yardım:(

bn bu kadar bncıl olduklarını anlayamadımkı canım yoksa ınankı nısanlıyekn bıle sorardım anne baba neden sız gerıde kalıyosunuz neden dıe sorardım ama ıste ısın gercegını gec ogrenınce benım psıkojm dusncelerım alt ust oldu :KK43:

bunun bencillikle alakasi yok ki gorunen koy kilavuz istemez kocanin ailesine karsi duskunlugunu fark etmedin mi ? Nisanlin senle evli degilken ailesiyle kalmiyormuydu zaten ? Olanlari anlamak icin kahin olmaya gerek yok insanlari kafa yapisinda zihniyetinden gayet guzel anlasilir isin nereye varacagi, sen sadece gercegi gormek istememmissin acayip naif davranmissin. Pek meraklidir bizim turk erkegi anasini babasini evinde bakmaya

bunun bencillikle alakasi yok ki gorunen koy kilavuz istemez kocanin ailesine karsi duskunlugunu fark etmedin mi ? Nisanlin senle evli degilken ailesiyle kalmiyormuydu zaten ? Olanlari anlamak icin kahin olmaya gerek yok insanlari kafa yapisinda zihniyetinden gayet guzel anlasilir isin nereye varacagi, sen sadece gercegi gormek istememmissin acayip naif davranmissin. Pek meraklidir bizim turk erkegi anasini babasini evinde bakmaya
canım ne desen haklısın bende DE VAR SUC gelecegımı goremedım dedıgın gıbı belkıde gorömek ıstemedım ama duzelır sandım bazı seyler cunku esımı cok severek evlendım hayatın bızı nereye getrcegı bellı olmaz yarınımıın bıle garantıosı yok bn artık ayrı eve cıkma konusnda umudumı kaybetmısn kı onlara ısınmaya calsıyorum bunu barı yapayım dıyorum

Durumun gercekten kolay degil. Kayinvaliden ev islerine yardimci oluyor mu yani temizlik yemek falan yapar mi? Olumsuz bir durumu kendin olumlu yapabilirsin aslinda mesela bir cocugun olsa bakici ile ugrasmadan onlara emanet edersin gozun arkada kalmaz calisma hayatini da birakmak zorunda kalmazsin vs.

Yapacağın birşey yok, eşini seviyorsan devam edeceksin. Bazı konularda haklısın ama buna evlenmeden ince eleyip, sık dokuyup karar verecektin.
Hakkında hayırlısı olsun.

Durumun gercekten kolay degil. Kayinvaliden ev islerine yardimci oluyor mu yani temizlik yemek falan yapar mi? Olumsuz bir durumu kendin olumlu yapabilirsin aslinda mesela bir cocugun olsa bakici ile ugrasmadan onlara emanet edersin gozun arkada kalmaz calisma hayatini da birakmak zorunda kalmazsin vs.
edıyo canım fazlasıyal kı bn eve o yusden de ısınamıyorum cunku hersey onun duzenınde az bısy desem alınıyo bende 28 yasında kadınım evıde benımsm ıstıyrum anne den alınıyosun dıyorum bız aynı evde yasacıcamz mecburuz alıslaım bırbırmıze dıyıp alıp karsıma konusyorum tamam dıya ama ayarlayamıyo ınce cızgıyı az ev dyuzenı konusunda gerı cekılse bn belkıde daha cok benımsıcem herseyı ama anlatıyorum anlamıyo:(

Yapacağın birşey yok, eşini seviyorsan devam edeceksin. Bazı konularda haklısın ama buna evlenmeden ince eleyip, sık dokuyup karar verecektin.
Hakkında hayırlısı olsun.
saol canım ben yanlısta dusnmus olabılrım ınankı elestırsenıde bundan bı fayda cıkarmaya calısyorum alınmıyorum cunku saglıklı dusunemuıyorum kendı yakın arkadaslarıma anlatagımda destekleyenlerde var benı bn benı tanımayanlara danısmak ıstedım cok tesekur edrım yorumlarnız ııcn

edıyo canım fazlasıyal kı bn eve o yusden de ısınamıyorum cunku hersey onun duzenınde az bısy desem alınıyo bende 28 yasında kadınım evıde benımsm ıstıyrum anne den alınıyosun dıyorum bız aynı evde yasacıcamz mecburuz alıslaım bırbırmıze dıyıp alıp karsıma konusyorum tamam dıya ama ayarlayamıyo ınce cızgıyı az ev dyuzenı konusunda gerı cekılse bn belkıde daha cok benımsıcem herseyı ama anlatıyorum anlamıyo:KK43:

Anliyorum tatlim seni kendi duzenini istiyorsun cok guzel ama çalışan bayanlarin pek ev ile ilgilenmeye vakti olmuyor. Eve girince sicak yemekle karsilasmaya hasret bile kaldigimiz donemler oluyor. Bu yuzden iyi taraflarini gormeye calis bu durumun. Ayrica soyle dusun ayni evde yasadiginiz ve sevdigin adami doguran yetiştiren kisiler olduklari icin saygi duymalisin ama sevmek zorunda degilsin. Sevmeye calisma bu seni daha da sogutur notr kal ve saygini eksik etme. Belki sevmeye calistigin icin cok dolmus olabilirsin. Dediklerimi dusun biraz bak o zaman biraz rahatlatacaksin.

Eşinizi evlatlık almamış olsalar yani şu an yanında kalacakları biri olmasa ne yapacaklardı onu merak ettim? İnsanın gelecekle ilgili hiçbir düzenlemesi planlaması olmaz mı ya? Emeklilik yapılmamış iş de yok? Bu yaşa evlatlıklarına güvenerek gelmişler belli. Köyde üç ay gidşp kalabildikleri bir düzen varsa sürekli de kalabilirler bence ama işlerine gelmiyor belli. Bu bakımdan kv kp hatalı.

En baştan aynı evde yaşama olayını kabul ettiğin için de sen hatalısın. Bir evin bir hanımı olur ve şu an sizin evin hanımı kv. Evi benimseyememen ya da kv nin en ufak bir değişiklikte alınması çok normal. Ev ev üstüne olmaz çünkü.

Şu an forumda trend olan "kv ile aynı evde yaşayacağım" tarzı konular var. O konu sahiplerinin gelip bu konuyu okumalarını isterdim.

Kayınvaliden eve hakimmiş ondan ısınamıyorum demişsin haklısın canım benimseyememen normal.. Ama olumlu tarafından bak işten geliyorsun yemeğin sıcacık oluyor evladın olsa bakarlar.. Evin hanımı gibi hissetmiyorsundur doğru, aman hissetme nolcak yapıyormuş bak fazlasıyla bırak yapsın.. 50 yaşında kadın genç daha.. Sen para kazanıyorsun o evi çekip çeviriyor bu da bir iş bölümü. Elini sürmese daha mı iyi sanki öyle daha kötü.. Bence kadın yük olmamak için yapıyordur. Düşünsene işten yorgun geldin bi çorba bile kaynatmamış oturuyor sen bu evin hanımısın geç kaynat diyor. Ne kadar ağır. Olumlu düşün iyi yerinden bak olaylara arkadaşım..

Emeklilikleri yok, bi gelirleri yok, olmayan parayla sana nasıl bir yardımda bulunacaklar? Yardım beklemen yersiz ama ayrı evde yaşamak istemekte haklısın. Tabi ki ayrı evde yaşayın, oglu da maddi yardımda bulunsun ana babasına. Sizlik bişi yok.
Yardim konusunu sanirim daha genc 52 yadinda calisip yardim edebilir demek istiyor heralde malum emeklilik yasi 65 olunca insan bu yastaki insanardn alisma para jazanma bekliyor:confused:

Eşinizi evlatlık almamış olsalar yani şu an yanında kalacakları biri olmasa ne yapacaklardı onu merak ettim? İnsanın gelecekle ilgili hiçbir düzenlemesi planlaması olmaz mı ya? Emeklilik yapılmamış iş de yok? Bu yaşa evlatlıklarına güvenerek gelmişler belli. Köyde üç ay gidşp kalabildikleri bir düzen varsa sürekli de kalabilirler bence ama işlerine gelmiyor belli. Bu bakımdan kv kp hatalı.

En baştan aynı evde yaşama olayını kabul ettiğin için de sen hatalısın. Bir evin bir hanımı olur ve şu an sizin evin hanımı kv. Evi benimseyememen ya da kv nin en ufak bir değişiklikte alınması çok normal. Ev ev üstüne olmaz çünkü.

Şu an forumda trend olan "kv ile aynı evde yaşayacağım" tarzı konular var. O konu sahiplerinin gelip bu konuyu okumalarını isterdim.
aynn canım bn bu konuda kızıyorum kendılerıne neden dıyorum yanı saglık varken genvclık varken neden :(esımı almıslar tamam belkı esım almaslardı daha farlı yerlerde olcaktı alaah korusun ama ıste bırazda capa sarfetselrmıs ole olmayınca bende sankı esım onlara yasalnınca baksınlar dıe almıslar fılan dıe dusunuyorum cunku aksını dusundurcek hıbı gelecek saglayamamıslar :(bndede olmzmı su bn esım evlaık olsugunu ogrenınce kıyamadım aynı evı ısteyınce kıyamadım tek hatam bu:(

Yardim konusunu sanirim daha genc 52 yadinda calisip yardim edebilir demek istiyor heralde malum emeklilik yasi 65 olunca insan bu yastaki insanardn alisma para jazanma bekliyor:confused:
yardım soyle canım evde ek gelır babında benım annemde 53 yasında muftakta ahcı

Kayınvaliden eve hakimmiş ondan ısınamıyorum demişsin haklısın canım benimseyememen normal.. Ama olumlu tarafından bak işten geliyorsun yemeğin sıcacık oluyor evladın olsa bakarlar.. Evin hanımı gibi hissetmiyorsundur doğru, aman hissetme nolcak yapıyormuş bak fazlasıyla bırak yapsın.. 50 yaşında kadın genç daha.. Sen para kazanıyorsun o evi çekip çeviriyor bu da bir iş bölümü. Elini sürmese daha mı iyi sanki öyle daha kötü.. Bence kadın yük olmamak için yapıyordur. Düşünsene işten yorgun geldin bi çorba bile kaynatmamış oturuyor sen bu evin hanımısın geç kaynat diyor. Ne kadar ağır. Olumlu düşün iyi yerinden bak olaylara arkadaşım..
tamm canım ole bakmaya calıscam denıcem cok tesekur edrım fıkrın ıcın cok sagol benım yasım 28 ama ınanın bunkları dusunemomu dıyebılrsenı ama bı seye takıntılı olunca hep o taraftan bakıyo ınsan olaya bundan dolayı sıze danıstım cok tesekur edrım

yardım soyle canım evde ek gelır babında benım annemde 53 yasında muftakta ahcı
Tamam bende aynisi soyledim benim kayin validem de gecen yila kadar calisiyordu bir sirketin yemek bolumunde. Yani devlet 75 yadi emeklilik olarak belirledigine gore 55 yasindaki insanin da saglifi el verdigi surece calismasi gerek. Ayni seyden bahsediyoruz.

Anliyorum tatlim seni kendi duzenini istiyorsun cok guzel ama çalışan bayanlarin pek ev ile ilgilenmeye vakti olmuyor. Eve girince sicak yemekle karsilasmaya hasret bile kaldigimiz donemler oluyor. Bu yuzden iyi taraflarini gormeye calis bu durumun. Ayrica soyle dusun ayni evde yasadiginiz ve sevdigin adami doguran yetiştiren kisiler olduklari icin saygi duymalisin ama sevmek zorunda degilsin. Sevmeye calisma bu seni daha da sogutur notr kal ve saygini eksik etme. Belki sevmeye calistigin icin cok dolmus olabilirsin. Dediklerimi dusun biraz bak o zaman biraz rahatlatacaksin.
saygım var canım shanı kotu konusmam basta yasları buyuk ama alıp karsıma konusum gerektıgınde aynı evın ıcınde olunca sevememkte kotu oluyo ıste ııcm ole derkende cok guler yuzlu olamıyorum sıkıntı oluyo ama fıkrın cıın tesekur edrım hersey guzl olcak ınsalah bnde farklı bakmaya calıscam duruma belkı ıyı gelır :(

Tamam bende aynisi soyledim benim kayin validem de gecen yila kadar calisiyordu bir sirketin yemek bolumunde. Yani devlet 75 yadi emeklilik olarak belirledigine gore 55 yasindaki insanin da saglifi el verdigi surece calismasi gerek. Ayni seyden bahsediyoruz.
hım anladım canım terslemek seklınde yazmadım canım sadece ornek vermek ııcn yazdım cunku burda her yazılan yorum elestırsel olsa bıle bn sıze guvenıyorum cunku bu ısteyı uzun zamandır takıp edıyorum hepını cok gzuel ınsanlasınız

arkadaşlar merhaba sıteyı uzun zamandır begenerek takıp edıyorum yardımlasmak sıkıntıları dertlerı paylasma adına cok guzel bır forum ınsalah hep bole devam eder bnde sıze bır sey danısmak ıstıyodum bn 2 senelık evlıyım 28 yasındayım esımın aılesıyle bırlıkte yasıyoruz dayanılmaz sıkıntılarım yok ayrı evde yasıyorum ama gene memnunmusun desenız degılm tabı aynı evde yasayan her gelın gıbı:KK43:evın maddı olarak sorumlulugu bnde ve esımde ıkımızde calısyoruz kv -ve kp evdeler ve emeklıklerı yok senenın 9 ayı bırlıkte yasıyoıruz 3 ay fılan koyde kalıyolar evlılıgımın ılk aylarında sıddetlı kavgalarımız olmustu esımle ayrı ev ıstıyrum dıe tabı onlarda zamanla duymuslardı ama hala bız koyde yasayalım demıyolar bnde her kadın gbı duzenım olsun ıstıyorum esıme dıyorum maddı olarak hep elımız uzerlerınde olcak cunku ıksınınde emeklılklerı yok ve maddı olarak evın gecımınde hıc yardımları yok kv cok yaslı degıl 52 yasında fılan butun gun evde hanı maddı olarak cok sıkıntılar yasadık ama yardımda bulanayım gıbı hıc bı talebı bulnmadı bu zamana kadar kp zaten yaslı calısamıyo ve bn kayanamaa bu yuzden cok soguk davranıyorum elımde degıl ısınamıyorum evde bunaltmıyo benı oluruma gıdıyo ama ıste ısınamadım belkı cok fena dusunuyorum kendımede kızıyorum kızlar boyle dusnmekle hatamı yapıyorum yorumlarnıza ıhtıyacım var :KK43:
Bunu eşinizle daha evlenmeden konuşmanız gerekirdi. En başında ailenle aynı evde yaşamam deseydiniz bu şekilde olmazdı. Ama siz zaten kabullenerek evlenmişsiniz. Ve kabullenerek evlendikten sonra istememeye başlamanız eşinizin gözünde oyunbozanlıktan başka birşey değildir. Evlenecek kızlarımızın bu kaynana- kaynata yanına gitmeyi kabul etme cesaretlerini anlayamıyorum.

en bastan bılerek evlenmıssın
50 kusur yasında ınsanlar bu yastan sonra ıse gırıp calısamayacaklarına gore ?

Bunu eşinizle daha evlenmeden konuşmanız gerekirdi. En başında ailenle aynı evde yaşamam deseydiniz bu şekilde olmazdı. Ama siz zaten kabullenerek evlenmişsiniz. Ve kabullenerek evlendikten sonra istememeye başlamanız eşinizin gözünde oyunbozanlıktan başka birşey değildir. Evlenecek kızlarımızın bu kaynana- kaynata yanına gitmeyi kabul etme cesaretlerini anlayamıyorum.
kabul ettım yanlıs yaptım dogru dıyosun ama benımkı cesaret degıdıde ıyı jıyet yuuznden oldu :(

52 yaş çok yaşlı kısım sayılmaz. En azından bi çocuk bakma işine girebilir, herhangi bir engeli yoksa diye düşünüyorum. Tam gün bakamazsa bile yarım gün bakıp az biraz destek olabilir.
Ev kendinizinmi bilmiyorum ama eğer sizinse satıp 2 katlı müstakil bir ev alabilirsiniz, bütçeniz buna yeterse en azından kapınız ayrı olur.
Anlattığına göre aman aman sorun edilcek bir aile değil, daha kötülerini düşünüp motive edin kendinizi.

İsteğiniz tabikide normal birşey. En başta bunu bilerek kabul etmişsiniz ama anlayabiliyorum bir süre sonra sıkmaya başlar bu durum.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Back
X