• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin işine güvenemeyip çocuk yapar mıydınız?

Bence öncelikle bir kadın doğum uzmanına gidin, sağlık durumunuzu öğrenin, ona göre hızlandırır ya da bekleyebilirsiniz.
Eşiniz bu durumlar olmasa bile kendi için eğer elinden geliyorsa başka bir iş ya da ekstra bir iş yapmalı, bu zamanda maaşı düşük, siz olmasanız geçinemez.
Yaşınız çok ileri değil ama ekonomik durumunuz da çok kötü değil. Bundan dolayı beklemenize pek gerek görmüyorum. Daha uygun bir fiyatlı ev almak ya da kredi vadesini uzatmak bebeği ertelemekten daha mantıklı geliyor.
Teşekkür ederim canım doktora ikimiz de gittik ikiniz de çok sagliklisiniz dedi doktor yumurta rezervim falan çok iyi durumda dedi eşimin değerleri de çok iyi çıktı şükür

Teşekkür ederim canım doktora ikimiz de gittik ikiniz de çok sagliklisiniz dedi doktor yumurta rezervim falan çok iyi durumda dedi eşimin değerleri de çok iyi çıktı şükür
Sizin adınıza çok sevindim. Öyleyse biraz daha erteleme şansınız var.. hakkınızda hayırlısı olsun

Tek eşim çalışıyor, iki bine yakın kira ödüyorum bende, iki tane de evladım var.

Ayrıca ikinci çocuğuma hamile kaldıktan sonra eşim işten çıkarıldı, (tabi bu süreçte aileler yardımcı oldu) doğum yaptıktan sonra eşim hayal edemeyeceğimiz kadar daha iyi maaşlı ve rahat bir işe girdi.

Herşeyin lüksüne gitmezsen, aman her hafta da gezmem olsun demezsen yani biraz ayağını yorganına göre uzatırsan, gerçekten çocuk rızkı ile geliyor anlamadığın bi şekilde.

Bu arada ilk hamileliğim 23 yaşında ve tedavi ile oldu erken menepoz riskim olduğu için ikinci çocuğu da denemek istedim çünkü bana çocuğun olmaz dediler, hormon bozukluğu var.

Çocuk mevzusunu ertelemeyin, sizin planladığınız şekilde hemen hamile kalamayabilirsin.

Yüksek kiralı evde oturmak yerine daha uygun bir eve geçseniz ve krediyle ev alma hayalinden vazgeçseniz çocuk sahibi olmanız mümkün.

Krediyle ev alıp sizin maaşı krediye ödemekten bahsediyorsunuz. İşe başlayınca en az 1500₺ bakıcı ücreti olacak. Kredi + bakıcı toplamı sizin maaşınız kadar etmeli ki eşiniz de diğer masrafları karşılasın.

Ev için peşinatınız var mı peki?

Merhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim. Yaşım 31 öğretmenim eşimle çok severek evlendik ve normal bir işi vardı herneyse ilk birkaç yıl çocuk düşünmedik ödemeler falan filan düğün, eşyalar vs tamamen ikimiz yaptık bir buçuk yıl kredi ödedik.
Sonra eşim işini batırdı çok sıkıntı çektik , çocuğu yine ertelemek zorunda kaldık...Evliliğim bayağı büyük sınavlardan geçti şimdi çok şükür iyiyiz. Artık eşim ve ben çocuk istiyoruz fakat evimiz kira(kirası çok yüksek) ve ev almak istiyoruz.Benim maaşım ev kredisine gidecek,eşim asgari ücretin bir tık üstünde maaş alıyor o da fatura ve mutfak masrafını ödeyecek.
Ailelerden hiçbir beklentiye giremeyiz bu seçenek hiç yok.Günlerdir düşünmekten helak oldum çocuk olunca nasıl olur diye..İki yıl ücretsiz izne ayrılamam ev kredisi varken, çalışsam doğumdan sonra iki aylık bebeği bakıcıya nasıl bırakırım ki bakıcı ücretlerini hiç bilmiyorum yüksektir herhalde...Yani boşa koyuyorum dolmuyor,doluya koyuyorum almıyor misali...Çocuk rızkıyla gelir diyorlar ama hesap kitap ortada,yaşım malum ,ne yapacağımı şaşırdım çok üzülüyorum eşimle aramız çok iyi onu da üzmek istemiyorum.Siz olsanız ne yapardınız cidden çok üzülüp ağlıyorum her gün dua ediyorum Allahım bir çıkış yolu göster diye..Ve deneyince hemen olan bir durum değil hamilelik::(((
Ayrıca ev almama ihtimalini de düşündüm eşim yine tek başına yetemiyor kira ve giderlere,kiramız yüksek ama çevreye göre en uygun oturan biziz zaten kredi öder gibi bir kiramız var bari ev alalım dedik konut kredileri uygunken.

Korona zamanı korkardım sizin yerinizde olsam, hastaneler çok riskli ayrıca anneden karındaki bebeğede bulaşıyormu, ayrıca maddi olarak birikim şart ben evlenmeye korkuyorum maddiyat tan dolayı o derece.

İyi dusunmussunuz ama cocugu ertelemeyin bence
Birde soyle bir durumda var bir maas kredi odense dahi 6 veya 7 sene sonra bir rahatlama oluyor maas artiyor ama kredi miktari sabit kaliyor
Tabi benim bu dedigimde cocuk koleje gitmiycek en fazla 300binlik eve oturulacak
Yani sartlarinizi bilmiyorum

• Beğen
Reactions: 000
Kac yasındasınız ?
Bu tamamen kari koca onceliginize bagli.
Ne sekilde hangi sartlar da mutlu olacaksiniz.
İslerin batma ihtimali her zaman var.
Tabi ki cok kotu sartlardaysaniz cocuk ziyan olacaksa olmaz ama, herkesin kisisel tercihidir, biz tercihimizi cocuktan yana kullandik.

Benim bir arkadaşım ev aldiginda ilk 1 yil zorlandi kendi kamuda cocuk gelisimci esi veteriner.o sene sonunda cocukları da oldu.cocuk 8 aylik olunca ise basladi ve bir bu konuda ev aldigina kisa süre pisman oldu.oysa ki maddi durumları cok iyi .
Yani cocukla ev kredisi zorlar su anda evlere 100.000 ekledi ev sahipleri biraz maddi durum gerekiyor malesef.
Aileniz her zaman yardimci olur cocugun masrafina en önemlisi kendinizin meslegi maasina güvenebilirsiniz.
Cocugunuza da herseyin en iyisini alacağiniza inanın.oncelik cocuk oluyor ailelerinde yardimiyla bu is tahmininizden rahat olur.
Ama cocuga acele etmenize de gerek yok 1-2 yil daha bekleyebilirsiniz bence

Çocuğa iyi bir gelecek için çabalıyosunuz bu çok güzel, yalnız yaşınız 20lerde olsaydı bekleyin ayağınızı yorganınıza göre uzatın derdim ama gerçekten çocuk artık kolay olan bişey değil benim de planlarım tutsaydı şimdiye yaşına girmişti bebeğim ama yeni hamileyim ki tedaviyle oldu yani gebeliği ertelemeyin derim gerisini bi şekilde halledersiniz
Hayırlı olsun canım kıstın vardi hatırlıyorum seni Allah tamamına erdirsin cok sevindim senin adına

Valla 1.5 yaşında oğlum var ve daha 10 ay evdeyim, çocuk yapcaksanız maddi hesabı kıtı kıtına sakın yapmayın. Çocuk masraflı, ben hiç mama vermediğim halde her ay 500 liralık masrafı oluyor ortalamaya vurunca ki gerçekten idareli gidiyoruz şu an. Biz de ev borcu ödüyoruz çünkü. Çocuk rızkıyla gelir ama hesap belliyse mucize de beklememek lazım.

Arkadaşlar yanlış anlamayın ama bu forumda 29 yaşa kadar genç sonrası için insanlar ölüp bitmiş gibi yorum yapılıyor tamam çocuk için diyorsunuz ama 30lu yaşlar da genç bence bazı yorumlar çok karamsar
Sanırım sizin için ev alma fikri daha baskın. Bu fikrinize destek almak için konu açtınız. Birkaç mesajınızdan ben böyle anladım.
Herkes kendine göre cevaplıyor. Benim fikrimce de ev için çocuk düşüncenizi ertelememeniz. 1+1 uygun bir eve çıkın gerekirse. Bebeğiniz 2 yaşına falan girince yine ev alabilirsiniz. Hamilelik ha diyince olan birşey değil. 30 yaşla alakası yok elbette, ancak yaş ilerledikce olasilikta düşüyor biliyorsunuz. Misal kredi borcunuz kaç seneye biter ? Ev kredileri 5/6 sene sürüyor. Bu da azimsanamayak bir zaman.

...ben hamile kaldigimde esimde bende çalışıyorduk.kirayi ben oduyordum... Hamileligimin başları cok zordu yürüyemiyordum ve işyerim ve rapor almami sorun eden is arkadaşlarım anlayissiz olunca istifa etmek zorunda kaldim. Gunlerce agladim esimin maasiyla nasil gecinecegz cocukta geliyor napicaz diye.1 hafta sonra esim isinde yükseldi.mudur oldu. Cok iyi bir maas almaya başlayacaktı Gercekten mucizeydi inanın. Bebek rizkiyla gelir sözüne inandim o gün...esimin maasi yükselince kizim 6 aylikken krediyle ev aldık. Cok rahat oduyordu esim. Ben bebege baktigim icin calismiyordum. Hersey cok guzelken kizim 1.5 yaşına geldiğinde eşim ciddi bir mobbing ile isten ayrılmak durumunda kaldi .krediyle ev almisiz çocuğumuz var ikimizde issizdik ve is bulmak cok zorken...8 ay issiz kaldı esim. Ve 8 ay gecici işlerle birazda ailelerin yardimi ile krediyi odedik . Evimizde 8 ay yaşamadık ailelerde yasadik.Hayatimizin en zor gunleriydi.Ama herşey bir sekilde yoluna girdi hatta eskisinden iyi oldu... Yani bunu anlatma sebebim bazen planli haraket etmemek gerekiyor. Cunku hic beklemedigimiz seyler yasayabiliyoruz belki iyi.belki kotu. Bu yüzden akisina birakin

Size onerim bebek konusunu ertelemeyin.. krediyi maasinizin yarisiyla odeyebileceginiz vadede cekin.tum maasinizi oraya vermeyin. Yarin ne olacağı belli değildir. Cok dusunmeyin. Bebeginiz olupta onu kokladiginiz an dunyanin en guzel duygusunu yasayacaksiniz. Hiçbirşey evlattan güzeldegildir bu yüzden bebegi ertelemyin.evi de ertelemeyin daha kolay imkanlarla almaya çalışın..

Rızkıyla gelir dedikleri emmesi. Bazılarının da rızkı kıt oluyor mesela annenin sütü olmayabiliyor.
Herneyse çocuk rızkıyla falan gelmez. Gayet güzel olan eşimin parça parça bir çok işi tam doğum yapacağım ay bıçak gibi kesildi. Hala toparlanamadık. Bakıcı ücretine bir miktar eşimin babası yardım etti. Bezi, maması zaten ciddi masraf kalemi ki ek gıdaya geçince benim için yemek de masraf oldu. Ben hayatımda mango, gerdan, maş fasulyesi, beluga mercimeği falan yemedim ama çocuğuma aldım. Aman pekmezi organik olsun, tereyağı iyi olsun derken yine fahiş fiyatlar. Bir süre sonra ise gelişimine göre oyuncaklar, eşyalar almak icab ediyor. Şimdi deniz için saçma bir fiyata kolluk aldım mesela. Ayrıca kıyafet alışverişi de hiç bitmiyor. Her mevsim için sürekli alıyorsun.

Bence bekleyin, çocuk zaten başlı başına emek ve sakin kafa istiyor. Bir de maddi sıkıntıları düşünmemek lazım.

Back
X