Eşinizle farklılıkları nasıl aşıyorsunuz?

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
323
35
Ağrı
Eşiyle arasında farklılık olanlar nasıl üstesinden geldi Tavsiye öneri almak için tecrübelerinizi paylaşırmısınız? Her türlü farklılık olabilir

Sanırım sıradan farklılıklar değil kastım Biz eşimle çok farklıyız apayrı iki kültür.. Bambaşka görüşler.. İnanç da iki uç sanki Artık evlenmeden bulabildiğim ortaklıkları bulamıyorum Onun dışında iyidir Ama böyle olmamıza çok üzülüyorum
Somut örnekler verirseniz belki ders alabilirim

Son düzenleme:
Farkliliklarimizi karsilikli kabullendik. 30yasini asmis iki insaniz, kimse kimseyi degistiremez,ancak anlayis gosterebiliriz cunku.

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derlermiş.

Ben uyumluca yaklaşarak aradan herşeyi kaldırıyorum.

Bu değilki huyunu değiştirsin seni nasıl kabul ettiyse sende onu öyle kabul ediceksin

Eşiyle arasında farklılık olanlar nasıl üstesinden geldi Tavsiye öneri almak için tecrübelerinizi paylaşırmısınız? Her türlü farklılık olabilir

Farklı noktamız yok denecek kadar az olsa da,ortaklaşa sevdiğimiz şeyleri yaparken beraber,sonrasında ayrıyız.

Eşiyle arasında farklılık olmayan var mıdır, neticede iki farklı bireyiz.

İnsanın bırakın eşini, aynı ailede doğup büyüdüğü kardeşiyle bile farklılıkları olması çok normal.

Biz farklı yörelerde, bambaşka kültürlerle yetişmiş iki kişiyiz, farklılıklarımızı karşılıklı gönül alarak, haklı-haksız açısından değil doğru -yanlış açısından değerlendirerek törpüleriz.

Bir de ilişkimiz iki taraf için de karşıyı mutlu etmeye çok odaklıdır kesinlikle etkili bir yöntem.

iki taraf da birbirini sorgusuz sualsiz amasız kabul edecek
bunun başka yolu yok bana göre
ancak bu durum farklılığın türüne göre de değişebilir
mesela siyasi olarak farklılık ya da dine bakış açısı olarak farklılık ya da çocuk yetiştirme açısından farklılık vs. bana göre üstesinden gelinmeye çalışmadan ilişkiyi bitirmeye sebeptir.

Farklılıkları olduğu gibi kabullenerek, hobilerimizden, yemek zevkimizden tutun da dünya görüşümüze kadar birçok konu da apayrı düşünüyoruz.

Birbirimizi olduğu gibi kabul ettik, değiştirmeye çalışmadık, zıt kutuplar birbirini çekermiş deyip birçok konunun üstünde bile durmuyoruz.

Sanırım sıradan farklılıkları kastetmiyorum Ciddi farklılık yaşayanlar Benim eşimle her şeyim farklı Evlenmeden önce bulduğum hiçbir ortak noktayı bulamıyorum Sadece iyi bir insan Ama kültürel olarak görüş olarak inanç olarak bambaşka insanlarız Eşim onun dışında iyidir Ama bunlar beni çok üzüyor

Somut örneklerle anlatılsa belki bir ders çıkarabilirim

Evlenmeden önce nasıldı ki?
Yani benim eşimle siyasi görüşümüz bir değil. Muhtemelen referandumda farklı oy vereceğiz.
O daha inançlıdır benden, yani ben ona niye namaz kıldın demem o bana niye kılmadın demez.
O film seyretmeyi sever ben dizi severim. Ayrı bilgisayardan açar yan yana izleriz illa aynı ekrana bakmak şart değil.
Eşim hamur bakliyat sever ben et severim. Ama ikisi de pişer evde.
Kültürel farka hiç girmiyorum bile, doğulu eşim, ben göçmenim. Bu zaten makara konusu olmanın ötesine geçmedi.

Yani tam olarak sorun bu tarz şeylere, gerek yok gerilmeye.

Somut örneklerle anlatılsa belki bir ders çıkarabilirim
Örnek vereyim o zaman, misal ben düğün dernekten hoşlanmam ama hatırını kıramayacağım bir arkadaşımın düğünü varsa giderim eşim asla gelmez çünkü hiç sevmez öyle organizasyonları, ben ona niye gelmiyorsun diye laf etmem o da benim gitmeme birşey demez.

Ben kumsalda güneşlenmeyi severim, o güneşlenmeyi sahilde kum olmayı eziyet görür, o çabuk öfkelenir tvde bir reklama bile söylenir ben gülerim.

Evlenmeden önce çok başkaydı Bir kere çevresini tanıma imkanım olmadı Bu kadar farklı olabileceklerini göremedim belki O zaman benim için iyi bir insandı Aşk da vardı 24 yaşında ben de bu kadar Olgun değilmişim Hem onu kaybetmek istemiyorum Hem de ne yapacağımı kara kara düşünüyorum

Ama keşke baştan belirtseydiniz bunu, sizin farklılıklardan kastınız daha derin bir mesele.
Flört döneminde fark edemediniz mi bu farklılıkları?

sizin farklılıklar çok basit sevimli olabilir farklılıklar hatta farklılık bile denemez zaten mune hanım
bence konu sahibi daha ciddi farklılıktan bahsediyor

Ama keşke baştan belirtseydiniz bunu, sizin farklılıklardan kastınız daha derin bir mesele.
Flört döneminde fark edemediniz mi bu farklılıkları?
O dönemler çok karışık hayatımda .. Yazsam roman olur sanırım. Geçmişi
Geri getiremiyoruz Ama en azından bundan sonra ne yapabilirim denemek istiyorum

Bizde öyle herşey ama herşeyimiz çok farklı bende bazen diyorum keşke eşimle ortak noktalarımız olsaydı ozaman çok çok daha mutlu olabilceğimi düşünüyordum.. sonra bunları görmekten vazgeçip iyi yönlerini görmeye başladım iyi bir insan iyi bir eş.. böyle düşününce daha iyi hissettim

sizin farklılıklar çok basit sevimli olabilir farklılıklar hatta farklılık bile denemez zaten mune hanım
bence konu sahibi daha ciddi farklılıktan bahsediyor
Sonradan belirtmiş, konu baştan sanki daha yüzeysel gibiydi, aşırı bariz rahatsız edici farklılıklar evlilikte sorun yaratabilir, flört döneminde çok iyi gözlemlemek tanımaya çalışmak lazım, evlendiğimde olgun değildim, hatta epeyce de cahildim diyebilirim fakat eşimi iyi gözlemlemişim, zaten çokta açık biriydi, anlamak zor olmadı benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…