Eşiyle büyük kavgalar yaşayanlar

Bizde cok ederdik
Artik cevremiz bosanin siz en hayirlisi demeye basladi
Esim cok sinirliydi dr a gitti ilac aldi pamuk gibi oldu
Ama bende kavga edecek noktaya getirmiyorum hicbirseyi
Soyleniyor kiziyor hic cevap vermiyorum
5 10 dk sonra bagirmadan anlatiyorum
Hak veriyor

Bir taraf bağırırken diğeri susarsa sakinleşince kavga etmiyor insanlar. Eğer ben eşim bağırdığında susmasaydım ya da ben bağırdığımda o susmasaydı şimdiye çoktan boşanmıştık. Eğer susamıyorsanız da birbirinize kızdığınız zaman biri o ortamı hemen terketsin, sakinleşince normale dönersiniz. Bir de bunu deneyin. Karşılık bağrışıp vuruşmaya devam ederseniz sonu boşanma.

Biz de böyleydik. Geriye bakınca kendimizi ne çok yiprattigimizi daha iyi anlıyorum. Mesela demin telefonda gerildik (şehir disindayim), sonra konusalim, iyi geceler deyip kapattim. Sinirim gecti tamamen. Çözüme ulastiramayacaginizi anladığınız an oda değiştirin, sakinleşince konuşmayı teklif edin, onu sevdiğinizi ve gerilmek istemediğinizi söyleyin vs. İkiniz de durulduktan sonra güzelce konuşun. Ya da konusmayin. Bazen saçma bir konu olur ve aslında konuşmanın da gereği yoktur. Zamanla birbirinizi çözersiniz zaten. Eşinizle konuşun ve artık yüksek sesle, oncitici kavgalar etmeme kararı aldığınızı, kendisinin de bu karar uymasının doğru olacağını, mutlulukla ve huzurla yaşamak istediğinizi iletin. O da siz de birbirinize söz verin ve bu sözünüzü tartismalariniz kavgaya donecek gibi oldugunda birbirinize hatırlatın. İnanıyorum ki yol alacaksınız. Birden olmayacak belki ama mutlaka başarırsınız.

Bizde aynı sorunlar vardı ilaç verdi psikatri iyiyim şuan sakin hatta araç kullanamıyordum evham kaygı vardı şükür araçta kullanıyorum birde bes sevgi dili diye bir kitap var oturun konuşun eşinle nasıl evliliginizi kurtarabiliriz diye doktora gidin o kitabı okuyun mutlaka danışmanlara dünyanın parasını verirsiniz zaten danışmanın aktaricagi şeylerin hepsi var o kitapat eşinin sevgi dilini öğrenmiş olucaksa eşinden senin bunu keş vettinizmi birde uygularsaniz danismana okadar para dokmezsiniz en güzeli de evliliğiniz kurtulur inş

Biz eşimle bir kere bile kavga etmedik, hafif tartışma beşi geçmez üç yıllık evlilik, bir yıl da birlikte yaşadık diyebilirim. Önce olaya bakarım çene yormaya değer mi, değerse yani ciddi bi sorunsa sarılırken, şunu şunu yaptın ben üzüldüm derim. Kısa net. Eskileri geçmiş konuları asla karıştırmam. O bana söylediğinde de eğer konu eften püftense hemen "çok haklısın orda saçmaladım, kendim sonradan çok kızdım..." derim. Bazen de misal bi şey aldul ama kötü çıktı keşke senin dediğini alsaydık, o daha iyiydi gibi ara gazını alırım. Maddi anlamda asla zorlamıyoruz bütçeyi, bunun da etkisi var tabi.

Bizde tam 2 yillik evliyiz esimle 7 aylik bir oglum var.cok mutluyuz ufak tefek seyler yuzunden tartisirdik hep ben alttan alirdim.Simdi kac aydir kaynanamda bizde kaliyor diger ogullari bakmadigi icin bizim yanimaza gldi. Kaynimda 1 aydir bizde misafir biz esimle 1 hafta once tartistik kavga buyudu brz oda klkti annemi aradi gelin kizinizi alin diye ben iyice delirdim:işsiz:ben ne yaptimda kalkip ailemi ariyosun dedim cok sinirlendim atistik nyse olay kapandi kaynim ve annesi uyumaya gtti odaya kaynanamin sesi geliyor odada benim dedikodumu kaynima yapiyor yok esime kufur ediyormusum bilmem ne bn iyice delirdim gttim esimin yanina dedim annene ne oluyor brz hakeret ettim oda klktu sen anneme nasil boyle dersin oda hakaret etti.Abisi cikti odadan abisine duyor abi anneye laf atiyor kapida sizi dinlemis kolumdan tutmus defol git diyor bebegide kaynanama vrdi.Defilup gtcek duyor gecenin 11 de bnde ceketimi aldim cikicaktim ,oglum bas bas agluyodu :KK43:yine geri geldim esime cok kirginim ilk defa boyle yapti kax gundur konusmuyorum cok kirildim :KK43:(

Bende 2 yillik evliyim, ilk senemiz cok tartismali gecti. Herkesin duyacagi sekilde olmasada sesler yukseldi ama saygi hep vardi. Bizimde aynen sacma sapan konulardandi. Bazen arabin park edildigi yerle ilgili bile tastisirdik o derece sacma yani. Vurma olayi yok allaha sukur. Olsada durmazdim o ayri. Cocuk yapmayin daha biraz daha alisin. Ben cabuk yaptim, faydasini gordum esim daha sakinledi. Ama bazi ciftlerde ters tepki yapiyo.

İyi akşamlar arkadaşlar. Ben iki yıldan fazladır evliyim. Biz eşimle kavgalı değilken sorunumuz yokken birbirimize karşı aşırı iyiyiz ancak bu süreçte evliliğimiz in başından beri gitgide azalan çok büyük kavgalarimiz oldu. Sebep hiçbir zaman büyük bir şey değildi, küçük olaylar çok büyüdü. Birbirimize bütün apartmanın duyacağı kadar bağırdık, hakaretler ettik, hatta birbirimize vurduk bile. Çok defa ayrılık kararı verip boşanmanın eşiğine geldik. Ancak barisinca hiçbir şey olmamış gibi devam ettik. Uzun süredir böyle kavgalarimiz olmuyordu. 6 ay filan hiç kavga etmemistik ancak dün yine aynı şeyler oldu. Yargılayacak olanlara şimdiden söyleyeyim bunların hepsinin yanlış olduğunu bende biliyorum. Belki çoğunuz ayrıl diyeceksiniz belki de doğrusu ayrılmak ama biz bu ilişkiye cok emek verdik zamanında. Öyle ayrilayim demekle hemen bitmiyor ki. Bu şekilde benim gibi sorunları olanlar varmı ? Sizce düzelir mi? Evliligimi kurtarmak istiyorum. Rica ediyorum kırıcı şeyler yazmayın çünkü moralim zaten yeterince kötü. Teşekkür ederim şimdiden.

Zamanla yorulup kavga etmemeye başlıcanız .Benim arkadaşım ve eşi de böyleydi .Artık duymuyor görmüyorduk alışmıştık şimdi gıkları çıkmıyor .

İyi akşamlar arkadaşlar. Ben iki yıldan fazladır evliyim. Biz eşimle kavgalı değilken sorunumuz yokken birbirimize karşı aşırı iyiyiz ancak bu süreçte evliliğimiz in başından beri gitgide azalan çok büyük kavgalarimiz oldu. Sebep hiçbir zaman büyük bir şey değildi, küçük olaylar çok büyüdü. Birbirimize bütün apartmanın duyacağı kadar bağırdık, hakaretler ettik, hatta birbirimize vurduk bile. Çok defa ayrılık kararı verip boşanmanın eşiğine geldik. Ancak barisinca hiçbir şey olmamış gibi devam ettik. Uzun süredir böyle kavgalarimiz olmuyordu. 6 ay filan hiç kavga etmemistik ancak dün yine aynı şeyler oldu. Yargılayacak olanlara şimdiden söyleyeyim bunların hepsinin yanlış olduğunu bende biliyorum. Belki çoğunuz ayrıl diyeceksiniz belki de doğrusu ayrılmak ama biz bu ilişkiye cok emek verdik zamanında. Öyle ayrilayim demekle hemen bitmiyor ki. Bu şekilde benim gibi sorunları olanlar varmı ? Sizce düzelir mi? Evliligimi kurtarmak istiyorum. Rica ediyorum kırıcı şeyler yazmayın çünkü moralim zaten yeterince kötü. Teşekkür ederim şimdiden.
Bu yazdıklarınızı sanki bi zamanlar ben yazmışım
O kadar cok boşanmanın eşigind geldikkş
Hep derlerdide inanmazdım”ilk beş yıl sancılı süreç ewlilikte”
Gercektende beşinci yılımız bitince sihirli bi degnek degmiş gibi oldu bize
Arkadaslarıma hep söylerim”biz ayrılmadıysak kimse ayrılmaz”
Biraz sabır biraz dua biraz anlayış biraz fedakarlık...
zamanla rayına oturacak hersey

Zamanla esini tanidikca esin seni tanidikca gercekten hersey rayina oturuyor... 4 senelik evliiligimde 1 -1.5 senedir esimle cok ciddi bi kavgamiz olmadi. Cunku alistik birbirimize ve ikimzde nerde durmamiz grektigini biliyoruz. Kavgalar tabiki oluyor ama küsme sureside azaliyor. Ilk senelerimi hatirliyorm da cehennem gbiydi.

Simdi hem iki ev arkadasi hem dost arkadaş hemde eşim o benim.

Biiiiz!
İyiyken iki aşk böcüğü,kavgada taş taş üstünde kalmaz..
ben saldırgan biriydim. Baktım zamanla eşim bana engel olmak için elimi kolumu bile tutsa bundan incinir oldum. Agır soz soyleyınce agır laf işitirsin.. zamanla azaldı.. herkes bırbırının huyunu suyunu alıyor.
Biz anlasma ımzaladık.. basbayagı oara cezası koyduk bırtakım seylere.. hakaret bilmem kaç tl.. yuksek ses su kadar dıye.. zamanla kavgalar oda degıstırıp susmaktan ibaret oldu..
biz bir de hep aşkın gücüne inandık.. aradaki tutkuya..
kolay gelsin. Dilerim aşarsınız

6 aylık evliyim, bugün işe gelirken evi dağıttık, sinir krizingeçirdim. Anahtarı fırlattım gidecek yerim de yok işten sonra. Söyledikleri kulağımdam gitmiyor. Ha bunlar da anneciği yüzünden. İğreniyorum o adamdan şu an

Eşimle 11 yıllık birliktelikten sonra evlendik, neden 11 derseniz 14 yaşındaydık çünkü yaşımız küçüktü ilk sevgili olduğumuzda. Her neyse. Biz birlikte tatile gitmiş, defalarca aynı evde kalmış (1 ay gibi uzun süreli), sürekli birlikte vakit geçirmiş bir çifttik. Evlendik, aileler iyi, birbirimizi tanıyoruz, maddi sıkıntı yok ama ilk yıl resmen birbirimizi yedik. Evlilik stresi, hayatın değişmesi, sorumluluk, birbirine ayak uydurma vs. hepsi boy gösteriyor evlilikte sorun olarak.

Eşinizi siz tanırsınız. Ben mesela eşimin ya da benim agresif, gergin, şiddet eğilimli insanlar olmadığımızı biliyordum ve bunun bir geçiş dönemi olduğunun çok farkındaydım. Sizin de böyleyse etrafa da fazla hissettirmeden çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca ilk yıl harekete geçmesem de 100 kere filan boşanmayı düşündüm. Bunlar çoğu evliliğin ilk yıllarında oluyor. Tavsiyem gözlem yapmanız ve ona göre aksiyon almanız şeklinde.

Bizim de polise şikayet edilecek kadar büyük kavgamız oldu ama düzeldik. Bunu sadece sen dert ediyorsan düzelsin istiyorsan çok zor , beraber çözmelisiniz sorunu , o seni alttan almalı sen de onu başka yolu yok

İki yılda olur böyle şeyler bizde birbirimizi çok sevenle bir ciftiz ama 4 sene olana kadar hatta o ilk iki senede hergün tartisiyorduk dedigin gibi mevzu küçük tartışma büyük kırıcı laflar söylemeyin ilerde geçer ınss farklı bi insanla aynı evde yaşamak çok zor anca 5 sende alisiyosunuz oda sizde yinede bu arada çocuk yapmayın bence çocuklar kavgalı ortamda olmasın

Bende 2,5 senedir evliyim ve benzer problemler vardı. Ama zamanla azalıyor düzeliyor. Zamanla tepkilerini kontrol etmeyi, alttan almayı sende öğreniyorsun o da öğreniyor. Bazı şeyleri takmamayı, aslında önemsiz olan şeyleri ne kadar büyüttüğünü farkediyorsun.

Sadece ben bu durumdayım sanıyordum duzelenleri duyunca umutlandim inşallah düzelir diye. Teşekkür ederim herkese. Beni en çok rahatsız eden şeylerden biri de komşuların duyması. İnsan eşiyle barışiyor belki ama insanlar hep sorunlu gözüyle bakıyor bir kere duyunca

Sadece ben bu durumdayım sanıyordum duzelenleri duyunca umutlandim inşallah düzelir diye. Teşekkür ederim herkese. Beni en çok rahatsız eden şeylerden biri de komşuların duyması. İnsan eşiyle barışiyor belki ama insanlar hep sorunlu gözüyle bakıyor bir kere duyunca
Aynen öyle, ne yapacağım bilmiyorum. Rezil olduk sabah sabah :(((

Ayy konu görmüşken bende şuraya bisey iliştirsem biz yaklaşık iki aylık evliyken benim çocukluk arkadaşım evimi görmek icin bize geldi ki eşim bu kızın bi kaç konusundan dolayi gorusmemi istemişti hakli olduğu noktalarda vardi lâkin ben kızla görüşmeye devam ettim kiz evime gelince eşim çıldırdı cok büyük kavga ettik sesler baya yükseldi ve arkadaşımın yanında oldu bu olay tüm mutfak eşyalarımı kırdı öfkesinden her yer dağıldı bende annemi aradım bırakıyorum bu adamı geliyorum demistim oda yumruğunu sıkıp evden çıktı ama bazı sebeblerden dolayı gidemedim anneme evide toplamadım her yer kırık dokuktu arkadaşımla oturdum dertlestim ve tüm gün uyudum boşanmayı düşünerek uyuyakaldim ve ertesi gün aksam ancak evi toplayabilmiştim o kadar kırgındım ki yataktan çıkasım bile gelmiyordu sonra konuştuk hatta konuşmayı ben teklif ettim biteceksede konuşarak bitsin dedim ama cok şükür bitmedi bir daha da bu tarz bi konu yaşamadık bende hep düşünürdüm ilk yılda bu haldeysek bizim sonumuz yakın olur vs diye ama bu konu sayesinde anladim ki ilk yıllar gercekten zor geciyomus tesekkur ederim konu sahibesi actigin konu sayesinde benimde kafamdaki soru işaretinden kurtardığın icin Hoppa

Back
X