Eşinizle her gün konuşacak konu bulabiliyor musunuz?

Konuscak bisey hep var ya hu, yok diyenler ne yasiyor 😃
Iş arkadaslari, gundem, koyu siyaset, akraba dedikodusu, kitap, haberler, gelecek, dizi film, kedimizin kuşumuzun yaptigi sebeklikleri anlatip guleriz. Birlikte hergun film izleriz o sirada bile bazen durdurup biseyler konusuruz. Ay konusmayacaksam niye evlendim.

Merhaba hanımlar. Merak ettiğim birşey var eşinizle her gün sohbet ediyor musunuz ?
Mesela bizim şöyle işten gelir sofrayı kurarız bazen eşim çocuklarla ilgilenir falan sonra yemekte haber izlerken haberler hakkında konuşuruz o gün farklı bişey olduysa onun hakkinda konuşuruz bunun dışında zaten eşim çok konuşkan bir tip olmadigi için ben konu açarsam anca konuşuruz yoksa yemek - TV ve uyuma gibi bir rutin var. Kızım erken uyuyor oğlumda büyüdüğü için öyle çok engel olmuyor bize artık kendi kendine oyun kuruyor en azından yani vaktimizde var aslında ama biz sohbet edemiyoruz. Neden sizce ? Yada sizde de böyle mi siz neler yapıyorsunuz ?
Benim koca evde durmuyor ki şimdi kuzeninin evini yerleştirmeye gitti illa biri yardım istiyor yok diyemiyor eevdeyse sohbet edecek konumuz çok oluyor

17 senedir birlikteyiz 10 senedir evliyiz.Şimxi 2 çocuk var.Günlık onlardan sürekli konuşuyoruz zaten,şunu yaptı bunu yaptı,okulda bu etkinliği yapmiş şunu öğrenmiş gibi.
ikimizde çalışıyoruz o yüzden konuşacak konu hep oluyor

Sabah ilk kim kalktıysa kahveyi makineyi koyar diğerini uyandırır,köşemize geçeriz..ben çalışmadığım,eşimin kendi işi olduğu için zaman sorunu olmadığından günümüz karşılıklı kahve keyfiyle başlar.ben çok konuşkan değilim eşim tam tersi o anlatır ben dinlerim genelde..yukarıda bi arkadaşın yazdığı gibi eşim yanımdayken arkadaş aramam,onunla sıkılmıyorum,beni her durumda güldürmeyi başarır,saatlerce konuşabiliriz…akşamları da hadi bi sigara içelim,bi kahve içelim diye balkonumuza kaçarız…bazen kendi kendimize kalmak isteriz o kulaklığını takar bişeyler dinler,ben kitap okurum..15 yıldır evliyiz düzenimiz hiç değişmedi

Merhaba hanımlar. Merak ettiğim birşey var eşinizle her gün sohbet ediyor musunuz ?
Mesela bizim şöyle işten gelir sofrayı kurarız bazen eşim çocuklarla ilgilenir falan sonra yemekte haber izlerken haberler hakkında konuşuruz o gün farklı bişey olduysa onun hakkinda konuşuruz bunun dışında zaten eşim çok konuşkan bir tip olmadigi için ben konu açarsam anca konuşuruz yoksa yemek - TV ve uyuma gibi bir rutin var. Kızım erken uyuyor oğlumda büyüdüğü için öyle çok engel olmuyor bize artık kendi kendine oyun kuruyor en azından yani vaktimizde var aslında ama biz sohbet edemiyoruz. Neden sizce ? Yada sizde de böyle mi siz neler yapıyorsunuz ?
Siyaset konuşunca birbirimize bile giriyoruz
Ne var ,ne yok,ne yaptın bugun sonra birşey olmuşsa o konuşulur sonra ben ve bulaşıklar başbaşa kalırız
Aaa büyük kızım hastanede çalışıyor onun polisiye konularına bir girsin daha kimse susmaz.

Biz de eşimle pek derin sohbet yapmayiz, günlük haberler, siyaset , gün içerisinde yaşananlar vb. Eşimin arsa, bina ilgisi çoktur ben de sevmem sürekli bir yer araştırır 🙂 Ama birlikte yemek yemeyi, vakit geçirmeyi severiz. Film/program izleme, çocukla vakit geçirme vb. Ben derin ve değişik konular konuşmayı severim aslında ama eşim pek sevmiyor sanırım. Her ilişkinin farklı bir dinamiği var, herşey dört dörtlük olmayabiliyor. Her ilişkinin detayına indiginizde mutlaka uyuşmazlıklar/farklılıklar vardır, çok da şey etmemek lazım 🙂

İki
İki yıldır 24 saat beraberiz işe de giymiyoruz ve sürekli konuşuyoruz. Eşim normalde konuşmayı sevmez ama bazen ben snlatıyorum 20. Kere bşr şeyi, bazen gıdıklıyorum, sorular soruyorum illa sesini çıkartıyorum, instagrama gşr, video dolu. Her video bir sohbet konusu işte

Çok konuşan insan sevmem.
Eşime bazen kafam şişti canım susarsan sevinirim de derim🤷🏻‍♀️

hergun derin sohbet bizde de yok. Anca gunun nasil gecti, cocuklarla ilgili birseyler varsa onlar, ya da kendimiz harici biriyle konusulduysa, son dedikodular, o kadar :D

Biz de de tam tersi eşim sürekli yatana kadar konuşacak bir şeyler mutlaka buluyor.Zaten bütün gün iş saati boyunca telde konuşuruz.Ben ev hanimiyim şimdilik bebeğim var çalışmıyorum şuan. Ama bazen sussa da kafa dinlesem diyorum. İnsan bir zaman sonra bıkıyor.Bence eşinizin sessizliğini fırsata çevirip kafa dinleyin.Yoksa benim gibi kafanız dolu yatağa giriyorsunuz.Ben kocam uyurken dinleniyorum o derece yani 😁😁

Eşimle 17-18 yıldır birlikteyiz, 8 yılı evli. Her gün konuşacak bir şeyler buluyoruz ya. Özellikle yazın balkonda saatlerce oturup çay eşliğinde sohbet ederiz. Eşim de konuşkan değildir ama benimle konuşur. Konuşmadan nasıl olur ki bilemedim ben. Birlikte hayaller kurarız, planlar yaparız. Bazen farklı konularda tartışırız vs. Birbirimize her şeyimizi anlatırız. Öyle olunca konu da tükenmiyor pek.

Konuşmak isteyene konudan çok ne var ki? Mesele konuşacak enerjiyi bulabilmek.
Biz çoğunlukla evde karşılaşmıyoruz bile,2-3 gün görüşmediğimiz oluyor. Onun iş saatleri düzensiz,benimki de fazlaca düzenli olunca görüşemiyoruz

Siyaset, ekonomi, gündem vs okuduğum kitaplar üzerine konu açıyorum bazen, çok ilgimi çekmişse mutlaka anlatırım o da yorum yapıyor konusuyoruz ben konuşmadan yapamam kafasını şişiriyorum, o da benim kafamı şişiriyor gerçi :KK53: :KK53:

Konuscak bisey hep var ya hu, yok diyenler ne yasiyor 😃
Iş arkadaslari, gundem, koyu siyaset, akraba dedikodusu, kitap, haberler, gelecek, dizi film, kedimizin kuşumuzun yaptigi sebeklikleri anlatip guleriz. Birlikte hergun film izleriz o sirada bile bazen durdurup biseyler konusuruz. Ay konusmayacaksam niye evlendim.
Bi siyaset konusunu açsa zaten mesele biter, sabaha kadar burdayık😁 film izlerken durdurup o olay hakkında bir şey anlatırım, anlatır bizde de öyle. Konuscak çok şey var cidden

Hiç konuşmuyoruz ben de konuşmuyorum artık iki cümle ile gün biter çocuk ders çalıştım vs

Back
X