Esinizin sizden habersiz akrabalarına para gönderdiğini öğrenseniz ne yaparsınız?

bnde kendi akrabalarıma yollarm evimin ihtiyacı varsa alırm borçlandırım onu baska ne yapılr

Cok uzulurum ve hic guvenim kalmaz ben de calisiyorum benim hakkimi baskasina veremez habersiz boyle bisey yapmissa da hicbir zaman tasarruf yapmam hicbirseyimi eksik etmem dusunsun dursun evini gecindirmek için

yolarım onu giderim evin eksiklerini kendiihtiyaçlarımı karşılarım borçlandırırım bi güzel ,ama baştan bi kıyamet koparırım gözdağı olsun deyii

Eşinizin maddi gücü yüksek mi yoksa normal standartlarda yaşıyorsunuz o şekilde mi para gönderiyor yardım amaçlımı borçmu yoksa öylesine mi duruma göre değişir biraz genel söylemişsiniz tam olarak anlatırsanız

Bir - iki kere hadi neyse ses etmem ama bu sürekli devam ederse ''noluyoruz'' derim..
Belki akrabaları zor durumdadır. Bu durumdan da üzüntü duymuş olabilirler. Mahçup olduklarından dolayı belkide aramızda kalsın demişlerdir..

kime ne kadar gönderdiğine bağlı ve kaç sefer göndermiş her ay düzenli mi yoksa bir iki kere mi? bunları öğrendikten sonra sorarım ne için gönderdiğini geçerli bir sebebi varsa yakını olmasa da bişi demem sonuçta onun parası annesine falan gönderdiyse de ne için gönderdiğini sorarım gereksiz abuk subuk bir şey içinse kızarım ya da sürekli düzenli olarak gönderiyorsa yine kızarım sonuçta evlenmiş ailesi sorumluluğu olan bir adam sürekli ailesine bakmak zorunda olmamalı

Yorum için herkese tesekkürler öncelikle...sizin sorunuz üstünden cevap verirsem sanırım yorum yapan diğer arkadaslarda burda okuduğu zaman durumu daha detaylı öğrenmis olur.Evet esim maddi gücü yüksek biri yaklasık 9-10 bin tl maas alıyor maası yüksek ama kredi borçlarımız var malesef.en basta düğünümüzü kendimiz yaptık onun kredisinden tutun da esimin kendi is yeri içinçektiği krediler.öğrenim kredisi v.s olunca ben esimin üstündeki borç yükü hafiflesin diye ev kirası ve faturaları ödüyorum ayrıca arabamızın yarı kredisini de ben çektim bunları çıkınca elimde kendim için pek birsey kalmıyor malum bebek de bekliyoruz.gönderdiği paraların bir kısmının borç olduğunu söylüyor bir kısmını yardım etmek için yollamıs toplam 800 tl kadar.benim kızdığım nokta insanın cebinde parası varsa borç veriri yada yardım eder yoksa kredi kartından çekip göndermez bu öyle yapmıs.bana yok denen sey baskalarına gelince neden söylenemiyor kızıyorum.ben zorlanabilirim ama benim ailemden baskaları zorlanmasın gibi birsey bu bu durumda en çok zorlanan da benim nasılsa kirayı faturaları ödeyen biri var çantada keklik hesabı...en çok kızdığım noktada bunu gizli yapması neden ben bilmiyorum benden para kaçırır gibi beni afedersiniz enayi yerine koyar gibi en çok da buna bozuldum.sizlerin de söylediği gibi güvenim çok sarsıldı bu saatten sonra göndermedim dese bile inanmam kim bilir ben görene kadar da kaç kere göndermistir.ben mi çok abartıyorum bilmiyorum.sevgiler.

Maddi gücünüz iyiymiş gerçekten ne kadar kredi ödüyorsunuz ? ne olursa olsun sizden saklaması yanlış bir bahanesi olamaz

bnde kendi akrabalarıma yollarm evimin ihtiyacı varsa alırm borçlandırım onu baska ne yapılr

öyle söyleyince de huzursuzluk çıkıyor canım ya.kendince savunmaları oluyor biz aileyiz yuvayız bundan dem vuruyor ibre kendisine dönünce aile yuva aklından uçup gidiyor.arada sorarım ne kadar borç kaldı diye öyle bir hesap çıkarır ki aylık aldığı 9-10 bin tl maas ucu ucuna yetmis oluyor harçlık olarak elinde 100 tl kalıyor yada kalmıyor yani çıkarıp cebinden para veresin gelir.

eşiniz sizden çekinmiş besbelli.bence ona sizden gizli yapmaması için güven vermeniz gerekiyor.tartışma olmasın diye yapmış,tartışma olmayacağı güvenini alsa gizli yapmazdı bence.

Maddi gücünüz iyiymiş gerçekten ne kadar kredi ödüyorsunuz ? ne olursa olsun sizden saklaması yanlış bir bahanesi olamaz

yani toplamda ne kadar var bunu hiç bir zaman öğrenemedim ne zaman sorsam farklı bankalarda dağınık olduğu için bilmiyorum diyor.maas alınca soruyorum mesela ne kadar kaldı diye suraya su kadar buraya bu kadar sayıyor sonunda bakınca maası krediliere ucu ucuna yetmis görünüyor.gerçek mi yoksa evin giderlerini bana yaptıra bilmek için mi kafadan öyle hesaplıyor inan bilmiyorum.ailesine de kızıyorum nedir yani para isteyecek baska kimse mi yok esimden baska 2 erkek kardesi daha var onların da gelir durumu iyi.ama insanın yüzü yumusak olmayacak...

Eşinizin maddi gücünden haberdarlarsa o yüzden istiyor olabilirler evlisiniz ve sizden borcu neden saklıyor ki bence birbirinize güven vermelisiniz karşılıklı tartışmadan konuşarak halledileceğini düşünüyorum bebişte geliyor maşallah ikinizde ona odaklanmalısınız böyle gizli saklılarla güvensizliklerle bir yere kadar

eşiniz sizden çekinmiş besbelli.bence ona sizden gizli yapmaması için güven vermeniz gerekiyor.tartışma olmasın diye yapmış,tartışma olmayacağı güvenini alsa gizli yapmazdı bence.

evet haklısın bunu bende düsündüm hatta daha önce benzer bir olay yasamsıtık.ailesinden birine para göndereceği zaman yanında ben olduğum için aceleyle telefonu kapatıverdi öğrenmemem için öyle haliyle bende tavır aldım.daha sonrada aldım karsıma açık açık konustum benden habersiz kaçak köçek yaparsa kızacağımı tavır alacağımı söyledim ailesidir zordadır tabiki gönderir göndermesi de lazım bu benim ailem için nasıl geçerlisyse onun içinde yanen öyle bilsem paraya ihtiyaçları var derim 500 değil 1000 gönder.aynı sekilde ona da söyledim bunu ben yapmıs olsam ne yapardın ''çok kızardım'' dedi yani durumun farkında.bu durumda güven vermesi gereken ben miyim yoksa esim mi? bilmiyorum belki çekiniyor ailesinin paraya muhtaç olduğunu öğrenmemden.insanın aklına hersey geliyor.

Canım ailesi biliyor tabiki ne kadar aldığını birde her ikimizde çalısınca evlerine iki maas giriyor düsüncesi.kayınvaldem sorar maasımı en son bir gün hepberaber sohbet ederken esin bana aylık para göndersin dedi ve bunu esim yanımdayken söylüyor.karısmam sizin aranızda dedim sustu kaldı...kimin ne dediği umrumda değil ama esimin gizli kapaklı yapması bitirdi beni 1 kurus veresim yok.kazanıyoruz da biz yemesini bilmiyor muyuz.ona örnek olsun diye kendi aileme borç gönderirken bekledim gelsin haberi olsun diye gidip kendim bile yatırmadım.ama nerde

Aylık para göndersin mi maaşamı bağlıyormuş kendini anlamadım ki onların bir kazançları falan yok mu ihtiyaçlarımı çok var

nereye ne kadar kredi ödediğinizi bilmemeniz garip geldi:44:

valla bana da garip geliyor ama ne zaman sorsam hep böyle geçistirme cevaplar insan yürüdüğü yolu görmek ister haksız mıyım ne kadar borcun var ne zaman bitiyor bilmezsen hiçbir seyin olmaz.yaklasık 7 yıllık evliyiz 1 arabadan baska birseyimiz yok onunda yarısını ben yarısını esim kredi çekererek aldık.bizim yerimizde baskası olsa neler neler yapar ama havuz bi yandan dolarken bi yandan sızdırırsa birsey olmuyor.

Aylık para göndersin mi maaşamı bağlıyormuş kendini anlamadım ki onların bir kazançları falan yok mu ihtiyaçlarımı çok var

babasının emekli maası var ama oğlunun biri evlendikten sonra evini ayırmadı yani birlikte oturuyorlar onunda isi gücü iyi esim kadar onun da aylık geliri var.benim düsüncem parayı bizden alıp kızlarına gönderecek sanırım.evli görümcelerim 5 görümcem var sadece esleri çalısıyor çocukları da var tabi.yoksa oğluyla oturuyor evin içinde neye ihtiyacı olacak ki 500 tl istesin aylık.biz verelim diye yer yapıyor birde öteki oğlanlara da dedim her ay onlar da verecek bizde dicez ki hmm onlar da veriyormus tek bizden istemiyor verelim bari.yani benim aklıma bunlar geliyor ben mi fena düsünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…