eşitlik anlayışı.

arnir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
13.684
7.410
248
Balıkesir
benim kaynananın bir eşitlik anlayışı vardır ki şöyle bir örnekle açıklamaya çalışayım.2 gelini var.biri benim.diğer gelinine her şeyin en kalitelisi alır.bir ara agzından kaçırdı gelini herşeyi markalı istiyormuş.bunu nasıl dedi merak etmekteyim.neyse o gelin benden 2 yıl önce doğum yaptı ve ona daginin pijamalarından götürmüş eşofman gibi olanlardan.dagi sezonda pahalıdır.götürdüğü pijamayı gelininin üstünde de gördüm( fotoda).benim doğumuma da çok eşit davranır ya bir de ben biliyorum yaa bana da dagi marka bir pijama getirdi.ama yazlık yani epey yazlık.pijamanın üstü incecik çamaşırlar görünüyor.sezon indirimden alınmış aralıkta bu pijamayı getirmiş.her ikisine de eşit davranıyorum diye bilmek için.onun eşitlik kavramı böyle.kimi kandırıyorsa artık.

unutmadan yazayım dedim.

Amannnn çok mu önemli Benimki onuda yapmıyor, zaten istemem de

canım benimkide kızına kendine pazar alışverişi bile yapıor sebze meyve kıyafet herşey alıyor bırde bana sölüyor ama bana hiç bi şekilde almıyo sormuyo işin aksi tarafı kendilerine aldıklarıyla övünüyo güya bana sölüyo bugun şunu aldık bilmem ne felan dıye kızına yemek yapıor bana yapmıypr onlar kendi aralarında aile ya ben el kızıyım ve yalnızlığım ile mutluyum...

boşver Allah aşkına almasın yahu zorunda da değil ayrıca belki onu daha çok seviyodur olabilir yani sende ona bişey almak zorunda değilsin o da sana

ya benim eltim bile yok, tek gelinim, sorun bakayım 6 senede ne almış bana?
5 liralık kupa (düğün zamanı aldığı hediye)
kendine alıp olmayan eşofman takımı (kendi 90 kiloydu o zaman şu an 3 rakamlı kilolarda ve ben 58 kiloydum verdiği zaman)
başka da bir şey yok. valla yok.

o sadece bir kıstas her konuda böyle

Doğrudur üzülüyor olabilirsiniz. Bende ilk evlendiğimde birşey almıyorlar almadılar diye yakınırdım. Ama şimdi çok mutluyum herşey benim bizim. Böylece kimseye söz hakkı doğmuyor ohh

benım eltım yok henuz görumcemde yok ama olsada fark etmez heralde kaynanamın hakkını yiyemem ne zaman eve gelse eli bos gelmez gıycek olsun yıycek olsun eltı gelınce nasıl olur bilemem ama babannemde sizinkiler gibi kızlar sankı tek oglu varmıs gibi hep ona calısıyor sınır oluyordum gördukce allahtan sımdı uzagımda görmuyorum.....

Doğrudur üzülüyor olabilirsiniz. Bende ilk evlendiğimde birşey almıyorlar almadılar diye yakınırdım. Ama şimdi çok mutluyum herşey benim bizim. Böylece kimseye söz hakkı doğmuyor ohh

sadece maddi şeyler değil hayatım mevzu.her konu.hastalık bile.bir keresinde migrenim var demiştim.igrenç kadın kimseye edemiyecegi lafları bana edip pis bir şekilde "ne migreni yavv migreni olanlar ışığa bile bakamaz" demişti.diğer gelininin kıçındaki gaz için ahhlar vahhlar.

oyle uyuz bir karıdır ki bu lafları hiç kimseye edebilecek cesareti yok bana da onu doldurup gönderenlerden alıyor gazı

en çok bu sözleri içimi acıtmıştır.migrenimin bile dedikodusunu yapıp olmadıgına karar vermişler.

Ya arkadaşım, görümcen onun öz kızı, kimse insanın öz evladı gibi olabilir mi?
Sen kayın valideni öz annen gibi sevebilir misin?
Ben sevemem, benim bir tane annem var çünkü, saygı da kusur etmem elbet, kızına davrandığı gibi bana davranma mecburiyeti yok, çünkü ben onun öz kızı değilim..
Tabiki kızıyla arasında bağ, ilgi farklı olacak.
Böyle beklentiler içine girersen üzülmeye devam edersin.

Son düzenleme:
Canım koca koca insanların huyunu suyunu değiştiremiyorsun malesef. Senin yapman gereken bir kulağından girmesi diğerinden çıkması... İnsanın kendisine yaptığını başka kimse yapamazmış, sen de kendi canını sıkıyorsun onun umrunda bile değil eminim ki. Ben sevdiğim insanların sözlerine veya yaptıklarına kırılırım, sen de sevmediğin bi insanın yaptıklarına kırılma da üzülme de. Sıkma tatlı canını, evine bak..

Son düzenleme:
sebatiye gel bana takıl hayatını yaşa canım :) bak hayat felsefem şu; az beklenti çok huzur....bitti..

senin k.validenin eşitlik anlayışı şuna benziyor,eşime hep derim bizim evde demokrasi var ben ne dersem o olur

bu tip şeyleri takma kafana,hayat kısa..

gün olur devran döner.
herkes kendi yaptığından utansın .

sen kendi çekirdek ailene bak ,boşver.

Canım işte insanları değiştiremiyosun
en güzeli sıfır beklenti diğer geline yapılanları görmemek
sanırım evde alıyordu dimi yada yardım mı ediyordu
kusura bakma yanlış hatırlıyorsam

valla ben tek gelinim birde görümcem var
1 yıllık evliyim yeri gelir oğullarına kızarlar beni üzdüğü için
mesela bugün telefon etti
kayınpederimde evin anahtarı var babanla süt gönderdim pişirdim de dedi
(hamileyim diye günlük içmem gerektiğini söylüyor)
kabak tatlısı yapmış afedersiniz ben çok severim diye yapmış göndermiş
bide yemem gerektiği için ceviz temizlemiş kayınpederim onuda gönderdim dedi

Allah razı olsun daha ne isteyim ben bu insandan
kendi annemde kayınvalidemde üstümüze titriyolar
tabi bizde saygıda kusur etmiyoruz birazda karşılıklı diye düşünüyorum
nazar değmesin tütütütütütü :)

Biz de iki geliniz benim kayınvalidem de sürekli heryerde 'gelinlerime naparsam hep aynısır eşittir' der.

Şuan bi eşitsizlik görmedim Allah var.. ilerisinden şüpheliyim ama çünkü olmayan şeyleri var gibi göstermekte ve abartmakta üstüne yoktur.. içimden gülerim hep ona
Ben biliyorum senin içini kayınvalideciğimmm

Kesin senin kayınvalide de gösteriş meraklısıdır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…