Eşiyle farklı kültürlere sahip olduğu halde mutlu olan çiftler var mı ?

Ailelerle mincik mincik olmazsaniz hersey cok guzel olur.
Biz de cok farkliyiz esimle
Dahasi ailelerimiz de cok farkli. Arada ucurumlar var. Ama simdiye kadar mutlu mesut takildik

ben batılıyım eşim dogulu onlarda da bizde de aileye saygı var elbet ama onlar abartıyo mesela cok fazla hizmet bekliyolar ama ben yapmıyorum kendi aileme ne yapıyosam o. alıştılar zamanla

ben niye kp e oturup fındık ayıklıyayım ki yesin diye:KK51:
ben fındıkları yavaş kırıyomuşum bilmiyomuşum sorun oluodu

Ailelerle mincik mincik olmazsaniz hersey cok guzel olur.
Biz de cok farkliyiz esimle
Dahasi ailelerimiz de cok farkli. Arada ucurumlar var. Ama simdiye kadar mutlu mesut takildik
karşınızdaki adamsa zaten siz artık bir ailesiniz mıncık mıncık iç içe olmak istemez aileler farklı olabilir eşler farklı değilse sorun olmuyo ki

Karşılıklı saygıyı koruduğunuz, birbirinizin haklarını koruduğunuz sürece değil farklı kültür, farklı inanç, ırk, ülkelerden olsanız bile etkilenmezsiniz..

Su sulale ana baba girince ayni dediginiz gibi oluyo.. esim daha rahat ve asosyal bi ailede yetismis.. rahat derken anlarsiniz iste..
Bense tam tersi duyarli bi ailede buyudum.. bu yuzden benim ailem halen bizler icin ugrasirken esimin ailesi yemeye calisir..kultur farki olunca gercekten anlasamiyosun eninde sonunda bence.. sirf ailesi yuzunden cok pismanligim oldu evliligimden dolayi.. halbuki gayet asik evlendik yani..icine ettiler saolsunlar

Canim benim seni cok iyi anliyorum bence yol yakinken vazgec yoksa ileride cok uzulursun bir cocuk kulturunu annesinden alir babssinin davranislarini ise devam ettirir diyeyim sen anla..

Daha simdiden tartislamalar baslamissa ileride de sorun olur. Abiler iyi yerlerde olabilir ama teselli bu olamaz dusunecegimiz sey sizin sevgiliniz de o ailede o kulturde o degerlerde buyumus bir insan simdi benim ailemden aldigim kulturu kim degistirebilir ki? Ve dugundu dernekti degisik adetler... burada her gun okuyoruz pazar gunum zehir oldu 2 aylik evliyim 1 aydir bizde kaliyorlar diye ve gercekten cok uzuluyorum. Ben de 6 aylik evliyim 15 dk mesafedeyiz toplasan 3 4 kere ancak gelmislerdir evimize ve o da bizim zorla davetimizinden benim ailem de ayni sekilde ailenizle konustunuz mu? Arkadaslariniz la ya da?
Ailem zorlanacağımı düşünerek istemiyorlardı çok fazla kişiyi seviyorlardı ama ailesi ve kültürü ile ilgili şüpheleri vardı arkadaşlarımda hak veriyor bende hak veriyorum zaten ama beni çok seviyor biliyorum sevgi yetmiyor
O bile olmayacağına inanmışsa demek ki tahmin ettiğimden daha büyük sorunlar var hayırlısı demekten başka birşey gelmiyor zaten elimden

Daha önce de buna benzer bi konu açmıştım sevgilimle kültürlerimiz aile yapılarımız çok farklı ama ben herşeyin farkında olarak devam ettim fakat o yapamayız çok yorulursun mutsuz olursun bi saatten sonra bıkarsın sana bunu yapamam diyerek bitirmek istediğini söyledi çok ağladım çok üzüldüm ama bi yandan da haklı biliyorum o yüzden birşey diyemedim peki var mı farklı kültürlerden olup mutlu ve huzurlu olan ?
Farklı kültürlerden olmamamiza rağmen ailesi ile ailem çok farklı bazen çok zor oluyor hatta çoğu zaman ailesinin sorunları hiç bitmiyor benim ailemse gayet sakindir

Daha önce de buna benzer bi konu açmıştım sevgilimle kültürlerimiz aile yapılarımız çok farklı ama ben herşeyin farkında olarak devam ettim fakat o yapamayız çok yorulursun mutsuz olursun bi saatten sonra bıkarsın sana bunu yapamam diyerek bitirmek istediğini söyledi çok ağladım çok üzüldüm ama bi yandan da haklı biliyorum o yüzden birşey diyemedim peki var mı farklı kültürlerden olup mutlu ve huzurlu olan ?
Kültürden ziyade aile yapısıyla alakalı mesela ben Türküm eşim kürt kürt denilince akla kalabalık evler falan geliyor genelde hatta bana kv ile mi oturcan diye kaç kişi sordu ama alakası yok akrabaları bile yok dogru düzgün cevrelerinde eşim hiç anneci değil kv arada gerikafalılık yapar o kadar onun dısında eşimle mutluyuz o kürtçe parçalar dinler (siyasi olmayan tabiki .duygusal parcalar) bense göktürkleri dinlerim anlatabildim mi karsılıklı anlayıs sevgi her şeyi cözüyor ama senin ki mücadele vermeden pes etmiş

Var mutluyuz ama tabiki aile işin içine girince sıkıntı oluyo bazen ben karadenizliyim eşim doğulu ama dedeleri bile doğma büyüme istanbullu örf adet farkı çok var kaynanam mesela şu bizde böyle sizde söyle bizde böyle bizde böyle diyip durur mutlusun eşinle mutlu olmasına ama çoğu örf ve adetinden onlar istiyo diye mahrum kalıyorsun veya erteliyorsun biraz karışık ben hiç bu kadar fark olacağını düşünmemiştim mesela ben saygı duymayı biliyorum ama bazıları pek bilmiyo ona gore hareket et erkek arkadaşın haklı olabilir yani

Aileler yanınızda yörenizde olmazsa çok da sorun olmaz ama bilemem,
Lakin dünyanın bir ucundan burnunu sokan kv leri de duyuyoruz doğrusu

şırnaklı erkek arkadaşınız sanırım siz anlaşıyorsanız gerisi boş.

Sevdikten sonra kesinlikle böyle bir sıkıntı yok.
Kardeşim sıfır sıkıntı maşallah.

Bence erkek arkadaşın aileci olduğunu göstermiş. Seninle kuracağım aile 2. Sırada kalır önce ailem demiş yada ailesine karşı denge kurmak istyecek kadar sevmiyor seni üzgünüm...

aymı Kültürlerden evlenipte mutsuz olan var mı diye sorsanız yine bir sürü evet cevabı alırsınız . Çevresinde bir çok boşanan tanıdıkları var herkesin . Evleneceğiniz kişinin kültürü kökeninden evvel saygılı olması önemli . Saygı ve sevgi olunca hiçbir şey engel olmuyor birlikteliğinize.

hayatım kendince seni düşünmüş olabilir fakat sen zaten her şeyi göze almışsın üzülecek bir durumun yok senin

mutluyum ama çok zor gerçekten. mümkün olduğunda aynı veya benzer kafada olmalı...

Eşim de ben de içanadoluluyuz
Ama eşim köyde doğmuş büyümüş ailesi de öyle..
Ben ve ailem ise hiç memlekette durmadık biz zaten orda doğup büyümedik babamın işi gereği Türkiye nin dört bi yanında yaşadık
Bunlar bile iki aile arasında büyük fark ediyor misal

1). Eşim benden daha baglıdır gelenek görenek örf adetlere

2) eşim ve ailesi doğumgünü filan kutlamaz özel günlere önem vermez ben ve ailem ise her özel günlerde biraraya gelir kutlama yaparız
Misal onlar dini günlerden başka günlere önemsemez benim için resmi günler de çok önemlidir şayet ilerde çocugum olursa bi cumhuriyet bayramının anlam ve önemini bilmesi lazım ama onlara göre bir çocuk sadece gelenek görenek ve dini vecibelerini öğrensin yeterli

3) iki tarafta memleket olarak nerdeyse dibdibe aynıyız yani ama şive bile farkediyo bizde şive yok onlar orda yasadıgından şive var

4) yemeklerimiz de biraz fark ediyo

Bilmiyorum canım ben böyle düşünüyorum ama yine de mutlu muyuz evet aileler birbirini sevdi anlaşıyo yani bi sorun yok

Bizim oyle esim k.denizli ben balkan gocmeni. Tabi ki ailelerin yetistirme tarzi farkediyor ama aramizda ucurum yok cunku hayata bakisimiz ayni, ailelerin kulturlerinin derin etkisinde kalmis insanlar degiliz. Zitlasmadan ortak paydada genelde bulusuruz.

Başından beri kültürleriniz farklı niye şimdi maraz çıkarıyor...
Tipik erkek modeli "seni üzmek istemiyorum, daha iyilerine layıksın" falan filan işte..
Dürüstçe ayrılmak istiyorum diyemiyorum.

Back
X