şöyle haklı, evde sürekli negatif, söylenen ve memnuniyetsiz birinin olması daraltmıştır adamı. şöyle haklı değil, hamilesiniz, az kalmış, hormonlar allak bullak, verdiğiniz tepkilere bunalsa da bu kadar sert tepki vermemeliydi.
Hamileyim gerginim ailemle farklı sehirlerdeyim annem hastalandi hastahanelik oldu gidemedim dedemin ölümcül hastalikla mücadele ettiğini öğrendim gidemedim hastaligini öğrendiğim ikinci gün dedemi kaybettim ki bu iki hafta onceye denk geliyor. Simdiyse annemin ulser mide fitigi sarilik safra kesesi tasi sıkıntısı yasadigini öğreniyorum ve pazartesi ameliyat olacak karnim burnumda ve tabiki dogru tahmin ben gidemeyecem. Ayrica annem bebegime nevresim diktirmis kullanisli degil benim acimdan... ilk çocuğum heves ettigim hicbir seyi alamadim sagolsun eksikligini görmeyeyim annem aldi. Kesesine bereket. Bari istedigim gibi olsa diken kadin da dünya bir paraya dikmesine ragmen salak sacma dikmis annem bunu yolladi bana deli oldum ona da. Ev sahibimizle sorun yasadik hepsi üst üste geldi. Annemle telefonda konusurken sinirlendim ve esim de yanimdaydi küfür ettim. Normalde her iki lafindan biri kufur olan biri degilimdir ama oyle bunaldim oyle bunaldim ki ettim yani ne yapayim. Yani övünmüyorum bununla ayip evet ama esimin daha anlayisli olmasi gerekirken telefonunu firlatip ne iticisin dedi odadan cikti. Icime öyle oturdu ki konusmadim 4 5 saattir onunla. O da simdi vurdu kafayi uyudu. Bu kadar büyük birsey mi bu. Yani hos degil evet övünmüyorum ama ettim yani bana ne kadar iticisin demesini gerektirecek bir sey miydi. Bu kadar basit mi yani sizce. Ayrica kirildigimi anlamasina ragmen pek birsey yapmadi. Ben yatak odasina gectim bebegin besigini sildim ha bu arada bebegin besiginin dosegi o kadar kirli gelmisti ki sinirlendim yine bu ne böyle ya of pof derken yine bana söylenerek oturma odasina gitti ki giderken senin sinirinle mi ugrasicam gibi birsey söyledi. Haksiz miyim kusmekte ya yani sinirliysem sakinlestiremez mi sanki...
Allah sağlıkla kucagıniza almayı nasip etsin bebeğinizi.
Annenize küfür etmediginizi laf arasında başkasına küfrettiginizi varsayıyorum.
Hamilelik insanın psikolojisini ziyadesiyle etkiliyor birde aksilikler yaşanmış üstüste gergin olmanız çok normal ama inanın bütün sıkıntıyı, korkuyu kadın yaşıyor gibi görünsede , bedenen olmasada ruhen erkeklerde bu süreçten etkileniyor. Onlarında geleceğe dair korkuları oluyor. Birde biz kadınlar hamilelikte (çoğunluk böyle istisnalar mutlaka vardır , tenzih ederim) herşeye alınıyoruz, kilo aliyoruz, mide problemleri, stres vs derken cenemize vurabiliyor. Eşinize birde bu yönden bakin derim. Tabiki hamile eşini uzmemesi, idare etmesi gerek ama oda bunalmıştır muhtemelen.
O sizin yanınızda hiç küfür etmedi mi yanlışlıkla fln insanlık halidir bu sonuçta abartılacak bi durum değil ki
Degil mi ama ya.. yani ikimiz de agzi bozuk insanlar degiliz ama oldu yani ettim bu mu olmaliydi kendisinin de agzindan kactigi zamanlar oluyor arada evet ben o zaman ona kibarca sana yakismiyor askim deme öyle diyorum telefonu bilmem neyi firlatip atmiyorum. Sadece bayanlara degil kimseye yakismaz kufur evet ama bu denli tepki mi yani hakki...
zor zamanlar geçiriyorsunuz muhakkak hamile olmak, hormonlar, doğum stresi vs vs.. kolay değil.. hele sonlara yaklaştıkça gerginlik artabiliyor..
eşiniz normalde anlayışsız biri değil anladığım kadarıyla.. belki onun da kendince gergin olduğu bir ana denk geldi.. hamile iken evet kadını idare etmeli eşler ama dünya hamilelerin de etrafında dönemiyor.. herkesin sıkıntısı kendine..
farkında olmadan eşiniz de sizin üzüntülü halinizden bunalmış olabilir..
ne kadar yanınızda da olsa tam olarak kadının ruh halini anlayamıyorlar bu dönemde..
gerginliğinizi anlatın sakince ağzınızdan kaçtığını ve kendinizin de rahatsız olduğunuzu anlatın..
o da uzatmayacaktır siz de biraz daha sakinleşmeye çalışın.. her şey bir yana bebeğinizin iyiliği adına..
bu arada eşine çocuğuna küfreden nice adamlar varken küfürden rahatsız olan bir eşiniz var bence iyi tarafından bakın..
Anlıyorum sizi bu hale gelmenizde hamilelik dışında faktörlerde var muhakkak ama bu şartlarda olumlu düşünmeye calısmanızı önerebilirim sadece. Dogumunuza az kalmış, kendinizi bu kadar kurmayın , sizin şu an bol bol dinlenmeniz gerek, esinizde muhakkak adım atıp gönlünüzü alır.Tanneme kufreder miyim Allah korusun. Aslinda belki sacma gelicek ama nevresimi.diken kadin icin cikti agzimdan
Aslinda ben Mutsuz oldugum zaman susarim esim de bunu sevmez eee konussana falan der. Son zamanlarda icime kapanmaya basladim konusuyorum ama psikolojim allak bullak esim de gergindir elbette ben de ona kucuk surprizler yapmaya calisiyorum guzel konusmaya calisiyorum ama benim de sakinlestirilmeye ihtiyacim var. Pisman degilim hata mi ettim onu düşünmüyorum ama ben yapabilecegim her fedakarlığı yaptim isimi ailemi cevremi dogdugum sehri her seyimi elimin tersiyle itip geldim buraya sevmek bunu gerektiriyorsa arada onun da alttan almasi bu yaptiklarimi görüp bans azcik toleransli olmasi gerekmez mi... cok yalniz hissediyorum kendimi iyiden bunalima girdim bugun bana olan tavri da mum dikti
Küfür eden kadınlar bana da hep itici gelmiştir
Yaşadığınız şeyler üst üste gelmiş ağzınızdan çikivermis olmuş bi kere . Sizde bi dikine dikkat edersiniz . Bence eşinizle aranızda aman aman bi sorun yok sadece hamilelik stresi ikinize de yansımış geçecektir
Burdaki bir paragraflik yazinizda bile herseye sikayet eden,surekli soylenen bir haliniz var. Evde de butun gun bu sekildeyseniz esinize hak verdim. Siz sinirlenip kufur etme hakkina sahipseniz, esiniz de sinirlenip size laf etme hakkina sahiptir diye dusunuyorum acikcasi. Sonucta o da insan ve herkesin bir sabri var. Kendiniz sinirlenmekte sinirlarinizi bilmiyorsaniz, karsinizdakinden sonsuz sabir, anlayis beklemeyin. Demek ki o da artik dolmus, tasmis.
Anlıyorum sizi bu hale gelmenizde hamilelik dışında faktörlerde var muhakkak ama bu şartlarda olumlu düşünmeye calısmanızı önerebilirim sadece. Dogumunuza az kalmış, kendinizi bu kadar kurmayın , sizin şu an bol bol dinlenmeniz gerek, esinizde muhakkak adım atıp gönlünüzü alır.
Yanlızım demissiniz, bunalıyorsunuz ama inanın bebek dogunca hiç yanlız kalamayacak belki çok az uyuyabilecek hatta çok daha az düşünme fırsati bulacaksınız.
Kolaylıklar dilerim.
Isterseniz bu yazdığınız ona da birebir söyleyin...Aslinda ben kufrun kendisinden nefret ederim hatta oyle ki esimle bir ortamda bu tarz bir muhabbete sahit olursak eve geldigimde boyle yapmayalim vs derim yani ben de yakistirmiyorum sadece bayana degil erkeklere de ama bana bu tepkiyi vermesini gerektiriyor muydu ki...
oylesine biri degilim esiyim ben onun her gece beni opmeden yatmazdi bu gece ben mutfaktayken yatmis uyumus bile
Isterseniz bu yazdığınız ona da birebir söyleyin...
Çünkü siz hiç küfür etmeyip birden edince eşiniz çok şaşırmış tepkisini yanlış dile getirmiş . Siz bi açıklamada bulunursa bu şekilde bence unutacktir
Gerçekten bi çok evli insanlar göre büyük bi sorunun içinde değilsiniz . Daha fazla kus kalarak kirmayin birbirinizi derim ben .
Rica ederim.Cok tesekkur ederim hem yorumunuza hem iyi dileklerinize... aslinda konusacak birisi olsaydi yanimda belki onunla dertlesirdim bidi bidi buraya yazmazdim bu kadar :26:
dediginiz de dogru bu zamanlari arayacagim sanirim dogumdan sonra
Rica ederim.
Emin olun arayacaksınız. Kızım 20 aylık ben hala o uykusuz gecelerime yanarım. Kafama taktıklarıma.
Hamile arkadaşlarıma ilk ve tek lafım uyu uyu uyu oluyor.
Hem bebek gelince bol bol konusursunuz onunla, oda dinler yüzünüze bakar güler, elinizi tutar minicik eliyle, yanlızlığın y'si gelmez aklınıza.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?