Esinizin elinden is gelir mi?

Oğlum 18 aylık hamdolsun:) inşallah başarısının...huzur olsun gerisi boş

3 coxugum var 2 oglanin sorunlulugu genelde ondadir.Yikar yedirir icirir gezdirir uyutur,Sagolsun.
Bulasik yikamaz ,ama zorda kalinca ev filan supurur ve toplar.
Tamir isinden de iyi anlar.

Bence yapmasi isin ona daha cok sorumluluk verin.
1 kotu yapar 2 yapar 3uncude yaparak dogruyu bulur .

Bu birazda sizin elinizde.

Biraz beceri buraz da hayat sartlarindan olsa gerek ( esim ailesinin maddi sebepleri yuzunden ne is olursa yapmış okurken) elinden her is gelir. Yani cam takmaktan boya yapmaya kadar. Elektrik isinden panjur tamirine kadar. Bizim eve usta girmez. Hobi olarallk babamla ahsap isine basladilar. Salon duvarlarim meclis dekoruyla ayni mutfak dolabi bile yaptilar zirve noktasi olarak. Ama kuzenim var mesela asla bir isi beceremez...

Benim eşim aynısı Ben Yıldım artık bişey yapmak istediğinde de ne olur sen dokunma diyorum. Çünkü biliyorum ki evi talan edecek

Bazıları pratik zekalı değildir maalesef. Herkes her konuda yetenekli olamıyo. Bu konuyla ilgili kendi kendinizi sinir edeceğinize siz onun eksikliklerini o da sizin eksklklerini tamamlasın. İlla vardır eşinizinde herhangi bir konuda becerisi. Allah başka dert vermesin.

Biz de bugun kavga ettik benzer sebepten. Masanin ustu onun esyalariyla doluydu. Neden temizlemedin diye bana bagirdi. Ne temizlicem senin esyalarin dedim. Temizlemek zorunda degilim dedim. Zoruna gitmis zorunda degillim demem. Cikti evden gitti iki saa
Ama ben yap demedim ki. Kendisi kalkti is yapmaya. Inanmasi zor biliyorum ama hakikaten anlamiyor adam. Karsisinda sasip kaliyorum. Anlayamiyor. Cok cok basit birseyi anlayamiyor. Ben zorlasam is icin ve yapmasa anlayacagim ama oyle de degil iste.

Bunlar beceriksizlik degil ki biraz zekayla ilgili geldi bana sanki. Vazlizi dolaba nasil yerlestirirse sigacagini "düşünmesi", kapi kapanmasin diye havlu koymayi "düşünmek"?
El becerisi degil bunlar.
Belki de haklisin. Ben anlayamamasina sasiriyorum zaten. Bazen o kadar basit birseyi anlayamiyor ki daha basit nasil anlatacagimi bulamiyorum.

Benim erkek arkadasim boyle. Ondaki zeka ben dahil tanidigim kimsede yok ama el becerisi sifir.

Gecen gun salondaki rafi duzeltecegiz, bir seyler sigmadi icerden sesleniyor "yassyy baksana ben bunu olcmustum bak burasi hipotenus, bu da bundan kisa ama sigmadiiii" diye. Gittim kitabi rafa koydum geldim.

Musluk vs bozulunca hemen kafasinda bir proje cizer, "bak bu burdan cikiyor, o zaman sunu surdan gecirelim soyle olsun, ama sen yap tamam mi yassy ben tarif edicem" der. İsten kacmak icin yaptigini da sanmiyorum cunku sonrasinda ogrenmeye calisir, o cikan parcayla kendi kendine deneyler yapar ama olay esnasinda yapamaz yok. Niye boyle bilmiyorum ama boyle kabul ettim.

Onun yapamadığı hiçbir işi tamamlamayın. Sakın arkasını toplamayın. Uğraşsın dursun yapana kadar. Çocukken hangi işe elini atsa, anası tamamlamasına izin vermeden ; - dur oğlum ben yaparım demiştir. O yüzden belli ki gelişimini tamamlayamamış

Havluyu olayina şaşırdım eşiniz saf Birimi acaba değişik geldi en azından yapamasada bi el atması lazım eringezde olabilir .benim esimde fazlasıyla becerikli yapamadığı hiç bir şey yok telefona kadar herşeyi tamir eder bu iyi bişey ama benim sorunumda şu herkes ama herkes herseyi eşime yaptırır bıçak bile odun kes tamir yap arabayı yap kamyonu yap kepçeyi yap adam eve giremiyor delirdigim nokta şu onlar para vermiyor ordan kaar ediyorlar esimde okadar ince ve ayrıntılı ugrasirki adamı calismasada akşamdan aksama görüyorum hepsinin fazlası zarar en iyisi ortasi

Var böyleleri zaten ya .. erkek beceriksizse kadın mutlaka elinden her iş gelen tipden biri oluyo iliskide veyahut tam tersi .. birinden biri mutlara beceriksizdir ..

Bazı insanların el becerileri,pratik zekaları yoktur kabul etmek lazım.
Yalnız el becerisinin olması demek evde bir bölümü komple eşinizin aletlerine,takım çantalarına ayırmanız demek.

Kendiminkini boşayıp seninkini alcam.
Muhabbet olsun diye. Dertlesmek icin. Duydun mu bu kelimeyi acaba.

Haha, alın sizin olsun madem. Niye kızdıysanız bu kadar.

“Ay şekerim benimki de öyle” diyenlerden teselli bulacak..

Konuda ki yorumlar, kociş(!) övme yarışına dönmüş.

Ben övmedim ama göz koyulan benimki olmuş. Evden çıkarmayayım bugün

Erkeğin iş yapabilmesi için öncelikle annesi babası ile gecrdgi zaman çok önemli. Onların yanndaykn iş yaptırlmasi özgüveni acnsndan da önemli. Sonra sırasıyla üniveriste aile yanında okumams olması kendi işini yapması da cok önemli. Şimdi buraya kadar geldik ailede üniversite okurken de iş yapmmssa böyle kabullnck asla hayır.
Ama orda iş eşine düşüyor bir çocuğa anlatlr gibi yumuşak ama gururunu inctmyck kadar da özgüven verici şekilde bunu yapmalı o kadar incelikle yaplck bir şey ki herkes malesf başarılı olamyr.
Sizin anlttngnz duruma bakacak olursak biraz tez canlsnz ve güvenini artirici sözler soylemyrsnz eşinize içten içe kiziyrsnz. Ya eşinizi oldgnz gibi kabul etmeli yada ona bazı işleri ortak yapmnz gerektiği blncini asilamasnz
Benim esimin annesi sağolsun asker oldgu için ev duzenindn tutun mutfak düzenine kadar her şeyi öğretmis tüm cocuklarina.
Bir de ben asla atlmyrm yanls birşey yapsa da askim çok güzel olmuş eline sağlık diyorum.
Kısaca erkekler çocuk gibidir kızlar ilmini bilmek gerekir sanrm

beceremiyomu yoksa tembelmi işinemi gelmiyo.o dururken musluğu senin sökmen çok saçma

Neden ki, erkek işi değil ki bunlar ; kim becerebiliyorsa o yapar.
.......
Valizi o şekilde yerlestiremiyorsa onun beceriksiz olduğunu göstermez ki , gerginlik yapmanın manası yok.
Demek ki siz yapabiliyorsunuz, neden yoruyorsunuz dilinizi ?

Kapının arkasına koy ile kapının arkasında yere koy ayrı ifade sekilleridir.

Anlamak zorunda değil.

Çocuğunuz değil ki, iş verip begenmiyorsunuz. Yapamıyor adam zorla değil ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…