- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.041
- 748
Ben bir tek bunu bilirim kadının düşmanı yine kadın
Bu cümleyi çok sık duyuyorum ve çok şaşırıyorum okuyunca. Ne münasebet yahu. Kadın niye düşman olsun kadına. En fazla kendi hatası, kendi hayatını berbat etme girişimi olur metresin. Asıl suçlu aldatandır. Zira bir sözleşmesi olan, sadakat sözü veren aldatan kişidir. Öteki kadının bir sözü var mı? Sorumlu olduğu bir ailesi var mı? Yok. Asıl düşman adamın kendisidir.
Bugün benim eşim beni aldatsa, öteki kadının kim olduğunu bile merak etmem. Çünkü bir önemi yok. Mühim olan eşimin sadakat sözünden vazgeçmiş olması. Beni ilgilendiren de bu. Öteki kadın kendi pisliğinde boğulsun bana ne ki.
O zaman alkolik olan adamı da suçlamayalım. İçki tüm kötülüklerin anasıdır deyip içkiyi suçlayalım. En nihayetinde o içki orada duruyor. Kimi ağzıyla içiyor kimi totosuyla. İradesiz olan alkolik adamdır. Suçlu da odur. Kumarbaz için de aynı şey geçerli. Kimi zevk için ara sıra beş on TL lik oynarken, kimi evini arabasını kaybediyor bu uğurda. Ne yapalım ülkeden kumarı mı kaldıralım. Bu imkansız takdir edersiniz ki. Çok büyük paralar dönüyor zira.
Kadınlar ya da adamlar orada duruyorlar. Birçoğunun mayası bozuk. Evli insanlarla ilişki yaşamak kötü değil onlara göre. Bunları yok edebilir, zihniyetlerini değiştirebilir miyiz? Elbette hayır. O halde düşmanı çok uzakta aramamak lazım.