Eşinizin kendi ailesinin yanına tek başına gitmesine izin verir misiniz?

Benim eşimde bu aralar çok bunaldı ben teklif ettim ona annenlerin yanina git ,değişiklik olur iyi gelir diye, rahat olun biraz :kahve:

Hanımlar son zamanlarda evliligimizde bir çok sıkıntı yaşadık hem kendi aramızda hem eşim maddi olarak yıprandı ve iş hayatında çevresinde sıkıntılar oldu ve bir kaç aydır çok bunaldık ve zor günler geçirdik.
Eşimin ailesi uzakta yaşıyor bizden. Anca yaz tatillerinde gidebiliyoruz.
Bu aralar sikintili donemler geçirdiğimiz için eşim biraz kafa dinlemek için ailesinin yanına gitmek istedi. Bana da teklif etti ama bebeğimiz var bir anda ha deyince gidemezdim,kabul etmedim.
Tamam o zaman ben gideyim dedi ve aldı biletini gitti. Bir hafta izin aldı isten de. Bir yandan seviniyorum kafa dağıtıyor biraz da olsa rahatlar belki diye bir yandan da benim yanımda sürekli stres sıkıntı hallerindeydi şimdi ailesinin yanında mutlu mesut yaşıyor keyif yapıyor diyorum. Ben mi mutlu edemiyordum. Bir de o gidince içime hüzün çöktü bosluga düştüm bilmiyorum bir haftalığına gitti ama geçmiyor sanki günler ve onu orda mutlu gördükçe sinir oluyorum sanırım :KK43:((
Kimde sorun anlayamıyorum.
Siz olsanız ne dusunurdünuz bu durumda?
Ben sizi anlıyorum..

Benim eşimde beni çocukları bırakır gider arada, en az 1 hafta...
O gidince kendimi yetim kalmış gibi hissediyorum..

Böyle soruları çok garipsiyorum. Sanki bahsettiğiniz kişi 4 yaşında çocuğunuz.
Biz çocukken anam bizi alır 2 ay şehir dışına anneanneme götürürdü. Babam çalıştığı için gelemezdi. Karı koca ayrı ayrı arada uzak takılan nice çift gördüm, biliyorum.
Bu karı-koca yapışık gezmek yeni neslin modası mıdır nedir...

Ben ailemin yanına eşimsiz gidiyorsam o da bensiz tabi gidebilir.keşke gitse:) onların yanında mutlu ben mutsuz ediyorum diye de düşünmeyin.ayrı yerlerdesiniz,siz artık bir ailesiniz ve sıkıntı olan faktörler doğal olarak ikinizin olduğu yerde.ailesinin yanına gitmesi orda kafa dağıtması bunlardan uzak kaldığı içindir.hem bizler de ihtiyaç duyarız bazen hiç bişey yapmasalarda anne babamızın yanında olmak,onlarla zaman geçirmek.

Böyle soruları çok garipsiyorum. Sanki bahsettiğiniz kişi 4 yaşında çocuğunuz.
Biz çocukken anam bizi alır 2 ay şehir dışına anneanneme götürürdü. Babam çalıştığı için gelemezdi. Karı koca ayrı ayrı arada uzak takılan nice çift gördüm, biliyorum.
Bu karı-koca yapışık gezmek yeni neslin modası mıdır nedir...

2 ay gitmek bence normal birsey degil. Benim annem ve babam devamli birlikte vakit gecirmezlerdi hatta pek vakit gecirmezlerdi ev disinda ama ne annem, ne babam gidip baska yerlerde aylarca kalmadilar hiç durduk yere.

O ayri takilan ciftlerden ben de gordum. Kendileri gorumcem olur. Ayrilar cogunlukla, adam annesinde kaliyor iş bahanesiyle filan arada cunku bir araya gelseler evlilikleri yurumez artik, olabildigince uzak kalip kavga etmiyorlar boylece. :) mutluymuş gibi oluyor.

Kimse gercekten mutlu oldugu evinden uzaklaşmaz o kadar...

Bu konuda da kucuk bebegi olan adaminda birakip gitmesi bana dogru gelmedi ama gitmemesi daha kotu olacaktir belki de....

2 ay gitmek bence normal birsey degil. Benim annem ve babam devamli birlikte vakit gecirmezlerdi hatta pek vakit gecirmezlerdi ev disinda ama ne annem, ne babam gidip baska yerlerde aylarca kalmadilar hiç durduk yere.

O ayri takilan ciftlerden ben de gordum. Kendileri gorumcem olur. Ayrilar cogunlukla, adam annesinde kaliyor iş bahanesiyle filan arada cunku bir araya gelseler evlilikleri yurumez artik, olabildigince uzak kalip kavga etmiyorlar boylece. :) mutluymuş gibi oluyor.

Kimse gercekten mutlu oldugu evinden uzaklaşmaz o kadar...

Bu konuda da kucuk bebegi olan adaminda birakip gitmesi bana dogru gelmedi ama gitmemesi daha kotu olacaktir belki de....

Biz 2 ay devamlı kalırdık. Babam işinden izin bulabildikçe gelir giderdi.
Ben çok görüyorum çalıştığı için karısıyla aile ziyaretine şehir dışına çıkamayan, ve ayrı kalan eş. Hiç de çatırdayan aileler değil yani. Bence gayet normal.

Ailesine giderken benden izin almasına gerek yok, gitmeyi düşünüyorum demesi bile yeter, hele ki ailesi uzakta olup sık sık görüşemiyorlarsa (ki öyle).

İzin vermek çok sert bir tanım bana göre ama eşim ailesine yalnız gitmek istese buna rıza gösteririm.
Sizin sıkıntınız orada mutlu olması. Ama bu çok normal, sıkıntılı dönemler geçirdiği yerden uzaklaşmak herkese iyi gelir. Sizinle alakası yok. Siz onunla gitseniz de yine aynı şekilde mutlu olacaktı. Ona yalnızca uzaklaşmak iyi gelmiş? Sizsizlik değil.

Adamları birey olarak görmezsek böyle takılır ve işi izin verir misiniz noktasına getiririz.
Adam size sormuş kabul etmemişsiniz. Bırakın kafasını dağıtsın. Artık çocuklar bile izin almıyorken eşinize izin verir misiniz diye sormak çok saçma.
Ailemi görmek istiyorsam eşime haber veririm gelirse gelir gelmezse tek giderim. Bana izin verir misin diye sormam. Kaldı ki haddine de düşmez zaten.
Burada yek takıldığım yer çocuğunuzun yaşı. Eğer küçükse sizi yalnız bırakma süresini kısa tutabilirdi eşiniz.

Biz 2 ay devamlı kalırdık. Babam işinden izin bulabildikçe gelir giderdi.
Ben çok görüyorum çalıştığı için karısıyla aile ziyaretine şehir dışına çıkamayan, ve ayrı kalan eş. Hiç de çatırdayan aileler değil yani. Bence gayet normal.

Eşim cumartesileri calisiyor olsa biz de ayni duruma gelirdik muhtemelen yani tek gitmem gerekirdi, ailemi gormeyecek degilim bu normal ama bu gitmelerim aylarca sürmez veya devamli sık şekilde olmazdi.

Ben ailemin yanına giderken asla izin istemem ne münasebet. Eşim de almasın zaten. Anneye gitmek için eşten izin istemek te neyin nesi. Benim eşimin de ailesi uzakta. Senede 1 2 gidiyoruz. Arada resmi tatil filan olunca ben zorlarım git anneni gör bir gün de olsa derim. Şartlar uygun olursa da gider. Gitmiyorsa ve ailesine gitmek için benden izin istiyorsa sıkıntı vardır bana göre.

İzin mi? Okuduğum kadarıyla izin mevzuu olmamış ki normali budur. Size sormuş gelemem demişsiniz, o da biletini almış gitmiş. Gayet normal bir süreç gelişmiş. Gitseydiniz. Sizi zorlamamış geleceksin dememiş, dah ne istiyorsunuz anlayamadım

Siz “en çok ben mutlu etmeliyim, kafa dağıtmak için nasıl ailesine gidebilir”e takılmışsınız. Takılmayın. Hava alıp özlem giderecek 1 hafta hepi topu. Oda zehir olmasın adama.

Hanımlar son zamanlarda evliligimizde bir çok sıkıntı yaşadık hem kendi aramızda hem eşim maddi olarak yıprandı ve iş hayatında çevresinde sıkıntılar oldu ve bir kaç aydır çok bunaldık ve zor günler geçirdik.
Eşimin ailesi uzakta yaşıyor bizden. Anca yaz tatillerinde gidebiliyoruz.
Bu aralar sikintili donemler geçirdiğimiz için eşim biraz kafa dinlemek için ailesinin yanına gitmek istedi. Bana da teklif etti ama bebeğimiz var bir anda ha deyince gidemezdim,kabul etmedim.
Tamam o zaman ben gideyim dedi ve aldı biletini gitti. Bir hafta izin aldı isten de. Bir yandan seviniyorum kafa dağıtıyor biraz da olsa rahatlar belki diye bir yandan da benim yanımda sürekli stres sıkıntı hallerindeydi şimdi ailesinin yanında mutlu mesut yaşıyor keyif yapıyor diyorum. Ben mi mutlu edemiyordum. Bir de o gidince içime hüzün çöktü bosluga düştüm bilmiyorum bir haftalığına gitti ama geçmiyor sanki günler ve onu orda mutlu gördükçe sinir oluyorum sanırım :KK43:((
Kimde sorun anlayamıyorum.
Siz olsanız ne dusunurdünuz bu durumda?
koskoca adamlara ailesinin yanına giderken 'izin ' konularına sinir oluyorum

benım eşimle yaz tatillerim denk gelmez hiç,anca bayramlarda tatil yaparız beaber.

eşim yazlıklarına gider 1 hafta deniz kum güneş, komsular bahce sohbetleri olur cok guzel ortamları var
ben işe gelirim

ailesi bu ya , gidecek tabiki ,siz de eşiniz olmadan ailenize gitmeyin o halde.

izin vermek mesele değil ki, adam sizin çocuğunuz değil. tabi ki tek başına ailesinin yanına gidebilir. ama bebekli birini hafta yalnız bırakması çok abes. bu teklifin ondan gelmemesi lazım bence.

Ben birlikte gitme taraftarıym tabiki nadir de olsa tek gidilir ama boyle bir zamanda gitmesi beni üzdü sanırım bu ara zaten sıkıntılı dönemde oldugumuz için fazlaca duygusal düşünüyorm

Neden birlikte gitme taraftarısınız? Aileler bazen gelinler damatlar olmadan da zaman geçirmek ister. Bu nefes alma alanını bırakmalısınız onlara. Ana oğul, abi kardeş vs özel zaman geçirmek ister herkes.

Ben mesela abimin eşini de ablamın eşini de çok severim. Ama ara sıra abimin iş seyahatinden dönerken tek başına uğrayıp bikaç gece kalması, ablamın eşi olmadan bikaç günlüğüne gelmesi başka bişey. Onlar varken konuşamadığımız şeyleri konuşuyoruz, dertleşiyoruz, bazen tartışıyoruz.

Bizim evimizde işler izin alma üzerine yürümüyor ama ben ailemle özel zaman geçirme ihtiyacı hissettiğim için eşimin ailesine gitmesine de bu konuda karışmıyorum. Karışmaya hakkım yok diye düşünüyorum. Bırakın aileye gitmeyi falan, eşler yapışık ikizler gibi olmamalı, kendine zaman ayırmalı, kendi özel alanına sahip olmalı bana kalırsa.

Son düzenleme:
Back
X