Esinizin uzun birlikteliği ya da eski nisanli sevgilisini merak ettiniz mi?

Buna saplanıp kalırsan yarın evlenince bundan kurtulmak yerine daha derinleştirirsin.
Saplantıların sonu hiç bir zaman hayırlı olmamıştır. aman dikkat.

Eski sevgilisi şu su bu su sormam takılmam.Ama başından bir evlilik geçmiş insanın evlilik hikayesini bilmek isterim.Sorarım.Öğrenirim.Kafama yatarsa evlenirsem de eski defterleri kapatırım.

Boyle devam edersen iliskiniz yipranir ve kendinden sogutursun istemedende olsa onunda aklina sokuyosun.olmus bitmis sonucta gorusecekleri ortak biseyde yok yani.ustelik balayi diyosun simdi sevgililerde tatile gidip kaliyolar ayriliyolar oyle dusun.benim esiminde uzun sevgili donemi olmus 4yil falan surmus ayrilmislar o kizdan sonra benimle cikti 6yil ciktik 2bucuk yildrda evliyiz cokta mutluyum.ustelik o kizla neler neler yasayip gezmis tozmus kalmis.bende en basta kiskanip sorun yapmistim ama uzakta oldugu icin kiz takmamaya basladim unuttum sonucta benimle evlendi bi oglumuz var hersey cok guzel.bence takmamalisin

Ben şu anı etkileyen bir durum yoksa geçmişin çok da kurcalanmaması gerektiği taraftarıyım ..
Eşimin şuan beni sevmesi değer vermesi önemli, geçmişte mutlaka onun da benim de aşk, sevgi, acı , mutluluk yaşamışlıklarımız oldu başkalarıyla ..
Ama geçmiş bizi şuan etkilemiyorsa hiçbir önemi yok benim için .

Adı üstünde geçmiş bitmiş ..

Bence ya da bir psikoloğa gidin tedavi olun çünkü takıntı yapmışsınız , bunu aşamayacaksanız da evlenmeyin
nişanlınınızın da kendi başınızı da yakmayın .

Simdi soyle düşünün profin engine diye bir site var orada ilginc sekilde eski facebook profillerini sakliyor site bilgileri ben orada gördüm dugun fotosu falan saplantili sekilde onlara baktim nisanlim birde cok sorunlar mutsuzluklae yasayarak bitirmiş artik tanistigimizda hicbirseye inanmiyordu benim sayemde toparladi simdi cok iyiyiz ailesiyle sadece problemler var ancak banane ya diyorum gecnis gitmis bu adsm beni seviyor 2011 yılında olan mevzuyu ebru niye dusunuyorsun ama boyle resimleri falan gorunce icim burkuldu. Ben araştıp bulup boyle kendimi sıkıntıya sokuyorum. Banane ya diyorum ama dedigim gibi kurtulamadım bundan
QUOTE="my immortal, post: 38765680, member: 649177"]Boyle devam edersen iliskiniz yipranir ve kendinden sogutursun istemedende olsa onunda aklina sokuyosun.olmus bitmis sonucta gorusecekleri ortak biseyde yok yani.ustelik balayi diyosun simdi sevgililerde tatile gidip kaliyolar ayriliyolar oyle dusun.benim esiminde uzun sevgili donemi olmus 4yil falan surmus ayrilmislar o kizdan sonra benimle cikti 6yil ciktik 2bucuk yildrda evliyiz cokta mutluyum.ustelik o kizla neler neler yasayip gezmis tozmus kalmis.bende en basta kiskanip sorun yapmistim ama uzakta oldugu icin kiz takmamaya basladim unuttum sonucta benimle evlendi bi oglumuz var hersey cok guzel.bence takmamalisin[/QUOTE]

Bence ya da bir psikoloğa gidin tedavi olun çünkü takıntı yapmışsınız , bunu aşamayacaksanız da evlenmeyin
nişanlınınızın da kendi başınızı da yakmayın .

geçmişi geçmişte bırakıp önünüze bakın.
bu şekilde bir hayat nasıl geçer?

eski eşiyle mutlu olsaydı boşanmaz seninle nişanlanmazdı. böyle düşünerek rahatlayabilirsin
bide onunda senin eskilerini deştiğini düşün hoşuna gitmeyecektir

bence kendinize çeki düzen verin.böyle davranırsanız admı boğarsınız

Sonuçta adam evlenip boşandığını söylemiş, saklamamış. Niye boşandığını da biliyorsunuz. Geçmişi eşeleyip neyi değiştirmeyi umuyorsunuz ki?

Yav allah askina simdiki iliskilerde el ele tutusunca yuzu kizaran ciftler var mi? Hele ki uzun süren ilişkilerde. Masum degiliz hiçbirimiz :) herkes her halti yapiyor sadece kuru bir imza olmuyor. Sonra vay efendim ben bekarim o dul ve tu kaka.

Nisanlin yakinda bunalip "sen evlenmedin de cok mu masumsun. Hic mi bir sey yasamadin" derse ne cevap vereceksin? Seninki biraz simariklik olmus. Adam senin gecmisini sorgulamadikca tepesine cikmissin. Artik bakir ve bakire kalmadi yer kurede. (Zar değil kastim) o yüzden mumkunse kimse kimsenin gecmisini irdelemesin. Sevin yahu cok mu zor bu. Sadece sevin aaa. Nankörlük bu yapilan başka bir sey degil.

Ustteki cevap yeterli gelmediyse ben de esimin ikinci esiyim. Benim ise ilk evliliğim. Lakin esimden once gayet uzun süreli iliskim oldu. Valla umurumda bile değil benden onceki hatun. Mutlu degilmis ki bosanmis herifim. Bir kez bile sormadim onceki evliliğini. Az ozguveniniz olsun yahu. Sevgi yeterli ise hicbir seyi kurcalamaya gerek kalmiyor. Kurcalanmamali zaten. Biz erkek milletine ateş puskuruyoruz namus takintilari yuzunden e kadinlar da ayni. Tek farki adinin kiskanclik koyulmasi. Eylem ayni aslında.

Konu sahibi olayi soyle anlatsaydi tepkiler cok farkli olurdu.

-nisanlim dürüstçe soyledigim halde eski evliligimi sürekli gundeme getiriyor cok bunaldim.

Cevaplar nasil olurdu biliyor musun ?

Bosan bacim. At tekmeyi gitsin bacim. aaaa sanki kendileri cok namuslu aaa vs.

Umarim anlatabilmisimdir.

canım o zaman en başında evlenmis bosanmis biriyle baslamayacaktin bi iliskiye. belli ki takintilisin seni üzmek icin söylemiyorum ama bence bu takintilarin meraklarin gecmez.benim kisilik yapim da sen gibi o konu da. uzme kendini

"O evlenmiş ben hiç evlenmedim" lafını niye illa cinsellik olarak algılıyorsunuz ki? Evlilik sadece cinsellik midir? Sevgili olmakla bir midir? Aile oluyorsunuz, isim verip-alıyorsunuz, annenize anne babanıza baba diyor, beraber bir ömür geçirmeyi planlıyorsunuz, diğerlerinden farklı olduğunu düşünüyorsunuz ki eşim diyebiliyorsunuz. Bunun bakir ya da bakire olmakla ilgisi yok. Herkesin kaldırabileceği şeylerin sınırı farklıdır.
Ha konu sahibi bence hiç ilişkiye başlamamalıydı boşanmış bir adamla, yapısı uygun değil çünkü

Çünkü ben de fitratim gereği hicbir seye luzumundan fazla mana yuklemiyorum. Evlilige de öyle. Sevdigim adamla aynı evde her gün beraber uyanmak istedim ve evlendim. Soyadı, gelecek, geçmis vs cok fazla düşünmedim bunlari. Keza aldatir ise tum bu mana yuklenen seyler bir anda puff diye ucup gidecek. Tam da bu yüzden evlilik sadece formalite. 5 yillik Sevgililik ile evliliğin tek farki aynı evde yasamak ve fazladan sorumluluk.

Ki kimse kimseyi kandirmasin. Simdiki iliskilerin evlilikten bir farkı yok. Sevgili olduktan birkac ay sonra aileyle tanistiriliyor. Birkaç gun sonra olacak çocukların isimleri düşünülüyor. Tüm sülale öğreniyor vs. Eee simdi ayni evde yaşanmadı birkaç saçma adet ve gelenek yerine getirilmedi diye hicbir sey yaşanmamış mi oluyor? Sizi bilemem lakin bana göre hicbir farki yok. Evli ve hamile olarak yaziyorum bunları. Hani bekar halimle atip tutmuyorum.

Dediğiniz gibi diğerlerinden farkli ki eşim oldu ancak digerleri de esim olabilirdi. Kimse aman birkaç sene seviseyim sonra ayrilirim evlenmem diye iliskiye başlamıyor. Luzumsuz kiskanclik beni irrite ediyor. Bundan sebep böyle tepkiliyim. Kıskançlık gosterebilecegim tek durum aldatma halidir.

Tamam işte bunlar sizin görüşleriniz. Demek ki o daha farklı bakıyor hayata. Siz tepki gösterdiniz diye aydınlanma da yaşamayacak. Herkes kendi görüşüne göre bir yol seçmeli. Tıpkı kimsenin size neden boşanmış biriyle evlendin diye hesap soramayacağı gibi, kimseye de niye takıyorsun daha önce evlenmiş olmasını denilemez. Bu kıskançlık değil tercih meselesidir bence.

Uzuleceksen bunu kendine dert edeceksen hic evlenme bence. Evlenecek kadar o imzayi atmaya cesaret edecek kadar cok sevmesi mi seni bu kadar kiskancliga iten? Yoksa cok seyler paylasmislar her seyde benim ilkim o ise tekrari yasiyor diye mi uzuluyorsun?
Icinde bu sorunu cozmeden o imzayi atmamalisin. Mutlu yasamak varken ..

heyt bea! bircok farklı dusunceye ragmen evlilik konusunda ben yazmısım hissi veren bu yorum mu yüzümde yayılan gevsek gülümseye neden oldu, yoksa "aa idrak gelmis! hosgelmiş!" düşüncelerim mi kararsız kaldım ; )

evlilik de bebek de hayırlı olsun! : )

Ben etmedim de, sagolsun benimkinin kendince beni tavlamak icin uydurdugu yalanlar yuzunden eski nisanlisina degil bizzat kendisne takığım bunu yazmayı unuttum acik acik anlatmis öp başina koy

Tek ve en değerli olmak istiyorsun.Geçmişi araştırırken,aslında "onu benim kadar sevmemiş" sonucunu bekliyorsun ama olmuyor,olmaz.Daha önce ilişkisi olan bir insan,o kişiye sevdiğini de söylemiştir,onsuz yaşayamayacağını da vs...Bunu kabullenip o zamanki duygularına yormak daha mantıklı olur.O bir dönemdi kapandı,şimdi seninle olan bir dönem var.

bence bu kuruntu çok yersız. Çocuklarıda yok anladığım kadarıyla hiç canını sıkma derim. ayrıca 2.eşler genellıkle daha kıymetlı olur , böyle yaparak sadece kendini üzersin . mutluluğuna bak derim

Ben sevgilimin dahi benden once konuştuğu kızı sormam. Geçmiş geçmişte kalmıştır bana ne?! Onu ne kadar sorgularsak onunla olan iliskimize zarar veririz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…