Eşinizle ne zaman evlenmeye karar verdiniz ?

Tanıştığımız gün evlilikten konuştuk 😂 beklentilerimizden, nasıl bir hayat hayal ettiğimizden vs...bunlar uyuşunca birbirimizi tanıma yolunda ilk adımı atmış olduk :) 1 yıl sonra evlilik teklif etti, tekliften 6 ay sonra nişanlandık, nişandan 1 ay sonra evlendik.

Her evlilikte sorunlar olur ama 5 yıldır en şiddetli tartışmalarımızda bile Allah’a şükrettim bu evliliği bana nasip ettiği için

Henüz evlenmedim ama inşallah yaz sonu evleneceğim :KK45:
6 yıl birlikte olduk. Üniversiteden beri birlikteydik. Bizim ilişkimizde bazı şeyler çok geç rayına oturdu. Ben fevri tepkileri olabilen, çok sakin kalamayan bir tiptim. 25te evlenelim istiyordum ama nişanlımın hayatını yoluna koyması biraz zaman aldı. Bana kalsa o zaman evlenelim, gezip tozalım çocuğu erteleyelim 30a kadar diyordum. Şimdi bakıyorum da aslında en doğru zamanlama buymuş. O zaman olsa birbirimizi çok yıpratıp, üzecek bir evlilik yaparmışız. Şimdi ise daha olgun,daha sakin, daha mantıklı davranabilen insanlarız. Özellikle de ben :ıslık:
Bu arada 28 yaşındayız.
Türkiye’de üniversiteden sonra işsizlik kronik bir halde iken,alım gücü berbat halde iken 30dan önce evlenmek zaten çok zor.
Sorduğunuz soru çok kişisel. Kimi 24 yaşında hazır hisseder kimi ise 30 yaşında. Bu sizin karakteriniz,sosyo-ekonomik durumunuz ve aranızdaki dinamiğe bağlı bir şey. Ama bence yetişkin insanlar için artık ilişkinin gidişatından emin olunduğu taktirde evlilik konusunun açılmaması da tehlikeli bir durum.

İlk eşimle en az 5 sene evlenme planı yaptık bir yılda yakayı paçayı zor kurtardım 😂Şimdi ki eşim ilk görüşmede evlenmekten bahsetti 6 ayda evlendik hayatımda verdiğim en doğru karar 🥰Yani bence zamanla alakası yok bazı şeylerin😅

Değişir kişilere göre.
Ben eşimle 1 yılın sonunda nişanlandım, 6 ay sonra evlendim.
Birlikteliğimizin 3. Ayında "sen ileride benimle evlenir misin?" demişti. Niyetler o zaman oluştu az çok.
Ama ben onu ilk tanıdığımdan beri evlensem böylesi ile evlenmeliyim dedim🥰
Hamdoslun bir gün de pişman olmadım.
11. Yılın içindeyiz.

Tanıştık bir süre arkadaş olduk sonra sevgili , sevgili olduğumuz günün tam 1. Senesi olduğu gün de evlendik
Pişmanlık değil belki ama bu sorumluluğu çok erken aldık .

8. Yılda evlendik. Evlenmeye ne zaman karar verdiğimizi bilmiyorum. Bir şekilde oldu 😂😅

Selam kızlar, bugün sohbet içerikli bir konu açmak istedim. Aynı zamanda merak da ediyorum. Eşinizle ilk ne zaman evlilik planları yaptınız ? 3 hafta ? 4 ay ? 5 yıl ? 😂 ve bundan pişman oldunuz mu ? Ne zaman karar vermek daha sağlıklı görmüş oluruz biz de 😊
Tanistiktan 7 yil sonra evlilik ve 5 yilin sonunda ayrilik ve bir yil icinde mahkeme bitis 🤣 al bakalim napacaksiniz bu tespiti? 😬 mahkeme bitis sonrasi dahasi hayatima kimseyi almam tövbeler olsun derken! (bosuna dememisler büyük lokma ye aman büyük konusma) simdi hayatimda 6 ay süredir sevgilim var nasip kismet iste bana sorarsaniz daha evlenmem 5 yil daha 🤣

5 yil kadar birlikteydik, 10 yildir evliyiz. Iliskimizin tam olarak neresinde evlenmeye karar verdim emin degilim. Mc de hamburger yiyorduk. Evleneceksek evlenelim, evlenmeyeceksek ayrilalim. Yeter artik dedi🤷‍♀️🤷‍♀️ o an çok makul geldi. Iste bu da benim evlilik teklifi hikayemdir😂😂

Iliskimizin 8. yilini devirmisken aile baskisiyla evlenme konusunu actim. Evlenmek istemiyorsan ayrilalim, ama evliligi de cok ciddi dusunme, formalite olarak dusun. Sonrasinda ayrilmak istersen de hemen kabul ederim yeter ki sussunlar dedim. Iliskinin heyecanini tamamen tukettigimiz icin cok istemeyerek evlendik ikimiz de. Bir de soyadimin kanun zoruyla degisecegini bilmiyordum, bilseydim evlenmezdim. Yaklasik 3 yildir evliyiz. Evlenince bir huzur geldi, cunku kimse ne zaman evleneceksin sorusunu sormuyor artik. Tabi bir de evli olunca daha degerli hissediyorsun iliskinde. Birden yakisikli birisi benimle ilgilense hic umrumda olmaz gibi geliyor.

Ilişkiden ilişkiye, şartlara, yaşlara göre değişir bence. Doğrusu yanlışı yok diye düşünüyorum:)
Biz tanistiktan sonra 4. ayda karar vermiştik, ruyamda görsem inanmazdım:D

3yil sevgiliydik öylesine takiliyorduk bana göre ne zaman konu buralara geldi hatirlamiyorum :KK61:3 senede nisanli sonra evlendik. Esimi seviyorum ama simdiki aklim olsa 30-35 yasina kadar evlenmezdim. Es ailesi vs gereksiz huzursuzluklar olmasada olur.

Ben 5 senedir hazirim da millet bana hazir degil demek ki.. :)
Bir tane buldugumuzda bizde dusunuruz elbet :)

Back
X