniz...

Allah aşkına bana bir şey söyleyin ,bir yol gösterin...
Eşimi 6 yıldır tanıyorum,ve sigara içen bir insan değildi,yani ben öyle biliyordum..

Geçen yıl 1 aylık bir ayrılık yaşadık ve o dönemde sigara içtiğini öğrendim.. Çok kızdım,canımın sıkkın olduğu İçin dedi ,çok üstelemedim..

3 hafta önce cebinden çakmak çıktı,normalde olmaz..bu çakmak ne için toksa sen sigara mı içiyorsun dedi,kardeşiyle birlikte içtiklerini söyledi..

Şuan az önce işten geldi,ağzında koku hissettim.. sen sigara mı içtin dedim hayır dedi,içmişsin dedim.. kahve içtim dedi..tekrar kokladım sigara kokuyor.. 1 tane adam verdi içtim dedi..çok sinirlendim ve ben seni böyle tanımadım, aynı şeyi ben yapsam senin güvenin kırılmaz mı,hoş mu dedim..
1 sigara içecek kadar özgür değil miyim len ben,vs başladı bağırmaya.. biri teklif ettiğinde içemeyecek kadar özgür değil miyim diyor.. dedim ki senin kullanmadığını bilen biri sana zaten teklif etmez,ayrıca içmiyorum teşekkürler diyemiyor musun dedim..
Ben seni böyle tanımadım.. benim daha bilmediğim neler yapıyorsun dedim..

Aramızdaki huzursuzlukları,bu evliliğin devam edeceğine inanmadığını (benden dolayı), çocuk olmayışını vs. Bahane ederek içmesinin arkadına sığınıyor...
Bana adam gibi bundan sonra içmeyeceğim desen bile kapatacağım konuyu dedim.. yukarıda yazdığım bahaneleri söyledi yine evliliğin devam etmeyeceğini düşündüğü İçin içtiğini vs.
Huzursuzluklardan dolayı içtiğini.. o zaman ben de mi içeyim dedim.. aynı şeyi düşün ben yapsam sen nasıl karşılarsın dedim bana ; bayanla erkek bir mi diyor... içen bayan yok mu dedim,saçma sapan şeyler söylüyor..
İnşallah sen de bir gün tanıdığın insanın farklı yönlerini görüp beni anlarsın.. senden kötü bir şey mi istiyorum dedim çıktım odadan ...

Çok öfkeliyim şuan..
Ben hayatımda hiç sigara içmedim, kendisini de bana öyle tanıttı...
Söylediklerimde düşüncelerimde hatalı mıyım ne olur bir şeyler söyleyin...
Valla biraksin oyle yok ozgur degil miyim vs ney cocuk gibi yalan soylemek ne ayrica. Ictim de diyemiyor. Ben de cok katiydim sigara konusunda ama esim iciyordu tanistigimizda ve evlendik.Birakicam vs derdi hep zaten.. . Ben hamileyken kendi istegi ile birakti. Ama ben cok zorlayici olmadim. Biraz kendi haline birak bence birakmaya yanasmiyorsa burnunu surtucek biseyler yap. Su an cok buyutme.. :/
Ben de tahammul edemem soyle yalandan bile agzima surmus degilimdir sigarayi. nefret ederim. Evimde de kimseye icirtmem. Esim ictgi donemler evde icmezdi zaten...

Bana içmedim diyor.. ağzında kokuyor ,alıyorum o kokuyu..
Her şey 1 defa ile başlar, sonrasında devamı gelmesinden endişe ettiğim için söyledim..
sizin dırdırınızdan korkmuş olmasın :KK70:kadın milleti severiz sonuçta
çok konuşacaksınız diye yalana başvurmuş gibi

evlenmeden söz almış mıydınız veya kural koymuş muydunuz asla sigara yok diye
bide koca adamı nasıl durduracaksınız yapacağı varsa yapar
ve yaparsa da kendine

tabiki hiç güzel bişey değil sigara
ama yapmayın büyütmeyin hayatınızı zorlaştırmayın

Bir sebebin mi var içmemesi için?Hır gür çıkarılacak birşey degil yoksa.Gizli gizli içer böyle davranırsan ki içiyor da.Rahat bırak ki gizli saklı olmasın.

Eşimi 6 yıldır tanıyorum,ve sigara içen bir insan değildi,yani ben öyle biliyordum..

Geçen yıl 1 aylık bir ayrılık yaşadık ve o dönemde sigara içtiğini öğrendim.. Çok kızdım,canımın sıkkın olduğu İçin dedi ,çok üstelemedim..

3 hafta önce cebinden çakmak çıktı,normalde olmaz..bu çakmak ne için toksa sen sigara mı içiyorsun dedi,kardeşiyle birlikte içtiklerini söyledi..

Şuan az önce işten geldi,ağzında koku hissettim.. sen sigara mı içtin dedim hayır dedi,içmişsin dedim.. kahve içtim dedi..tekrar kokladım sigara kokuyor.. 1 tane adam verdi içtim dedi..çok sinirlendim ve ben seni böyle tanımadım, aynı şeyi ben yapsam senin güvenin kırılmaz mı,hoş mu dedim..
1 sigara içecek kadar özgür değil miyim len ben,vs başladı bağırmaya.. biri teklif ettiğinde içemeyecek kadar özgür değil miyim diyor.. dedim ki senin kullanmadığını bilen biri sana zaten teklif etmez,ayrıca içmiyorum teşekkürler diyemiyor musun dedim..

Aramızdaki huzursuzlukları,bu evliliğin devam edeceğine inanmadığını (benden dolayı), çocuk olmayışını vs. Bahane ederek içmesinin arkadına sığınıyor...
Bana adam gibi bundan sonra içmeyeceğim desen bile kapatacağım konuyu dedim.. yukarıda yazdığım bahaneleri söyledi yine evliliğin devam etmeyeceğini düşündüğü İçin içtiğini vs.
Huzursuzluklardan dolayı içtiğini.. o zaman ben de mi içeyim dedim.. aynı şeyi düşün ben yapsam sen nasıl karşılarsın dedim bana ; bayanla erkek bir mi diyor... içen bayan yok mu dedim,saçma sapan şeyler söylüyor..
İnşallah sen de bir gün tanıdığın insanın farklı yönlerini görüp beni anlarsın.. senden kötü bir şey mi istiyorum dedim çıktım odadan ...

Çok öfkeliyim şuan..

Evet çok zararlı evet onun iyiliğini düşünüyorsunuz ama eşiniz olması birbirinizin yaşam alanlarına bu denli müdahale edebileceğiniz anlamına gelmiyor bence. Herkes kendinden kendisi sorumludur. Doğruyu söyleyip içiyorum içeceğim dese napcaksınız sigara içtiği için terk mi edeceksiniz ?

Guzellıkle konusun. Bagırıp cagırarak olmaz. Bak hayatım ben seni dusunuyorum saglıgına zararlı hem alırsırsan bırakamazsın gibi alttan altta yapıcı cumleler kurun fevri olmak hıc bısey Cozmez.

Sigara konusunda bu milletin neden bu kadar rahat olduğunu anlamıyorum gerçekten.
Altı üstü bir sigara dediğiniz şey sevdiğiniz insana zarar veriyor dahası size ve doğaya da zarar veriyor. Dışarıda içmesi de marifet değil bence herkes içiyorsa evinde içsin. Bir temiz hava alalım diye parka, bahçeye gidiyoruz sigara kokusundan bir nefes alamıyoruz. Sigara içenlere ayrı havalandırmalı falan gaz odaları oluşturulsa da biz de öksürmeden, hasta olmadan rahat edebilsek.

Çok öfkeliyim şuan..

Benim eşimde arada tek tük içer korkarım sürekli içecek sağlığına zarar verecek diye ama öyle büyük tartışmalar çıkarmam. En fazla kokusundan çok rahatsız oluyorum diyip uyurken arama mesafe koyarım. He içerse ne yaparım. Hiç bişey koskoca adam sağlığını düşünmüyosa banane en fazla bi iki laf çarptırırım. Evin içinde içirmem o kadar abartılıcak bi durum yok bence bu kadar darlamayın birbirinizi. Bence abartmışsınız

İnsan bu, değişir. Tanıdığınızda içmiyordur, 6 yıl sonra bugün artık içmektedir, belki 10 yıl sonra da bırakır. Siz onunla bir ömür boyu yan yana olacaksınız. Kimi zaman seveceksiniz ondaki değişimleri, kimi zaman sevmeyeceksiniz. Sevmediğiniz yerde baskı kurmayın, 1 kere söyleyin, çekemiyorsanız bırakın gidin ya! Nedir bu söz dinletme merakı evlilerde, anlamadım ki!
Bağımlı biri bağımlılıktan, baskıyla kurtarılamaz, bunu da unutmayın.

Ayrıca eşiniz kadınların sigara içme konusunda erkekler kadar özgür olamayacağını mı düşünüyor, ben mi yanlış okudum:oha:

Offf ne didiklemesi yaa.. pantolonunu kirli sepetine atacaktı ,ceplerini boşaltıyordu çakmak çıkınca sordum..
Dip dibe oturuyorduk ağzından kokuyu aldım sordum..
İnkar edince ve duyduğum koku sigara kokusuydu emin olunca, kokladım bu defa ağzını ve evet kokuyordu.. dibimdeydi yani, hergün kocam yanıma gelince ceplerini kurcalayıp ağzını koklamak gibi bir huyum yok..
Sadece emindim ve o yalan söylüyordu bana..

Sürekli sormak koklamak falan didiklemektir. Abartma, sen böyle "didikledikçe" daha çok içesi gelecek, çünkü yasak olan şey her zaman daha cazip gelir.

İnsan bu, değişir. Tanıdığınızda içmiyordur, 6 yıl sonra bugün artık içmektedir, belki 10 yıl sonra da bırakır. Siz onunla bir ömür boyu yan yana olacaksınız. Kimi zaman seveceksiniz ondaki değişimleri, kimi zaman sevmeyeceksiniz. Sevmediğiniz yerde baskı kurmayın, 1 kere söyleyin, çekemiyorsanız bırakın gidin ya! Nedir bu söz dinletme merakı evlilerde, anlamadım ki!
Bağımlı biri bağımlılıktan, baskıyla kurtarılamaz, bunu da unutmayın.

Ayrıca eşiniz kadınların sigara içme konusunda erkekler kadar özgür olamayacağını mı düşünüyor, ben mi yanlış okudum:oha:

Evet aynı şeyi ona sordum .. ben sigara kullanmıyorum değil mi,ama kullandığımı bir yerden duyup öğrensen,görsen ne hissedersin bana kızmaz mısın dedim..
Senle ben bir miyiz diyor.. bayanla erkek bu konuda bir mi diyor .. sigara içen bayan yok mu Yani ne demek bir mi evet biriz dedim.. çok saçma dimi..

Ben vermiş olduğum tepkide haksız olabilirim..
Ama eşimle evlenmeden önce konuştuğumuzda sigaraya ne kadar karşı olduğumu bildiği halde içiyor şuan ara ara.. o zaman bana ara sıra içebilirim deseydi..
Bugün 1-2 tane içen yarın 1-2 paket içecek, ben bunun önüne geçmek istedim.. ona yakıştırmadığımı,iyi bir şey olmadığını söyledim.. bana göre bu konu çok basit bir konu değil,çoğuna göre öyle ama.. beni anlayanlara,benim gibi düşünenlere teşekkür ederim..
Mune Mune abla konumu kapatır mısın ?

Back
X