eşinizle sorunlarınız varken hamile kalsaydınız bebegi aldırırmıydınız?adırmalımıyım?

Canlı bebeğe yapılan her müdahale cinayettir.
Eşinizle madem problemleriniz vardı neden korunmadınız.
Siz hiç 9.5 haftalık bebek ugs 'si gördünüzmü ?

Sen katil değilsin çünkü mecburdun. Sağlığın için yapmak zorundayın, alınganlık yapma!

canım, sağlık durumlarında tabiki öyle... sen kendini "kürtaj yaptıranlardan" sayma... Allah korusun, inat ettin hamileliğini devam ettirdin, sana bir şey oldu kim bakacak yeni doğan bebeğe anasından başka... keyfi kürtaj kötü. ama mecburi durumlar var. Allah kimseyi bu durumlarla sınamasın.

kesinlikle ebru72'nin söylediklerine katılıyorum..
Ben olsam asla aldırmazdım...
boşanıyorum diye de bi cana kıymazdım..
Allah'ın takdiri ki böyle bir dönemde hamile kalmışsızınız..ki korunmanıza rağmen..
Bence aldırmayın, dua edip gerisini Allah'a bırakın..

Google'da kürtaj videoları varmış ben hiç izlemedim etkilenmemek için, ama etkilelen bir arkadaşım günlerce anlatmıştı..
Sadece anlatılanlar bile yetmişti psikolojimi etkilemeye.

...

Ben izledim. Feci birşey.
Günlerce gözümün önünden gitmedi.
Her gözümü kapattığımda ceninleri gördüm.
Büyük pişmanlık yaşatır konusahibine eğer aldırmaya karar verirse..

csi, Allah sağlıklı bir şekilde bebek sahibi olmayı nasip etsin..
Sizin sorununuz sağlıktan ileri gelmiş, keyfi nedenlerden dolayı, ya da hayatı daha çok zorlaştıracağı için tercih etmemişsiniz bunu.

Ağır olduğunun farkındayım; ama konu ağır, sonuçları daha ağır.Bunun farkına varmalı insanlar.

Avrupa ülkelerinde bu durumun çok yanlış olduğu devamlı olarak empoze ediliyor insanlara, hatta ceza hükümleri ağırlaştırılıyor,
bizim ülkemizde sözde çocuğunun geleceğini düşündüğü için yaşama hakkını alınıyor elinden..
Buna karşı olanlarda afaroz ediliyor.Neredeyse düşünce suçundan içeri atılacak kadar kızıyorlar insanlar bu fikri sunanlara.

bu arada aklıma geldi, sanırım Okan Bayülgen söylemişti bunu "gençliğimde, benden kürtaj için borç para isteyen kadın-erkek arkadaşlarım, ileriki yaşlarımızda da tüp bebek için para istiyorlar"...

Ben izledim. Feci birşey.
Günlerce gözümün önünden gitmedi.
Her gözümü kapattığımda ceninleri gördüm.
Büyük pişmanlık yaşatır konusahibine eğer aldırmaya karar verirse..

Bazen diyorum izleyeyim, sonra kendimi tanıdığım için uzak kalıyorum.

Caydırıcı unsurlar çokça dile getirilmeli.Belki bu tür yayınlar gerçekten caydırıcıdır.

zaten ilk hamileliği kürtajla sonuçlandırmak bidaha hamile kalmama riskini arttırıyomuş.

Allah tüm isteyenlere nasip etsin.
Benim için o defter kapandı maalesef.
Çok isterdim kızımın bir kardeşi olmasını
önce kızımızın geleceğini garantiye alalım dedik, aldık
ondan sonra başka sorunlar çıktı, kızım tek çocuk kaldı
Hayırlısı buymuş diyelim, allah kızımıza uzun ömür versin

kürtaj elbette ki bir doğum kontrol yöntemi değildir
bunda hemfikiriz
keyfi olarak kürtaj yapılmamalı, yaptırılmamalı; bunda da hemfikiriz

ancak; bir anne eğer doğurduğu çocuğunu sokağa atacaksa, parçalanmış bir ailede ordan oraya savrulup kötü alışkanlıklara sahip olacaksa, eğitemeyecek-öğretemeyecekse, sosyal hizmetlere verecekse, başkasına evlatlık verecekse; bu onun anneliği-babalığı haketmediği anlamına gelir
ki bence evet bu çocuklar aldırılmalıdır

çünkü onlar günahsız ve öyle sersefil bir hayatı çekeceklerine anne-babaları günahlarıyla cehennemde yansın
zerre umurum değil

keşke bende düşünmeseydim aldırmayı hiç keşke mutlu olabilseydimde bebegime kıymak aklıma gelmeseydi,kayınvalidem kıskanlıgı yüzünden canıma kastetti,üstüne 1 aylıkken şiddet gördüm o kadın yüzünden sebebsiz yere kavga gürültü eksik olmadı evimden severek evkendigim halde korunurken hamile kaldım,her kadın gibi bir gün anne olmayı bende istedim ama şimdi sizce bunları yaşamış bir kadın bu evliligin gelecegini göremiyorken birde bebegi getirip onundamı benim gibi acı çekmesi dogal olan yoksa hiç yaşamamasımı? soruyorum arkadaşlar ayrılsam bir bebegin sorumlulugu hiç kolay degil babasız bi çoçuk olcak o zaman vebal olmıcakmı?

İnsanlar çocuk çocuk diye inleyip aşındırmadıkları kapı kalmazken sizin düşünceniz cok yanlış. Gerçekçi olun biraz evliliğiniz yürümüyorsa boşanırsınız olur biter ama bebeğinizin seçme şansı yok öyle değilmi. Ayrıcada ayrılma aşamasında bile olsanız eşinizinde fikrini almalısınız bu sadece sizin çocuğunuz değilki..

Ben aynı şeyi yaptım. Yani hamile kaldım korunurken, sorunlarımız vardı ve ben bebeği aldırdım. Pişman değilim,bugünkü aklım olsa yine aynısını yapardım ama tabi sorun var sorun var.. yani bebek aldırmaya değecek bir sorun mu acaba sizinkisi? Sorunlu bir ortama belki de boşanmayla sonuçlanacak bebek dünyaya getirmek aldırmaktan çok daha mantıklı değil bence. Bebek demek bir ömür boyu onun sorumluluğunu almak demek.Bugün size doğurun sakın aldırmayın diyenler, yarın bigün sorunlar devam ederse niye çocuk doğurdun doğurmasaydın kardeşim bilmiyordun derler. Der bizim milletimiz!

ben de çocuk sahibi olamayan belki de hiç olamayacak birisi olarak csi'nin fikirlerine katılıyorum

İstisnalar olabilir, hicbir doğum kontrol yöntemi tam olarak korumaz insanı. Ama nedense KKdaki bütün hatunlar neredeyse yaramaz spermler yumurtalara ulaşamasın diye duvar örmüşler, buna rağmen hamile kalıyorlar, bunlar tesadüf mü arkadaş?

Eğer boşandıktan sonra maddi durum iyi olmayacaksa o cocuk sokaklarda sersefil olacaksa, anne baba sevgisinden mahrum kalacaksa vs vs o zaman düşünülür. Ama senin işin gücün var, ailen var, ex eş de gelir cocuğu görür eeee o zaman niye aldırıyorsun? Boşan. Bak aslanlar gibi cocuguna.

Bana göre bu acizliktir. Kendi acizliğinin bedelini bir cenine ödetmektir.

Son düzenleme:
tüp bebek tedavisi sonucu anne olmuş biri olarak bu tür konularda genelde sakin olamıyorum...7 aylık evlisiniz ve boşanmayı düşünüyorsunuz,üstelik birde hamilesiniz..o kadar yanlış bir aradaki ne yorum yapılır bilemedim şimdi.sırf k.valideniiz yüzünden mi boşanmak istiyorsunuz?eşiniz sizi,sizde onu seviyor musunuz?eğer cavabınız evetse lütfen bu bebeğe kıymayın,onun canını alacak olan siz değilsiniz...belkide aranızın düzelmesi için bu bir fırsat,iyi düşünün lütfen.ama ille de ayrılacağız diyorsanız babasız bir evlat büyütmek de çok zordur tabii.ama yinede diyorum ben olsaydım hiçbir şeklilde aldırmazdım yavrumu,bu mümkün değil.keyfi olarak bir bebeği öldürmek nasıl düşünülür anlayamıyorum..ya gerçekten aklım almıyor,bu nasıl vicdan böyle.

ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi,sonuna kadar katılıyorum!

çok ama çook zor bir karar öyle ya da böyle gebelik oluşmuş...benim bebeğimin kalbi durduğu için zorunlu kürtaj yapıldı buna ramen ben aylarca kendime gelemedim gece yastığa başımı koyduğumda meleğimi bıraktım hastane de dedim kendi kendime...eger bu sorumluluğu taşırım bu şartlar altında bebek dünyaya getiremem,vicdanım la da başa çıkarım diyorsanız yaptırın...ama ömür boyu yakanıza yapışacak bi yürek sızınız olacak bunu sakın aklınızdan çıkarmayın bunları sizi üzmek ya da yaralamak için yazmıyorum...böyle bi karar verirken herşeyi göz önünde bulundurmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…