Siz de onu erkeklerle kıyaslayın bakalım nasıl oluyor?
Yahu yıllar geçiyor, dünya değişiyor, millet her türlü konuyu aşıyor ama bizim şu erkeklerin kafa yapısı bir türlü gelişmiyor. Ne söylediklerini, eşlerini nasıl üzeceklerini düşünmeden hödük hödük konuşuyorlar.
Yemek, temizlik vb. işlerin halen asıl kadının işi olduğuna va erkeğin yapmaması gerektiğine o kadar inanan var ki.
Bazı yemekleri yapmaya çalıştım ama bu yemekleri yapmak hem becerim yok hem de dayanamıyorum kokusuna. Ciğerde falan sıkıntı yok onları yapıyorum ama sakatat yapamıyorum.Sakatatmış. Sizin kocanıza o çok da...
Benim eşim bayılıyor o tür yemeklere. Kokoreç, işkembe çorbası vs. kokusuna katlanamadığım ve ağzıma süremeyeceğim şeyler. İlk evlendiğimiz zaman ciğeri çok sevdiğini öğrendim halasından. Ciğere dokunacağım aklımın ucundan geçmezdi ama denemek istedim. Eve gelince çok mutlu olmuştu. Ben çiğ ete de dokunamazdım, balık da temizleyemezdim. İşkembe çorbasını, kelle paçayı sevdiğini gittiğimiz çorbacılarda içmesinden anladım. Onları da yaptım. Zor şeylerden geçtik ama gece 11'de hadi çorbacıya gidelim dediğim zaman giderdik. O yüzden katlanamasam bile o beni öyle mutlu ettiyse ben de onu mutlu etmek istedim. İçli köfteye bayılıyordu. İyi bir tarif buldum yaptım. Ancak eşim bana hiç yap demedi. Canı çekerse ister, yapabilecek gibiysem yaparım derim. Eltim çok beceriklidir hem de öyle böyle değil hiç kıyaslamadı. Kıyaslasa kızardım doğrusu.