eşinizle sorunlarınız varken hamile kalsaydınız bebegi aldırırmıydınız?adırmalımıyım?

Amin. Hayırlısı böyleymiş; Allah evladınızı size bağışlasın..

Csi, bu saydığınız olumsuzlukları çocuğuna yaşatacak kadar kötü hayata sahip insanlar zaten evlenmemeli, evlendiyse çok özür diliyorum kısırlaştırsınlar kendilerini..

Çok öfkeleniyorum; diyecek söz bulamıyorum..Kaza değil bu, düpedüz sorumsuzluk.. Bunu bu konu için demiyorum.

Hayat çok güzel gider, sonra bebek sahibi olmaya karar verir insan, birdenbire herşey bozulur; bu süreçte kürtaj değildir çözüm.

Kararların arkasında durarak, tüm zorluğa rağmen devam ettirmeliler hayatlarını..Zor ama diğer vicdani ağırlıktan zor değil.

durumunu net demiyorsun ki....

yani diyelim ki sorun büyük ve sonucu boşanma.... Allah korusun zaten bugün mutlu çiftin yarın boşanmayacağı ne malum ya da babaya bir şey olmayacağı...

bu aldırmak için sebep değil.

sen boşandığında çocuğuna bakabilecek durumda mısın? illaki özel okullar vb. değil... çok yüksek maaşlar değil... huzur olduktan sonra, sevilen bir çocuk illaki büyür... yani sen boşanınca aile yanına mı gideceksin? ailen çocuğunu istemez mi? bunlar önemli...

işe girebilecek eğitimin var mı? maddi durumun ne? eşin boşanınca çocuğunuzun maddi yüküne ortak olur mu?

sen sadece "babasız çocuk" olacak diye düşünüyorsan, benim şu an evliliğim mutlu ama yarın yavrumun babasız ya da anasız ya da ana-baba ayrı olmayacağının garantisi var mı? bugün iyiyiz yarın ben doğum psikolojisi sinirli olurum, o beni ihmal eder... konuşmayız... böyle böyle büyür yıpranız boşanırız...

ama senin sadece kayananam kıskanç ise, benzer şeyi yaşadım bu aşılabilecek bir şey... evliliğin ilk senesi zordur... eşin iyi ise, adil ise özünde, saygınız sevginiz devam ettikçe aşarsınız....

[/COLOR]

ben de çocuk sahibi olamayan belki de hiç olamayacak birisi olarak csi'nin fikirlerine katılıyorum

evet, bence csi nin dediğine katılıyorum

bazıları aldırmıyor, doğuruyor çocuk aldırmak günah diye, sonra çocuğu terkediyolar yada ilgilenmiyorlar

hamileyken dayak diyen bir kadın ve hamileyken kayınvalidesi tarafından bıcakla üstüne saldırılan sırf ogulum elinden aldın diye,sizce böyle düşünmesi normal olmazmıydı çalışan kadınım ama babasız çoçuk bütütecek kadar acımazsı olamam sanki çözümkürtaj gibi geliyo bana yanlış yapmaktan korktugum içinde size yazdım mutsuz evlilik ve bebek belki sorunlar artarak devam etcek o zaman çoçukla babamın evine gitmem çokmu kolay olcak

13 yaşında oğlum var.
13 sene sonra tekrar hamile kaldım ve tabi şok yaşadım.
İnanın hiç istemedim, her gece ağladım.
Allah'ım oğlum kocaman oldu, 13 sene sonra ben nasıl doğum yapar, çocuk bakarım diye.
Aradan geçen günler sonunda dış gebelik teşhisiyle hamileliğim sonlandırıldı ve ben inanın dumur oldum resmen.
Ne kadar isyan ettiğimi, sürekli bu çocuğu istemiyordum, neden verdin Allah'ım diye ağlamalarımı hatırladım sonra.
Allah bana bir ceza vermek istedi diye düşündüm sonradan.
Sonuçta o çocuk mecburen alındı.
Hatta beni tanıyan arkadaşlar bilir, bir süre üyeliğimi iptal ettirip uzaklaşmıştım.
Site yönetimine bu durumdan çok etkilendiğimi ve artık buraya giremeyeceğimi söyledim(!)
Bu arada o dönem anne ve kadın sağlığı bölümünde de görev yapıyordum.
Anlayın artık neden burada olmaya dayanamadığımı

Kısacası ne olursa olsun birşeyi bu kadar düşünmek, kararsız kalmak çok iyi değil.
Allah en kötü deneyimi yaşatıyor insana isyanın karşılığı olarak.
Ve bazı konular maalesef bizim kararımızla olmuyormuş, bunu da acı bir şekilde öğrendim.
Şu an çok üzgünüm

Son düzenleme:

peki eşin ne diyor bu duruma?
onun onayını almadan çocuğu aldıramazsın, aldırmaya karar verirsen şayet

Sen çocuğu aldırma ama adamı sına ,boşanalım de kabul ederse bilki seni sevmiyor ,anasını seviyor sende ona göre hayata tutunursun

eşinizden mi dayak yediniz?sizin sorununuz k.validenizle mi eşinizle mi tam anlatır mısınız?birde eşiniz bebeği aldırmak konusunda ne düşünüyor?

canım tam anlatmıyorsun ki...

herkes kendi hayatına göre yorum yapıyor... ben aldırma diyorum. ama ben de hamileyim, eşimle mutluyum Allah korusun sorunum olsa bile annem babam ölene kadar arkamda, çocuğumu alıp baba evine dönebilirim, ömür boyu da git demez ailem... eğitimim var, şu an çalışımıyorum ama çalışabilecek durumdayım... yani canım herkes kendine göre yorumlar.

senin ailen çocuğunla gitsen laf mı eder? sen dayak mı yedin? eşin istemiyor mu çocuğunu? sorunun tam ne? net anlat...

evet aldırmak çok günah çocuğa çok yazık ama çocuğun sorumsuz, ahlaktan yoksun vs. bir babası varsa, onu mutsuz edecekse ya da maddi durumlar da yetersizse aldırmak daha mantıklı bir çözüm gibi geliyor.

konuyu açan arkadaş zaten bebeğini aldırmayı aklına koymuş aksi halde böylr bir konu açıp yorum almak istemezdi. bu ay tüp bebek tedavisine başlayacak biri olarak cvplıyorum sorunuzu; Asla aldrmazdımm.....

konuyu açan arkadaş zaten bebeğini aldırmayı aklına koymuş aksi halde böylr bir konu açıp yorum almak istemezdi. bu ay tüp bebek tedavisine başlayacak biri olarak cvplıyorum sorunuzu; Asla aldrmazdımm.....

aldırmazdınız çünkü sizin hayatınız farklı, onunki farklı

bır kadın cocuk dogururken esıne aılesıne vb guvenmemelı bence tabıkı hayat ıkı kısılık ama olurda bırgun yanlız kalırsam naparım dıye de dusunmek lazım bence ve bu sorunun cevabını kısı kendıne veremıyorsa evet dogurmasın ya korunsun yda aldırsın bu kdr net

sanırım herkes kendi hayatına göre yorum yapıyo mutlu huzurlu olsaydım seve seve hiç şüphesiz dogururdum aklımıda bozmazdım ben hamile oldugu ögrendigimden beri kaç defa aldırmak için doktor kapısına kadar gitti geldim allah benim yaşadıklarmı düşmanıma yaşatmasın yaşayan anlar zaten tek sorun dogurmakmı ona mutlu bir yuva vermekmi?

durumuna cok üzüldüm yaa keske daha onceden onlemını alsaydınn ama bu durumdada ne denır bılemıyorum aldır desek gunah belkı sana bır umut kaynagı hayatının baslangıcı aldırma desek bu seferde bosanma olursa babasız buyuyecek bı cocuk ınan cok zor bılemıyorum ne dıcemı allah yardımcın olsun yaa

tabii ki kendi hayatımıza göre yorum yapıcaz,soruyoruz arkadaşa anlatın eşinizle ne durumdasınız tek sorununuz k.validen mi,eşin ne düşünüyor,biribirinizi hala seviyor musunuz diye ama yazmıyor birşey..neye göre yorum yapabiliriz peki?aldırma konusunda kesin karar vermiş gibi zaten.yoksa yradımcı olma konusundaki çabalarımızı görürdü.

tüm bunların yanısıra
9,5 haftalık hamile olduğunuzdan nasıl emin olabilirsiniz?
ultrasoundların bile yanılma payı vardır

eşim annesine çok aşırı düşkün anasıda elinden gelse eşimin altını bezlicek emzirecek,evlendigimde görümceme benim bebegimi elimden aldı demiş banada yapmadıgı psikolojik eziyet kalmadı evinden kovlamar tehditler yalanlar aglatmalar en sonunda bıcakla canıma kasetti onunda altından kalktı kendime saplıcaktım ben diye,sonra eşimi doldurup üstüme saldı 1 aylık hamileyken şiddet gördüm o zamanda bebegim düşebilirdi?şimdi siz olsanız her sorunda annesini tutan bir adamın sevsenizde sözüne ne kadar itimat ederdiniz?gelecege güvenle birlikte bakılır önemli olan dogurmakmı ona anne babayla huzrlu mutlu bir yuva vermekmi gelecek hazırlamakmı

aldirirmisiniz diye sormusunuz herkesde fikrini söylemis eee simdi neden kiziyorsunuz ???
ayrica bende aldirmazdim ilk cocugumu 6 sene bekleyen biri olarak asla aldirmazdim
ve kimin evliliginde hayattinda ne yasadigini kimsede bilemez ayrica bu kk da herkes herkesden daha dertli saniyor kendini
"siz benim yasadiklarimi yasasaydiniz " herkes bu kelimeyi kullanmaya basladi son zamanlarda
dini boyutuna hic girmiyorum bu olayin ama sunuda belirteyim ay bugün oldu aldirayimda evliligim yoluna girince tekrar yaparim demek
hic birseyi düzeltmez ddaha bukadar yeni evliyken ve sorunlari hemen yasamaya baslamisken hamile kalmanizda cok yanlis olmus ama tabiki biz ne desek bos hakkinda hayirlisi olsun ne diyim

Ya arkadaşım sen çalışmıyo musun? Boşanmak diye birşey var dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…