Eşinizin sizi kıyaslaması

ben eşim değil ama eski sevgilim tarafından sürekli ama sürekli başka kızlarla kıyaslandım
Böyle olmayan kızlar da var...
Söyle yapan kızlar da var...
Herkes senin kadar kötü ve iğrenç değil... Evet maalesef ki iğrenç kelimesini bile kullandı
Ben asla evlenilecek bir kız değilmişim kimse benimle evlenmezmiş. Kendisinden 5-6 yaş küçük bir kız bulacakmış.
Arkadaşlar yalvarıyorum bana söyleyin bir insan böyle cümleleri neden kurar. Sevmezsin, ayrılırsın biter gider. Ama bu laflar yani düşünüyorum da neden söylenir ki...
Nefret ettiğim insana bile böyle laflar kuramam ben bir şeyler yaşadığım insanın bana şu lafları kurmuş olması nasıl yakıyor canımı anlatamam size.

ben eşim değil ama eski sevgilim tarafından sürekli ama sürekli başka kızlarla kıyaslandım
Böyle olmayan kızlar da var...
Söyle yapan kızlar da var...
Herkes senin kadar kötü ve iğrenç değil... Evet maalesef ki iğrenç kelimesini bile kullandı
Ben asla evlenilecek bir kız değilmişim kimse benimle evlenmezmiş. Kendisinden 5-6 yaş küçük bir kız bulacakmış.
Arkadaşlar yalvarıyorum bana söyleyin bir insan böyle cümleleri neden kurar. Sevmezsin, ayrılırsın biter gider. Ama bu laflar yani düşünüyorum da neden söylenir ki...
Nefret ettiğim insana bile böyle laflar kuramam ben bir şeyler yaşadığım insanın bana şu lafları kurmuş olması nasıl yakıyor canımı anlatamam size.
Sen izin vermis olabilir misin? Sevilmedigin bir iliskinin icinde kendini tutarak mesela. Ilk hakaretinde bitirmedigin icin iyice dozu arttirmis

-hayir hic kiyaslamadi. Ne anneligimi ne kadinligimi, temizligimi , yemegimi vs.

-evinden baska yerde yemek zar zor yiyebilir. Anca oyle speciall birsey olucak midye tava pavurya gibi va.

- kiyaslar ve baska kadinin yemegini yerse gercekten cok kirilirim, kavga dahi edebilirim. Hele ki orta da cocuk varken beklentileri minimum a indirmek gerekiyor.

Eşin böyle bir söylemde bulunması kesinlikle normal değil,bana göre boşanma sebebi. Ne duydum ne gördüm..

Çalışma ortamindan dolayı bayanlarla iletişim halinde olmasını normal karşılıyorum. Mesela bazı günler herkes getirdiğini ortaya açar birlikte yerler bu normaldir. Ya da getirdiğinden ikram eder. Ama senin de sevdiğini bilerek o gün getirmesi ve bunu insanın gelip eşine sen yapmiyorsun ama bak o sevdiğimi bildiği için yapmış getirmiş yedik demesi normal değil bence.
Hicbir şekilde normal karşılama derim. Bu kadın nöbet gunünu onunla tutacağını biliyor muydu biliyodur esinin sevdigi yemegin ertesi günune bu kadar denk gelecegini hic ama hic sanmiyorum belli ki esin onun yemeklerini yemis övgü yapmasını istemis yine yapmış esinde suc oldugu kadar o kadında suçlu kendi kocana yap sen yemeklerini ne bu ya 😐😐. Bu olayın takipcisi ol esinle olan samimiyetini gözlemlemeye devam et

Arkadaşlar size sormak istediğim eşinizin sizi bayan arkadaşlarıyla kiyasladigi oluyor mu ve bu durumda kendinizi nasıl hissediyorsunuz. Yemek, annelik vb konularda yapılan kıyaslamalardan bahsediyorum. Eşim önceden çok yapardı ancak çok net bir konuşmadan sonra uzun süredir yapmıyordu dün akşam sevdiği yemekleri yapmadigimi kastederek bir bayan arkadaşının yapıp getirdiğini ve yediğini söyledi. Birincisi sevdiği yemegi nereden biliyor bu arkadas ikincisi beni ikna edeyim ya da hatamı anlayim isterken ne kadar kırdığının farkında değil mi.
Eşiniz

Böyle bir adamı neden kendinize eş yaparsınız ki? Karakter yoksunu insanlara değer vermeyin.

Eşiniz çok terbiyesiz. Onunla evlenseydin o zaman deseydiniz. Ne ayıp. Dünden beri bu yemek konuları beni benden aldı. Bütün adamlar yemek yemek diye hanımlara etmediklerini bırakmadılar.

Arkadaşlar size sormak istediğim eşinizin sizi bayan arkadaşlarıyla kiyasladigi oluyor mu ve bu durumda kendinizi nasıl hissediyorsunuz. Yemek, annelik vb konularda yapılan kıyaslamalardan bahsediyorum. Eşim önceden çok yapardı ancak çok net bir konuşmadan sonra uzun süredir yapmıyordu dün akşam sevdiği yemekleri yapmadigimi kastederek bir bayan arkadaşının yapıp getirdiğini ve yediğini söyledi. Birincisi sevdiği yemegi nereden biliyor bu arkadas ikincisi beni ikna edeyim ya da hatamı anlayim isterken ne kadar kırdığının farkında değil mi.
Yuhh ne alaka bayan arkadas esinizin istedi yemegi yapıp getirio ona mı kalmıs nesi oluyo artı sevdigi yemegi nerden buluyo esinizin kafasını patlatamadnızmı

Zıkkımın dibini ye derim eşim öyle bişey söylese evli sanırim bu kadın bide kocasını bulur ararim kocasina derim senin karı bizim beye yemekler yediriyormuş bundan sonra akşam yemeklerini sizin evde beraber yiyin

Eşim beni başka kadınlar ile kıyaslarsa
Hırsa gelirim
Sevdiği yemeği yaparım
Sonra afiyetle başından aşağı döker
Afiyet olsun derim :cool:

AA ne demek ne kadar saçma,kesinlikle eşimle böyle diyaloglarımız olmaz. Bence saygısızlık ayıp.. haddini bildir yoksa üzülmeye devam edersin

Sen de belki baska seyleri o kadindan daha iyi yapiosundur. Belki degil muhtemelen oyledir yani. Herkesin iyi olduğu biseyler var sonucta. Insanlari kiyaslamak kadar sacma bisey yok. Ben olsam biz onla gecen sohbet ettik yillardir kocasiyla birlikte olmuyolarmis derdim. Tabi bu konunun akabinde degil de. Yemegin tarifini istedim bugun ondan yaptim nasil olmus falan de hakkaten de istemis ol. Yarif isteyince gecen laf lafi acti yatak odalari sifirmis falan de. Ne biliyim sadece misyonerde sevisiomus diger pozisyonlara acik degilmis utaniomus sacma geliomus de. Yani ugrasmak istedigim bi adamsa boyle yapar aklinda ekarte ederdim o fazla iyimser yemek taşıyan luzumsuz derecede domestic kadini. Ki muhtemelen boyledir zaten. Kadin onca is yaparsa ondan kadinlik beklememek lazim. Cok super michelin 3 yildizini hak etcek kadar iyi bir asci olsaydin da bu sefer baskalarinin karisi gunde 3 kere sevisiomus diyebilirdi. Kusur aradiktan sonra illaki bulunur. Bazi adamlar boyle el iyisi olur. Disardakini bi halt sanar taa ki eldekini kaybedene kadar. Ayrica senin degerini bilmio olamaz evlendigine gore baya bi cevher görmüş demektir sadece daha iyi ol diye ugrasio tum bencilligiyle kendine bakmadan.
bu sefer adam” bak zaten kocası sevişmeyi bilmiyor bende ona bu konuda yardımcı olayım bana o kadar yemek yapıp getirdi” demesin??? eşeğin aklına karpuz kabuğunu sokarım diyorsun 😀

İş yada herhangi bir yerden kadın arkadaşları ile yemek getirecek kadar samimiyet ne alaka?
Atıyorum öğretmendir öğretmenler odasında toplu bir yemek yemiştir anlarım ama kalkıp özel getirmek nedir?
Diğer taraftan bir gün onun sevdiğini yaparsınız bir başka gün sizin sevdiğinizi.. Elinizin lezzeti de hep tutacak da değil.

Kimseyi kıyaslayarak istediğim noktaya getiremeyiz toplumsal yanılgılarımızdan en büyüğü.

Back
X