Eşinizle farklılıkları nasıl aşıyorsunuz?

Kabullenerek.
Gerekli olmadığı zaman o konu hakkında boşuna konuşup tartışmayarak. (Mesela, eşim çocuğumuz olursa büyük ihtimal dini eğitim vermek isteyecek, o bir şey anlatırken ben başka şey söyleyeceğim, çocuğun kafası karışacak vs. Bunu zamanı gelince çözmemiz, bir karara varmamız gerekecek ama ortada fol yok yumurta yokken bunu konuşup kavga etmiyoruz.)
En önemlisi de zaten baştan bizim için en önemli konularda uyumlu olduğum kişiyle evlenerek.

Eşiyle arasında farklılık olanlar nasıl üstesinden geldi Tavsiye öneri almak için tecrübelerinizi paylaşırmısınız? Her türlü farklılık olabilir

Sanırım sıradan farklılıklar değil kastım Biz eşimle çok farklıyız apayrı iki kültür.. Bambaşka görüşler.. İnanç da iki uç sanki Artık evlenmeden bulabildiğim ortaklıkları bulamıyorum Onun dışında iyidir Ama böyle olmamıza çok üzülüyorum
Somut örnekler verirseniz belki ders alabilirim
1-kabullenme.
2- huy-fikir memnuniyetsizligi varsa ve değişimi olacaksa ise 2 taraf da bunu kabul edecek. biz tartışırız ama kavga degil. böyleken böle ama böle de. felsefesine, psikolojisine kadar inip konuşuruz. eşim genelde beni bastırır (bilgi olarak ) ve tamam mantıklı ve haklısın. bundan sonra böyle derim. ve bunu uygulamaya gayret gösteririm.
sonucta bizim için olan olumlu-yapıcı değişimlerin hiçbir zararı yoktur.
ben haklı ve mantıklı cıkarsam o uygulmaya calışır.
3- din dil ırk ayrımımız ikiizinde yoktur. değişik olan insanlarla da sohbet eder ark. yaparız ama bazı sohbetleri az ve belli sınırlar içinde yaparız.
4- futbol, basketbol vb. takım ikimizde tutmayız
5- hobilerimiz cok farklı ama hoşumuza giden birşey var birbirimize eşlik ederiz. hoşlanmıyorsa ikimizde ayrı takılırız.
6- ben cok sosyal degilim - eşim cok sosyal buna saygı duyarız.
7- yemek tercihlerimiz ilk zamanlarda farklı idi ama ben bu konuda ters düşmeyi tercih etmedim. eşime ayak uydurmayı tercih ettim ve zamanla etcil olmayı sevdim. ben otcul besleniyordum.
8-siyasi fikirlerimiz aynı olsa da bazen bazı şeylerde ters düşebiliyoruz ama mantıgını bana acıklarsa ve haklı sebepleri varsa kabul ederim.
9- ikimizde bilime ilime aşıgız.
10- benim din konularında eşime göre daha gevşegimdir. ama bunu asla sorun etmez.
11- ikimizde olaylara geniş perspektivden bakmayı severiz.
12- birbirimizle savaştıgımızda ikimizinde kazanacagı birşeyin olmadıgını anladık. ( yogun ve şiddetli kavgalar sonucu bunu acılı bir şekilde ögrendik )
13- eşim annesi ile anlaşamadıgımızı ve evleri ayırmamız gerektigini cok zor bir sürecten sonra anladı ve bana hak verdi.
14- istediklerimizi beklentilerimizi biribirmize söylemeyi ve darılma alınma varsa da söylemeyi sectik. ve söyleme tarzı da az ve öz olacak. lafı uzatınca kafa karışıyor.
15- kim sinirli ise susmalı dedik.
16- ve bazı şeylerde de birbirimize asla karışmayız.
17- kedi kopek ikimizde severiz.
18- o film seyretmeyi cok sever ben sevmem ama eşim seviyor diye ses cıkartmam.
daha coookkk madde var bu kadarı yeter :)

Evet.. Tam olarak öyle Eşimin ailesi çok uçta Ama mesela benimle oruç tutuyor Diğer taraftan ailesine karşı koruyamıyor beni Ileri geri konuşuyorlar Mutsuz ediyorlar beni Mesela benim ailemin yanına gidince onlara uyum sağlamaya çalışıyor Sonra buraya gelince hiçbirini yapmıyor Gerçwkten içinde ne var bilmiyorum Bazen taşıdığım yük çok ağır geliyor Bazen de günahını almaktan korkuyorum Ne düşüneceğimi bile şaşırıyorum Her şeyleri bir olan eşleri görünce imrwniyorum

Siz daha kendiniz ne hissediyorsunuz bilmiyorsunuz ki, evliliğiniz eşinizle ilgili düşünceleriniz net değil.
Duygularınızla mantığınız birbirine karışmış durumda bence, eşinizden evliliğinizden beklentileriniz nelerdir? Bu beklentilerinizin ne kadarı karşılanıyor ne kadarı karşılanmıyor, ayrılmak mı istiyorsunuz yoksa devam mı etmek istiyorsunuz önce bunları netleştirmelisiniz kafanızda, netleşmeden atacağınız herhangi bir adım pişmanlık yaratabilir sizde.

27 yaşındasınız demek ki 3 yıllık bir evlilik söz konusu, kararınızı net olarak vereceğiniz bir sorun göremediğiniz ve bu yaşlarda kadın kendini bulmaya başladığı, kendini, evliliğini, hayatını sorguladığı için bazı çelişkilere düşebiliyor da, belki yaşadığınız bu duygu karmaşası böyle birşeydir bilemiyorum.

Yaşantınızı tam manasıyla bilemem ama genel olarak evlilikler ve en azından asgari noktada eşler arası uyum evliliğin 5-6. yılından sonra oluyor, baştan tam tanımamışsanız hatta tanıdığınızı düşünmüşseniz dahi flörtle evlilik o kadar ayrı şeyler ki, bir insanı tam anlamıyla tanımak aynı evde yaşamaktan geçiyor.

Aklınız bu kadar karışıkken size ne tavsiye edebiliriz inanın bilemiyorum, kendiniz ölçüp tartacaksınız.

Dipnot:
konunun ana meselesi belli ama dini içerik yasak olduğundan, konunun kapanmaması adına o kısma girmeden yazılsın lütfen.

Eşiyle arasında farklılık olanlar nasıl üstesinden geldi Tavsiye öneri almak için tecrübelerinizi paylaşırmısınız? Her türlü farklılık olabilir

Sanırım sıradan farklılıklar değil kastım Biz eşimle çok farklıyız apayrı iki kültür.. Bambaşka görüşler.. İnanç da iki uç sanki Artık evlenmeden bulabildiğim ortaklıkları bulamıyorum Onun dışında iyidir Ama böyle olmamıza çok üzülüyorum
Somut örnekler verirseniz belki ders alabilirim
Bizde aile kaynaklı kültürel farklılklar var. Mesele ben temelden doğuluyum ama tamamn ege kültürüyle yaşıyoruz. O tam anadolulu. Bazen düşünceleri saçma geliyor. Yani hala saçma olduğunu düşünüyorum:)) ama ben ona o bana uycak mecburen bi şeklde orta yol bulunuyor. O beni kırmamak için yapıyor bende onu üzmemek için. Neticede ailelerden çok baskı olmaynca hallediyoruz.

Back
X