evet kürtaj psikolojiyi ağır bir şekilde etkiliyor
benim gibi sırf doktorun izin vermedi diye, mucize eseri hamile kaldığın bebeği aldırmak zorunda kalırsan eğer, çok daha fazla etkiliyor hem de
ama öldürmek demek biraz ağır oluyor
ben katil değilim, onu biliyorum
benim gibi sırf doktorun izin vermedi diye, mucize eseri hamile kaldığın bebeği aldırmak zorunda kalırsan eğer, çok daha fazla etkiliyor hem de
Ben evliliğimin kötü döneminde hamile kaldım.
Ve üstelik gerçekten de hamile kalmam çok zordu.
Sizin gibi gelgitler yaşasam da içimdeki cana kıyamamıştım.
Sonuç değişmedi.
Ayrıldım.
Ama o bebeği doğurduğum için hiç pişman olmadım.
Canyoldaşım çocuklarım benim.
En umutsuz anımda hayata bağlayan, menfaati olmadan seven, gözlerine baktığımda daha büyük bir mutluluğun olamayacağını gördüğüm iki tane pırlantam...
Evliliğinizi sürdürebilir miyim diye düşünmeyin kararınızı verirken.
Anne olmak isteyip istemediğinize bakın.
Ayrılırsanız da böyle bir sorumluluğu alıp alamayacağınıza bakın.
Google'da kürtaj videoları varmış ben hiç izlemedim etkilenmemek için, ama etkilelen bir arkadaşım günlerce anlatmıştı..
Sadece anlatılanlar bile yetmişti psikolojimi etkilemeye.
...
Ben izledim. Feci birşey.
Günlerce gözümün önünden gitmedi.
Her gözümü kapattığımda ceninleri gördüm.
Büyük pişmanlık yaşatır konusahibine eğer aldırmaya karar verirse..
bu arada aklıma geldi, sanırım Okan Bayülgen söylemişti bunu "gençliğimde, benden kürtaj için borç para isteyen kadın-erkek arkadaşlarım, ileriki yaşlarımızda da tüp bebek için para istiyorlar"...
csi, Allah sağlıklı bir şekilde bebek sahibi olmayı nasip etsin..
Sizin sorununuz sağlıktan ileri gelmiş, keyfi nedenlerden dolayı, ya da hayatı daha çok zorlaştıracağı için tercih etmemişsiniz bunu.
Ağır olduğunun farkındayım; ama konu ağır, sonuçları daha ağır.Bunun farkına varmalı insanlar.
Avrupa ülkelerinde bu durumun çok yanlış olduğu devamlı olarak empoze ediliyor insanlara, hatta ceza hükümleri ağırlaştırılıyor,
bizim ülkemizde sözde çocuğunun geleceğini düşündüğü için yaşama hakkını alınıyor elinden..
Buna karşı olanlarda afaroz ediliyor.Neredeyse düşünce suçundan içeri atılacak kadar kızıyorlar insanlar bu fikri sunanlara.
Allah tüm isteyenlere nasip etsin.
Benim için o defter kapandı maalesef.
Çok isterdim kızımın bir kardeşi olmasını
önce kızımızın geleceğini garantiye alalım dedik, aldık
ondan sonra başka sorunlar çıktı, kızım tek çocuk kaldı
Hayırlısı buymuş diyelim, allah kızımıza uzun ömür versin
kürtaj elbette ki bir doğum kontrol yöntemi değildir
bunda hemfikiriz
keyfi olarak kürtaj yapılmamalı, yaptırılmamalı; bunda da hemfikiriz
ancak; bir anne eğer doğurduğu çocuğunu sokağa atacaksa, parçalanmış bir ailede ordan oraya savrulup kötü alışkanlıklara sahip olacaksa, eğitemeyecek-öğretemeyecekse, sosyal hizmetlere verecekse, başkasına evlatlık verecekse; bu onun anneliği-babalığı haketmediği anlamına gelir
ki bence evet bu çocuklar aldırılmalıdır
çünkü onlar günahsız ve öyle sersefil bir hayatı çekeceklerine anne-babaları günahlarıyla cehennemde yansın
zerre umurum değil
İstisnalar olabilir, hicbir doğum kontrol yöntemi tam olarak korumaz insanı. Ama nedense KKdaki bütün hatunlar neredeyse yaramaz spremler yumurtalara ulaşamasın diye duvar örmüşler, buna rağmen hamile kalıyorlar, bunlar tesadüf mü arkadaş?
Eğer boşandıktan sonra maddi durum iyi olmayacaksa o cocuk sokaklarda sersefil olacaksa, anne baba sevgisinden mahrum kalacaksa vs vs o zaman düşünülür. Ama senin işin gücün var, ailen var, ex eş de gelir cocuğu görür eeee o zaman niye aldırıyorsun? Boşan. Bak aslanlar gibi cocuguna.
Bana göre bu acizliktir. Kendi acizliğinin bedelini bir cenine ödetmektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?