Eşinizin Sizi Yönlendirmesine İzin Veriyor musunuz ?

Merhaba hanımlar bişi danışmaya geldim size.
Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.

Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.

ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
ne var bunda diyo hassas bakıyorum sadece falan diyor
ee tamam da ben akıl edemiyo muyum kalkmayı
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye
tabi herkes bir değil ama bizde durum böyle olunca insanın tuhafına gidiyor.

kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar
kahve yapılır kaş göz yapar
yani ne gerek var irrite oluyorum bu duruma.

eşiniz size böyle tepki veriyor mu misafirliklerde ?
Bir yanlışlık olmasın, kayınvalidenizle evlenmiş olmayın siz 🤔

Annesinden oyle görmüş belli...Annesi de kaş gözle emir veren birisidir kesin..bu da kadın her yerde hizmetçidir mantığı ile büyümüş...O oyle dediğinde siz de uymayın canınız istemiyorsa da yardım etmeyin yani her yerde...Canım bu tavrın rahatsız ediyor bana soylemeni istemiyorum cocuk gibi deyin zaten demişsiniz...bi daha yaparsa eşim de kendini annem sanıyor deyip kahkaha atarsınız

Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.

Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.

ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye

kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar

Benim eşimde kendi ailesinin evine gittiğimizde hiç demez neden yardım etmiyorsun diye. Ama benim ailemin evine gidelim eğerki kalkmayayım çok kızar. Tabi ki sizi yönlendirmesi iyi Bi şey değil ama eşiniz istiyorsa o demeden hemen kalkın. Ben öyle yapıyorum. Ve bundanda memnun oluyor taktir ediyor beni

Benim eşimde kendi ailesinin evine gittiğimizde hiç demez neden yardım etmiyorsun diye. Ama benim ailemin evine gidelim eğerki kalkmayayım çok kızar. Tabi ki sizi yönlendirmesi iyi Bi şey değil ama eşiniz istiyorsa o demeden hemen kalkın. Ben öyle yapıyorum. Ve bundanda memnun oluyor taktir ediyor beni

Aksine ben de sizin gibi çok üzerime iş aldığım için benim eşim ve kv , kp bir yere gitmeden önce uyarır beni kendini çok yoruyorsun tamam yardımcı ol ama bu kadar yapma diye Eşiniz madem bu kadar hassas kalksın kendisi de yardım etsin. İnsanların içinde size böyle davranması kırıcı Belki kendi ailesi olduğu için onlara kendini ispat etmeye mi çalışıyor bak benim sözümü dinler yap deyince yapar🤔Sizin akrabalarınızın yanında da mı aynı davranıyor

Bnde olsam sinir olurdum otursun karşısındaki arkadaşıyla muhabbete dalsın ney o hadi kızım kalk teyzene yardım et der gibi misafirliğe gittiğinizde en iyisi hiç bakmayın eşinizin yüzünü kaşı, gözü durmucaksa.

Hiç hoş değil, sinir bozucu ,bence yolun başındayken tepkinizi yeterince gösterin ki alışkanlık yapmasın

Eşim böyle bir şey yapmaz ama annem yapardı,gıcık olurdum. Sanki kendi kendime kalkamıyorum yardıma. Ciddi şekilde konuşsan anlamaz mi?

dün saatlerce konuştuk ama adam laftan anlamıyo ne var bunda diyo :sinirli:

Ben mi toafim ama ben adı üstünde misafir gelse kalkıp bana yardım etmesini istemem. Hani kendi teklif etse neyise de.esinizin yaptığı gereksiz bir çıkış. Esinize de söyleyin: misafirliğin tadını hep kadınlara baskı kurarak kaçırıyorlar zaten. Söyle yap böyle yap diye. Annemde mesela hep çok stres yapar misafir gelecek olsa. Heralde ondan bu antipati oluştu bence. Millet olarak bi relaks olsak keşke :KK70:

benim eşimde tuhaflık valla ona kaldı sanki bunu düşünmek hassas bakıyorum diyo bi de utanmadan

Misafir ağırlanır. Hop diye hemen ayağa kalkmayın. Yardıma ihtiyaç var mı diye sorun. Genelde zaten gerek yok der ev sahibi. Eşinizide görmezden gelin ve hayırdır aşkım gözüne bir şey mi kaçtı? Felç mi geçiriyorsun? Ay Allah korusun noluyor? İstersen lavobaya gidelim bir güzel soğuk su çarpıyım suratına. Belki kendine gelirsin diyin. Gıcık!

ahahhahaa çok güldüm buna ya mutlaka denicem bunu :D

Ben katlanamam sanırım, yapacağım varsa da yapmıyorum böyle emri vaki durumlarda. Yani kalkacaksam zaten kalkarım, kalkmıyorsam da eşim de olsa bana yön vermesine gerek yok bence 30 yasında insanım nerde ne yapacağımı ya da yapmayacağımı biliyorum snucta. biz 2 yıllık evliyiz simdiye kadar ne annesinin evinde ne de başka bir evde yaşadığınız durumu yaşamadık. He keza yaşasakta cok rahatsız oluyorsan bi zahmet kalk sen yardım et derim herhalde.

insan çok irrite oluyor çocuk değiliz bizim de aklımız var bi görgümüz var sonuçta
valla terslicem bidaha

Eşinizin canı azarlanmak istiyor belli ,çocuk muyum ayol nerede nasıl davranıcağımı bilirim annem misin kocam mı canım diye herkesin ortadında bi bozun rezil olsun

ben bunu desem eminim 1 ay kavga ederiz
adama göre gayet normal çünkü dediği şey

Bidaha kesinlikle misafirlige gitmem. Gidelim diye tutturduğu zaman da inatla gelmiyorum sirf bu davranışından dolayi derim. O misafirlige gidebilmek icin önce söz vermek zorunda kalir.
Sinir oluyorum misafirlige gidip ev sahibi gibi davranmaya. Ben misafirsem beni ağırlasınlar bi zahmet. Hicbiseye yardım etmek zorunda degilim. Bazen kalkar ben de ederim ama icimden gelirse. Mecburmusum gibi biri bana hadi derse sinir olurum. Esimde de var bu huy ama bi kac kere uyarinca yapmadi.

Eşim hiç konuşmaz böyle durumlarda Kv ye gidince de yardım etmem aramız pek iyi değil. Bende gereken yerde yardım ederim herkesin mutfağına girmem . bazı insanlar mutfağına girilmesi yardım edilmesinden hoşlanmaz kendi düzeni vardır işleri karışır . Ben yardım edilmesini istemem mesela kendim yapmak isterim araya başkası girince kafam karışıyor yapacağımı da unutuyorum .
Çok rahatsız edici bir durum gerçekten hiç hoş değil. Madem dile getirdiniz ve rahatsız olduğunuzu bile bile devam ediyor, kalkmayın. Sesli söylerse birazdan kalkarım diyin telefonla uğraşın oyalanın. Veya gitmeden sıkı sıkı tembih edin böyle bir şey yapmamasını, ayıp olduğunu ve kalkmayacağınızı. Hatta bir iki kere gitmeyin bile gideceğiniz yere bu durumu sebep gösterip. İşin ciddiyetini anlaması lazım. Ben acaip tavır yapardım. Koskoca insanız nerde kalkılıp kalkılmayacağını biliyoruz dimi ama.
hayir yapmaz, yardim edilmesi gerektigini dusunuyorsa kendi yardim eder genel olarak,
iste bulundugumuz evdeki samimiyete gore sofrayi toplamaya yardim edebilir, kendi cayini koyar vs vs gibi.

Bana bir sey demez, ben de genel olarak ev ahalisi ile samimiyetimize gore tavir alirim, hic yerimden kalkmadigim da olur, ev sahibinden once islere giristigim de (bu ikincisini yaptigim yerler tahmin edersiniz birinci dereceden akrabalarin evi veya eskiden ayni evi paylastigim arkadaslarimin evleri olabilir.)
Size kaş göz yaptığında kocacığım elin kolun kırık değil çok düşünüyorsan kalk yardım et derseniz bir daha laf edemez. Şehzade oturacak size kalk diyecek siz de kalkacaksınız. Alnınızda her türlü ev işi bulaşık temizlik ve yardım itina ile yapılır ve benim görevimdir mi yazıyor yoksa
Benim de en uyuz oldugum seylerden biri.esim her yerde degil sadece ailesinin yaninda yapacak olur bazen onda da ya duymazdan gelirim ya da kalk sen yap derim.bilir cok kizdigimi cekinir ama yine de bazen der yardim et diye.konusmaktan anlamiyorsa siz de ya duymazdan gelin ya da kalk sen yap deyin ya da ev sahibi kalktiginda siz de tuvalete falan gidin yapamasin kas goz.
İnadına kalkmam, uzatırsa bir daha misafirliğe dahi gitmem, ölürüm de bu tavrı sineye çekmem. Okurken sinirlerim bozuldu, hayatta en nefret ettiğim şey bu çünkü, yapacağım işi bile böyle bir zorlamadan sonra yapmam.
Çok gıcık bir tavır. Bana böyle bir emrivaki yapmadı şimdiye kadar. Ha yaparsa da soyledigiyle kalır o lafı duymazlıktan gelirim direkt.
yenilerde kv evinde bu tavrı yaptı kocam yıkasın ne olacak dedi
bende çok biliyorsan sen yıkada ben izleyim dedim , anasının yanında bozuldu tabiii ,
kv kıvırdı hemen kız zaten yapıyor sen diyorsun gibisine ki 11 senedir hiç bulaşık yıkamam kv evinde o ayrı bir mevzu tabii ,

oradan çıkınca neden bana öyle dedin ben sana ne dedim ki dedi ,
sen işine bak benım işimede burununu sokma dedim , canım isterse yaparım canım istemezse yapmam , dedim ,

yani o kocana seni misafirlikte öyle bozarım ki orda oturacak yüz bulamazdın birdaha işime burnunu sokma diyeceksin ,

topluca yazayım kızlar valla ben az bile tepki vermişim
yine sorun bende mi diye özellikle size danışayım dedim 1 kişi çıktı benim eşimde böyle diyen
pes doğrusu yani benim koca basbaya tuhafmış yani
ve o kadar normalleştirmeye çalışıyor ki karımsın yönlendirrim diye

Bakmayın yüzüne. O sırada başka şeyle ilgilenin. Seslenirse duymuyor gibi yapın da bozulsun. Sinir oldum

Eşim yapmaz çünkü yaparsa ne olacağını iyi bilir. Mesela kv evinde bunu dese eşim kalk sen yap burası senin evin derim susar. Siz neden demiyorsunuz? Özellikle kv evinde derse verin cevabını. Burası senin evin asıl sen kalk deyin. Bu adam ev işine yardım ediyor mu yoksa kadının görevi olarak mı görüyor?
Ya bana öyle kaş göz yapacak adama, o koca g.tünü kaldır da sen yardım et, senin ki de el, seninki de ayak, incilerin dökülmez, derim. Böyle cinsiyetlere biçilmiş roller hiç bana göre değil, birden tepemin tası atıyor :sopa:, eşim o kafada bir insan olsaydı, bırakın evlenmeyi, selam vermezdim. Şimdi kocam şöyledir, böyledir şeklinde kafa ütüleyecek değilim. Size tavsiyem eşinize haddini bildirin, kendi yapmadığı işleri sizden beklemeye hakkı olmadığını, kadınların hizmetçi olmadığını, size kaş göz yapana kadar, ortamdaki diğer erkeklere ayar verip, hanımları yeterince yorduk, kalkın da bir işe yarayalım diye yardıma çağırmasının daha vicdanlı ve adil bir durum olacağını anlatın. Baktınız anlamıyor, benim yönteme başvurun. "Kaldır o lanet poponu da, bir işe yara adam. Kütük gibi yatıp, ancak hizmet bekliyorsun. Uşağın yok," şeklinde kibarca höykürmeniz, işe yarar bence. Ama kibarca lütfen.
Başkalarının evinde yapmaz zaten ben genelde kalkarım yerine göre.
Ama ilk evlendiğimiz zamanlarda bize gelen misafirlerin yanında şunu yap şunu getir bilmem ne gibisinden konuştu ben de herkesin içinde evin hanımı olarak herşeyi biliyorum senin söylemene gerek yok canım düşünebiliyorum sağol dedim o oldu bir daha evde de kolay kolay karışmaz.
yok valla eşim böyle birşey yapmıyor çok şükür...
ama varsayalım yaptı, önce bunu onunla konuşurum tartışacak olsam bile konuşurum, ne var bunda dediğinde kendisi üzerinden örnekler veririm... ha anlamadı devam mı ediyor... herkesin önünde kalkmam inat yaparım.. zaten zaten eşininde kuzeniymiş.. herkesin önünde açık açık derim ben zaten kalkacam ama madem sen bu huyundan vazgeçmiyorsun kalkmıyorum derim.. herkesin için aklı başına gelsin valla :sinirli:
Elaleme hassas olacağına size karşı hassas olsun.
Sinirlenmekte haklısınız.
Yönlendirmeye çalıştı. Yıllaaaarrr önce.
Bir kaç kere yaptı. Bulunduğum ortamda bozuntuya vermem ben. Evde gereken yapılır konu halledilir ve bir daha ortamlarda bana müdahale etmemeyi öğrenir. 29 yıllık evliyiz bu nedenle bu işi öğreneli 28 yıl oldu.
28 yıldır demez. Tabi ben de ortamda onu asla bozmam. Ne söylenecekse evimizde söyleriz. Herkes savunmasını yapar. Ortak yol bulunur.
Benim misafirime eşi böyle bir şey dese " ciddi anlamda tepkimi ortaya koyarım, o kadını da yerinden kaldırmam.

Çocuğa bile insan böyle yönlendirme yapmaz, çok ayıp ya yaptigi.
Hayır çok şükür karışmaz, sonuçta erkeği ilgilendiren bir durum değil bu.
Ben önceden bu konularda biri demese de yapardım baktım her yerde yorluyorum ve evime gelen paşa gbi agirlaniyor ve hiç kalkmıyor kalkmaya basladm :KK70:

Eşim de de vardır bu huy kalksana yardım etsene
Aynı huy babamda da vardı bana karşı
Sanki herkesin yardımcısı benmisim gbi davraniliyordu

En sonunda kopardım kıyameti büyük bir tartışma yaşadık kapandı konu

Ciddi anlamda sinir bozucu ama. Ve bende de inat vardır yapacaksam bile biri dediği an o işi birakirm yapmam asla.

ayy iyice gıcık oldum valla
az bile demişim dün ya bi de pişkin pişkin üste çıkmaya çalışıyor :sinirli: :sinirli: :sinirli:
resmen bu hareketi yüzünden misafirliğe gitmek istemiyorum yani
ama iyi bir haşlanmayı haketti
evde sakince konuştum ama tık yok adamda. herkesin içinde bi fırça yicek o olacak :KK11:

Bir yanlışlık olmasın, kayınvalidenizle evlenmiş olmayın siz 🤔
Annesinden oyle görmüş belli...Annesi de kaş gözle emir veren birisidir kesin..bu da kadın her yerde hizmetçidir mantığı ile büyümüş...O oyle dediğinde siz de uymayın canınız istemiyorsa da yardım etmeyin yani her yerde...Canım bu tavrın rahatsız ediyor bana soylemeni istemiyorum cocuk gibi deyin zaten demişsiniz...bi daha yaparsa eşim de kendini annem sanıyor deyip kahkaha atarsınız
Eşin seni yönlendirmiiyor saygısızlık yapıyor. İnsanlar içinde tepki vermeyii doğru bulmuyorum ama evdeyken gereken yapılmalı..
Aksine ben de sizin gibi çok üzerime iş aldığım için benim eşim ve kv , kp bir yere gitmeden önce uyarır beni kendini çok yoruyorsun tamam yardımcı ol ama bu kadar yapma diye Eşiniz madem bu kadar hassas kalksın kendisi de yardım etsin. İnsanların içinde size böyle davranması kırıcı Belki kendi ailesi olduğu için onlara kendini ispat etmeye mi çalışıyor bak benim sözümü dinler yap deyince yapar🤔Sizin akrabalarınızın yanında da mı aynı davranıyor
Bnde olsam sinir olurdum otursun karşısındaki arkadaşıyla muhabbete dalsın ney o hadi kızım kalk teyzene yardım et der gibi misafirliğe gittiğinizde en iyisi hiç bakmayın eşinizin yüzünü kaşı, gözü durmucaksa.
Hiç hoş değil, sinir bozucu ,bence yolun başındayken tepkinizi yeterince gösterin ki alışkanlık yapmasın
benim eşim bu durumdan kendi rahatsız olduğu için bana da yapmaz.
Bidaha kesinlikle misafirlige gitmem. Gidelim diye tutturduğu zaman da inatla gelmiyorum sirf bu davranışından dolayi derim. O misafirlige gidebilmek icin önce söz vermek zorunda kalir.
Sinir oluyorum misafirlige gidip ev sahibi gibi davranmaya. Ben misafirsem beni ağırlasınlar bi zahmet. Hicbiseye yardım etmek zorunda degilim. Bazen kalkar ben de ederim ama icimden gelirse. Mecburmusum gibi biri bana hadi derse sinir olurum. Esimde de var bu huy ama bi kac kere uyarinca yapmadi.
Bakmayın yüzüne. O sırada başka şeyle ilgilenin. Seslenirse duymuyor gibi yapın da bozulsun. Sinir oldum

beyimiz herkese hassas maşallah bana gelince hassas düşünmüyor
yüzüne gözüne bakma demişsiniz de kızlar sonra da işte sesli söylüyor ''hadiiii'' diye
aklıma geldikçe cinleniyorum yahu
bende salak gibi kalktım bi de :KK11:
avcunu yalasın bidaha

Hayır tabiki.

Eşim babamin ütülerini yapan, annemin evinde bulaşık yıkayan, fındık çuvalı taşıyan bir adamdır.

Dayımın evinde çay bardaklarını hemen doldurur. Ve gittiğimiz ev yakınlığımız olan bir ev ise hemen yardım etmeye çalışır.

Eşim kadınlara acıyor. Bu sebeple kadınların yükünü azaltma konusunda hassasiyet gösteriyor.

Babam en başta çok şaşırmıştı eşimin bu hallerine. Şimdi de "çok merhametli" diyor.

Ben de gittiğim evde yapmaya çalışırım. Ama ben kalkmazsam eşim kaş göz yapmaz.

Ya da o kalkmazsa ben karışmam.

Herkes kendinden sorumlu

Annem aklima geldi istemsiz guldum 😂 misafirlikte o yapardi bize kas goz. Kucukken yaramazlik yapmayin demek icin yapardi . Buyuyunce de hadi yardim edin demek oldu o bakislar. 😊 Evlendik, cocuklandik. Hala bir yere gitsek kadin istemsiz kas goz yapiyor 😂
Kocan temiz bir tribi haketmis. Ben olsam bu hareketini cabuk affetmezdim. Insanlarin icinde hos olmamis.

beyimiz herkese hassas maşallah bana gelince hassas düşünmüyor
yüzüne gözüne bakma demişsiniz de kızlar sonra da işte sesli söylüyor ''hadiiii'' diye
aklıma geldikçe cinleniyorum yahu
bende salak gibi kalktım bi de :KK11:
avcunu yalasın bidaha
Size tavsiyem burda yazanların hırsıyla gidipte eşinizle kavga etmeyin. Burdakilerin hiç biri yok yanınız da sadece eşiniz var yine yanınız da onu güzel bir şekilde uyarın ama böyle küçük şeylerle de aranızı soğutmayın

ayy iyice gıcık oldum valla
az bile demişim dün ya bi de pişkin pişkin üste çıkmaya çalışıyor :sinirli: :sinirli: :sinirli:
resmen bu hareketi yüzünden misafirliğe gitmek istemiyorum yani
ama iyi bir haşlanmayı haketti
evde sakince konuştum ama tık yok adamda. herkesin içinde bi fırça yicek o olacak :KK11:
valla enişte bunu fazlasıyla haketmiş

Benim kv böyleydi.bir misafirliğe gideriz millet duya duya hadi sende şunu yap git yardım et kadin cay dagitacak bana diyo cayi dağıt.kvlik yapıyorum diyecek aklı sıra.
dayanamadim en sonunda,ben senle bilmiyorum yardım etmeyi bana git şunu yap git bunu yap deyip durma.ayrica da ben bu evde misafirim ister yaparım ister yapmam dedim.bir daha ağzını açamadı.

Back
X