Eski Dostlar buraya:) Hadi ama

bencede lmaz: kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

galiba :gitme:

iş gönlünce olsun canım
ee başladınızmı çalışmlara :kedi:

canım naber

hastayım kuşum ya
mide fena bişey
napıcamı bilemedim
2 büklüm yattım geldim:sinifsinif:

Geçmiş olsun canım.Reflü mü var yoksa..

Geçmiş olsun.İnşallah çok önemli birşey yoktur.

NedenCADIARZU

Canım korkulacak bişi yok ki..Zaten iğne yapıyorlar,anlamıyrsun bile.

reflü var evet canım
aslında gazlı mayalı çikolatalı şeyler yasak ama nerde bende onu dinlemek:umursamaz:

ben 2 kere denedim ama olmadı ancak bayıltılınca olabilicem sanırım(

angelim neden haber vermedn canım ya ?

yemekten sonra gittim canlarım ya kötüydüm işte
haber veremedim afedersiniz:sinifsinif:

ilerledi baya
hapla ilaçla olmuyor ama ben 2 defa denedim dirim olmuyor
boğazıma deyince o hortum ben direk kalkıyorumm:sinifsinif:

bende çikolata kisti vardı işte rahim arkasında
ama gitti
çok şükür yapışıklık falan da olmadı
ama sonra ne olur bilmem
yumurtalıktaki normal kistti onda sorun yoktu zaten
off ya çok korkuyorum bende hamiş kalıcam diyemafoldumben

Angelim o zmn bayılarak ol canım.Mide daha doğrusu hastalık ertelenmeye gelmez canım :sinifsinif:

anladım canım saol

teşekkür ederim
sayende bilgilendim bu konuda
peki belirtilerini anlayabilmek mmnkünmü?
geçen dirim bahsetmişti biraz ama

canım mesela bende nerdeyse hiç belirti yoktu
ben evlendikten 1,5 sene sonra genel kontrole gitmiştim kistler çıktı 8 er cm ve şok olmuştummafoldumben
ama adetim çok sancılı geçerdi ama bekarlıktan ebri öyle olduğu için önemsememiştim
dr gitme nedenimde ilişkide çok ağrı olmasıydı 1,5 sene sonra biel her defasında karnımın en derinliklerinde acı hissederdim dayanılmaz ağrı
ama ameliyattan sonra çok şükür geçti hepsi
dr başarılı bri ameliyat olduğunu söyledi ve şimdi bildiğinzi üzere 2 ayı geçmeden doktordayım hiçbir sorun yok kist falan çok şükür
ama yenileme riski var tabi
işte önemli olan geciktirmemek
çünkü dr bana eğer 5 cm den küçük olsaydı hapla eritirdik ama şimdi mümkün değil demişti.
erken teşhis ve müdahale her zamanki gibi çok önemli
bri sorunumuz yoksa biel mutlaka 6 ayda bir jinekoloğa gidelim kızlar lütfen ihmal
etmeyin:sinifsinif:

Canım çok geçmiş olsun.Umarım tekrarlamaz kistlerin.Ben arkadaşımdan biliyorum.Onunda sorunu vardı,kız yıllarca hap içti ve birkaç kilo fazlalığı vardır onları verdi.Şimdi düzene girdi.

canım neden korkuyosun hamiş halıcam diye :sm_confused:
sende bayıltarak olursun,yengem öyle oldu
hiçbişey hissetmedim diyor
bende gastrit çıktı 1 ay ilaç kullandım geçti canım
annemde reflü var ama reflü geçmiyor diye biliyorum
ömür boyu ilaç gaviscon şurupla pantek kullanıyor.
annemdeki ileri düzey mesela 1-2 hafta yatırdığı oluyor
yemek borusunuda tahriş ediyor,acı su geldiğinden
bence korkunu yen,ve git canım

Canım çok geçmiş olsun.Umarım tekrarlamaz kistlerin.Ben arkadaşımdan biliyorum.Onunda sorunu vardı,kız yıllarca hap içti ve birkaç kilo fazlalığı vardır onları verdi.Şimdi düzene girdi.

inş canım

kistlerden ve ameliyattan dolayı canım:sinifsinif:

evet boğazımda hep yanar benim yemekten sonra hazımsızlık
ben gaviscon şurubu içemiyorum ama hapını kullanıyorum yemeklerden sonra:sinifsinif:

kızlar bişey diyecem ben bekarken üniversitede doktora gitmiştim film çekmişlerdi.tesadüf yumurtalıklarda kist olduğu görüldü.irili ufaklı .ama hiç bir tedavi olmadım.doktorada gitmedim sonra.bişey çıkar diye korktum.şimdi bir rahatsızlık falan hissetmiyorum.acaba zararı olurmu bu kistlerin yada geçmişmidir acaba ya.

:))) cahil kadınlar gibi soru sordum farkındayım.:)ama korktuğum için gidemiyom ya.bizim ailede genetik.ananem annem iki teyzem hepsi ameliyat oldu.rahimleri alındı.bende çok korkuyorum.o yüzden de bebek konusunda acele ediyim diyorum.sonra diyorum önce işim olsun.sonra bebek.çok kararsızım ya.

canım gitmeden bilemessin ki
adetinde düzensizlik yada ağrın oluyor mu

YUMURTALIK KıSTLERı

FONKSıYONEL (ıŞLEVSEL) KıSTLER

ışlevsel kistler ya folikülün büyümeye devam etmesiyle (folikül kisti) veya oluşan sarı cisimin gerilememesiyle (Corpus luteum kisti) ortaya çıkarlar.

ışlevsel kistler yumurtalıklarda üreme çağında en sık görülen kist türleridir.

Folikül kistleri

Yumurtlama sürecinde oluşan folikül adı verilen keseciğin aşırı büyümesiyle ortaya çıkarlar. Bu kistlerin çoğu 5 santimetre veya daha ufak çaptadır ve genellikle belirti vermezler. Folikül kistleri 1-3 adet döngüsü sonrasında kendiliğinden veya bu tür kistlerin varlığında doktor tarafından sıklıkla verilen doğum kontrol haplarının yardımıyla büzülerek kaybolurlar.

Corpus luteum kistleri

Folikül kistleriin aksine bu tür kistler genellikle ağrılıdırlar. Yumurtlama sonrasında normal olarak oluşan sarı cisimin (Corpus Luteum) aşırı büyümesiyle veya bu yapının içine kanama olmasıyla ortaya çıkarlar. Normalde belli bir süre sonunda ortadan kalkması gereken sarı cismin progesteron hormonu salgısına devam etmesiyle adet kanamasının gecikmesine neden olabilirler. Bu kistler folikül kistlerinden daha büyük olmaya meyillidirler ve genellikle ilk saptandıklarında bir mandalina büyüklüğünde olup takip sürecinde daha da büyüyebilirler. Folikül kistlerinde olduğu gibi kendiliğinden veya doğum kontrol hapları yardımıyla kaybolmaları mümkün olmakla beraber bu süreç folikül kistlerine göre daha uzun olabilir.

ENDOMETRıOMA (ÇıKOLATA KıSTı)

Endometriozis adı verilen durum yumurtalıklar içinde oluştuğunda burada içi koyu kahverengi, eskimiş kan dolu, sıvı çikolatayı andıran görünümde bir sıvı içeren kistik oluşumlar meydana gelebilir.

Endometriyozis>>

POLıKıSTıK OVER HASTALIĞI (PKO)

Yumurtalık kistlerinde anlatılmış olmasına karşın burada tek büyük bir kist değil çok sayıda ve milimetrik boyutlarda kistin yumurtalık içinde bulunması söz konusudur. PKO adı verilen durum herhangi bir nedenle yumurtlamanın uzun süreli olarak yarıda kalması sonucu oluşur. Her ay gelişerek çatlaması gereken folikül, gelişiminin belli bir aşamasında "takılır" ve ufak bir kist olarak yumurtalık dokusu içindeki yerini alır. Bu durum uzun süreli tekrarladığında yumurtalık içinde yan yana dizili çok sayıda kist oluşur. Bu nedenle hastalığa poli (latince: çok sayıda) kistik over (latince: yumurtalık) adı verilir.

PKO>>

DERMOıD KıST (TERATOM)

Yumurtlama işleviyle ilgisi olmayan bir kist türüdür. ıçi vücudun çeşitli dokularıyla dolu olabilir. Kistin içinde en sık cilt ve kıl yapıları görülmekle beraber, bazen diş dokusu bile görülebilir. Bu tür kistler ultrasonografide nispeten kolay tanınırlar.

KıSTADENOM

Yumurtalık dokusunu dıştan saran yüzey tabakasından gelişen iyi huylu tümöral yapılardır.

YUMURTALIKLARDA VE BU ORGANLARA YAKIN KOMŞULUKTA OLUŞABıLEN DıĞER KıTLELER VE AYIRICI TANIDA DıKKATE ALINANLAR

Yumurtalıklarda yukarıda anlatılanların dışında çok daha farklı türde selim tabiyatlı olan kistik veya solid (içi sıvı dışında bir maddeden oluşan kitle) yapılar bulunabilir. Bunlar arasında en önemlileri hormon salgılayarak salgıladıkları hormonların etkisiyle belirtilere neden olan kistler ve bazen dev boyutlara ulaşabilen "müsinöz" tipte kistlerdir.

Yumurtalıklarda ultrasonografide hem kistik hem de solid görünüm arzedebilen ve çok çeşitli nedenlerle geçirilmiş enfeksiyonlara bağlı oluşan abseler görülebilir.

Dış gebelik bazen yumurtalıklardan birinin yakınında bir kitle görünümü arzedebilir. Bu durumda genellikle adet gecikmesi ve ağrı söz konusu olur.

Dış gebelik>>

Yumurtalıklara yakın komşulukta yer alan Fallop tüplerinin içlerinin geçirilmiş enfeksiyonlara bağlı şişmesiyle oluşan kitleler ultrasonografide yumurtalık kisti izlenimi verebilir.

Geçirilmiş jinekolojik ve diğer karın ameliyatlarında oluşan yapışıklıkların içinde sıvı birikmesi de bazen kist izlenimi verebilir.

Gebelik döneminde ve özellikle de çoğul gebelik, mol gebeliği gibi gebelik hormonlarının fazlaca salgılandığı durumlarda Teka-Lutein kistleri adı verilen ve genellikle çift taraflı oluşan kistler görülebilir.

Gebelik döneminde yumurtalık kistleri>>

Gebelik oluşturmak için uygulanan yumurtlamayı sağlayıcı tedavilerde bir yan etki olarak yumurtalıklarda büyüme ve çok fazla sayıda kist oluşumu söz konusu olabilir.

Yumurtalık kistleri söz konusu olduğunda hastanın yaşı, kistin büyüklüğü ve ultrasonografide görülen iç yapısı, tek veya çift taraflı olması gibi değişkenlere göre bazen çok geri planda, bazen ise ön planda yumurtalık kanseri de doktorun ayırıcı tanısında yer alır.

NE GıBı BELıRTıLER VERıR?

Yumurtalık kistleri nispeten sık görülen oluşumlardır. Büyük çoğunluğu kadında hiçbir belirti vermez ve başka bir nedenle yapılan jinekolojik muayene esnasında tesadüfen saptanır.

Belirti verdiklerinde ise bu en sık aşağıdaki gibidir:

Kasıklarda veya kasıklardan birinde ağrı
Karnın alt kısmında dolgunluk ve basınç hissi
ılişki esnasında ağrı
Adet düzensizliği veya adetlerin olağandan daha ağrılı olması, adet görememe
Çok büyük boyutlu kistlerde karında şişme veya ele kitle gelmesi
Göğüslerde dolgunluk
ıdrar ve barsak şikayetleri

canım bence dr git bir kontrol ol
ne olur ne olmaz canım

AAAAAAAAA angel sendeki çikolata kistimiydi hiç söz etmemiştin?

evet canım rahimdeki çikolata kisti idi
ameliyat sonrası kontrole gittiğimde de herşey düzeldi demişlerdi
2 doktora birden gidiyorum biliyorsun
ikisi de ameliyatın düzgün geçtiğini doğurganlığa engel olucak bi durum olmadığını söylediler
şansım da şuydu rahmin içinde olmaması rahim duvarında olduğu için şanslısın demişlerdi
sen daha bilgilisin bu konuda
kötü bişeymi sence:sinifsinif:

Geçmiş olsun bidenem.En kısa zamanda git hayatım aksatma lütfen.

sağol canımın içi

kekulacım malesef rahimle ilgili sorunlar kalıtsal
benim ailemdede hep aynı
şimdide 2 kuzen aynı sorunu yaşadık
ihmal etme canım mutlaka git doktora

kızlar rahim duvarı kalınlaşırsa ne olur?

Rahim duvarı kalınlaşması iyi değil canım.Annem bu yüzden ameliyat oldu.Rahim ve yumurtalıklar alındı.Kanser riski vardı çünkü.Sürekli parçalı kanaması geliyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…