Eşinizin Sizi Yönlendirmesine İzin Veriyor musunuz ?

Hayır tabiki.

Eşim babamin ütülerini yapan, annemin evinde bulaşık yıkayan, fındık çuvalı taşıyan bir adamdır.

Dayımın evinde çay bardaklarını hemen doldurur. Ve gittiğimiz ev yakınlığımız olan bir ev ise hemen yardım etmeye çalışır.

Eşim kadınlara acıyor. Bu sebeple kadınların yükünü azaltma konusunda hassasiyet gösteriyor.

Babam en başta çok şaşırmıştı eşimin bu hallerine. Şimdi de "çok merhametli" diyor.

Ben de gittiğim evde yapmaya çalışırım. Ama ben kalkmazsam eşim kaş göz yapmaz.

Ya da o kalkmazsa ben karışmam.

Herkes kendinden sorumlu

maşallah böylesine
eşimden utandım resmen

Annem aklima geldi istemsiz guldum 😂 misafirlikte o yapardi bize kas goz. Kucukken yaramazlik yapmayin demek icin yapardi . Buyuyunce de hadi yardim edin demek oldu o bakislar. 😊 Evlendik, cocuklandik. Hala bir yere gitsek kadin istemsiz kas goz yapiyor 😂
Kocan temiz bir tribi haketmis. Ben olsam bu hareketini cabuk affetmezdim. Insanlarin icinde hos olmamis.

bak işte yaaaa
annem babam asla bana kalk bi bardak su getir dememiş insanlar
ne tekken ne misafir varken
ne gıcık bi huy bu ya

Size tavsiyem burda yazanların hırsıyla gidipte eşinizle kavga etmeyin. Burdakilerin hiç biri yok yanınız da sadece eşiniz var yine yanınız da onu güzel bir şekilde uyarın ama böyle küçük şeylerle de aranızı soğutmayın

yok yok şimdilik konu kapandı
ben çözüldüğünü düşünmüyorum çünkü hala ne var bunda diyor eşinim söylerim diyor
uzatmamak için konuyu kapattım ama ilk misafirlikte yine başıma gelecek eminim
hatta yarın ilk misafirlik yine kuzenler buluşması
kesin orda bi olay çıkcak

topluca yazayım kızlar valla ben az bile tepki vermişim
yine sorun bende mi diye özellikle size danışayım dedim 1 kişi çıktı benim eşimde böyle diyen
pes doğrusu yani benim koca basbaya tuhafmış yani
ve o kadar normalleştirmeye çalışıyor ki karımsın yönlendirrim diye

Ben evli değilim ancak annem de vardı bu huy çocukken hep yönlendirmek isterdi, bunun evli olmanız ile ilgisi yok, eşiniz de benim annem gibi sıkıntılı bir insan. Ben isyan ede ede durumu düzelttim ki o benim annemdi ama buna rağmen sen bana sahip değilsin dedim kaç kez. Siz eşinizin malı değilsiniz bir bireysiniz. Size eve geçince ya hayatım kuzenimin evinde mutfağa yardım mı etsen vs tarzında konuşmuyor, böyle dese tamam bu bir tavsiye olur, uygulayıp uygulamamak size kalmıştır. Toplum içinde, size nasıl emir verebilir ya? Farkında mısınız yaptığı emretmek gibi bir şey? İlla sesli bağırmasına gerek yok, size seçim şansı vermiyor denebilir çünkü geriye kalan tek seçim ortalık yerde kavga olması. Ayrıca sizi küçük düşürüyor, eşi ona kaş göz yapmayan diğer misafir sizce içinden ne düşünüyordur bu durum hakkında? Justice’de kendini ezdiriyor demiyor mudur?

beyimiz herkese hassas maşallah bana gelince hassas düşünmüyor
yüzüne gözüne bakma demişsiniz de kızlar sonra da işte sesli söylüyor ''hadiiii'' diye
aklıma geldikçe cinleniyorum yahu
bende salak gibi kalktım bi de :KK11:
avcunu yalasın bidaha
Çünkü aşağılık psikolojisi var. Aman olumsuz bir şey derler, hatta bırakın demeyi olumsuz düşünürler, bizim hakkımızda iyi düşünsünler diye yapıyor. Ben o insanları düşünerek yapmadığına eminim. Maksat kendini övmek

Of, kaynana kılıklı adamları sevmiyor ve saygı duyamıyorum nedense. Kocanız da kaynana kılıklı.
Baksana muhabbetine sen sanane masa hazırlanmasından Naciye teyze gibi.

Kalk dedıgınde, yuksek sesle "nereye" diyin.
Yardım et falan derse, bu yasa senın direktiflerinle gelmedim kalkacağım zamanı bilirim muhabbetinle ilgilen sen diyin.
Gercekten diyin, o sızı bozuyorsa sizde onu bozun.
Kalk dedıgı an kalkıp, sonradan sinir olmakla hıcbısey degıstırıp duzeltemezsınız

beyimiz herkese hassas maşallah bana gelince hassas düşünmüyor
yüzüne gözüne bakma demişsiniz de kızlar sonra da işte sesli söylüyor ''hadiiii'' diye
aklıma geldikçe cinleniyorum yahu
bende salak gibi kalktım bi de :KK11:
avcunu yalasın bidaha
Amacım seni gazlamak değil ama yinde bı kulağını cek :D

maşallah böylesine
eşimden utandım resmen

bak işte yaaaa
ne gıcık bi huy bu ya

yok yok şimdilik konu kapandı
ben çözüldüğünü düşünmüyorum çünkü hala ne var bunda diyor eşinim söylerim diyor
uzatmamak için konuyu kapattım ama ilk misafirlikte yine başıma gelecek eminim
hatta yarın ilk misafirlik yine kuzenler buluşması
kesin orda bi olay çıkcak
Yarin mutlaka bize de yazin merak ettim yine yapacak mi :) yaparsa da gormezden gelin seslenirse duymazdan gelin israrla seslenirse de tatli bi şekilde uyarin herkesin icinde. Yonlendirme seviyomusya sizde onu yapmaması konusunda yonlendirin. Mesela gulumseyerek canim ben istersem kalkar yardim ederim bana ne yapacagimi söyleme ben de senin gibi misafirim burda bak sen oturuyosun diyin

bak işte yaaaa
ne gıcık bi huy bu ya

Annem yapinca gozume batmiyor benim. 50 yasinda kadin oyle ogrenmis annesinden 😊 Huyunu degistiremedik eski kafa sonucta 😂Ama kocam yapsa ben de gicik olurum ve sinirlenirim kesinlikle.

Boyle birşey hiç yaşamadım ama düşününce çok irrite edici geldi. Neden karisiyor ki böyle birseye. Eşim yapsa evde büyük bir tartışma bizi bekliyor olurdu. Kendinizi kötü hissettiginizi uygun bir zamanda uygun bir dille söyleseniz tekrarlamaz belki. Ayrica misafirliğe gittiğinizde bunu tekrarlarsa herkesin içinde karşılıklı bu tarz konuşmalara girmeyin bence, söylediğinde duymazliktan gelin, ne konusulacaksa evde konuşulmalı

benim taktiğim şu olurdu; laf anlamıyorsa ayna tut. sende ona benzerini yap.

mesela insanlar önünde, onun tavrına benzer bir tavırla;

kombiden bir ses geldi kalk kontrol et.

yada ne bileyim kalk ta yoğurt al acili lazım. gibi... bir mevzu bulun işte...

yalnız; size olan tavırları aranızdaki bir soğukluktan kaynaklanıyorsa bu teknik işe yaramaz ters teper ona göre...

Benim esimde ozellikle ailesinin yaninda oyle :işsiz: Kalk yardim et diye bir soyleyisi var sinirimi belli etmemek icin zor tutuyorum kendimi. Sanki kendimizi bilmiyoruz ne yapilmasi gerektigini. Erkekliklerini boyle belli ettiklerini zannediyorlar.

o kadar yorum var sadece 1-2 kişi bizimki de böyle yazdı
valla ben az bile yapmışım yani fazlasıyla haketmiş
diyorum ki bak diğer kuzenin niye eşine bişi demiyor o da erkek onun hanımı da oturuyor kalkmıyor sen niye bana kalk diyosun ? herkes bir değil beni kıyaslama bıdı bıdı boş laf

kızlar yarın kuzen buluşması var yine
işten çıkıp gidicem bi de dünyanın bir ucu resmen 2 saatte giderim yorgun argın
daha dün konuştuk bakim ne anlamış kavgamızdan
yarın napacak yazıcam buraya
kürekle ağzına vuracam bu sefer :KK20:

ya bana kalırsa kimse eşine böyle tepki vermez yine de herkesin yorumunu merak ediyorum bizim gibi olan var mı diye bana tuhaf geliyor
ben varım canım :işsiz:
benim eşim de seninki gibi her seferinde kaşıyla gözüyle kalk der
bazen sinir olurum tam biriyle bişe konuşurken yapar çünkü
ama çoğunlukla alıştım bu tavrına çünkü onların ailede öyle görümcelerim eltilerim vs hiç durmazlar bi masa toplamaya 5 kadın kalktığımızı bilirim

Tikli midir nedir; kaşı gözü ayrı oynuyor.

Neyse tepki göstermekte haklısın. Yaptığı doğru değil, hem madem bu kadar hassas kaldırsın totosunu da kendi de el atıversin bir zahmet.

Ne münasebet canım.Esiniz demekki sürekli gözü kulağı sizde,yapacağınız yada yapmadığınız hareketleri takip ederek mi geçiriyor ziyaretlerini.Erkek erkeğe takilsinlar yahu.Ne diye takip ediyor kadınların ne yaptığını.Ne kadar itici bir durum insanların arasında eşine kas goz yapip kalk demesi,cocuk musunuz siz sanki.

Yapmaz ama k.validemdeyken bazen takilir.

Bende o an yapacaksam bile yapmam.

Bence sizde yapmayin soyledigi zaman.soylemediginde yaparsiniz isterseniz

Merhaba hanımlar bişi danışmaya geldim size.
Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.

Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.

ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
ne var bunda diyo hassas bakıyorum sadece falan diyor
ee tamam da ben akıl edemiyo muyum kalkmayı
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye
tabi herkes bir değil ama bizde durum böyle olunca insanın tuhafına gidiyor.

kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar
kahve yapılır kaş göz yapar
yani ne gerek var irrite oluyorum bu duruma.

eşiniz size böyle tepki veriyor mu misafirliklerde ?
Vermiyo zaten veremezde. En sinir olduğum şey başkalarının yanında ne yapmam gerektiğinin söylenmesi. Siz oraya misafir olarak gidiyosunuz. Yapmak istiyosanız zaten yaparsınız.

yönlendirmek diyince iyiliğinize olacak iş, para vs gibi bir konu sandım.
birazcık kv gibi olmuş eşiniz. söylese bile herkesin duyacağı şekilde söylemesi hoş değil. keza kocaman kadınsınız bence hoş değil davranışı. kendisini törpülemesi lazım.

Merhaba hanımlar bişi danışmaya geldim size.
Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.

Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.

ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
ne var bunda diyo hassas bakıyorum sadece falan diyor
ee tamam da ben akıl edemiyo muyum kalkmayı
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye
tabi herkes bir değil ama bizde durum böyle olunca insanın tuhafına gidiyor.

kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar
kahve yapılır kaş göz yapar
yani ne gerek var irrite oluyorum bu duruma.

eşiniz size böyle tepki veriyor mu misafirliklerde ?
Hiç sevmem bir de insanlar duyacak şekildeyse.Bana önceleri annem yapardı yok hoş geldiniz dedin mi yok hayırlı olsun dedin mi fln diye hoşuma gitmezdi çok haklısınız kızmakta

Back
X