Hem
Hem evlilik öncesi vardı hem sonradan oluştu Ilerleyen mesajlarda anlattım
evet onları henüz okuyabildim.
açıkçası inanç konusu özellikle iki eş için ortak pencereye bakması gerektiğini düşündüğüm konulardan...
çünkü bir temeli oluşturuyor.
mesela çocuğunuzu yetiştirme şekli, gittiğiniz mekanlar, oturup kalkma şekliniz dahil pek çok şeyi etkiliyor. ki siz şu an bu durumun içindesiniz.
eşiniz size saygı gösteriyor mu? saygı göstermek senin doğrun o, ama benimle birlikteyken bu şekilde davranacaksın yada çevresinin psikolojik baskılarına maruz kalmanıza engel olabiliyor mu? bunlar önemli mevzular...
bazı farklılıklar saygıyla çözülebiliyor ancak bir kısmı yolda tökezlemeye hatta düşmeye gidiyor.
eski mesajlarınızı okumadım ancak bir öğretmenimi anlatmak isterim.
ilkokuldayken dersanede bir öğretmenim vardı baya güzel kapalıydı. tesettürüne dikkat ederdi. biz liseye başladığımızda bizim liseye atandı. hoca bir dönem morali çok bozuktu,alyansını takmıyordu vs... sosyal hayatında da tanıdığım birisi idi, o yüzden ayrıntıları biliyorum.
eşi büyük bir şirkette çalışıyordu. etrafında mini etekli insanların çalıştığı bir ortam. hoca elini kimseye tokalaşmak için uzatmazken eşi bambaşka bir dünyada idi. (sonradan şirket değiştirince adam değişmişti)
öğretmenimizin etek boyları kısalmaya başladı, kıyafetleri darlaştı, eskiden girmediği o ortamlardan ye bildirimi yapmaya başladı derken yazın bir düğünde karşılaştık. başörtüsünü tamamen çıkarmamış ama tepesinde toplamış, dekolte bir kıyafetle...
eşine saygı duymaktan mıydı sizce bu değişimler? yoksa eşini kaybetmemek için mi?
çok yakınından tanıdığım bir arkadaşım vardı eşiyle uzun bir süre araları bozuldu ikimizde birbirimize birer adım atacağız demişler ondan sonra böyle olmaya başladı dedi.
diyeceğim o ki kendinizden ödün vermeye başladığınızda, yanlışlar doğru gibi gelmeye başladığında o evliliğin devamı için bir durum görememekteyim.
evet evlilik fedakarlıktır, saygıdır. ancak gerçek bir birey olunduğu zaman...