- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
- Konu Sahibi meryemmeryem
-
selam herkese
şimdi biz 4 yıllık flört dönemi 5 yıllık evliyiz 4 yaş oğlum 7 aylık ikiz kızlarım var
ben üniversiteyi bitirdim 9 yıl önce eşimin şirketine girdim o günden beri bu şirkette çalışırım
bu şirket eşimin babasınındı şimdi eşimin ve abisinin yönetiminde ve bende burda çalışıyorum
demek istediğim ilk günden beri eşimin abisinide tanıyorum birlikte çalışıyoruz kendisi bekar
şuana kadar öyle önemsenecek bir sıkıntı bi problem yaşamadım genel anlamda severiz birbirimizi
hepimiz kafa dengiyiz hayata aynı pencereden bakıyoruz diyebilirim
hiçbir zaman gelin kayın ilişkisi değilde hep iş arkadaşı gibi olduk öyleyizde zaten
neyse şimdi biz bir apartman dairesinde oturuyoruz eşimle,ama çocuklar olunca hep keşke bahçeli bir evimiz olsa dedik
çocuklar için daha güzel olacak diye düşünüyoruz..
neyse eşimin kardeşide bekar ona da bir ev alınacak mutlaka
biz bir yerde 1000 metrekare arsa içerisinde iki tane ikiz villa bulduk satılık
eşimde bende abiside sıcak baktık hani alalım biri bizim diğeri abisinin olacak
ama kime desek herkes olumsuz bakıyor,
işte aynı yerde oturmak sıkıntı yaratır hep sorun olur ev içine yansır felan diye
kaynım bekar evlenirse ilerde daha çok sorun yaşarmışız vs vs hep böyle diyorlar
kafam karıştı
biz zaten sabahtan akşama kadar üçümüz aynı yerde çalışıyoruz iş arkadaşıyız sonuçta
hem 1000 metre kare bir bahçe içinde iki tane ayrı ayrı villa aynı özellikte yani ne olurki
anne babalarımızla aynı yerde yada yakın yerde oturmak belki sıkıntı olur ama kardeş olarak ne gibi sıkıntı olurki
aynı bahçede oturmak
böyle kardeş vs birlikte yan yana alt alta ne bileyim komşu gibi yaşayan varmı yada siz olsanız ne yapardınız
Sorun olacağını sanmıyorum.
Görümce yada kaynana olsaydı sakın derdim de kayın ile problem olmaz zannımca.
selam herkese
şimdi biz 4 yıllık flört dönemi 5 yıllık evliyiz 4 yaş oğlum 7 aylık ikiz kızlarım var
ben üniversiteyi bitirdim 9 yıl önce eşimin şirketine girdim o günden beri bu şirkette çalışırım
bu şirket eşimin babasınındı şimdi eşimin ve abisinin yönetiminde ve bende burda çalışıyorum
demek istediğim ilk günden beri eşimin abisinide tanıyorum birlikte çalışıyoruz kendisi bekar
şuana kadar öyle önemsenecek bir sıkıntı bi problem yaşamadım genel anlamda severiz birbirimizi
hiçbir zaman gelin kayın ilişkisi değilde hep iş arkadaşı gibi olduk öyleyizde zaten
neyse şimdi biz bir apartman dairesinde oturuyoruz eşimle,ama çocuklar olunca hep keşke bahçeli bir evimiz olsa dedik
işte aynı yerde oturmak sıkıntı yaratır hep sorun olur ev içine yansır felan diye
kaynım bekar evlenirse ilerde daha çok sorun yaşarmışız vs vs hep böyle diyorlar
kafam karıştı
biz zaten sabahtan akşama kadar üçümüz aynı yerde çalışıyoruz iş arkadaşıyız sonuçta
hem 1000 metre kare bir bahçe içinde iki tane ayrı ayrı villa aynı özellikte yani ne olurki
anne babalarımızla aynı yerde yada yakın yerde oturmak belki sıkıntı olur ama kardeş olarak ne gibi sıkıntı olurki
aynı bahçede oturmak
böyle kardeş vs birlikte yan yana alt alta ne bileyim komşu gibi yaşayan varmı yada siz olsanız ne yapardınız
zaten bekar bi kayınla aynı bahçe içinde iki evle sorun yaşıcanızı pek sanmıorum eltiniz oldgundada çok sıkı fıkı olmazsanız problem olmaz ki zaten çalışan insansınız sıkı fıkı olcak vaktiniz olmaz:) bence problem yok fakat şu şart oldugu sürece kaynınız aç gözlü sürekli bişler isteyen yada isteyebilcek bi tipmi? eşinizin tepkisi olaylara karşı nasıl yani sizi korurmu yoksa ne olursa olsun o benim ailem sen karışamazsın dermi?
onları en iyi tanıyan sizsiniz ama kaynınız iyi bi insansa neden olmasın
mesela benim 3 kaynım var ,kçük olan bekar kardeşim gibi severim çok tatlı beyfendi bi çocuk onunla oturmak isterim amaaaaa diğer ikisiyle asla asla asla yamyam gibiler çünkü....
9 yıldır birbirinizi tanıyormuşsunuz. Anlattığınıza göre aranızdaki saygı ve sınırı da koruyabilmişsiniz ne güzel. Bir sorununuz da yok. Neden olmasın ki.
Ben de kaynımı ve eltimi çok severim. İkisinin de kardeşlerimden farkı yoktur gözümde. Çok iyi anlaşırız. Aynı durumda olsam ben seve seve kabul ederdim. Hatta çok isterdim.
Bende senin gibi ne olabilirki die düşündüm, evlendikten 3 ay sonrada kaynım evlendi hadi kiraya çıkmayalım aile apartmanında oturalım dedik, demez olaydık4 yılın sonunda yeni bir ev alıp resmen ordan kaçtık canm:) 6 yıldır uzağım ve kendimi 6 yıllık evli hissediyorum:) aman diyeyim yani....
Hayır :)
Yani ben olsam istemezdim.
Aynı bahçe,dipdibe evler...Aklıma bir sürü sorun geldi.
Araba parkyeri,bahçe bakımı,bahçe eşyalarının kullanımı,ortak alanda depolama,çöp gibi sudan görünen sebeplerden gerginlik yaşanabilir.
Bu sorunlar,komşuya söylendiği gibi,akrabaya söylenemez,birikim yapar.
Ayrıca boş zamanların birlikte geçirilmesi,her bahçeye çıktığında rastlaşmak,rahat giysilerle bahçende yayılamamak gibi şeyler.
Bir de tabii eşin kaçıp kaçıp kardeşine gidebilir:)
çevremdeki ve kendi evliliğimdende birçok örnekle şunu anladım diyebiliim; eğer eşinizin ailesi kültürel açıdan ileri görüşlü bir aileyse ve yaşadığınız alanın temizlik vs. işlerini yapması için bir yardımcı tutucaksanız ortak kullanımda bir problem olmaz (kayınvalim 2000 metrekare alanda bir villada görümcem ile yalnız yaşıyor ve ağaçlarla çevrili bir alan bahçenin temizliği bakımı vs. gibi şeyler sorun olur hep biz ilgileniyoruz vs. yardımcı tutulursa problem olmaz) kültürlü insanlar isede zaten özgülüğünüze kaışmaz kendi hayatlarına bakarlar,kültürlü kayınvalide bile farklıdır genelde çok okumamış, çok şey görmemiş hayatını yaşayamamış kayınvalideler,aileler karışır hadsiz şeyler yaparlar... bu konularda eminseniz sorun olmaz ama acaba bile diyosanız evi beraber tutup sonrada ayrılıp tamamen küsmek yerine baştan bu kadar yakınlaşmamanızı tavsiye ederim sonradan ev ayrılınca aralar dahada bozuluyor...
yahu görümce, kaynana, elti bunların hepsi aynı yolun yolcusu::))) eşlerin erkek kardeşleri bekarsa süper kanka, gezme, eğlenme, heryere yanında gelir, ama işin rengi evlendiğinin haftası değişiyo bizim öyle oldu, aman aman helede eltine epey fark atıcak güzelliğin varsa, tadından yiyemezler seni::))))
aynı bahçede iki villa fikri kulağa hoş geliyor ancak bende doğru bir fikir olduğunu düşünmüyorum.o bekar olan kayın evlenince işler değişiyor.mutlaka kıskanılacak bişey,dert edilecek bir sorun buluyorlar.
sizinle nerdeyse benzer durumlardayız.benim eltim kendi düğününe benim yüzümden geç kaldı.bana yapılanlar ona yapılmamış.nişanlıyken süper anlaşan insanlar olarak düğünlerinden sonra herşey değişti.bayramdan bayrama zor görüşüyoruz.o zamanlarda bile neden herkes pcpca ya ii davranıyor onunla samimiler die laf etmiş.ee ben kaç yıllık gelinim yaşanmışlıklarımız var ama bunu bile anlamıyor.sürekli bişeyler kulağıma geliyor.halbuki şartlarımız aynı.unutmadan o kayında mesafe koyuyor bize...eşi ön plana geliyor doğal olarak.
sonuç olarak mesafe her zaman iyidir:)
selam herkese
kafam karıştı
aynı bahçede oturmak
o kadar iç içesiniz ki ne desem bilemedim.evlenince neler olur neler.eltilik girince araya ne şirketler batıyor bence aynı bahçeden ziyade ortak iş için dert yapın(((((
unutmadan; elti işin içine girince sizin orda çalışmanıza bile laf edebilir.
ortaklık çok zor, biz kaynım evlendikten sonra çok badireler atlattık.bilseydim maaşlı çalışan,işi ailesinden ayrı olan birini tercih ederdim.düşün yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?