Esinizin elinden is gelir mi?

Benim ki becerir de yapmaz.O bütün gün iste çok çalışıp yoruluyor ya eve gelince tv ye kilitlenir ve dünya yansa umursamaz.Bu da beni deli ediyor napalim..
Adam ayağından çıkardığı çorabı yerde bırakır zahmet edip sepete bile atmaz ki..gıcık şey sinir oldum bak yine ya nerden gördüm şu konuyu.

Elinden iş gelmek başka...

Çok özür dilerim aptala yatmak başka şey..

Sizinki çok özür dilerim aptala yatıyor. Iş istemeyin diye.

Yani bir valiz belirli bir boşluğa nasıl sığar diye düşünmez bir insan. Kenarı girmiyorsa köşeyi zorlar, başı girmiyorsa dibini zorlar yani.

Bu elinden iş gelmek ya da gelmemek değil.

Bu yapası olmamak.

Musluk tamir edemez ya da avize sökemez derseniz o tamam. Ona elinden iş gelmez denir.

Benim eşim becerir. Elinden iş gelir. Elinden gelmeyen iş yoktur. Aptala yattığı zamanlar da hemen anlarım. Uyarırım. Ben salak değilim. Beni salak yerine koyamazsın.

Bulaşık makinesini doldur dedik limit ve süreksizlik sorusu çöz demedik...

Salı günü Kıbrısa geldim,evimi toparlıyorum Hırvatistan’a taşınıyorum,yanımda abimi getirdim
Çünkü eşim yapamaz elinden gelmez
Üç hafta Türkiye’de kaldım geldim bir bavul bile hazırlamamış
Abimle bugüne kadar topladık evi
Eşim de oturduğu yerden “offf ne bu,taşınmak nekadar zor,bırakalım herşeyi bavula birkaç eşya koy gidelim bunlar burda kalsın,çok stres bu”
Yahu elini kaldırmıyorsun,lambayı bile değiştirmiyorsun,dün Türkiye’ye 5 koli yolladım 30’ar kilodan,birde asansör Yok dördüncü kattan in çık in çık,bir yağmura yakalandık kilodum bile ıslanmıştı şimdi bademciklerim şişti
Üç koli daha yapacam 30 kilodan,Hırvatistan’a gidecek
Abim gitti biraz önce,kara kara düşünüyorum nasıl yapacam
Arabamı bir yandan satmaya çalışıyorum
Bir yandan eşya dağıtıyorum ihtiyacı olanlara
Az kaldı deliriyorum galiba

Yapamiyor demekki adam ne yapsin,siz yapabiliyorsaniz siz yapin madem.Niye ille de onun halletmesi gerekiyorki.
Basit dediğiniz işleri siz halledin,zorlar içinde o işin ustasini cagirin, oldu bitti.
Bütün erkekler her işte cok yetenekli olacak diye bir kural yok.

İnsan herşeyi beceremeyebilşr. Ev işişnden anlamaz da kendi işinde çok iyidir mesela. O sizin için bu şekil düşünse ve hissettirse memnun olur musumuz? Yüzüne karşı Çevredekilerin becerikli eşleriyle kıyas yapmıyorsunuzdur inşallah. Evlilikte en itici şey kıyas

Her işten anlamayabilir ama hazır yapan varken öğrenmeye uğraşmıyor gibi.

Okudukça eşimden bir tane daha varmış dedim :) eşim de uzun yolculukta arabanın bagajını yerleştiremez bir türlü. Valizi yan koymayı akıl edemez bağırıp çağırır ortamı gerginleştirir. Bu kadar eşya niye konuyor vs vs.. O indirir ben yerleştiririm sen elleme derim hatta. Yok adamda pratik zeka .Çok basit bir şeyi akıl edemez ne bileyim aklıma gelmedi der hemen. O yüzden ne yapsa beni arar sorar ama ev süpürme ve bulaşık işini öğrettim biraz suyu çok harcıyor yıkarken ama karışmıyorum o işler de bana kalmasın diye .. Ben bunu tamamen yetiştirmeye bağlıyorum. Eşimin annesi 8 yaşına kadar kaşıkla beslemiş eşimi Yemekte çok sakardır kaşığını çatalı ı çorbasını döker bir de ona sinirlenir :)) hiç iş yaptırmamış Ve evlendiğimde eşim tornavidanın ne olduğunu bilmezdi ki babası da yapmaz bozulan ne varsa bozuk şekilde bekler evde. Usta getirip yaptırılacak bir şeyse aylar sonra yaptırır yoksa kırık dökük kalır. Benim elimden gelir yaparım o da zamanla priz değiştirme vs başladı yapmaya. Yapmazsa da babam gelir bir gün evi elden geçirir sağolsun :)

Zaten evliliklerde böyle olur ya erkek becerikledir ya da kadın .

Bizde de eşim çok beceriklidir. Benım kırık döktüğümü tamir eder.
Bazen böyle senın eşinin şaşırdığı gibi bnde şaşırım Allaaa Allaaa nasıl yaptı diye

Şimdi konunuza yazmam ayıp olacak, benim adamın bi çocuk doğurmadığı var diyeyim gerisini siz anlayın.
Tamirat zaten hobisi, arabadan musluğa, elektrik tesisatından yemek yapımına, çocuk bakımından temizliğe, evcil bakımından ütüye, her şey... Maşallahı var. Bazen hatta o kadar ince eler sık dokur ki bana fenalıklar gelir; işi itina ile yapar vs vs hatta bazen bundan yakınırım bile "Yeter bırak olduğu kadar olsun" diye. İsviçre çakısı gibi mübarek, her numara var.

Evlendigimiz zaman eşimde hiçbirşeyden anlamaz haldeydi ama ben o yapamıyor diye hicbirseye dahil olmadım yapamadıysa usta çağırdı gerekli durumlarda yada kuzeninden yardım istedi. Bir çağırdı,iki çağırdı simdi bircok şeyi yapar hale geldi.

Biz kadınlar tezcanlı olduğumuzdan adamların öğrenmelerine , yanlış yapmalarına sonra düzeltmelerine fırsat vermiyoruz. Ben eşimin yapacagi hicbirseye elimi sürmem yüküme yük eklemem.

Maşallah.İlk evlendiğiniz zamanlarda da böyle miydi eşiniz?

Bunlar sorun edecek Şeyler değil.
Herkesin eşi de farklıdır.
Yeni evliyseniz zamanla birtakım şeyleri yapmayı öğrenir.

Diğer taraftan sesleniyorum size bazen de çok becerikli olan erkekler çekilmez oluyor üzülmeyin lütfen.misal eşim çok becerikli olduğu için benim yaptığım şeylerde bile kusur bulma potansiyeline sahip.bulaşıkları makineye niye öyle yerleştirdin(kendisi kitap gibi yerleştirir çünkü),buzdolabının düzeni niye böyle bıy bıy da bıy bıy işte aman yapmasın da konuşmasın da daha iyi diyorum bazen

Maşallah.İlk evlendiğiniz zamanlarda da böyle miydi eşiniz?

Hep böyleydi.
Kendi düzeni vardır, dolabını bile hani belki senede bir yerleştiririm denk gelirse, kendi yapar elletmez. Sağdan soldan çorap bile toplamam diyeyim yani öyle bir adam, kendi arkasını da topladığı gibi yeri gelir benim arkamı da topladığı olur. Hastayken çorbamı filan yapar yani öyle.

Uzun süre bekar evinde yaşamış, evini kendi idare etmiş biri, zaten çocukluk arkadaşım kendisi, bildim bileli böyleydi.

Benim esimde öyleydi ilk 2 sene sonra ögrendi hic engellemiyorum esim ütülemeye calisti ama 700tl lik ütümü yere düsürdü yine esim aldi bu sefer en iyisinden ögreniyor yani ben karismiyorum aynen seninki gibiydi sakin engellemeyin yoksa herseye hazir sizden bekleycek birak kircaksa kirsin ögrensin yine esinin cebinden ödencek biraz sabret

Kişilik meselesi bence ya bekar evinde senelerce yaşayan ama evlendikten sonra her bi çorabını bir yere atan insanlar tanıyorum.Tekrar maşallah

Esim yok ama yanlız yasaya yasaya herseyi öğrendim.

Musluk dahi takabilirim.

Daha rahat büyümüş ve hicbirsey yaptirilmamis sanirim.

Bir gece musluk patlamisti kalkip gece tamirci bulamayinca ben yapmıştım.
Alet Çantası matkap herseyim var.

2 yıldır da tamirci gelmedi eve. Hatta şöyle söyleyeyim kombi dahi tamir edebiliyorum.

Ama evlenince bilmiyor numarasi yapmayı düşünüyorum.
Yeter ben cok tamir ettim ya

Benimki temizlik hastası.. bıraksam evi hergün dip köşe temizler :))
Evlendiğim günden beri bir gün çamaşır yıkamış asmış değilim.
Makine nasıl çalışıyor onu bile bilmiyorum :)
Bende bi o kadar rahatımdır Allah dağına göre kar veriyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…