eşinizle sorunlarınız varken hamile kalsaydınız bebegi aldırırmıydınız?adırmalımıyım?

Arkadaslar ultrasona gittiginizde bebeginiz gozukuyor zaten. Gebeligin ilk baslarinda kesecik halinde yani Youtube da gosterildigi sekilde degil. Kurtaj erken haftalarda yapildiginda oyle parcalar fln cikmiyor zaten parca olacak durumda olan bir bebek durumunda degil hamilelik zaten. O durumda video daki gibi goruntuler ancak olu bebekler, anne karninda ciddi organ gelismezligi sakatligi olan bebeklerde ve annenin hayatini tehdit eden hamileliklerde uygulaniyor. Onda da yapicak bisey yok. Zaten gebelik cok ilerlemisse parcalar icin belli aletler kullanilir baslangicta sadece vakum kullniliyor ki geliskin eli ayagi kalbi atan organlari gelismis bir bebegi tahmin edersiniz ki o sekilde abort etmek disari cikarmak mumkun degil kucucuk vakum o isi gormez zaten.

Neyse gecelim Tip boyutunu hamilelik yasal siniri gecmek uzere eger yapamam diyorsan ultrasonla bir iyice baktir muhtemel 2,5 -4 cm arasi olmali Fetus. ARTIK BU SURECTEN sonra organlar gelisecek iste zaten ne kadar gelismis ultrsondan goreceksin kararini ona gore verirsin. Ben olsam dogurur muyum dogurmaz miyim bilemiyorum. Ne karar verecegimi bilemezdim acikcasi. Allah yardimcin olsun. Kararini iyice dusunerek ver.

Sanirim ben guclu durmaya bebegi dogurmaya calisirdim. Tabi zor karar yapmayanida yargilamam.

Son düzenleme:
peki tamam denicem tavsiyelerinizi rabbime sıgınıyorum ben ve sorunu olan herkese yardım elini uzatsın huzura kavuştursun

umarım bebegınız sızın ıcın hayırlı olur butun sıkıntıları asarsınız ve cok mutlu olursunuz

bu videolar resimler paylaşılırken, anne karnında yaşamla bağdaşmayan hastalıklar tespit edildiği için kürtaj olmak zorunda kalanların psikolojisi de düşünülse ne kadar iyi olur.

sorunlar her ne ise aşılabılecegını düşünüyorum bebeğe yazık etme ben olsam kıyamazdım yaaa

bu videolar resimler paylaşılırken, anne karnında yaşamla bağdaşmayan hastalıklar tespit edildiği için kürtaj olmak zorunda kalanların psikolojisi de düşünülse ne kadar iyi olur.

Dogru bir yorum zaten bu kadar ilerlemis kurtaj illegal dir yasadisidir. Ancak doktor izni ile anneye neden yapilmasi gerektigi anlatilarak yapilir. Bebek anne hayatini tehdit ediyordur , karninda olmustur,dusuk yapilmistir parcalar temizleniyordur,bebegin sakatligi vardir organlari gelismemistir vs. zaten uye evliymis esinin izni ve imzasi olmadan kurtaj yapilmazdi. Yasal surec gectikten sonra karni cikmis eli ayagi organlari olusmus bir bebegide bicbir doktor almaz. Alamaz yaptirimlari cok agirdir.Cok gecerli saglik sebebi olmalidir.

sakın aldırmayın. bu günaha girmeyin. rabbim onun yüzü suyu hürmetine belki huzur mutluluk verecek evinize. herşey bir yana o canı siz alamazsınız bunun vebali büyük ve ağır olur. peşinden ağır üzüntüler yaşarsınız. asla aldırmayın. şeytana uymayın rabbim yardımcınız olsun

dün defalarca demek istediğim buydu, ancak ya ben anlatamadım ya anlanmak istenmedim
beni 1.5 sene öncesine geri götürdüler, bire bir o günleri yaşattılar

saolsunlar

tüm cevaplarınızı okuyamadım. ancak yorum yapmak istiyorum. k.validem eşinden çok çekmiş (k.pederimi Allah affetsin, hayatta değil, görmedim hiç). şiddetde görmüş. eşime hamileyken, ayrılarmış. kürtaj için randevu almış. ertesi gün gideceklermiş. rüyasında ölen kız kardeşinin erkek bebeği eline verdiğini görmüş. çok güzel bir bebekmiş. ertesi gün kürtaja gitmekten vazgemiş. iyiki doğurmuşum, o benim herşeyim oldu der, eşim için. eşimde melek gibi bir adam. iyiki aldırmamış ve benim eşim olmuş.

ayrıca k.validem eşinden boşanmamış. olanaksızlıktan yapamamış.

çok zor bir durum ALLAH KOLAYLIK VERSİN ama eşinizle boşansanızda bir canlının hayatına son vermemeniz gerektiğini düşünüyorum..şuanda aranız kötü ama sonuçta o bebek bir canlı ve onu bu dünyadan koparma hakkınız yok ..bakmak vs çok zor olsa da bir canlıyı heleki sizin kendi çocuğunuzu yaşatamk adına herşeye katlanılır diye düşünüyorum...
hem hayat bu belli olmaz bi bakarsınız eşinizle aranız düzelir,çocuğu aldırdığınıza da pişman olursunuz..
yazık küçücük yavruya yaaa

dün defalarca demek istediğim buydu, ancak ya ben anlatamadım ya anlanmak istenmedim
beni 1.5 sene öncesine geri götürdüler, bire bir o günleri yaşattılar

saolsunlar

canım bekara karı boşamak kolay derler ya . bazı şeyleri anlamak için yaşamak gerekir. benim hamileliğimde de bebeğimde bi sorun gördü doktor, ayrıntılı ultrasona gönderdi, ve dedi ki eğer tahmin ettiğim genetik hastalık varsa bu bebeği doğursan bile, doğduktan sonra en fazla 3 gün yaşar. onun için gebelik sonlandırılabilir dedi.

ne yaşadığımı bir ben bilirim. dünyam başıma yıkıldı resmen. 5 aylıkken kürtaj olma riskiyle karşılaştım. Neysen sonucunda Allah'ıma şükürler olsun ki problem çıkmadı ve oğlum şu an 6buçuk aylık.

çok çok büyük acı ama senin de bi evladın varmış zaten, Allah onu size bağışlasın, evlat isteyen kimsenin kucağını da boş bırakmasın inşallah.

bir sey söylemek istiyorum hiç bir korunma yöntemı 100 de 100 koruyucu degıldır hepsinde risk vardır bu yüzden kımseyı yargılamayalım lütfen

kesinlikle aldirmazdim nekadar sorun yasarsam yasayayim hic söz konusu olmaz bende.

o bebegin bi sucu yok ki nasil bebeginizin canina kiyabilirsiniz??

sadece şunu düşün o bebeğin şuanda kalbi atıyo.. dudakları gözleri bağırsakları elleri kolları herşeyi oluştu 9 haftalıksa eğer bir kan pıhtısı değil bir bebek öldürüceksin bunu düşün vicdanın yetermi?

yapmadım zaten arkadaşlar sizde kadınsınız hangi kadın içindeki cana kıymak ister beni getirdikleri psikolojik durumu anlayın artık bide severek evlendim babam vermeye razı degilken seviyorum o bana yanlış yapmaz baba dedim babamda benim vebalimi almak istemedi sevmedigi biriyle mutsuz olcaksa sevdigine varsın dedi ama o zamanlar kayınvalidemin sizofren oldugunu bilmiyodum söylemedilerde kadında hep normalmiş gibi davrandı ne zamanki ev kuruldu evlendik 90 derece degişip eziyetlere evinden kovmalara canıma kst etmelere devam etti sonunda ben patlayınca işteeşimde buhran geçirdi hamileyken şiddet gördüm şimdi sular duruldu asla bidaha olmıcak desede güvenim yok eşime zaten kayınvalidem hakkında yoruma bile gerek yok allah islah etsin onu diyorum,yaşanmışlıklar insanı o kadar etkiliyorki kendi hayatınızı bile gözünüz görmüyo ben çogu zaman yok olmak bile istedim evdeki huzursuzluj gibisi yok yaşamayan bilmez allah kimseye çektirmesin yaşatmasın bebegimin saglıklı bir ilişkiye meraba desin istedim hep çok şey istemedim üstelik ailemde başka şehirde yaşıyo yani beni tek bulunca sagolsun bindikçe bindi tepeme bende artık isyan edince ipler koptu susup hala ezdirseydim kendimi daha çok şeyler yapıcaktı bana emin olun

olumlu karar vermenize çok çok sevindim.emin olun hiç pişman olmayacaksınız ve yavrunuzu kucağınıza aldığınız gün dünyanın en mutlu insanı gibi hissedeceksiniz.

Allah yardımcın olsun. insana bazen yaşamak ağır geliyor. yaşamayan bilemez çok zor. en iyi sen anlarsın. başkası bilemez. bebeğinin suçu yoktu ve doğru karar vermisin. inşallah eşinde farkına varır ve ailevi durumunuzu düzeltir. inşallah mutlu olursunuz. tüm kalbimle dile getiriyorum.

Bazı arkadaşlar korunurken nasıl hamile kaldınız diye dalga geçmişler ama hiçbir korunma yöntemi % 100 değildir...
Lütfen araştırın.
Yargılamak yerine yardımcı olun, yazdığınız cümlelerin yardımcı etkisi var mı yok mu buna bakın.
Zira, derdi varken üzerine ancak dert ekliyorsunuz bunu anlayın önce...
Dedikten sonra
Sevgili konu sahibi, eşinle konuş. Onun da evladı sonuçta, beraber karar verin bu duruma.
Onun da hazır olup olmadığını ve evliliğiniz için ne yapabileceğinizi konuşun.
Hiç mi anlaşamıyorsunuz, kayınvalideniz bu kadar mı etken...
Hepsini kavga etmeden enine boyuna konuşun.
Ne bir bebek annesine babasına kavuşamadan mezara girsin ne de bir aile düzeni bozulsun...
O bebeği aldırsanız da aldırmasanız da bu kararı kendiniz vermeyin.
Sırf annelik ya da sırf babalık yapmayla bir çocuk büyütülmez.
Maddi olarak yetseniz de manevi açıdan o çocuğu doyuramazsınız.

durumun iyimi kendi ayaklarının üstünde durabiliyomusun yada eşinden boşansan alacan bişey varmı çocuğuna kendine bakabilcek kadar bu konuda kendine güveniyosan doğur aldırma. bazı arkadaşlar günahı ne diye yazmış böyle şeylere sinir oluyorum bu dünya getirip bu durumun mutsuzluğun içine sokmaya kimin ne hakkı var ki o bebeği hep bi tarafı eksik kalacak eksik büyüycek sorun sıkıntı yarın bigün büyüdüğünde anne ben hayattan bıktım niye böyle ölmek istiyorum dedinde bi annenin yıkılıp yaşarken öleceği an olacak buna ne gerek varki.bence o çocuğa tek başına bakamıycaksan eşinde yanında olmıycaksa o bebeğin günahına girme. üstelik gençsin ve başka evliliklerde yapabilirsin ozaman asıl sorun başlıycak çocuğun kocana kocan çocuğuna sorun olacak toplumumuz belli ikinci evliliğinin bitmesi sana kötü gözle bakmalarına sebeb olacak bide ne gerek var hayata bikere geliyosun birazda kendini düşün bencil ol niye yıpratasınki kendini 3 günlük dünya için

olumlu karar vermenize çok çok sevindim.emin olun hiç pişman olmayacaksınız ve yavrunuzu kucağınıza aldığınız gün dünyanın en mutlu insanı gibi hissedeceksiniz.

ben bu yazıya katılmıyorum ya evet kucağına aldığı gün dünyanın en mutlu insanı olcak ertesi gün korkuları başlıycak mutsuzlık yetemiyceni düşünmek maddi manevi her geçen gün büyüycek sorunlarıda onla beraber tek başına olmaz.biraz gerçekçi olalım lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…