Eski bir konu ama unutamadım.

SarahKerrigan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
418
10
68
Hanımlar sizin de fikrinizi almak istiyorum.

Konu hırsızlık.

Birlikte büyüdüğümüz ve yediğimizin ve içtiğimizin ayrı gitmediği bir akrabam birzamanlar benim paramı çalmıştı. O zamanlar çok konusu olmuştu ama çok önemli bir huyu vardır tartışamalarda üste çıkar. Neyse onun bu parayı aldığını babam da ben de çok iyi biliyorduk. Fakat öyle büyük bir hesap sorma vesaire olmamıştı. Babam bana kızmıştı sadece paramı niye evde saklıyorum diye ki haklıydı ama ben nerden bileyim böyle olacağını. Neyse meselenin üzerinden 14 yıl geçti.

Biz hiçbirşey olmamış gibi hayata devam ettik. fakat ben hiç unutamadım. Akrabam çok maddi sıkıntılar yaşadı hala da sıkıntı çeker durur, habire kredi çeker ödeyecem diye canı çıkar, yani demek istediğim bu dünyada da yaptığının cezasını çekiyor birşekilde...

Mese aslında şu, ben neden içten içe onu affedemiyorum. Kaç sene büyütmüşüm bu olayı gözümde. Diyorum keşke bana itiraf etse ve ben helal etsem. Ama itiraf etmeden helal edemiyorum ve kesin bunun için sıkıntı yaşamaya devam edecek. Aslnda öyle affetmeyen kindar bir yapım yoktur, fakat bu olayda senelerce böyle büyüdü durdu içimde. Üstelik eşime bu olayı anlatarak ve kendisini birebir söyleyerek gıybet etmiş bile oldum.

yardım edin bana, affetmeli miyim sizce? Bu dünyada affederim ahirette hesap sorarım demek de affetmemiş gibi birşey oluyor. Farkındayım onu affetmeyişim bende de yara oluşturuyor. Ah keşke söylese bana keşke... En sevmediğim şey kin tutmak. Şimdi yüzyüze bakıyor birbirimize gülüyoruz vakit geçiriyoruz. Fakat ben sanki iki yüzlüymüşüm gibi tıpkı içten içe affedemiyorum.

"İkiyüzlü" olan "o" sen değilsin.. Hem paranı çalıyor hem hiç bişey olmamış gibi yüzüne gülüyor.. Pes doğrusu

"İkiyüzlü" olan "o" sen değilsin.. Hem paranı çalıyor hem hiç bişey olmamış gibi yüzüne gülüyor.. Pes doğrusu

Haklısınız. İçten içe yine de kötü düşünemiyorum onun hakkında... kan bağım var hem diyorum olaylar onu o kötülüğe itmiştir diyorum. Fakat 14 sene dile kolay yüzyüze bakıp hiçbirşey olmamış gibi yaşadık ama siz bir de benim içime sorun o fırtınaları işte

Kötü düşünemiyorsunuz çünkü iyi bi insansınız.. " kan bağım var kötü düşünemiyorum" diyorsunuz bu tamamen iyi niyetten.. Ama "o" malesef"kan bağını"düşünmemiş ve bu çirkinliği yapmış.

haklısınız ve bu iyi niyet dediğiniz huyum yüzünden heralde ben ölene kadar böyle mutsuzluklar yaşayacağım. O da hep parasal sıkıntı yaşayacak ben helal edemediğimden. Alttarafı bir para diyemiyor insan çok garip.

Halbuki bana deseki "ben çocuktum, böyle böyle yaptım çok üzgünüm, özür dilerim" dese benden aldığı o miktarı ölsem istemem zaten. Helal olsun derim ama yaptığının da hoş olmadığını bu konuda kırgın olduğumu da söylerim. Kırgınlık biraz sürer sonra unutulur sanki. Hepimiz döneriz hayatımıza.

Ama o hiç dert etmiyor aklına bile gelmiyordur eminim. Çünkü hiç önemli değildi, o o dönem parasızdı ve ben para biriktirebilmiştim ve ihtiyacım yok gözüküyordu. Kendinde hak gördü buna eminim. (hırsızlık yapanlar hep kendinde bir hak görürler ya onun paraya ihtiyacı yok diye)

Not: bu arada beni iyi bir insan olarak bulduğunuz için teşekkür ederim. :$ bense hep kendime kindar bir insan mıyım derim.

Son düzenleme:

İyi insan olmasan "onun hakkında" hala böyle şeyler düşünmezsin.çok çok haklısın kızmakta ama kimi insan var yüzü kızarır kimi insan var işi pişkinliğe vurur malesef.. Sen hep böyle ol, kazanan sen olursun emin ol.

umarım canım. sağol yorumların için.
En azından zaten şu esnada bu konuyu açıp onunla yüzleşmek gibi bir planım yok. sadece Allah'a dua ediyorum.

Aynen bize anlattığınız gibi söyleyin kendisine de.
Bu olayı bildiğinizi, saklamaya devam ederse de yapacak birşey olmadığını ama bunu sadece kullardan saklayabileceğini, hatta içinde taşımanın vicdanını çok yoracağını, hakkınızı helal edebilmek için çok beklediğinizi...

siz cok iyi niyetlisiniz o donemlerde yasi kucukse cocukluguna veriyordur.
Ama ustunden 14 yil gecmis zamaninda soylemeliydiniz bosverin

ben de yillar once calismistim patron 3 gunluk yevmiyemi vermemisti
O an kizmistim hic bi zaman para durumlari iyi olmadiki uzaktan akraba

bide simdi helal olsun diyorum sadakam olsun sukur halimiz iyi
sende oyle yap tabi duruma gore degisirde.))

Bunu çok düşündüm. Ama o yapı olarak ne olumsuz eleştiriye tahammül edebiliyor ne de işine gelmeyen başka bir konuya. Her defasında söyleyen ben olmayayım diyorum, o kendisi vicdan azabı çekiyor olsun da itiraf etsin kurtulsun istiyorum. Ama belki de azap dahi hissetmiyordur.

Evet şimdi ben 14 yıldır bu olayı düşünüyroum diye karşısına çıkamam. Fakat vicdanı hala nasıl düşünmeden yaşamasına izin veriyor hayeret ediyorum.

Affetmek çok büyük bir davranış. Bu kadar büyük olamıyorum ve üzülüyorum. Helal olsun diyemiyorum. Keşke diyebilsem beşki başta ben rahatlarım. Artık düşünmem, huzursuz olmam. Fakat yapamıyorum. Allah hepimize yardım etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…