Esıyle sorunlarını asamayanlar......

Ben henüz bekarım, forumda komşu problemlerine bakarken bu konuya rastladım...Benim çevremde birbirleriyle estetik olarak pek yakıştırılmayan çok çift var...Mesela kadın çok bakımsız, belki yakın çevrenin görüşüne göre çok huysuz...Ama eşleri onlarla mutlu gözüküyor...Bu da özel hayatlarının yolunda olduğu izlenimi veriyor....Yani demek istediğim kadının kendine bakması vs. bu konuda birinci şey değil bence...Ben bu tarz sorunların kişisel olduğuna inanıyorum...Depresyon çağımızın hastalığı...İş stresi, trafik stresi, eşinizle olan küçük sorunlar, komşularla olan sorunlar, ailevi sorunlar...Hayat sonuçta; hep sorun...Bazı insanlar bunu tolere edemiyor ve sonuç depresyon...İlaçlar ise insanı uyuşuk ve zevk almayan birine dönüştürüyor...Kesinlikle psikiyatrist ve sonrasında evlilik terapisti...Umarım herkes hak ettiğini yaşar...

depresyon da olan insan sadece bnimle degil herkesede yansir degisikligi su anda bile ben internet basinda esimde oyununu almis oynuyor artik zaten bnde surekli bu konu uzerine konusmakdan biktim artik...

esim bebek icin tedavi surecimizde aksine ben kotuydum en buyuk destekcim pozitif dusunmemi saglayan hep esim olmustu...

den_is heeee alemsin heee...bnde dusundum ama yaparim ustesimden gelirim zannettim ama duzelmiyorda duzelmiyor...

kizlar sertlesmeme bosalamama vb..sorunlar yok istek var ama gec vakitler ayda bir olsa hafta da bir gibi zannediyor esim...uc ay bes ay bir belli olmuyor ama son uc yildan beri hic haftada bir olmadi....aslinda en dogrusu erkegi erkek bilir derler yaaa neden oldugunu onu da soramiyorum kimseye kime ne diyebilirim ki buraya bile uc sene de anca yazabildim...

Merhaba. Evlilik bu, 4 duvar bir çatı içinde her bir şey oluyor işte. Konuyu çok baştan okumadım son yazılanlara baktım. Konu önemli tabi ki. Ancak şu da bir gerçek. Olayların sonuçları bizim tepkilerimize eşittir. Örn. böyle bir durumu çok önemsemeyen biri için aslında hiç problem yoktur öyle değil mi? Anladığım kadarıyla eşiniz sizi seviyor. Ben eşini sevmeyen bir insanın, bırakın başka insanların yanında onunla ilgili iyi ve hoş şeyler söylemesini, konu açılsa bile farklı bir yerlere getirip eşi hakkındaki konuşmayı değiştirme gereği hissedeceğini düşünüyorum. Ayrıca evli olmak demek göbek bağıyla bağlı gibi moda mod aynı şeyleri birlikte yapmak demek de değildir diye düşünüyorum. Yani ancak aynı sanat dalında olanlar, ne bileyim işlerinde falan aynı projelerde yer alanlar, aynı spor branşında olanlar vb. gibi ortak yanları olmayan eşler için bence sizin bahsettiğiniz gibi mesela sizin şu an forumda yazışmanız eşinizin ise oyunuyla oynaması gibi bir etkinliği ben yadırganacak veya olumsuz bir şey olarak görmüyorum. Ne güzel de bir yavrunuz varmış. Biz insanoğlu bir şeyin üzerinde durmaya başlarsak o kartopunun çığ olması gibi büyük zihnimizde ve ruhumuzda. Bazen farketmeden hem kendi yüreğimizde hem karşımızdakinin yüreğinde sıkıntı ve üzüntü yaratmamıza sebep olabilir böyle şeyler. Bir de şöyle deneseniz bir müddet. Ama bunu bakalım ne olacak diye değil de, gerçekten yüreğinizden eşinizi seviyorsanız eğer bir müddet O"na her bakışınızda, her konuşmanızda sadece bu sevginizle yaklaşsanız. İşte o zaman insan sevgisinin büyüklüğünü daha iyi anlayabiliyor. Mesela oturun yanına onun yaptığı şeyle ilgilenin siz de. Aradaki bu meseleyi uzunca bir müddet hiç gündeme ve kendi kalbinize de getirmemeye çalışarak biraz deneyin bakalım. Sevginiz belki de çok daha fazla akışkan olup karşılıklı olarak her ikiniz de bu sevgiyi daha mutlu ve daha relaks yaşamaya başlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Günlerce Sadece elini tutup yanağını öpüyor olsanız bile böyle bir deneyin bakalım. Belki eşiniz bu olaydan ötürü kendi iç dünyasında sizi üzdüğünü düşündüğü için tahmin edilemeyecek derecede kendi içinde bir sorgulama da yapıyor olabilir mi acaba diye de düşünüyor insan kimbilir? Geçmiş geçip gidenlerle cebelleşmek, yarın ise kaygılar zinciri olunca bugünü yaşayamıyoruz aslında bir çoğumuz. Oysa bugün AN"ı yaşamak. Öncesi ve sonrasından etkilenmeden, sevdiklerimizi bir an kayetmiş olduğumuzu düşünerek bakarsak o zaman asıl kendimizi ve an"larımızı hakiki manada yaşayabiliriz kanaatindeyim. Allah büyük sıkıntılar ve sevgisizlik vermesin inşallah. Sizin de yazdığınız gibi zaten çok büyük bir problem değil ama geçecektir mutlaka ve Herşey çok daha güzel olacaktır. Bunun için de hiç zaman kaybetmeyin. Hadi hemen içinizden ve güzel yüreğinizden ne geliyorsa öyle davranın. Sevgiler koşulsuz olursa sevgidir öyle değil mi? Sevgimle hayırlı akşamlar diliyorum.

CAndancim nekadar guzel ozet gecmissin maci sevmeyen bn seviyormus gibi davraniyorum nie cok sey oyle esimin bni sevdiginden suphe bile étmedim ama inanki bu olay ikimizide vol geriyor evde bagirisin olmadigi bir gun yok kizim buyidukce bagirisin ne oldugunu znliyorlar artik zaten iki haftadan beri konusmuyoruz evin duvarlari dinlendi sanirim kus olunca kavga cikmiyor

Mrh. Evanurcum öncelikle iyi olmana sevindim. Yani ben kendimce nacizane bir takım önerilerle yardımcı olmaya çalışmışım. Sonuçta bu konu ve bu durum hakkında hiç kimse senin vereceğin karar kadar daha doğru bir karar veremez nihayetinde. Ancak şu anki küslük durumunu en iyi çözüm gibi kanıksamak bunun dışındaki durumlarda çok daha sıkıntı ve kavga durumuna sebep olabilir mi diye endişelendiriyor beni. Hani şiddetli fırtına öncesi sessizlik misali gibi olmasın isterim. Kızın kaç yaşında? Ve bence sen iyice düşünmelisin onun, senin ve kendin adına en doğru çözümler ve sonuçlarla hareket etmen hepinizin mutluluğu açısından önemli diye düşünüyorum.

Mrh. Evanurcum öncelikle iyi olmana sevindim. Yani ben kendimce nacizane bir takım önerilerle yardımcı olmaya çalışmışım. Sonuçta bu konu ve bu durum hakkında hiç kimse senin vereceğin karar kadar daha doğru bir karar veremez nihayetinde. Ancak şu anki küslük durumunu en iyi çözüm gibi kanıksamak bunun dışındaki durumlarda çok daha sıkıntı ve kavga durumuna sebep olabilir mi diye endişelendiriyor beni. Hani şiddetli fırtına öncesi sessizlik misali gibi olmasın isterim. Kızın kaç yaşında? Ve bence sen iyice düşünmelisin onun, senin ve kendin adına en doğru çözümler ve sonuçlarla hareket etmen hepinizin mutluluğu açısından önemli diye düşünüyorum.

uc yildan beri iannki denemedigim yol kalmadi neyapacagimi bilemez oldum kendimi gercekden eksik hissediyorum herhangi bir sorun yok esimde ama istemiyor nedenini bir turlu bulamadim ne yapacagimida bikmiyorum iannki konusmadigimiz icin duvarlar sakinlesti kavga yok konusma yok sanirim artik sevgide bitiyor bnde esimde konusmak icin yanasmiyor bnde kizim bes aylik belki bebegimiz olunca sorun ortadan kalkar zannettim asilama sonucu oldu pco hastasiyim sukurler olsun kizimin huysuzluklari uyuymama gibi sorunlarida bitti duzene girdik ama yine ayni esim uc ay olacak nerdeyse iki kere iliski oldu bu kadarida normal degil ne yaptiysam istemiyor ben yanasiyorum yorgunum uykum var offf sonra kalkip banyo mu yapacam gibi seyler soyluyor bnnmde artik gururum var her defasinda boyle oldu ama cani istediginde ki oda cok nadir yanasti demekki yanasmasini biliyormus oda kendi cani istediginde gercekden bir kadin iccin ciddi birsey milyonlarca kez konustum guzellikle ama yine ayni yine ayni uc yildan beri tukendim utaniyorum baskalarina anlatmaya zannedecekler ki bukadar mi meraklisisin erkegin....zaten anasinin babasinin demesiyle de olmaz ki bu is cok farkli konusarak nasil olsun ki bu olay basda ben utaniyorum zaten bu sebepden dolayida evde cok gerginlik gurultu kopuyor evde ha var ha yok sanirim bizim sevgimiz olmus biz tukenmisiz....

uc yildan beri iannki denemedigim yol kalmadi neyapacagimi bilemez oldum kendimi gercekden eksik hissediyorum herhangi bir sorun yok esimde ama istemiyor nedenini bir turlu bulamadim ne yapacagimida bikmiyorum iannki konusmadigimiz icin duvarlar sakinlesti kavga yok konusma yok sanirim artik sevgide bitiyor bnde esimde konusmak icin yanasmiyor bnde kizim bes aylik belki bebegimiz olunca sorun ortadan kalkar zannettim asilama sonucu oldu pco hastasiyim sukurler olsun kizimin huysuzluklari uyuymama gibi sorunlarida bitti duzene girdik ama yine ayni esim uc ay olacak nerdeyse iki kere iliski oldu bu kadarida normal degil ne yaptiysam istemiyor ben yanasiyorum yorgunum uykum var offf sonra kalkip banyo mu yapacam gibi seyler soyluyor bnnmde artik gururum var her defasinda boyle oldu ama cani istediginde ki oda cok nadir yanasti demekki yanasmasini biliyormus oda kendi cani istediginde gercekden bir kadin iccin ciddi birsey milyonlarca kez konustum guzellikle ama yine ayni yine ayni uc yildan beri tukendim utaniyorum baskalarina anlatmaya zannedecekler ki bukadar mi meraklisisin erkegin....zaten anasinin babasinin demesiyle de olmaz ki bu is cok farkli konusarak nasil olsun ki bu olay basda ben utaniyorum zaten bu sebepden dolayida evde cok gerginlik gurultu kopuyor evde ha var ha yok sanirim bizim sevgimiz olmus biz tukenmisiz....

Biz turk ve orta dogu kadinlari neden boyleyiz? Az once baska konu okudum orda adam karisindan bosanmak istiyor 2 aydir fazla iliskiye girmiyor diye ve demis ki karisina 3 ay daha denicegim olmasa bosanicam senden. Neden erkeklere gelince el alem es dost bunu normal karsiliyor da kadin 3 sene mucadele etse birak ayrilmayi bu konuyu acmak bile ayip. Bence biz ilk once kendi zihniyetimizi degistirelim cunku ANNE olup INSAN yetistiren biziz. Kadin da isteyebilir bu onun bir kotu kadin yada merakli gibi anlama gelmiyor evliyken bu herkesin dogal hakki. Konu sahibi bence siz yikkin bu duvarlari da esinizin annesi ve babasiyla yada yakin dostuyla konusun. En azindan esinizin sorunun ne oldugunu size soylemesi gerekir. Doktorsa doktora gidilir. Sevmiyorsa sevmiyor en azindan gercegi ogrenirsiniz. Neyse ne ama bence 3 sene az zaman degil sizi dinlemiyorsa acin konuyu onun yakinlarina bir iki kis tabi herkes degil bak o zaman nasil gecistirmeli cevap veremicek. Herkese mesajim Biz kendimize deger verirsek toplumda yavas yavas bize deger vericektir sonucta o toplumdaki insanlari BIZ yetistirdik.

Back
X