Eşinizle farklılıkları nasıl aşıyorsunuz?

O dönemler çok karışık hayatımda .. Yazsam roman olur sanırım. Geçmişi
Geri getiremiyoruz Ama en azından bundan sonra ne yapabilirim denemek istiyorum
Peki sizi aşırı rahatsız eden farklılıklar var mı? O rahatsızlıkları düşününce yapamayacağım diyor musunuz veya değiştirebilirim en azından o farklılıkları görmezden gelebilirim diyebilir misiniz?
Bizim size vereceğimiz örnekler ne kadar yardımcı olur bilemiyorum ama evlilikler kişilere göre değişir, benim tolere edebildiğim noktalarda siz tahammül edemeyebilirsiniz ya da bir tavsiyem eşinize uygulamaya gelince duvara toslayabilir zira erkeklerde farklı karakterde, biri kendini törpülerken biri ben buyum işine gelirse diyebiliyor.

Sonradan belirtmiş, konu baştan sanki daha yüzeysel gibiydi, aşırı bariz rahatsız edici farklılıklar evlilikte sorun yaratabilir, flört döneminde çok iyi gözlemlemek tanımaya çalışmak lazım, evlendiğimde olgun değildim, hatta epeyce de cahildim diyebilirim fakat eşimi iyi gözlemlemişim, zaten çokta açık biriydi, anlamak zor olmadı benim için.
Haklısınız Hwm iyi tanıyamadım sanırım Hem de ben bu süreçte çok şey yaşadım Araştırdım öğrendim Ancak onu yarıyorsa bırakamadım da Evlenmedwn konuştum ama konuştuğumuz gibi olmadığını da gördüm O kadar karışık ki..

Haklısınız Hwm iyi tanıyamadım sanırım Hem de ben bu süreçte çok şey yaşadım Araştırdım öğrendim Ancak onu yarıyorsa bırakamadım da Evlenmedwn konuştum ama konuştuğumuz gibi olmadığını da gördüm O kadar karışık ki..

Anlatmak istediğiniz kadarını anlatabilirsiniz burada, belki önerilerimiz pek faydalı olmaz ama içini dökmekte rahatlatıyor insanı, yorgun gibisiniz, hani bazen yoruluruz bir bıkkınlık gelir, öyle sezdim yazınızdan.

Sen baya derine inmişsin hobiler zevkler vs diye düşünmüştüm, benim için asgari müşterek hayata aynı olmasa da benzer pencerelerden bakmak önemli, 2 kişi kalmayı düşünüyorsan neyse de bu birliktelik çocukla devam edecekse yetiştirmek kaosa dönebilir bariz farklılık varsa, inanç dünya görüşü vs çok önemli benim için

Peki sizi aşırı rahatsız eden farklılıklar var mı? O rahatsızlıkları düşününce yapamayacağım diyor musunuz veya değiştirebilirim en azından o farklılıkları görmezden gelebilirim diyebilir misiniz?
Bizim size vereceğimiz örnekler ne kadar yardımcı olur bilemiyorum ama evlilikler kişilere göre değişir, benim tolere edebildiğim noktalarda siz tahammül edemeyebilirsiniz ya da bir tavsiyem eşinize uygulamaya gelince duvara toslayabilir zira erkeklerde farklı karakterde, biri kendini törpülerken biri ben buyum işine gelirse diyebiliyor.
Sorun şu ki tam bilemiyorum Bazen çok üzülüyorum Sonra başka şeyleri düşününce haksızlık mı ediyorum günaha mı giriyorum diyorum Bizim en büyük sorunumuz inanç Eşim dese ki ben buyum tamam diyecem ya bitecek ya sürecek Ama öyle olmuyor Bi bakıyorum çevresindekiler gibi olmuş Bir de bakıyorum babamla Bayram namazına gitmek için benden önce uyanmış Ona herhangi bir baskı yapmıyorum Sadece kendi kendime üzülüyorum

inanç inanış farklılığına hiçbirimiz karışamayız baskılayamayız. kimsede bizim inancımızı sorgulayamaz.çok sapkın durumlar olmadığı müddetçe...sadece doğru gördüğümüzü kendimiz yaşayarak anlatabiliriz karşımızdakine .o farkı görüp almak isterse....
bekarken eşlerimizin aile hayatlarının içinde sayılı zamanlarda sayılı süreler içinde bulunduğumuz için gözümüzden kaçan o döneme denk gelmeyen değerleriyle karşılaşabiliriz.meselaaa benim kız arkadaşım trakyalıydı evlenmeyi düşündüğü kişi anadolulu.kız tarafı ailecek tanışma ziyaretine gittiğinde (erkek tarafı aile apartmanı )alt katta oturan erkek kardeşin eşinin kayınvalideleri çat kapı gelmişler ve evin sahipleriyle oturup maç izlemişler. kız tarafı oradayken ve kızın babası maça iştirak etmezken....al sana bir fark...aşılabilirmiii değişebilirmii önceden öğrenilebilirmiii....şanslıysan denk gelirsen....kızın babası saygısızlık kabul etmişti bu durumu.ama erkek tarafına göre çok normaldi...
özetle değer yargılarımız saygı anlayışımız sevme şeklimiz ve hayattaki önceliklerimizin dışındaki farklılıklar çokta dikkate alınacak şeyler değil.giyim farkı inanış farkı zevk alınan hobilerin farklılıgı vb bunlar tolere edilip fedakarlık gösterilip aşılabilecek seyler.ama diğerleriiiii saydıklarım çokk önemli.onlar yoksa sıkıntı buyuktur

Sorun şu ki tam bilemiyorum Bazen çok üzülüyorum Sonra başka şeyleri düşününce haksızlık mı ediyorum günaha mı giriyorum diyorum Bizim en büyük sorunumuz inanç Eşim dese ki ben buyum tamam diyecem ya bitecek ya sürecek Ama öyle olmuyor Bi bakıyorum çevresindekiler gibi olmuş Bir de bakıyorum babamla Bayram namazına gitmek için benden önce uyanmış Ona herhangi bir baskı yapmıyorum Sadece kendi kendime üzülüyorum
Genel anlamıyla evliliğiniz nasıl peki? Eşinizin size davranışları, aranızdaki saygı ne durumda?
Diğer mesele çokta o yöne kaymasın diye girmeyeyim yasak çünkü ama sonuçta tercihler kişiseldir, eşiniz farklı düşünüyorsa bu yalnızca onu ilgilendirir size bir zararı baskısı olmadığı sürece, en azından benim görüşüme göre böyle.

Eşiyle arasında farklılık olanlar nasıl üstesinden geldi Tavsiye öneri almak için tecrübelerinizi paylaşırmısınız? Her türlü farklılık olabilir

Sanırım sıradan farklılıklar değil kastım Biz eşimle çok farklıyız apayrı iki kültür.. Bambaşka görüşler.. İnanç da iki uç sanki Artık evlenmeden bulabildiğim ortaklıkları bulamıyorum Onun dışında iyidir Ama böyle olmamıza çok üzülüyorum
Somut örnekler verirseniz belki ders alabilirim
bizimde siyasi görüşlerimiz ayrıdır mesela o konuda hiç konuşmayız konuştuğumuz zamanda saygılı bir şekilde izah etmeye çalışırız ama sonunda kavga ettiğimizden artık o konuda konuşmuyoruz.farklılıklar tabikide olucak ufak tefek şeylerde bence ben benimle hep aynı şeyi düşünse sıkılırım mesela önemli olan tartışma seviyesi bence çok büyüyorsa biz uzatmıyoruz.

Anlatmak istediğiniz kadarını anlatabilirsiniz burada, belki önerilerimiz pek faydalı olmaz ama içini dökmekte rahatlatıyor insanı, yorgun gibisiniz, hani bazen yoruluruz bir bıkkınlık gelir, öyle sezdim yazınızdan.
Yazsam roman olur sanırım Ben üniversitede birini sevdim 18-19 yaşlarındayım daha Aile aorunlarımız vardı Seviyor dediğim insan babamın alkolik olduğunu duyunca beni istemedi Kendimi o kadar kötü hissettim ki anlatamam Belki sorunum ta burada başladı Eşimle 24 yaşında tanıştım Ilk canımın yandığı noktaları anlattım Babamı onu çok sevdiğimi ama durumun bu olduğunu.. Bana o kadar sevecen yaklaştı ki.. Ilerleyen zamanlarda çok şeyler yaşadım Bunlar beni Allah'a çok yakınlaştırdı Aradaki farklılıkları gördüm görmedim değil Ama hep eşimin merhameti ağır geldi Onu yarıyolda bırakmayı kendime yediremedim Sonra evlendik Ama ailesi çevresi bana hep saygısız davrandı Eşimden bi yanlış görmedim Bilmiyorum doğru mu yaptım ben..

eski konulara baktım da evlendiğinizden ilk günden beri mutsuzluk içindesiniz
zorla eşinizin ailesinin olduğu şehirde yaşıyorsunuz
eşinizin ailesi başörtülüsünüz diye her geldiklerinde laf sokuyor
bence bu durum farklılıklara saygı boyutunu aşmış
eşiniz de merhamet edilecek bir adam değil

Yazsam roman olur sanırım Ben üniversitede birini sevdim 18-19 yaşlarındayım daha Aile aorunlarımız vardı Seviyor dediğim insan babamın alkolik olduğunu duyunca beni istemedi Kendimi o kadar kötü hissettim ki anlatamam Belki sorunum ta burada başladı Eşimle 24 yaşında tanıştım Ilk canımın yandığı noktaları anlattım Babamı onu çok sevdiğimi ama durumun bu olduğunu.. Bana o kadar sevecen yaklaştı ki.. Ilerleyen zamanlarda çok şeyler yaşadım Bunlar beni Allah'a çok yakınlaştırdı Aradaki farklılıkları gördüm görmedim değil Ama hep eşimin merhameti ağır geldi Onu yarıyolda bırakmayı kendime yediremedim Sonra evlendik Ama ailesi çevresi bana hep saygısız davrandı Eşimden bi yanlış görmedim Bilmiyorum doğru mu yaptım ben..
Eşinizi merhametli ve sevecen biri olarak tarif etmişsiniz, demek ki size karşı sevgi dolu biri, ailesi bir yana eşinizin size tutumu gayet seven bir eş tutumu gibi görünüyor anlattıklarınıza bakılırsa, sizinse eşinizle ilgili kafanıza takılan tek şey ruhani durum diye algıladım yanlış algılamadıysam, bence bu sorun edilecek birşey değil, size bir zulmü yok sende benim gibi yaşayacaksın diye direterek, her birey kendinden mesuldür böyle derin konularda, o da kendinden mesul, size de bir fenalığı olmuyorsa bunları düşünüp kendinizi yıpratmayın derim şahsen.
Hani adamın hem sizin yaşam şeklinize müdahalesi olsa veya bu konuda bir eziyeti zulmü, hem de evinizde huzursuzluk çıkarsa, eşiniz kötüymüş ayrılmayı bir düşünün hayata yeniden başlarsınız derim ama sakin, merhametli, sevecen bir adam profili çiziyorsunuz, kafanızdaki soru işaretleri net bir cevaba dönemediğine göre de evliliğinizi bitirecek türden birşey bulamıyorsunuz, burada kesinlikle bu ayrılmak için bir sebeptir veya hayır asla ayrılmak için sebep değildir gibi net cevaplara bırakmış durumdasınız kendiniz, belli ki ikilemde kalıyorsunuz.

eski konulara baktım da evlendiğinizden ilk günden beri mutsuzluk içindesiniz
zorla eşinizin ailesinin olduğu şehirde yaşıyorsunuz
eşinizin ailesi başörtülüsünüz diye her geldiklerinde laf sokuyor
bence bu durum farklılıklara saygı boyutunu aşmış
eşiniz de merhamet edilecek bir adam değil
Yazınız üzerine bende baktım, bu konuya göre değerlendirilince ortaya çıkan sonuç başka ama diğer konularına bakınca eş saygı kavramını bilmeyen biri görünüyor, diğer mesele neyse ama saygısı olmayan, eşinin mutsuzluğuna rağmen benim dediğim olacak diye direten erkekle evlilik yürümez, bir yazısı çarptı gözüme, konu sahibesi aslında ayrılmak istiyormuş ama bu gücü bulamıyormuş, konu sahibesi bence o gücü bulun kendinizde.

Eşinizi merhametli ve sevecen biri olarak tarif etmişsiniz, demek ki size karşı sevgi dolu biri, ailesi bir yana eşinizin size tutumu gayet seven bir eş tutumu gibi görünüyor anlattıklarınıza bakılırsa, sizinse eşinizle ilgili kafanıza takılan tek şey ruhani durum diye algıladım yanlış algılamadıysam, bence bu sorun edilecek birşey değil, size bir zulmü yok sende benim gibi yaşayacaksın diye direterek, her birey kendinden mesuldür böyle derin konularda, o da kendinden mesul, size de bir fenalığı olmuyorsa bunları düşünüp kendinizi yıpratmayın derim şahsen.
Hani adamın hem sizin yaşam şeklinize müdahalesi olsa veya bu konuda bir eziyeti zulmü, hem de evinizde huzursuzluk çıkarsa, eşiniz kötüymüş ayrılmayı bir düşünün hayata yeniden başlarsınız derim ama sakin, merhametli, sevecen bir adam profili çiziyorsunuz, kafanızdaki soru işaretleri net bir cevaba dönemediğine göre de evliliğinizi bitirecek türden birşey bulamıyorsunuz, burada kesinlikle bu ayrılmak için bir sebeptir veya hayır asla ayrılmak için sebep değildir gibi net cevaplara bırakmış durumdasınız kendiniz, belli ki ikilemde kalıyorsunuz.
Evet.. Tam olarak öyle Eşimin ailesi çok uçta Ama mesela benimle oruç tutuyor Diğer taraftan ailesine karşı koruyamıyor beni Ileri geri konuşuyorlar Mutsuz ediyorlar beni Mesela benim ailemin yanına gidince onlara uyum sağlamaya çalışıyor Sonra buraya gelince hiçbirini yapmıyor Gerçwkten içinde ne var bilmiyorum Bazen taşıdığım yük çok ağır geliyor Bazen de günahını almaktan korkuyorum Ne düşüneceğimi bile şaşırıyorum Her şeyleri bir olan eşleri görünce imrwniyorum

Zaman zaman çok tartıştığımız oluyor Kozdığımız anda o da ben de söylemek istemediğimiz şeyler söyledik Sonra sakinleşince eşimin o direnmesi kalmıyor Kafam çok karışık..
Yazınız üzerine bende baktım, bu konuya göre değerlendirilince ortaya çıkan sonuç başka ama diğer konularına bakınca eş saygı kavramını bilmeyen biri görünüyor, diğer mesele neyse ama saygısı olmayan, eşinin mutsuzluğuna rağmen benim dediğim olacak diye direten erkekle evlilik yürümez, bir yazısı çarptı gözüme, konu sahibesi aslında ayrılmak istiyormuş ama bu gücü bulamıyormuş, konu sahibesi bence o gücü bulun kendinizde.
îk

size şunu diyeyim.
biz ablamla aynı anne babanın çocuğuyuz, aynı okullara gittik hatta arkadaş çevremiz sosyal çevremiz de neredeyse aynıdır.
ona rağmen karakterlerimiz çok farklıdır.
ancak birlikte zaman geçirebiliyoruz. çünkü ortak noktalarımızdan besleniyoruz.

mesela inanç dediğimiz kavram insanın hayatı yaşama biçimini belirliyor. bu noktadaki farklılıklarınız evlilik öncesinde de var mıydı, yoksa sonradan mı değişimler oldu.
bazı konularda konuşarak bazı konularda saygı duyup görmezden gelerek farklılıklar aşılabilir.

Eski konularına şöyle ufaktan göz gezdirmeden yazmıym dedim canım ... Ailen başta istememiş eşini görüş farklılıkları yüzünden ve sen diretmissn keşke anne baba sözü dinlemiş olsaydın altın değerinde anne baba ağzından çıkan sözler ... Görüş ayrılığı aynı hane içinde biraz zor olur fakat hoşgörü ile hallolur... Eğer evliliğin mutlu gidiyorsa bunlar hiç de aşılamayacak konular değil ... Zamanında da sana sozler verip tutmamış bir ara da boşanma konusu geçmiş sanırım yani temeli bozuk evliliğin yoksa senin derdin görüş farklılıkları değil ... İnşallah düzelir inşallah herşey yoluna girer

Hem
size şunu diyeyim.
biz ablamla aynı anne babanın çocuğuyuz, aynı okullara gittik hatta arkadaş çevremiz sosyal çevremiz de neredeyse aynıdır.
ona rağmen karakterlerimiz çok farklıdır.
ancak birlikte zaman geçirebiliyoruz. çünkü ortak noktalarımızdan besleniyoruz.

mesela inanç dediğimiz kavram insanın hayatı yaşama biçimini belirliyor. bu noktadaki farklılıklarınız evlilik öncesinde de var mıydı, yoksa sonradan mı değişimler oldu.
bazı konularda konuşarak bazı konularda saygı duyup görmezden gelerek farklılıklar aşılabilir.
Hem evlilik öncesi vardı hem sonradan oluştu Ilerleyen mesajlarda anlattım

Eski konularına şöyle ufaktan göz gezdirmeden yazmıym dedim canım ... Ailen başta istememiş eşini görüş farklılıkları yüzünden ve sen diretmissn keşke anne baba sözü dinlemiş olsaydın altın değerinde anne baba ağzından çıkan sözler ... Görüş ayrılığı aynı hane içinde biraz zor olur fakat hoşgörü ile hallolur... Eğer evliliğin mutlu gidiyorsa bunlar hiç de aşılamayacak konular değil ... Zamanında da sana sozler verip tutmamış bir ara da boşanma konusu geçmiş sanırım yani temeli bozuk evliliğin yoksa senin derdin görüş farklılıkları değil ... İnşallah düzelir inşallah herşey yoluna girer
Sağolun.. Evet sonradan vazgeçemedik.. İnşallah hallolur Wn azından bu konuda elimden geleni yapmak istiyorum

Her şeyiniz farklı. Hiç bir ortak yanınız yok, bambaşka türden insanlarsınız... inanç olsun, kültür olsun bambaşka. Hmm. Benim diyebileceğim tek şey, yanlış bir evlilik yapmışsınız. Yürütülebilir farklılık vardır, bir de hayatını birleştirmemesi gerekecek kadar farklılıklar vardır. İşte sizinki 2.si olmuş. Evliliğinizin uzun ömürlü olacağını sanmıyorum malesef.

Her şeyiniz farklı. Hiç bir ortak yanınız yok, bambaşka türden insanlarsınız... inanç olsun, kültür olsun bambaşka. Hmm. Benim diyebileceğim tek şey, yanlış bir evlilik yapmışsınız. Yürütülebilir farklılık vardır, bir de hayatını birleştirmemesi gerekecek kadar farklılıklar vardır. İşte sizinki 2.si olmuş. Evliliğinizin uzun ömürlü olacağını sanmıyorum malesef.
Haklı olabilirsiniz

Back
X