Merhabalar. Kısaca anlatayım dedim ama kusura bakmayın uzadı biraz. Fikirlerinize çok ihtiyacım var Üniversite yıllarında tanıştığım bir arkadaşım var. Ben ondan bı sene önce mezun oldum. Ailemin yaşadığı yerde okuduğum için, kolay oldu. Bu arkadaşım o dönem devler yurdunda kalıyor sık sık bize geliyordu. Hatta son zamanlar nişanlandı evlendi alttan dersi vardı. Geldi 1 ay kaldı nerdeyse.
Asıl konu şimdi geliyor. Ben maalesef onun düğününe gidemedim. O çok alındı. Hatta dedi ki, arkadaş akraba düğünde yoksa neden var vs. O benim düğünüme geldi. Ama ben madden onun düğününe gidecek durumda değildim.
Sonra boşandı. Annesigilin yanına döndü. 5 yıl falan olmuştu. O dönem kardeşim de 3.5 aylık bi evlilik yaptı oda boşandı. Neyse, o arada ailemiz problemli. Kardeşimin gidecek yeri yok gibi oldu, bende kaliyor. Dedim ki, gidelim hem havamız değişir. Hem halimizden onlar anlar. Teselli buluruz. Kardeşimle konuştuk ama nasıl eminiz kabul eder diye. Yinede cevap almadan eşime falan söylemedim. Aradım dedim böyle sana gelmek istiyoruz. Bı şekilde, bize "gelmeyin" dedi. O kadar kırıldım, hayal kırıklığı yaşadım ki anlatamam. Gitmedik.
aradan bir süre geçti, soğukluk girdi ama yinede konuşmaya başladık. Tabi yıllar geçiyor evlenmedi. İstemedi kimseyi. Sonra bütün yalvarmalarima rağmen saçma sapan bir evlilik yaptı. kaynanası üst katta oturuyor. Kocası asgari ucretli. Maddi olarak devamlı kayinbabasina bağımlı. Bir cehennem, eşi memnuniyetsiz korkunç bir evlilik yaptı. Ben yine gidemedim. Ama hediyemi falan gönderdim. Kardeşlerim gittiler. Yani toplamda 6 kişi benim ailemden gitti. Ben yine imkanim olmadığı için gidemedim. Sonra bir bebeği oldu. Gelmek istedim. "Tamam gelin". dedi. Gelme günü yaklaşırken yine bahaneler bahaneler beni atlatıyor. Geleceğimiz günün öncesinde bı telefon, "kardeşim buraya gelmiş işi varmış, araba boş, ben annemlere gidiyorum". Seni kabul edemiyorum.''Ya ben 7 saatlik yol yapıp, geliyorum. Planımı sana göre yapıyorum. Bu neyin kafası? Beni kabul etmedi. Ama öyle ara bı yerdeyim ki, o bana 2 saat uzak. Bı tanidikta kalıyoruz. Hemen gelme dediği için. Gel demesini bekliyoruz.
Eşime rezil oldum, misafir kaldığımız eve rezil oldum, çocuklarıma bebek seveceğiz dedim, onlara bile rezil oldum. Utandım. Kendimi kötü hissettim. Bana diyor ki "zor durumda kaldım anlamani bekliyorum." Nesini anlayacağım bilmiyorum? gerçekten. Sanki kardeşi döverek götürmüş. Nerdeyse 18 yıllık arkadaşım. Sizce sorunu ne ? Arkaplaninda bı kavga falan mı oldu ? Herşeyini bilirim herşeyimi bilir, bana söylemesi gerekmez miydi ? 7 ay falan oldu gorusmuyorum ne yapsam bilemiyorum?
Tabi yıllar geçiyor evlenmedi. İstemedi kimseyi. Sonra bütün yalvarmalarima rağmen saçma sapan bir evlilik yaptı. kaynanası üst katta oturuyor. Kocası asgari ucretli. Maddi olarak devamlı kayinbabasina bağımlı. Bir cehennem, eşi memnuniyetsiz korkunç bir evlilik yaptı. Ben yine gidemedim. Ama hediyemi falan gönderdim.
Keşke de bana bunları anlatmasaydi ben ailenin en kucuguyim
Babam benim zamanımda annemi dövmedi
Hiç şahit olmadım
Niye ablamlar böyle bana ayrıntılı bi şekilde eski anıları şiddet anlarını anlattilar bilemiyorum
Bilmem gerekmiyordu..
Ben ikinizi de ayri ayrı haksız buldum. Son yaptığı olayda son dakika iptal etmesi çok saçma olmuş. İnsan baştan söyler istemiyosa. Ama arkadaşınızın yerinde olsam ben de kabul etmek istemezdim sizi. Çünkü konunuzu okuyunca gördüğüm tablo, düğünlerin hiçbirinde yoksunuz ama misafirliğe gidince imkanlarınız var. Üstelik hep onun da sıkıntılı zamanlarında gidesiniz tutmuş. Ailenizden 6 kişi gidiyosa size de bi el atabilirlerdi maddi anlamda. Onun bahaneleri kadar sizin bahaneleriniz de inandırıcı gelmedi bana. Ama bebekli ve asgari ücretli eve cümbür cemaat çoluk çocuk yatılı gitmek istiyosunuz. Ben olsam ben de kabul etmem açıkçası. Ama tekrar belirteyim o kadar yol gelmiş birisi de son dakika reddedilmez, o da çok ayıp. Bence tepki gösterip olay çıkartmayin ama artık adım da atmayın. Görüşmek istiyosa sonraki adımı o atsın, akışına bırakın.Merhabalar. Kısaca anlatayım dedim ama kusura bakmayın uzadı biraz. Fikirlerinize çok ihtiyacım var Üniversite yıllarında tanıştığım bir arkadaşım var. Ben ondan bı sene önce mezun oldum. Ailemin yaşadığı yerde okuduğum için, kolay oldu. Bu arkadaşım o dönem devler yurdunda kalıyor sık sık bize geliyordu. Hatta son zamanlar nişanlandı evlendi alttan dersi vardı. Geldi 1 ay kaldı nerdeyse.
Asıl konu şimdi geliyor. Ben maalesef onun düğününe gidemedim. O çok alındı. Hatta dedi ki, arkadaş akraba düğünde yoksa neden var vs. O benim düğünüme geldi. Ama ben madden onun düğününe gidecek durumda değildim.
Sonra boşandı. Annesigilin yanına döndü. 5 yıl falan olmuştu. O dönem kardeşim de 3.5 aylık bi evlilik yaptı oda boşandı. Neyse, o arada ailemiz problemli. Kardeşimin gidecek yeri yok gibi oldu, bende kaliyor. Dedim ki, gidelim hem havamız değişir. Hem halimizden onlar anlar. Teselli buluruz. Kardeşimle konuştuk ama nasıl eminiz kabul eder diye. Yinede cevap almadan eşime falan söylemedim. Aradım dedim böyle sana gelmek istiyoruz. Bı şekilde, bize "gelmeyin" dedi. O kadar kırıldım, hayal kırıklığı yaşadım ki anlatamam. Gitmedik.
aradan bir süre geçti, soğukluk girdi ama yinede konuşmaya başladık. Tabi yıllar geçiyor evlenmedi. İstemedi kimseyi. Sonra bütün yalvarmalarima rağmen saçma sapan bir evlilik yaptı. kaynanası üst katta oturuyor. Kocası asgari ucretli. Maddi olarak devamlı kayinbabasina bağımlı. Bir cehennem, eşi memnuniyetsiz korkunç bir evlilik yaptı. Ben yine gidemedim. Ama hediyemi falan gönderdim. Kardeşlerim gittiler. Yani toplamda 6 kişi benim ailemden gitti. Ben yine imkanim olmadığı için gidemedim. Sonra bir bebeği oldu. Gelmek istedim. "Tamam gelin". dedi. Gelme günü yaklaşırken yine bahaneler bahaneler beni atlatıyor. Geleceğimiz günün öncesinde bı telefon, "kardeşim buraya gelmiş işi varmış, araba boş, ben annemlere gidiyorum". Seni kabul edemiyorum.''Ya ben 7 saatlik yol yapıp, geliyorum. Planımı sana göre yapıyorum. Bu neyin kafası? Beni kabul etmedi. Ama öyle ara bı yerdeyim ki, o bana 2 saat uzak. Bı tanidikta kalıyoruz. Hemen gelme dediği için. Gel demesini bekliyoruz.
Eşime rezil oldum, misafir kaldığımız eve rezil oldum, çocuklarıma bebek seveceğiz dedim, onlara bile rezil oldum. Utandım. Kendimi kötü hissettim. Bana diyor ki "zor durumda kaldım anlamani bekliyorum." Nesini anlayacağım bilmiyorum? gerçekten. Sanki kardeşi döverek götürmüş. Nerdeyse 18 yıllık arkadaşım. Sizce sorunu ne ? Arkaplaninda bı kavga falan mı oldu ? Herşeyini bilirim herşeyimi bilir, bana söylemesi gerekmez miydi ? 7 ay falan oldu gorusmuyorum ne yapsam bilemiyorum?
Devamlı konuşma halindeydik. Yani saniye saniye bebegin hamileliğini bile ilk bana söyledi. Ailesinden sonra. Şaşkın ve kırgınım galiba.Şey herşeyimi bilir bende onun herşeyini diyorsunuz ya çok yakın arkadaşları olan biri olarak bu konuda net söyleyebilirim. Herşeyini bilmiyorsunuzdur.
Yani eşi kötü diyorsunuz belki öyle görmeyin bile istemiş ondan bahane bulmuş olabilir hemen kötü rezil oldum diye düşünmeyin. Ben olsan asla ona gidicem diye program yapmam işim varsa giderken ona da ugrarım evine gitmem bir yerde buluşuruz buluşucaksam, bir şeylerden rahatsız belli ki nerede rahat hissediyorsa orası daha mantıklı
Hiç alakası ve yasanmisligi yok öne sürdüğünüz tezlerinAile arası bir olayda babanıza arka çıktıysanız veya babanızı savunduysanız ablanız bu nedenle dayanamayıp anlatmış olabilir mi ? Mesela ablanız babanıza biraz sert konuştuysa ve siz ablanızı hatalı bulup , ikaz ettiyseniz ; ablanız da kendi içindeki kapanmayan yarasını ortaya dökmüş.
Bilmeseniz iyiymiş tabi. Ancak yazdıklarınızdan böyle bir durum olabileceğini düşündüm.
Umarım ailenizde huzur , sağlık ve mutluluk hakimdir şu an.
Bana illa gel çay içeriz balkonda, gezeriz sohbet ederiz demeseydi, kendimi bende haksız bulurdum. Bazen istediğimizBen ikinizi de ayri ayrı haksız buldum. Son yaptığı olayda son dakika iptal etmesi çok saçma olmuş. İnsan baştan söyler istemiyosa. Ama arkadaşınızın yerinde olsam ben de kabul etmek istemezdim sizi. Çünkü konunuzu okuyunca gördüğüm tablo, düğünlerin hiçbirinde yoksunuz ama misafirliğe gidince imkanlarınız var. Üstelik hep onun da sıkıntılı zamanlarında gidesiniz tutmuş. Ailenizden 6 kişi gidiyosa size de bi el atabilirlerdi maddi anlamda. Onun bahaneleri kadar sizin bahaneleriniz de inandırıcı gelmedi bana. Ama bebekli ve asgari ücretli eve cümbür cemaat çoluk çocuk yatılı gitmek istiyosunuz. Ben olsam ben de kabul etmem açıkçası. Ama tekrar belirteyim o kadar yol gelmiş birisi de son dakika reddedilmez, o da çok ayıp. Bence tepki gösterip olay çıkartmayin ama artık adım da atmayın. Görüşmek istiyosa sonraki adımı o atsın, akışına bırakın.
Şey herşeyimi bilir bende onun herşeyini diyorsunuz ya çok yakın arkadaşları olan biri olarak bu konuda net söyleyebilirim. Herşeyini bilmiyorsunuzdur.
Yani eşi kötü diyorsunuz belki öyle görmeyin bile istemiş ondan bahane bulmuş olabilir hemen kötü rezil oldum diye düşünmeyin. Ben olsan asla ona gidicem diye program yapmam işim varsa giderken ona da ugrarım evine gitmem bir yerde buluşuruz buluşucaksam, bir şeylerden rahatsız belli ki nerede rahat hissediyorsa orası daha mantıklı
Şöyleki; bana gelince balkonda çay içme planları yaparken son dakikaya kadar, bu sekill
Bana illa gel çay içeriz balkonda, gezeriz sohbet ederiz demeseydi, kendimi bende haksız bulurdum. Bazen istediğimiz halde gidemeyebiliyoruz.
Ben ortada düşmanlık göremedim, ikiniz için de. Aradan yıllar geçmiş görüşseniz bile yaşanılanlar, hayat şartları insanları değiştirir. Eski yakınlık kalmaz. Ayrıca size tavsiyem bir şehire gidince birinin evinde kalmayın. Öğretmenevleri, polisevleri otellere nazaran daha uygun illa oraya gitmek istediğinizde yerinizi ayırtın gidin en azından mağdur olmazsınız. Zaten problemli bir evliliği varmış arkadaşınızın, o da sorun yaşamamış olur. Yani bilmiyorum ben anne-baba-aşırı yakınlar dışında evde yatılı misafire hoş bakmıyorum, kendim de gitmiyorumMerhabalar. Kısaca anlatayım dedim ama kusura bakmayın uzadı biraz. Fikirlerinize çok ihtiyacım var Üniversite yıllarında tanıştığım bir arkadaşım var. Ben ondan bı sene önce mezun oldum. Ailemin yaşadığı yerde okuduğum için, kolay oldu. Bu arkadaşım o dönem devler yurdunda kalıyor sık sık bize geliyordu. Hatta son zamanlar nişanlandı evlendi alttan dersi vardı. Geldi 1 ay kaldı nerdeyse.
Biz her zaman görüştük. Bu kardeşimle olan olaydan sonra ki dönem hariç. Saçma sapan deme sebebim, şuan iyi bir durumda değil. Maalesef öngörülerim haklı çıktı. Belki de dediğiniz gibi bu haklı çıkma sebebi yüzünden bana mesafeli durmak istedi. BilmiyorumEski dosta düşman olacağınız bir durum yok ki ortada. Arkadaşlıklar ömür boyu sürer diye bir kanun da yok.
Hayat yolculuğunda : farklı dönemlerde ortak amaçlarla ( okul vb) bir arada bulunmuşsunuz ; ortak amaçlar bitince de birbirinizin : düğün gibi sosyal olaylarına birbirinizi davet etmişsiniz. Gelen gelmiş , gelemeyen gelmemiş.
Kız evlenmiş , ayrılmış. Bu dönemde siz ne kadar arayıp sordunuz mesela ?
Konunuzdan anlaşılan : 5 yıl sonra sizin kardeşiniz de evlenip ayrılınca , arkadaşınız aklınıza gelmiş , kardeşinizle arkadaşınız birbirinin halinden anlar diye kıza gitmek istemişsiniz , o da kabul etmemiş.
Bu kısmı doğru anladıysam : kızın evliliği biteli 5 yıl olmuş , neden yarasını yeniden kanatmak istesin ki ? 5 yıl içinde kaç kez yüz yüze görüştünüz mesela arkadaşınızla , kardeşiniz boşanmadan önce ?
Arkadaşınızın evliliği için yaptığınız yorumlar makul mü sizce ? Kimseyi istememe seçeneği yok mu bir insanın ? Sanki yıllar ondan değil de sizden geçti.
Saçma sapan evlilik kriteriniz de ilginç. Kaynanası üst katta oturuyorsa ne olmuş ? Bu arkadaşınızın kararı değil mi ? Kız belki de mutlu bu durumdan. Herkes kaynanasından nefret edecek diye bir kanun da yok.
Kocası asgari ücretli ise ne olmuş mesela ? Son 15 senede özel sektorde tam maaşı artmışken kaç kişi işten çıkarıldı biliyor musunuz ? Veya iş kanununda yapılan son değişikliklerin çalışanların haklarına etkilerini. İyi pozisyonlardayken işten çıkarılan çoğu insan , aynı şartlarla yeni bir işe giremedi mesela.
Memlekette asgari ücretli çalışan oranı sandığınızdan çok daha yüksek. Ve asgari ücretle çalışmakta ayıp değil. Asgari ücretle çalışmakta vasıfsızlık demek değil.
Bu kıymetli görüşleriniz nedeniyle de sizinle görüşmek istememiş olabilir arkadaşınız. Bu da bir ihtimal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?