Eşinizin işine güvenemeyip çocuk yapar mıydınız?

Ben üçüncü bir seçenek önereceğim.
Önce durum tespiti:
1) Mevcutta yüksek kira ödüyorsunuz ve bu para tabiri caizze “havaya” gidiyor, size bir katkısı yok
2) Bebek kreş yaşına gelene kadar ek oda vb ihtiyaçları az, bakım masrafı yüksek
3) Ücretsiz izne çıkmanız lazım aile desteği az.
4) Çocuk için yıllarca uğraşılabiliyor, garantisi yok.

Bu durumda yapılacaklar belli:
1) Eşin maaşının biraz da olsa artması lazım, ek işlere bakmalı
2) En önemlisi kredisi şimdiki kiranızdan pek fazla olmayan 30 yıllık eski bir evi satın almanız.
Evet hayalinizdeki modern ev olmayabilir ama feraha çıkıp çocuk biraz büyüyünce eski evi satıp üstüne koyarsınız. Eski ev çok kıymetli olacak.
Hatta paranız epey birikeceği için istediğiniz okulun semtine taşınırsınız.

Ücretsiz izin süresini de minimumda tutun, bunun için uzaktan çalışmayı kabul edip okulun online işlerini yapabilirsiniz. Ders hazırlarsınız, sunum yaparsınız vs vs.

Bunun için önceden okul yönetimi ile görüşün, bakalım size ne çözüm önerecekler?
Ben durumun düşündüğünüzden iyi olacağını düşünüyorum, online desteğe inanılmaz ihtiyaç var. 😊

Bugün ev alıyoruz kızlar Allah gönlüme göre bir ev nasip etti bayrama kendi evimdeyim inşallah Allah bütün kiracılara ev sahibi olmayı nasip etsin bilenler bilir bir çivi bile çakamıyorsun başkasının evine, çık dese hakkın yok olmaz demeye...
Çocuk konusuna gelince eşimle konuştum burada anlattıklarımı güzelce söyledim, o da farkındayım dedi aklında çok daha iyi kazanabileceği başka bir iş varmış, bütün yükü sana bırakmayacağım hem evimizi rahatça ödeyeceğiz hem de bir tane bebisimiz olur inş dedi.Evet kizlar durumlar böyle ocak gibi çalışmalara başlarım bebiş için ben tek çocuk istiyorum hayırlısıyla bakalım seneye hem pandemi bitmiş olur hem de bir tane melekle yolumuza devam ederiz inş.
Yorum yapan arkadaşlarıma sıkıntımı paylaştıkları için çok teşekkür ederim :KK5:

Peki ev kredisi işini nasıl çözdünüz?
Hayırlı oldun, güzel haberlerinizi bekliyoruz.

32 yasindaydim yumurta rezervimin azaldığını oggrendigimde 5 aşılama sonrasi 2.tup bebek denemesinde oğlumu kucağıma aldım çok şükür.zaman kadınları aleyhinde işliyor malesef.diyelim ki şimdi ertelediniz çocuk yapmayi gerçekten ekonomik olarak ne zaman hazır olabileceksiniz? Konut kredileri genelde uzun vadeli olur.allah korusun doğal yolla gebelik olmasa tedavilere bir konut parasi harcasaniz olmayinca olmuyor...sadece sizin ogretmen maasiniza dayanarak veri kabul ederek bir evlat sahibi olabileceğinizi düşünüyorum.eger kendi bakış acimla yetersiz olacağınızı dusunseydim onu da söylerdim.siz ogretmensiniz eşiniz de asgari ücretin bir tık üstünde maaş alıyormuş..ertelemeyin.allah tez zamanda hayırlı ve sağlıklısindan versin
Merhaba rezerviniz yani amh kacti sizin ve kaan bozkurtta mi yaptiniz?kac yumurtaniz toplanmisti bir de esinizin sperminde de sikinti varmiydi?benim de yas 31 ve 3 spontan dusugum var sebebi de bilinmiyo....amh 0.65 ...kaan bozkurta basladim ama simdilik sadece vitaminlerle takip edecegim dedi...esimin de sperm tahlilinde morfolojini %1oldugunu sayinin 18 milyon oldugunu ve ileri hareketli spremi %2 oldugunu ogrendik....cok korkuyorum cok yipratici bir surecmis Allahim yardimcimiz olsun bu yolda olan herkesin🙏

Merhaba rezerviniz yani amh kacti sizin ve kaan bozkurtta mi yaptiniz?kac yumurtaniz toplanmisti bir de esinizin sperminde de sikinti varmiydi?benim de yas 31 ve 3 spontan dusugum var sebebi de bilinmiyo....amh 0.65 ...kaan bozkurta basladim ama simdilik sadece vitaminlerle takip edecegim dedi...esimin de sperm tahlilinde morfolojini %1oldugunu sayinin 18 milyon oldugunu ve ileri hareketli spremi %2 oldugunu ogrendik....cok korkuyorum cok yipratici bir surecmis Allahim yardimcimiz olsun bu yolda olan herkesin🙏
Ben Ankara'da yaşıyorum.Anatolia tup bebek merkezinde yaptırdım.doktorum hakan yaralı.izmirde yaşayanlara Kaan bozkurt öneririm.cok araştırdım çok arkadaşımı yönlendirdim.esimde sorun yoktu.1.72 idi amh im

Ben Ankara'da yaşıyorum.Anatolia tup bebek merkezinde yaptırdım.doktorum hakan yaralı.izmirde yaşayanlara Kaan bozkurt öneririm.cok araştırdım çok arkadaşımı yönlendirdim.esimde sorun yoktu.1.72 idi amh im
Amh cok iyi sizin rezerv azligi var deyince ben 1 in altinda zannettim.ne guzel darisi basimiza ve isteyen herkese insallah saglikla gelsin yavrularimiz...siz de saglikla buyutun🙏

O Cocuk dünyaya gelecekse kimse engel olamaz. Kendini boşuna üzüyorsun 9 yıllık evliyim Borc harc var dedim yapmadık Tam herşey yolunda gidiyordu çok büyük bir para kaybımız oldu Borc içindeyken istiyorum olmuyor 🙄 Kendini sıkma boş yere Rabbime güven Gerisi teferruattır...

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim sadece sıkıntımı paylaşarak haififletmek için açmıştım konuyu...Sadece bezle bitecek bir olay değil bence çocuk planı , en iyi imkanları nasıl sunarım diye ince düşünmemden kaynaklı sıkıntım. Neyse yine de konumu okuyup rencide etmeden fikrini paylaşan herkese teşekkür ederim.
kârı koca memuruz, 9000 gelirimiz var, kira yok borç yok, tek çocuk, ucu-ucuna getiriyoruz ayın sonunu hatta pek çok şeyden kısıyoruz...karar sizin

Arkadaşlar yanlış anlamayın ama bu forumda 29 yaşa kadar genç sonrası için insanlar ölüp bitmiş gibi yorum yapılıyor tamam çocuk için diyorsunuz ama 30lu yaşlar da genç bence bazı yorumlar çok karamsar
Aksine bu forumda 40 yasındayım artik evlenemem diyene, nerdeyse herkes en guzel yasların ne varmıs 40ta diyorlar.
Yanılıyorsunuz.

Onu diyenler belki de cevrenızdekılerdır.

30 lu yaşlar geç değil, 43 yaşında doğal hamilelikle çocuğumu kucağıma aldım. İlham almak isteyen olursa diye şu yazıyı yazdım. Maddi imkanlar önemli, kredi bitince çocuk planlanırsa iyi olur, öncesinde gelirse başınızın üstünde yeri var

Bugün ev alıyoruz kızlar Allah gönlüme göre bir ev nasip etti bayrama kendi evimdeyim inşallah Allah bütün kiracılara ev sahibi olmayı nasip etsin bilenler bilir bir çivi bile çakamıyorsun başkasının evine, çık dese hakkın yok olmaz demeye...
Çocuk konusuna gelince eşimle konuştum burada anlattıklarımı güzelce söyledim, o da farkındayım dedi aklında çok daha iyi kazanabileceği başka bir iş varmış, bütün yükü sana bırakmayacağım hem evimizi rahatça ödeyeceğiz hem de bir tane bebisimiz olur inş dedi.Evet kizlar durumlar böyle ocak gibi çalışmalara başlarım bebiş için ben tek çocuk istiyorum hayırlısıyla bakalım seneye hem pandemi bitmiş olur hem de bir tane melekle yolumuza devam ederiz inş.
Yorum yapan arkadaşlarıma sıkıntımı paylaştıkları için çok teşekkür ederim :KK5:

Çok sevindim adınıza☺️

Aksine bu forumda 40 yasındayım artik evlenemem diyene, nerdeyse herkes en guzel yasların ne varmıs 40ta diyorlar.
Yanılıyorsunuz.

Onu diyenler belki de cevrenızdekılerdır.
Bazı yorumlarda dedim dikkat ederseniz herkes değil ben bu forumu beğenmesem zaten konu açmam yine de sağolun iyi akşamlar

7 aylık bi bebeğim var. 35 yaşındayım. Yakında 36 olcam🙈İsteyip yumurtalama vs takip ettiğimiz ilk ay oldu. O kısmı nasip. Ve bebek çok masraflı cidden😁 iyi düşünmek lazım

7 aylık bi bebeğim var. 35 yaşındayım. Yakında 36 olcam🙈İsteyip yumurtalama vs takip ettiğimiz ilk ay oldu. O kısmı nasip. Ve bebek çok masraflı cidden😁 iyi düşünmek lazım
Hayırlı olsun canım sağlıcakla büyüt evet maddi kısmını planlamak lazım daha iyi imkânlar sunmak için bebislere👍😊

Back
X