eşinizle sorunlarınız varken hamile kalsaydınız bebegi aldırırmıydınız?adırmalımıyım?

janet_

Zombican'ın annesi
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2010
1.518
0
66
İzmir
eşimle kayınvalidem yüzünden sürekli sorunlar yaşıyorum 7 aylık evliyim ve 9,5 haftalık hamileyim bebegide aldırmak istiyorum fazla vaktim kalmadı belki ilerde bu evlilik devam ederse düşürüm dedim kendime yanlış kararda vermek istemiyorum yardıma ihtiyacım var

Eşimle sorun yaşarken neden korunmadım ben diye sorardım kendime. Benim akılsızlığımın bedeli neden bir cocuk cekmeli ki derdim.

Ama pardon KK daki bütün kadınlar korunarak hamile kalıyorlar değil mi? Prezervatif+D.KHapı+Çekilme yöntemiyle hamile kalanları gördüm

evet korunurken hamile kaldım ama sizde kadınsınız bu kadar agır eleştiri benceacımazsızlık kim iste bebegini aldırmayı egerki evliligin geleceginden korkuyosa sizce bunu düşünmesi normal degilmi

Aldırmazdım.. Bundan Allah'a sığınırım.

Çevremdeki sorunların sorumlusu o bebek değil çünkü..

evet korunurken hamile kaldım ama sizde kadınsınız bu kadar agır eleştiri benceacımazsızlık kim iste bebegini aldırmayı egerki evliligin geleceginden korkuyosa sizce bunu düşünmesi normal degilmi

Neyle korunurken hamile kaldınız?

Söyleyin de cocuk isteyenler o şekilde korunsun.

Bizim yaptığımız acımasızlık değil, gerçekçilik.

Ben 2,5 sene cocugum olsun diye uğrasıpta olmayan biri olarak kesinlikle böyle birşeyi düşünmezdim bile
şimdi boşanma asamasındayım ama suan hamile kalmıs olsaydım yine de aldırmazdım
bence ALLAH onun kaderini baştan yazmış zaten hiçbirşey belli olmaz.
belki herşeyin başlangıcı olarak gönderilmiş bir umuttur o

Son düzenleme:
çok büyük günahı varmış...aldırmazdım diye düşünüyorum...bide canınızdan bi parça olacak o insna kıyamaz ki zaten...bi çok insan çocuğa hasretken ne yazıkki bazı ınsanlar hiç düşünmeden aldırabiliyolar

Canım evliliğin daha yeni ve bunun için acil karar veriyosun bence. Düzeninizi oturtamamışsınız bence. Ben olsam kıyamam bebeğime hemen kötü düşünme hayırlı olsun sabır ve zaman ilaçtır.

kesinlikle aldırmazdım insanlar o çocuğu yapmak için neler yapıyor allahın verdiği bir can o sana olmuş ve onu artık gözünden bile sakınmalısın

Ben evliliğimin kötü döneminde hamile kaldım.
Ve üstelik gerçekten de hamile kalmam çok zordu.
Sizin gibi gelgitler yaşasam da içimdeki cana kıyamamıştım.
Sonuç değişmedi.
Ayrıldım.
Ama o bebeği doğurduğum için hiç pişman olmadım.
Canyoldaşım çocuklarım benim.
En umutsuz anımda hayata bağlayan, menfaati olmadan seven, gözlerine baktığımda daha büyük bir mutluluğun olamayacağını gördüğüm iki tane pırlantam...
Evliliğinizi sürdürebilir miyim diye düşünmeyin kararınızı verirken.
Anne olmak isteyip istemediğinize bakın.
Ayrılırsanız da böyle bir sorumluluğu alıp alamayacağınıza bakın.

daha önce yazmıştım benim de sorunlarım var boşanmayı düşünüyorum aldırmayı hiç düşünmemiştim bi arkadaşım aldır demişti o zaman bunu yapamayacağımı anladım o canlı artık bir ömür vicdan azabı çekerim diye düşündüm ama çok zor bi karar anlıyorum seni çaresizsin şimdi çalışıyomusun, kaç yaşındasın bebeği tek başına büyütebilir misin bilmiyorum. üzüldüm senin adına çok iyi anlıyorum çünkü seni

sağlık sorunları, çok büyük maddi problemler, madde bağımlılığı, çocukta bir engel riski gibi sebepler olmadığı sürece bir bebeğin alınmasını çok doğru bulmuyorum.

işin din, boyutunu tartışacak değilim
zira buna ne bilgim yeter, ne de forum kuralları izin verir

ancak bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki,
10 kere boşanmış da olsaydım, iki ki anne olmuşum

Bu arada isteyen kızsın, afaroz etsin beni; bunun adı aldırmak değil öldürmek..Ne aldırılıyor, vucuttan bir ben mi aldırılıyor ?

Google'da kürtaj videoları varmış ben hiç izlemedim etkilenmemek için, ama etkilelen bir arkadaşım günlerce anlatmıştı..
Sadece anlatılanlar bile yetmişti psikolojimi etkilemeye.

...

BU öyle bir pişmanlıktır ki içini dağlar asla unutamazsın, sakın aldırma yaşında küçük değil mutlaka bebeğine bakarsın.

evet kürtaj psikolojiyi ağır bir şekilde etkiliyor
benim gibi sırf doktorun izin vermedi diye, mucize eseri hamile kaldığın bebeği aldırmak zorunda kalırsan eğer, çok daha fazla etkiliyor hem de

ama öldürmek demek biraz ağır oluyor
ben katil değilim, onu biliyorum

ben de korunurken hamile kaldım. kalmışım hatta. çok da memnunuz eşimle. ben sadece yaza olur, biraz daha gezelim diye... yüzeysel sebeplerden erteliyorum. 1.5seneyi geçiyor evleneli. yaşım da 29... Korunmama rağmen hamile kaldım takdiri ilahi... üstelik doktorların hesabına göre hamile kaldığım tarih adetimden 2-3gün öncesi.... planlasan olmaz. Allah isteyince olabiliyor.

yani insan korunarak da hamile kalabiliyor. tam ilişki yaşamadan bile kalabilen var... kısmet bu işler...

canım ben 1.5 seneyi geçiyor evleneli. şükür mutlu, huzurlu bir yuvam var... ama evliliğim ilk 7-8 ayında benim eşim kayınvalidem yüzünden beni üzerdi... kayınvalideme asla saygımı ilgimi bozmadım... o eşimi doldurdu, ben gene onu aradım hatrını sordum. gittiğimde gelinlik yaptım... eşime kızdım.. çeken var, çekemeyen var herkesin lafına dolup bana mı çatacak??? eşim sonunda durumu dank etti. benim annesine cevap vermediğimi, alttan aldığımı görünce utandı hareketinden....

ama bunlar zaman alıyor.... ancak oluyor... ben de fevrilikle "hem laf yiyorum, hem susuyorum kocama bile söylemiyorum bana ettiği lafları, üstüne sanki ben bişi yapmışım gibi kocamı dolduruyolar bu ne ya çekemem" diye inat edebilirdim. ki çok sinirlendim bazen. bunlar söylenmez ama ben çok nankörlük gördüm, iftira bile yedim... ama hepsi ortaya çıktı. hem de ben uğraşmadan....

sen yavruna kıyma... yarın onun vebalini diğer doğuracağın yavruların çeker. Allah'a dua et. eşinin ailesine saygılı ol, kendini ezdirme ama cevap da verme... eşin de zamanla görecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…