- 11 Aralık 2018
- 42.626
- 264.898
- 598
- Konu Sahibi Kalenderender
-
Oğlum 18 aylık hamdolsun:) inşallah başarısının...huzur olsun gerisi boşŞanslıymışsınız siz yine :)
Mutfağa girsin yeterki dağıtsın toplarım. Bizimki mutfağa yemekten yemeğe girer yer çıkar bir güzel.İlk zamanlar tencereyi açıp yemeğini bile kendi koymazdı şimdi onu aştık bakalım yavaş ilerliyoruz ama inadım inat başarıcam.
Bu arada geçmiş olsun, umarım bebek sahibi olmuş veya oluyor oluursunuz.
Biraz beceri buraz da hayat sartlarindan olsa gerek ( esim ailesinin maddi sebepleri yuzunden ne is olursa yapmış okurken) elinden her is gelir. Yani cam takmaktan boya yapmaya kadar. Elektrik isinden panjur tamirine kadar. Bizim eve usta girmez. Hobi olarallk babamla ahsap isine basladilar. Salon duvarlarim meclis dekoruyla ayniBazen şaşıp kalıyorum. Yapamiyor adam beceremiyor. Cok cok basit bisey soyluyorum kaliyor anlamiyor. Valizini dolaba koycak aksam. Sigmadi. Bana sordu nasil koyacagim diye. Yan cevir dedim. Gosterdim elimle. O kadar basit bisey ki sormasi bile sacma. Ne yapti etti rafa sikistirdi valizi. Sonra da kendi kendine kavga edip zorla halen o pozisyonda yerlestirmeye calisti. Cekil dedim. Aldim hallettim izledi.
Yine bugun musluk tikanmisti. Soktum baktim yok birsey. Bosver tesisatci cagiririz dedi. Bakmadi bile. Suzgeci tikanmis. Aklima geldi gene ben yaptim.
Bi is istesem mesela genelde zarar gorur esyalar kirilir. Anlayamiyor. El becerisi sifir.
Gecenlerde avizeyi sokcem diye cikti merdivene. Paramparca kirdi. Heryer cam oldu. Merdivenin ucuncu basamagina da cikamaz mesela. Titrer tut der.
Sizinkiler de boyle mi Allah askina. Bazen cok sinirimi bozuyor. Beceremeyip ortami geriyor sonra da. Dun gece dedim ki yerdeki havluyu kapinin arkasina koy da kapi acilmasin. Yerdeki havluyu aldi ve lapinin arkasindaki askiya asti. Sonra da dedi ki aaa nasil kesfettin bunu. Benim dedigim yedeki havluyu kapinin arkasina getir. Yani yerde kapinin arkasima yine yere koy dedim.
Biz de bugun kavga ettik benzer sebepten. Masanin ustu onun esyalariyla doluydu. Neden temizlemedin diye bana bagirdi. Ne temizlicem senin esyalarin dedim. Temizlemek zorunda degilim dedim. Zoruna gitmis zorunda degillim demem. Cikti evden gitti iki saaBenim ki becerir de yapmaz.O bütün gün iste çok çalışıp yoruluyor ya eve gelince tv ye kilitlenir ve dünya yansa umursamaz.Bu da beni deli ediyor napalim..
Adam ayağından çıkardığı çorabı yerde bırakır zahmet edip sepete bile atmaz ki..gıcık şey sinir oldum bak yine ya nerden gördüm şu konuyu.
Ama ben yap demedim ki. Kendisi kalkti is yapmaya. Inanmasi zor biliyorum ama hakikaten anlamiyor adam. Karsisinda sasip kaliyorum. Anlayamiyor. Cok cok basit birseyi anlayamiyor. Ben zorlasam is icin ve yapmasa anlayacagim ama oyle de degil iste.Elinden iş gelmek başka...
Çok özür dilerim aptala yatmak başka şey..
Sizinki çok özür dilerim aptala yatıyor. Iş istemeyin diye.
Yani bir valiz belirli bir boşluğa nasıl sığar diye düşünmez bir insan. Kenarı girmiyorsa köşeyi zorlar, başı girmiyorsa dibini zorlar yani.
Bu elinden iş gelmek ya da gelmemek değil.
Bu yapası olmamak.
Musluk tamir edemez ya da avize sökemez derseniz o tamam. Ona elinden iş gelmez denir.
Benim eşim becerir. Elinden iş gelir. Elinden gelmeyen iş yoktur. Aptala yattığı zamanlar da hemen anlarım. Uyarırım. Ben salak değilim. Beni salak yerine koyamazsın.
Bulaşık makinesini doldur dedik limit ve süreksizlik sorusu çöz demedik...
Belki de haklisin. Ben anlayamamasina sasiriyorum zaten. Bazen o kadar basit birseyi anlayamiyor ki daha basit nasil anlatacagimi bulamiyorum.Bunlar beceriksizlik degil ki biraz zekayla ilgili geldi bana sanki. Vazlizi dolaba nasil yerlestirirse sigacagini "düşünmesi", kapi kapanmasin diye havlu koymayi "düşünmek"?
El becerisi degil bunlar.
Kendiminkini boşayıp seninkini alcam.Bizim eşlerimizin elinden iş gelmesi size ne gibi fayda sağlayacak ki?
Bizim eşlerimizin elinden iş gelmesi size ne gibi fayda sağlayacak ki?
Kendiminkini boşayıp seninkini alcam.
Muhabbet olsun diye. Dertlesmek icin. Duydun mu bu kelimeyi acaba.
“Ay şekerim benimki de öyle” diyenlerden teselli bulacak..
Konuda ki yorumlar, kociş(!) övme yarışına dönmüş.
Ben övmedim ama göz koyulan benimki olmuş. Evden çıkarmayayım bugün
Erkeğin iş yapabilmesi için öncelikle annesi babası ile gecrdgi zaman çok önemli. Onların yanndaykn iş yaptırlmasi özgüveni acnsndan da önemli. Sonra sırasıyla üniveriste aile yanında okumams olması kendi işini yapması da cok önemli. Şimdi buraya kadar geldik ailede üniversite okurken de iş yapmmssa böyle kabullnck asla hayır.Bazen şaşıp kalıyorum. Yapamiyor adam beceremiyor. Cok cok basit bisey soyluyorum kaliyor anlamiyor. Valizini dolaba koycak aksam. Sigmadi. Bana sordu nasil koyacagim diye. Yan cevir dedim. Gosterdim elimle. O kadar basit bisey ki sormasi bile sacma. Ne yapti etti rafa sikistirdi valizi. Sonra da kendi kendine kavga edip zorla halen o pozisyonda yerlestirmeye calisti. Cekil dedim. Aldim hallettim izledi.
Yine bugun musluk tikanmisti. Soktum baktim yok birsey. Bosver tesisatci cagiririz dedi. Bakmadi bile. Suzgeci tikanmis. Aklima geldi gene ben yaptim.
Bi is istesem mesela genelde zarar gorur esyalar kirilir. Anlayamiyor. El becerisi sifir.
Gecenlerde avizeyi sokcem diye cikti merdivene. Paramparca kirdi. Heryer cam oldu. Merdivenin ucuncu basamagina da cikamaz mesela. Titrer tut der.
Sizinkiler de boyle mi Allah askina. Bazen cok sinirimi bozuyor. Beceremeyip ortami geriyor sonra da. Dun gece dedim ki yerdeki havluyu kapinin arkasina koy da kapi acilmasin. Yerdeki havluyu aldi ve lapinin arkasindaki askiya asti. Sonra da dedi ki aaa nasil kesfettin bunu. Benim dedigim yedeki havluyu kapinin arkasina getir. Yani yerde kapinin arkasima yine yere koy dedim.
beceremiyomu yoksa tembelmi işinemi gelmiyo.o dururken musluğu senin sökmen çok saçma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?